Keresés

Részletes keresés

cukkanyó Creative Commons License 2001.06.15 0 0 628

Nem láttam, mi vót? Melyik ügyre gondolsz?
Előzmény: Glück (627)
Glück Creative Commons License 2001.06.14 0 0 627
A cikk szerint a terület mai tulajdonosa Adonyi Jozsef aki egyben az ügyre vállakozó Kft.tulajdonosa. Az ügy (meglepő módon) a kerület mindegyik képviselőjének tecc, pártállástól függetlenül.
A cikk szerint egyetlen akadály a jelenlegi piac társtulajdonosával (Ráfész) való megegyezés.
Kiváncsian várom a fejleményeket!

Láttad a Hankissal a műsort (ATV-Bárdos)? Nagy igazságokat mondott a "Civil" kezdeményezések szükségességéről. Talán ebben az ügyben is az kellene.

Előzmény: cukkanyó (626)
cukkanyó Creative Commons License 2001.06.14 0 0 626

Bizony jó, és elég nagy a terület is. Csak legyen is belőle valami. Kiez, Miez az Adonyi Kft ?
Előzmény: Glück (625)
Glück Creative Commons License 2001.06.14 0 0 625
Valami készül piac-bevásárlóhely ügyben!
Ma került kezembe a "RÁKOSVIDÉK" cimű lap juniusi száma. A lap tudósítása alapján optimális esetben másfél év alatt egy lényegesen nagyobb és parkolóhelyekkel bőven ellátott piac nyilhat a volt Afit-telep helyén, az Adonyi Kft. beruházásában.
Ez jó hír... nem?
RodrigeZZ Creative Commons License 2001.06.14 0 0 624
Cucu, Csicsi, hogyisvanez kéremszépen? Ki kinek a mailcímét használja?

No a Szí áj é figyel. az átlag meg jó, neked kettö van,pedig csak egy kéne, nekik meg együtt 1 ;-)))

R

Előzmény: cukkanyó (623)
cukkanyó Creative Commons License 2001.06.13 0 0 623

Hahó,
na mosmá leüllepedett a por, elvitték a lomot. Míg itt volt a ház előtt, régnemlátott autóforgalom dúlt itt. Akkora bazi teherautók verték fel a port mint egy kamion. Ilyen vircsaft elmúltával tudom csak igazán megbecsülni, hogy az utcánk nem aszfaltozott. Szinte soha nincs átmenő forgalom. Szóval az aszfalthiány nem is ollan nagyon nagy baj :)))

Cucu, Csicsi, hogyisvanez kéremszépen? Ki kinek a mailcímét használja?

Előzmény: csicsi (622)
csicsi Creative Commons License 2001.06.13 0 0 622
Helo

Lomokhoz csak annyit: télleg jön egy halom csövi guberálni.Meg kocsival járnak az utcákban és mindenhol megállnak gyűjtögetni.
Cucu: tényleg hazavittél egy hokedlit?
csá
csicsi

cucu Creative Commons License 2001.06.13 0 0 621
Helo.
Sikerült lenyúlnom egy jó kis hokedlit!
Tavaly meg guberáltam egy kerek műanyag asztaltetőt, azzal van letakarva a +1 kútgyűrünk.
Amúgy semmi lomom sincs, amit kitehetnék, már mindentől megszabadultam apránként.
Ma reggel meg láttam a királyi TV-ben, hogy az Egészségház utcaiak tiltakoznak az ellen, hogy a távolsági -sárga- busz ott fordul meg, meg ott parkol. Szerintem is igazuk van. Annak az utcának rendkívül nagy a forgalma és még a mentőállomás is ott van.
cucu
Blindmouse Creative Commons License 2001.06.13 0 0 620
A Fax kivan ezekkel a rohadt hiénákkal, jönnek a lomra mint a döglegyek..

jön egy fogatlan faxfej egy szakadt vartburggal.. összeszedi a kartonokat.. és egy laza mozdulattal kiszórja egy dobozból a törött üveget, csak úgy szanaszét.. faxa.. el lett kapva és még nekiállt feljebb, dumált hogy majd felírja a címet, de írni se tudott, csak pontokat, meg vonalakat firkált egy lapra.. végül összeszedettük vele de végig járt a pofája, ha egyedül vagyok itthon tuti a kupac tetejére kerül a vartburgja csomagtartójába gyömöszölve..

csinnnKA Creative Commons License 2001.06.12 0 0 619
Köszönöm az információkat, "biztos ami ziher" alapon tegnap este mégiscsak hazamentem és ma reggel kiraktam azt a fránya törött műanyagszéket, nehogy még fél évig a nyakamon maradjon! :-)

Tavaly egyébként egy élmény volt a konyhaablakból kukkolni a guberálókat. Az is egy esettanulmány volt, hogy amint kiraktam a -nyilvánvalóan tényleg kincset érő- régi számítógépemet (wincsijétől megfosztott alapketyere + Hercules monochrom monitor, mindkettő 1989-es évjárat), hozzávetőlegesen 20 másodperc alatt vitték el. De mint a villám... nem vicc, mire beértem a lakásban, már hárman vetődtek, az egyikük idegen volt, a másik kettő összetartozott. Volt nagy veszekedés, hogy kié legyen a cucc! Én meg csak néztem, mint Rozi a moziban! :-)

netka Creative Commons License 2001.06.12 0 0 618
A lomtalanításhoz csak annyit, hogy én is szerdára emléxem. Tegnap apukámmal kiraktuk a cuccot, aztán ahogy csuktuk a kaput már jött is az "előőrsök" egyike és mindent elvittek, tehát a lomtalanítóknak nem maradt semmi. Szerintem nyugodtan kirakhatod a lomokat kedves Csinnnnka, ha nem a lomosok viszik el, elviszi más....(:-)! Mi évről-évre így járunk. Ma reggel láttam 1 új 67-est, félre volt állva és SZERELŐRE VÁR-t(!). Már most? Mi lesz itt később???????
Múlt hét szerdán volt szakosztályértekezletünk, kézilabdailag, és megtisztelt minket az alpolgármester úr! Bizony ám! Aztat mondta, hogy "emelt" támogatást kapunk idén, úgyhogy tessék neki örülni, az már más kérdés, hogy kb.6-7 csapat versenyeztetését kell ennyi pénzből kihozni....na de sebaj, ez is több mint a semmi. És aztat is mondta, hogyha jövőre kiesünk NB II-ből, akkor kevesebb támogatásra számíthatunk. Nesze neked ösztönzés!
Előzmény: csinnnKA (615)
cukkanyó Creative Commons License 2001.06.11 0 0 617

Hahó Everybody!

Bluebird,
a piac drágasága persze viszonylagos. Vásárolhatnék a nagycsarnokban, mert az olcsóbb.
Na de nem annyival olcsóbb, hogy onnan cüngöljem haza. Ugyanez áll a Bosnyákra, a Lehelre stb... És ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne "vágynék' arra, hogy itt helyben is annyiér
kaphatnám meg a gyönyörü paradicsomot mint máshol...

CsinnKA,
az a tapasztalatom, hogy jobb előbb kirakni a lomot, habár 30x válogatják át az erre szakosodottak. Ugy emléxem volt olyan év is amikor egy-két nappal később jöttek az összeszedők.

RodrigeZZ,
elkövettem azt a hülyeséget, hogy adtam alternativ emilcimet is a levelezőlistánkhoz, igy mastan nekem mindent kétszermond, kétszermond... jó lenne az a megoldás, hogy mindkettővel kijelentkezem és 1 újjal vissza?

SzFeri Creative Commons License 2001.06.11 0 0 616
Kedves csinnnKA!

A szerda a Te napod.

Előzmény: csinnnKA (615)
csinnnKA Creative Commons License 2001.06.11 0 0 615
Köszönöm, drága vagy! :-*

Bár őszintén szólva még most sem tudom, hogy a Tanár utcában mikor is lesz az a fránya lomtalanítás. Kicsit gyanús, hogy ma reggel, amikor kihajtottam, már mindenki elszántan pakolászta kifelé a motyóját, ettől összerezzentem, hogy "Jesszasz, lehet, hogy holnap lesz nálunk is?" Őszintén szólva leginkább a Zrínyi utca esik hozzánk közel a felsoroltakból, de azért arra tisztán emléxem, hogy a lomtalanító szórólapon SEM szerepeltünk (mi, szegény árva Tanár utcaiak). Pedig a totális tisztánlátás érdekében szerintem nem kaptak volnak sérvet a szórócédula szerkesztői (pontosabban leírói sem), ha minden egyes utcát tételesen felsorolnak. Na mind1! Most emiatt haza kell mennem, pedig nem úgy terveződött (arról nem is beszélve, hogy apus elvitte az ótót vidékre, tehát a reggeli másfél óra be, másfél haza ismét játszik). :-/

Előzmény: SzFeri (613)
Glück Creative Commons License 2001.06.11 0 0 614
Igazságod van: a Kolossy téri piac tényleg drágább. De nézz körül Ujpesten, Óbudán, Lehelen stb...
Előzmény: BlueBird (610)
SzFeri Creative Commons License 2001.06.11 0 0 613
Lomtalanítás!

Hétfőn: Határhalom út, a vasút, a Liget sor, az Ároktő utca páros oldala és a kerülethatár közti városrész.

Kedden: Az Ároktő utca páratlan oldala, az Inda utca, a Naplás utca, a Kerektói utca, a Hidasnémeti út, a Poplya utca, a Tárcsa utca, A Nagy Rákoshíd utca, a kerülethatár és a vasút közé eső terület.

Szerdán: A Rákoscsaba utca páros oldala, a Zrínyi utca páratlan oldala, a Pesti út páros oldala, a Keresztúri út, a vasút, a Vasút sor és a Vasútőr utca közötti terület.

Csütörtökön: a Pesti út páratlan oldala, a Ferihegyi út páratlan oldala, az Orgoványi út, a Baross utca, a Bélatelep utca, a kerülethatár és az 526. sor által határolt zóna.

Pénteken: a Ferihegyi út páros oldala, a Pesti út páros oldala, a Zrínyi utca páros oldala, a Rákoscsaba utca páratlan oldala, a vasút, a kerülethatár, a Görömböly utca, a Pásztorfalva utca, a Kisérő utca és a kerülethatár között.

Előzmény: csinnnKA (611)
BlueBird Creative Commons License 2001.06.11 0 0 612
Egy hete 250-ért vettem ott paradicsomot és tök szépek voltak azok is.
Előzmény: csinnnKA (611)
csinnnKA Creative Commons License 2001.06.11 0 0 611
Én a magam részéről nem haraxom! :-)
(Bár lehet, hogy Cukkanyó igen.) :-)))

Nézd, őszintén szólva -gyenge nőként- nekem egyáltalán nem mindegy, hogy adott esetben 10-12 kg-os szatyrokkal a kezemben 50 métert kell-e kutyagolnom az autóig, vagy pedig 300-at.
S én ugyan az áraira nem panaszkodtam, DE: jártál mostanában a Lehelen?!
(Mivel az anyósom ott lakik, néha megfordulok. Speckó épp pénteken vettem 270-ért álomgyönyörű, édes, lédús, zamatos, napsütésen érlelt paradicsomot. Úgy alakult, hogy valamiért szombaton be kellett ugrani a keresztúri piacra. Hasonló kaliberű paradicsomot -legolcsóbb helyen!!!- 350-ért láttam. Na, szóval ennyit erről. Én amúgy is esküszöm a Lehelre, bár ha megnyílik az új csarnok, tutira sokkal drágább lesz... sajnos!)

LOMTALANÍTÁSOS KÉRDÉSEMRE SENKI???????? :-(

Előzmény: BlueBird (610)
BlueBird Creative Commons License 2001.06.11 0 0 610
Ne haragudjatok, de nekem egészen más véleményem van, mert parkolóhelyre még soha nem volt gondom, a tízemeleteseknél mindig meg tudok állni, ezen felül egyáltalán nem hiszem, hogy drágább lenne, mint a többi piac, pláne nem a legdrágább!
Előzmény: cukkanyó (599)
csinnnKA Creative Commons License 2001.06.11 0 0 609
Netka, Cukkanyó, bárki... HELP!!! :-O
Melyik napon lesz Tanár utca "felsőn" a lomtalanítás???
Bocsika, lehet, hogy én vagyok a "nagyonhülye", de a szórólapról számomra nem derült ki. :-(
(Nagyon fontos lenne +tudnom, mert "amúgy" 2-3 napig nem mennénk haza, de ha ma vagy holnap lesz a lomtalanítás, akkor át kell szerveznem az életemet.)
Glück Creative Commons License 2001.06.10 0 0 608
Ma volt a XII. RÁZENE fesztivál zárónapja.

De ami a lényeg: sok jókedvel muzsikáló fiatalt lehetett látni-hallani!
Azért az meglepett, hogy a zeneiskolának közel 700 tanulója van.
Látványos (és jó hangos) volt a sziciliaiak (vagy catániaiak?)zászlódobálós produkciója.
Jók és szépek voltak az "Akácvirág" leánykórus tagjai.
Teccik, ha nem morcosan zenélik a "komolyat" és mosolyognak, örömzenét csinálnak. Itt és most ezen utóbbit láttam, a fuvolás lányoktól, a zongorás kislánytól, a hegedűs urtúl, aki volt vagy 10 éves, a kamarazenekartól és a szólistáktól egyaránt.
(Guszti bácsi dirigálása:csúcs, mégha le is verte a kottát...)
Gratula a szervezőknek és résztvevőknek!

cukkanyó Creative Commons License 2001.06.10 0 0 607

RodrogeZZ,
*A kerület struktúrája (a 9 rész ) Mivótezhogvanez???*

Lehet,hogy má megint nem írtam se alanyt se állítmányt a mondatomba? (van egy ösmerősöm aki évek óta egyfolytában bír így beszélni:))) )

Szal: " Budapest Főváros XVII. kerülete ma 9 településrészre tagozódik, úgymint: Akadémiaújtelep, Rákoscsaba,
Rákoscsaba-újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Madárdomb és Régiakadémiatelep. "

A felosztás mitől ez, azt nem tudom. De arra gondoltam mikor szóbahoztam a felosztást, hogy nagyon nehéz (de nem lehetetlen ) civil honlapot készíteni ilyen struktúrájú kerületnek. Nem mintha a többi Bp-i kerület nem ugyanigy lenne.


Előzmény: RodrigeZZ (606)
RodrigeZZ Creative Commons License 2001.06.10 0 0 606
A kerület "struktúrája" nem egyértelmű...
A "Budapest és környéke"cimű (M=1:20.000, Cartográfia ) szerint elsődleges felosztás:
(A sorrend alfabetikus)
Rákoscsaba ....

Hát kösz, de nem lettem okosabb:-((

Előzmény: Glück (604)
RodrigeZZ Creative Commons License 2001.06.10 0 0 605
A Flamingónak junius 30.-án telik le a legeslegeslegutulsó határideje,...
Bocsánat a nem? utánról lemaradta a kacsintós szmájl. Egy lakossági táj.-on hallottam, hogy a Flamingósok péze elfogyott, és nem lesz abból semmi. Most próbálkoznak kitalálni valamit.
Előzmény: Glück (600)
Glück Creative Commons License 2001.06.09 0 0 604
A kerület "struktúrája" nem egyértelmű...
A "Budapest és környéke"cimű (M=1:20.000, Cartográfia ) szerint elsődleges felosztás:
(A sorrend alfabetikus)
Rákoscsaba
Rákoshegy
Rákoskeresztúr
Rákoskert
Rákosliget
(Ezen ötön belül további részeket különböztet meg a térkép)
Rákoscsaba-Ujtelep
Régiakadémiatelep
Strázsahegy
Szárazhegy
Akadémia-újtelep
Madárdomb
Felső-Rákoshegy
Alsó-Rákoshegy
Aztán egyes térképek szerint van még:
Arany-hegy
Orgovány
Merzse-mocsár
Róza-hegy
Erdő-dülő
Major-hegy
Kopolya
Bartus-hegy
Pesti-uti lakópark
Előzmény: RodrigeZZ (601)
Glück Creative Commons License 2001.06.09 0 0 603
Comtom!
Nagy gratula! Ez már bő látogatottságot jelent!

RodrigeZZ!

Gondolod, hogy ez nekemnek nem magos? Na megpróbálom...Miért jobb az, mint a fórum?

Előzmény: Törölt nick (602)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.09 0 0 602
Előzmény: RodrigeZZ (601)
RodrigeZZ Creative Commons License 2001.06.09 0 0 601
Nem vagyok polihisztyor jeligére:
bpxvii-subscribe@yahoogroups.com cimen lehet feliratkozni a "bpxvii" nevü levlistára. a szövegbe bármit lehet írni.(pl "jónapot") Pár perc mulva gyön 1 angol nyelvű szöveg, amit csak vissza kell küldeni (válasz, vagy forward kinekmijevan) a lev alján meg van egy link, ott vagyunk mi. Itt lehet beállítani a személyes dógokat, de előtte meg kell adni egy azonosító nevet, +1 jelszót. Ha coociet engeded, legkölelebb már otomatikusan csókoltat. Itt lehet magnézni az archivumot, meg filéket is fel lehet tölteni stb.
Ha a listára akarsz írni a bpxvii@yahoogroups.com cimre kell küldeni(ha már feljelentkeztél) és ezt minden listatag megkapja.

Cukkanyó!
A kerület struktúrája (a 9 rész ) Mivótezhogvanez???

Glück Creative Commons License 2001.06.08 0 0 600
A Flamingónak junius 30.-án telik le a legeslegeslegutulsó határideje, ha addig nam valósul meg (?!?)az Önkormányzat felmondja a szerződést...és perel, de abban nem lehet mozit nézni (sem) és bevásárolni is nehéz.
Különben jó a Pesti utnak...
Egyszerű azaz mezei felhasználóként hol tudhatok meg többet a lev.listákról? Mennyek tanfolyamra???Valami link sokat segítene, nem? Előre is köszönöm, "nem vagyok polihiszttyor" jeligére a mélemre...::))
Előzmény: RodrigeZZ (598)
cukkanyó Creative Commons License 2001.06.08 0 0 599

Peto,
délután láttam a rézfúvos gyerekeket az egészségház előtt :) Óriásiak voltak.

Glückpa,
ez az egyik legdrágább piac egész pesten, emelett
zsúfolt, nonhigiénice, a parkolás meg borzasztó.

Rodrigezz,
mingyá megnézem azt a levlistát, végülis sok igazságod vagyon. A kerület struktúrája (a 9 rész )nem igazán alkalmas arra, hogy valami egészen átfogó lehessen. Sok kféle. civil szervezet,szerveződés van, nemtom ezek a PH-nál összejönnek-e, de gyanítom, hogy csak a szükséges adminisztráció erejéig. Amíg nem lesz hivatalos honlap addig a mi gondolati próbálkozásaink csaponghatnak ide-oda és egy topikhonlap még használható is lehetne, de ugyanugy használható egy levlista is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!