Nem elfejtés, elalvás a baj. Újabban /megröptetésem óta/ seperc alatt képes vagyok mélyalvásba zuhanni. Pedig a fejem nem ütöttem be, csodásan hanyadt estem a hát izsákomra. Azért úsztam meg ennyivel.
Köszönöm. A bio kókusztejporhoz azt irják, hogy 57 % kókuszt tartalmaz... Talán 1:2 aránnyal kipróbálom... (mármint ezt a forralási technikát :-)) Holnap kókuszos brióst sütök, ha lesz rá időm...
Biztosnem az igazi, de én egyszerűen úgy készítettem, hogy 1 l tejbe beleszórtam 10 dkg kókuszreszeléket, fölforraltam, majd hagyta magától kihűlni, majd leszűrtem, és a szálasból is alaposan kinyomtam a tejet.
A krumplit sós vízben felraktam főni. Megpucoltam a spenótot, sós lobogó vízbe dobtam 4 percre, leszűrtem. Belement a turmix gépbe, 5 gerezd fokhagymával, a vaj és a tejszín felével. Ezt össze turmixoltam jól. Csináltam egy kevés olajból, egy gerezd fokhagymából és 2 kanál lisztből egy jó sűrű rántást. Amikor kicsit kihűlt ment ő is a turmix gépbe, újabb mixelés. Sóztam borsoztam és raktam bele 2 teáskanál cukrot.
Egy tálban összekevertem a túrót a tejföllel és a fűszerekkel jó alaposan, valamint fokhagyma nyomóval belekerült a maradék fokhagyma. A túró krémből kb. 30-40 dkg-ot a turmix gépbe raktam a spenót mellé, valamint utána öntöttem a maradék tejszínt, újabb adag turmixolás. Kostolás, elégedett hümmögés. Közben megfőtt a krumpli. Egy jénait kivajaztam, a krumplikat felszeleteltem. A rétegzés a következő lett: legalul krumpli, erre túrós spenót krém, majd reszelt füstölt sajt. Legfelülre sajt került záró rétegnek. Ezután a 180 fokos előmelegített sütőbe ment 10-15 percre, addig amíg a sajt meg nem barnult egy picit.
Na, most én is kérnék egy kis segitséget.. Hogy kell kókusztejet késziteni? Leszámitva a "végy le a polcról egy dobor konzerv kókusztejet, vagy vegyél egy csomag kókusztejport, és keverd össze vizzel/tejjel". A Nők Lapjában Lajos Mari irta egyszer, hogy kókuszreszelékből hogy lehet kókusztejet csinálni, csak eltűnt a receptem.. :-( Tudnátok segiteni?
Na, akkor a spenótos dolog egy tényleg gyors recept. Fogsz egy csomag fagyasztott spenótot (450 grammosat), kiengeded, és izesited (só, bors, fokhagyma, reszelt szerecsendió), majd összeforralod. Ha frissből csinálod, fedő alatt fonnyasztd meg (persze tisztitva), öntsd le a levét, turmixold össze, izesitsd, de tegyél bele egy csipet cukrot, és olyan 1 dl tejfölt is. Főzz ki 30 dkg spaggettit. Keverd össze 40 gramm vajjal. Reszelj le 20-25 dkg sajtot (ementálival nagyon finom, fontos, hogy a sajt jól olvadjon). Vegyél egy tűzálló tálat elő. Egy adag spagetti, rákensz egy adag spenótot majd megszórod sajttal; még egy adag spagetti-spenót-sajt, majd spagetti, spenót, egy kis doboz tejföl, és a maradék reszelt sajt megy a tetjére. Majd mindezt megsütöd. Érdekes módon másnap finomabb, összeérnek az izek :-) És ez még talán a 15 perces állásba is belefér... Jobbulást kivánok!
Kedves Joy! Mit szólnál egy adag rakott spenóthoz? Nálunk nagy sláger, annak ellenére, hogy nem rajongunk a spenótért semmilyen más formában. A kis hároméves úgy eszi, hogy nem tudja, a villával a szájába pakolt adag mellé, nem férne-e még egy kicsi a kezéből is...? Vagy brokkolival töltött canelloni - ez még ráadásul nem is egy kalóriabomba!
Ugye milyen jó, hogy a közelben volt egy mentőautó:))) Mi pár hónapja egy mentővel ütköztünk, senkinek sem esett baja rajtam kívül (6 borda+csukló), de jó volt, hogy ott voltak, segítettek. De én sajnos nem fogytam semmit, sőt. Bár ha nincs mozgás, nem csoda. Egyél sok teljeskiőrlésű kenyeret!
Igen, állítólag rendbejövök magamtól, csak vigyázni, és gyogyótornázni kell.
Ezért most épp tavaszi zsenge borsólevest készítek. Tegnap ágyikóban kifejtettem, ma Cicusom megpárolta, és hagyta, csináljak belőle amit akarok -tudok.
Levest akartam. most hül.
Igaz, inkább tavaszi galuskaleves lett, mert a ~20 dkg zborsó, kétmarék répa-gyökér mellé 1 egész toj+3 eka lisztből készítettem galacsinmasszát, és mind beleszaggattam.
Íze úgy tűnik remek, de megint megégette a kóstoló a nyelvem, hiába fújtam.
Mostanság rengeteg friss zöldséget fogok kajolni leves-főzelékként.
Aki tud a magyarosok mellett 1*ű!!!-gyors külhoni zöldség-recipéket, nyomassa befele -ha kérhetem.
A sajtos sárgarépa nevű fenomenális tavaszi ételt már többször emlegettük és magasztaltuk itt páran, most továbbfejlesztettem. Vettem zsenge karalábot, sárgarépát, újkrumplit meg zöldborsót (ez nem volt jó választás sajna, öreg volt!), a répát meg krumplit karikára vágva kevés olajon pároltam (pici vizet öntöttem hozzá), petrezselyem szára és kevés bors ment rá, a végén só, másik edényben meg vajon a kisujjnyi rudakra vágott karaláb meg kifejtett borsó párolódott szintén borssal és petrezselyemszárral. Mikor mindenki megpuhult, serpenyőbe öntöttem össze őket, rá (natúr) tejszínes krémsajt (ez házi, de a Philadelphia jó még), jól összemelegítettem, aztán megszórtam a petrezselyem száráról lecsipkedett levelével, kész. Ízkavalkád. :) ribizli