Amiben biztos vagyok: ha azt szeretnéd, hogy a petrezselyem ne keseredjen rá, és még a vitamintartalma is megmaradjon, akkor csak akkor szórd rá, ha elkészült. Én igy szoktam és talán még jobb is az ize, mintha már menet közben használnád. Piros héjú és ropogós belsejű újkrumplit én akkor állitottam elő, amikor egy recept azt kérte, hogy olajban süssem ki. Nem is hittem volna, hogy a magas viztartalom ellenére ilyen finom lesz...! Esetleg próbáld meg ötvözni a kettőt...
Hun van az én Wagnerem ( jó, a régi 1/2 kW-os volt, de mindent fél méterről kellett csinálni), azt a virslit is, amivel kezdtük az egészet hajszárítani..:}}
De most miért, a hőpisztoly tényleg egy szigorított hajszárító. Most nem tudom megnézni ( mert lusta vagyok lemenni a műhelybe), de valami 900 W-os az enyém. Annyit meg egy gyalog hajszárító is tudhat.
A teljesítmény nem minden. Én a szintén 900 wattos készülékkel próbaként begyújtottam a grinsütőt. Szépen felizzítja a faszenet...
* 35 dkg mézes puszedli * 15 dkg vaj * 40 dkg ricotta * 5 lap zselatin * 30 dkg porcukor * 2 db lime * 1-2 doboz málna * 4 dl tejszín * 4 db kivi
A puszedlit kézzel nagyobb darabokra morzsoljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egyenletesen tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe helyezzük.
A zselatinlapokat meleg vízben felolvasztjuk. A hideg tejszínt 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A ricottához hozzáreszeljük a lime-ok héját, majd hozzáadjuk a kifacsart levét is, és egy habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék porcukrot és a feloldott zselatint, majd lazán beledolgozzuk a tejszínhabot.
A krém felét a megdermedt tortalapra kenjük, majd belenyomkodjuk a málnákat (egy maroknyit félreteszünk a díszítéshez), és rákenjük a maradék krémet.
A félretett málnát a tetejére szórjuk, gyengéden belenyomkodjuk, és hűtőben legalább 2-3 órát dermesztjük.
Friss gyümölccsel – például kivivel – tálaljuk.
-------- szóval a tejszínes zselatinos is, az tartja össze
A mogyorót a darált keksszel durvára őröljük. Kis részét a vajjal kikent tortaformába öntjük, hogy a forma oldalára is jusson.
A krémsajtot összekeverjük a ricotta túróval, és két csipet sóval. Reszelünk bele szerecsendiót, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a barnacukrot és a kristálycukrot. Eldolgozzuk benne a lisztet és a tojásokat, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket.
A massza felét a tortaformába öntjük, rátesszük a maradék mogyorós keksz nagyobbik részét, majd a többi masszát is rákenjük, végül ismét megszórjuk a darált keksszel.
Előmelegített, 180°C fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
én is arra gondoltam, de nem hiszem, hogy összeállna... valami krémes kellene, de a tvpaprika nem enged be... azért köszi.
zitka, a kérdés egyelőre elméleti
Höhö, nekik már csak az illat maradt..:}}
Szerintem, ha látják is, már nem firkálnék itt..:}}
Ja, még hagymakarikák is szoktak hanyagul odavetve lenni..:}}
Az tény, akkoriban híztam 10 kilóval többre az addigi súlyomhoz képest...:}}}
Köszi az ismertetést, biztosan sokat segítettél másoknak is.
Nekem pár évig biztos nem lesz tűzhelyvásárlási ingerem.
Bevallom, nagyon tetszene egy formás, könnyen tisztítható és olcsó üzemeltetésű tűzhely.
Egyenlőre a gáz jóval olcsóbb -a panelban.
Nna, úgy tűnik, hogy tényleg lusták a gyártók , és csak vasedénnyel műxik a dolog.
Ha nem a hálózati frekvenciával működne, akármilyen fémedény jó lehetne.
Na, mindegy, én maradok a gáznál..:}}}