Én sehogy, csak videót linkeltem, a neten találtam. Szerintem nem nagy ördöngösség lehet. Ha jól megfigyeled a videót, látni, hogy kivette az emelő szárát a tetejére egy közcsavarral rátett egy manométert meg egy kivezetést a porlasztóhoz és ennyi. Egy kis eszterga munka az egész.
Megnéztem oldalváltód van az is sima 9 fokozatos váltó csak már kirakták oldalra ! Baloldalra húzva ott az országúti terep váltó ,picit jobbra fent 4-7,vele szemben 5-8 fokozat ,picit jobbra lent 3-6 fokozat fent a 9 fokozat picit jobbra 1-2 fent lent a hátramenet ! Az oldalváltónál ez egy kicsit olyan érezhetetlen a jóég tudja hová teszem ,véleményem szerint az eredeti középre helyezett váltónál nincs jobb ! Bár az is lehet hogy az oldalváltók mechanikája jobban kopik és lóg azért nem érezhető hová is teszi az ember ! Én kinem állhatom az oldalváltós MTZ-t, szívesebben megyek a régivel !
Próbáltam Neked e-mailt küldeni, de nem sikerült! A nevedre kattintva megjelenő címről visszajönnek a levelek! Új címed van? Ráadásul sürgősen szerettem volna Tőled tanácsot kérni!
Szerintem a vázon az orsó nem a fogást állítja... Váltvaforgatónál a kumat középen van. Az orsóval a traktorhoz a párhuzamos futást lehet állítani... MEg a különböző nyomtávokhoz lehet hozzáigazítani...
Szerintem jó lesz oda bőven egy 820-as még használtan is. Az sokkal inkább megfelel művelőtraktornak szőlőbe is, mint egy nagy hidas.
+20Le-vel több, így érezhető lesz a változás.
5,4+ áfa most egy 820.4 ha jól tudom, a 820-as ennél olcsóbb. Igazából az új 820-asok nem annyira rosszak, a turbósokkal szokott gond lenni, meg mikor 100 Le-s JD munkáját akarják vele megcsinálni.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Új mtz vásárlása előtt állunk édesapámmal. Jelenleg egy ltz 60 ab traktor van a családban. Összesen 12 hektár homokos talajt művelünk, ebből 7,5 ha szőlőültetvény. A maradékon évente 1x-2x átmegyünk tárcsával. Jobbára van évi 6-8 alkalom permetezés meg 2-3 tárcsázás. Sima 820 szöghatásos gépen gondolkodunk. Nekem a robusztusabb külső miatt baromira tetszik a merev hidas .4-es kivitel. Mi a véleményetek az új gépek minőségéről? Sajnos a közvetlen ismeretségünkben a legfiatalabb 820-as mtz is 2003-as (1500 üó. gyakorlatilag végig hibátlan) így nincs konkrét visszajelzésünk az új gépek minőségéről.
jó napot mindenkinek.Azt szeretném kérdezni tőletek hogy valaki tudja e az 50es MTZ gyári színkódját.Szeretném festeni hamarosan és jó lenne gyári színre fújni.Előre is köszönöm.Gábor.
Na tudtam én hogy a terep felező harmadiknak nincs értelme ,most nem irogatnék itt, hanem dolgoznák csak nem hallgattak rám és a rángatózásnak az lett a vége hogy a gerincem beadta a kulcsot ,és most itt nyomom az ágyat !
Szeretnék vásárolni 2 darab használt, bontott MTZ szerszámos ládát. Ha van valakinek eladó, vagy tud ilyenről, akkor szóljon! Lényeg, hogy egyben legyen, meg viszonylag olcsó, mert az újat néztem a keletrabló shopjában, hát betegesnek tartom az árképzésüket. Festés, vagy a kora nem érdekes, csak rozsdaette ne legyen.
1025 MTZ dél körül már erősen melegszik 95 fok körüli hőn van, v tárcsát húznék vele 2x2x7 leveles ! Felezőben, II-ben, 2 fokozatban búza tarlón ! 1 ben csak vánszorog és szinte nem is tárcsáz csak biringálja a földet !
Ja... te elektromosra gondoltál,csak! Persze az fordított felszerelésű. MTZ-én baloldalon van JUMZ-nál meg a jobbon,így a pajzs nem jó . Természetesen a cserével megoldható.
Tudod az attól függ,hogy a JUMZ is kismotoros indítású volt-e vagy már elektromos indítású? Mert ha felemás akkor nemelég a pajzsot, de lendkereket is cserélni kell,mert a fogas ív nem ott van és nem egy forma az egyiken,mint a másikon!
Most látom csak a kommentedet, elvileg ez olyan mint a jumz é meg a 45 ös és, a két motor közt nem sok külömbség van, csak pár apróság, még egy olyan kérdésem is lenne hogy pl egy mtz-50 es motort bele lehetne szerkeszteni nagy átépítés nélkül?
A csavar elvileg adná magát, ha jól emlékszem egyik fele ?kupos menet? a másikon a hollandi kupja tömít...
Logikusan gondolkodva, ha a pöcsét kihúzod, amelyik lyukon jön kifele a levegő, abba kell betekerni...mivel engedéskor a visszaáramló olaj sebességét csökkenti... Valószínű az kettes lesz az...
Sziasztok, vettem egy gyári C-100-as munkahengert, annyi segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy a szelepes közcsavart (lassító szelep, zuhanásgátló szelep ki hogy hívja) melyik ágba kell kötni, az 1-es vagy a 2-es ágba és a közcsavarnak a szeleppel befelé vagy kifelé kell becsavarni a munkahengerbe? Köszi!
Elméletileg jónak kellene lenni,de már olyan régen csináltam 45-öst,hogy meg nem tudom biztosra mondani. Két tárcsa van benne,neked gondolom a sebváltótengelyre (tömör) kellene.A JUMZ-ról tudom,hogy mikor nem kaptunk tárcsát a ZIL tárcsáját faragtuk bele. Bordázat jó volt ,csak az átmérőből kellett leesztergálni, szinte az első szegecs sorig.Katalógusaikat összehasonlítottam ,nem ugyan azok a cikkszámaik. Ezt most jól feltetted!!! Ezért ne öregedj meg, mert elfelejtesz mindent!!! :-)
Sziasztok. Jó pár hozzászólással előbb már érdeklődtem olyan témában, hogy az 50-es gépembe az 50-es hidraulika elosztót lecserélem egy 3/4-es 80-as elosztóra, és tanácsoltátok, hogy a "résolaj"-nak csúfolt ágat kössem vissza a visszafolyó ágba. A kérdésem az lenne, mivel erőszabályzó nincs a gépbe csak antislip, ha kicserélem az elosztót és mindent ugyanoda kötök vissza ahogy volt akkor az működni fog? Úgy értem, hogy mivel a 80-asban az erőszabályzó miatt egész más helyre vannak kötve az elosztón az olajcsövek, mint az 50-esben, így a 80-as elosztó 50-esként bekötve ugyanúgy fog-e normálisan működni?
A szovjet T-54V traktort az MTZ-50-es gumikerekes traktorok fődarabjaiból alakították ki a minszki traktorgyárban (az MTZ-50/52-es traktorokról a múlt havi számunkban olvashattak részletesen). A mindösszesen 1,24 méter szélességű lánctalpas traktort az akkori elvárásokhoz képest viszonylag modern, jó munkakörülményeket biztosító vezetőfülkével látták el. A későbbi, továbbfejlesztett változatán ezen még tovább javítottak, így a T-70S típus még nagyobb és tágasabb, jó rálátást biztosító vezetőállást kapott, mint elődje, és ezt a gyártó az MTZ-80 traktor fődarabjaira építette."
Ha tengelyestül mozog, akkor: Minden gyártóval ellentétben a ruszki 2db szép egyszerű golyóscsapággyal oldotta meg a tengely csapágyazását, amit kívülről egy zégergyűrű biztosít csak... Vagy a csapágy kotyog, vagy a tengely csúszkál a csapágyakban, vagy a csapágy a házban, vagy ezek tetszőleges kombinációja:-))) Olaj nem folyik? Mert ilyenkor az is szokott...
-6-os csavar akkumulátorra megy az ampermérőn keresztül, plusz fesz szabályzó egyik bekötése.
- 5-ös csavar. erre van kötve a három dióda által egyenirányított szinusz (együtt egy hullámos egyenáram), ezt a feszültséget figyeli a fesz szabályzó, és ez alapján szabályoz. Ide van még kötve a gerjesztőtekercs egyik vége.
-5-ös csavar. A gerjesztőtekercs másik vége. Fesz szabályzó ezt kapcsolgatja testre, ha alacsony a feszültség.
Helyes működés esetén a balszélsőn és a középsőn egy hullámzó egyenfeszültséget tudsz mérni, aminek a csúcsfeszültsége 14,4V. (A műszer az átlagot mutatja.)
A középsőnél rossz érintkezés esetén az átmeneti ellenálláson esik a feszültség, kevesebbnek érzékeli a szabályzó, magasabb feszültségre szabályoz.
Más ami lehetséges.
A töltőáramot a generátor feszültsége és az akkumulátor feszültsége közötti feszültség különbség hajtja keresztül. Ez a különbség nem csak a generátor feszültségének a növekedése miatt nőhet, hanem az akkumulátor feszültségének a csökkenése miatt is. (Időszakos cellazárlat.)
A fesz szabályzó úgy működik, hogy figyeli a feszültséget és ha 14,4V alatt van rákapcsolja, ha felette lekapcsolja a gerjesztő feszültséget. Mindezt nagyon gyorsan. Ha beépített fesz szabályzó, akkor külön diódák egyenirányítják azt a feszültséget amit figyel. Ez egy egyenirányított szinusz. Itt kellene mérni. hogy milyen feszültség van, hol kapcsol? Akár dióda hiba, érintkezési hiba is okozhat zavart a fesz szabályzónál.
A fesszabályzót egyszerű az vagy jó vagy nem ha tölt akkor minden rendben 13-14 volt közt kell mérni ha jár a traki ! Bár olyat már láttam hogy nagy volt a töltés ,és főzte az akkut ! 16 volt volt ! Az órát meg cserélni kell, javítani úgy sem lehet !
CSináltam , egy külön test vezetéket az amper mérőnek egyenesen az akksitól. A helyzet változatlan .... Fesz szabályzót kilehet vhogy mérni ha nem jó? Vagy az amper mérőt letesztelni ?
82-esbe még nem szereltem, de nem ajánlatos. Elsősorban a hátsó hídházon nem passzolnak a csavar lyukak, illetve bizonyos mennyiségű olajat átengednek a dugattyúk, és ha nem a sebváltó olajat használod, mint pl. a 1025, akkor nem sokat ér, mert a hidraulika olajat elég hamar benyomja a hajtásláncba.
Szerintem jó az a 14.1 V(12V a névleges, +20% ha fel van töltve...akksi:10.5V...lemerülve, 14.4V(elméletileg) feltöltve). Nekem a boldog békeidőkben(mikor még nem 13 V töltött a generátorom...), új generátor 14-14,2V töltőfesz, az akksi meg feltöltve 13.6-7V -ot mutatott...
Nem tudom nem-e sok a 14,1 volt töltő feszültség mintha csak 13,6-ra emlékeznék de nem leltem meg a könyvben mi az ideális nézz már körül a neten mit ír erről mielőtt az akudat megfőzi a magas töltés !
Fesz szabályzó kb 2 hónapos , úgy 20 üó van benne.
Ha rákapcsolom a fényszórókat , akkor egy kis ideig megszűnik az ugrálás, de pl ha hosszabb ideig azonos fordulaton jár a gép akkor utána ugyan úgy vissza tér az kilengés :D
az alapvető dolgokat amiket leírtál már végéig jártam.de az éjszakám ráment erre a szarra és arra a következtetésre jutottam hogy a szivattyúmnak semmi baja ugyanis a nyomóágba szükítetlen állapotban 50bar a nyomás a nyomásszabályzó után pedig ahol már a csavar ugy be van tekerve hogy a zárókupakot alig fogja 2 menet és 100bar a nyomás ott a szivattyú tudja az előirt 80 bar-t.tehát következő lépésként a kormánykockát kell leszednem ha lesz rá időm mert 10ha lucernám közbe meg kint van az isten ege alatt......
Nem a fesszabályzó vagy olyan rendszerű, vagy az kezd behalni ! Az elektronikus szabályozók hibája ez az ugrálás nekem is volt ilyen gondom de ez nem gond ,csak feltöltött az akud és a szabályzó nem tud ezzel mit kezdeni rákapcsol és lekapcsol ezt látod ! Ha rákapcsolod a lámpát akkor ez a hülyeség megszűnik ,mert fogyasztása lesz az akunak és ekkor a szabályzó töltésre kapcsol ! De ha nem így van az hiba !!
Legelsőnek a gömbcsuklókat nézd át le kell szerelni szét kell szedni a gömbfejet kitisztítani újra összerakni zsírral és feszesre húzni a csészét rajta ,lebiztosítni dróttal ! A következő lépés a kormány tengely ahol a szervóoszlopba belemegy ott van egy 14 csavar és egy ives lyuk amin a tengely foghézagát lehet állitani ha ez túl szoros akkor nehéz a kormány és általában a kormány kerék holtjátéka is kicsi lefelé ütve szoritja ,felfelé lazítja a tengelyt, ezt úgy kell beállítani hogy egy tenyérnyi (átlagos nem lapátkéz ) holtjáték legyen a kormánykeréken ! A nyomások rendben vannak 75 bár az átlagos nyomás a 80 kormány szívattyún ! Bár nem írtad milyen traki !
Üdv ! Egy elektronikai kérdésem lenne !! Adott egy 80-as mtz. Egy pár perccel indulás után , mikor már visszatöltötte a generátor az akkumlátort ,akkor az amper mérő ugrálni kezd. Olyan 10-15 ampernyi kilengése van . Töltő feszültség az ugrálás előtt és közben is fordulaton fix 14,2 V. Mi lehet a szar ? az óra kezdni beadni a kulcsot?
Segítségeteket szeretném kérni attól az embertől aki keni vágja az mtz szervó rendszerét a fő gond hogy nehéz a kormányzás a nyomást megnéztem egyszerre két helyen a szívattyú nyomó ágában és a nyomástartó szelep vakdugójánál is a nyomó ágban alapjáraton végállásban50bar a nyomástartó szelep vakdugójánál alapjáaraton végállásban 100 bar.kell szivattyút cserélnem vagy nem kell?Hogy könnyebb legyen a kormányzás.
Tiszteletem mindenkinek mi ugy jártunk az 50 essel hogy fujta a vizet és egy idő után a kipufogoban is viz folyt plussz vizes volt az olaj is,Nálunk a hengerfej volt kiégve az egyik porlaszto alatt.Nehezen vettük észre mi is.
van egy eladó 80as motorom ha érdekel....de amúgy nem lehet, hogy hüvelyrepedés, és a belefújt kipufogó gáztól lesz kicsit olajos-kormos? Mert nálam ez volt, aztán motorfelújítás :-)
Tisztelt urak! Olyan gondom van hogy télen hengerfejes lett az 50 es belefujt a hűtőbe meg olajos volt a viz dolgozott ugy a télen bálát vitt be meg hordott tavasstal meg lett csinálva.most hogy kaszált sodort bálát rakja hordja dolgozik megint olajos a viz olyan kormos.megint kiment volna a tömités vagy a lerakodott olaj most oldodik fel a melegbe mi lehet a baja? Aki tud azt kérem mondjon valamit. Most tettem bele trisót hátha kipucolja.
Valaki erről a fajta rögtörőről tud valami infót mondani, hogy milyen? Nem ismerem ezt a csillagos fajtát.....mennyire jó??? Jobb mint a pálcás, vagy épp fordítva?
Nincs ötletek hol lehet kapni hidraulikus motort bálázóra ami leváltaná a gyenge elektromotorom? Ez adagolja be a madzagot a claas rollant85 ösön. Ha áttételle llenne az még jobb lnne mert nem kellene bajlódnom az összeillesztéssel ha esetleg nem kompatibilis
Azért kérdeztem mert ugye 2 fajta wuzetem van 80 as motorhoz és nem e eltér valamiben! Ezért írtam azonosítót, hátha összetudjuk hasonlítani :) Én azt hiszem a gépkönyv alapján választottam ezt.
Persze, hogy megszabad! Lentiben lakok, hétvégén a gépeimnél leszek. Az orosz vonalat, nagyrészt, betudom mutatni 350-22300cm3-ig. Van magas és alacsony (ültetett) T25-ös, de van olyan "mozdonyom" is, amire a vasuti szakemberek azt mondták, hogy márpedig ilyen nincs is. :-) Vannak japán "műszerek" is, meg talán még más is. :-) Én a függőleges tengelyű szártépőt nem szeretem, de vizszintes tengelyűből tudok több fajtát mutatni, ajánlani. Ha még kezdő vagy, lehet, hogy hasznos lenne nálam körülnézned?! Félre ne érts, én semmit nem adok el! Azt szoktam mondani: hozzám csak hozni lehet! Szerény tudásomhoz és tapasztalatomhoz képest viszont, szívesen adok ötleteket tanácsokat!
Ha gondolod, hívjál fel: harminc394hetvenhatötvenkettő
tökéletes ez a fajta ápolásra lehet vele szép mutatós terültet is csinálni viszonylag kicsi a lóerő igénye még tz4k után készült kevés a mozgó alkatrész minimális a hiba lehetőség ráadásul Kanizsán csinálnak jó pengéket hozzá
gép után érdemes körülnézni Szlovéniába behozatal vizsgáztatás nem gond
nem feltétlenül agt jó a tomovinkovics is 80 kilométerre minden van mindkét géphez
csemete ápolásra gyérítésekbe fahúzásra közelítésre nagyobb termeléseknél placcos gépnek mi egy agt 830 -as szlovén kis traktort használunk gyárilag le van szűkítve így 1,1 méteres sorokba könnyen lehetett haladni függőleges tengelyű zúzót használunk mtz-vel esetleg első éven egyszer lehet csemetét ápolni
Leginkább valamilyen kaszát használnék, facsemetés sorok között a gaz, és a kisebb sarjak, bokrok levágására. Átlagban kb. 60-80cm-es a gaz, és van benne minden féle, nem csak sima szálas fű.
Egyenlőre még azt sem tudom, hogy milyen típusú kaszát vegyek majd a géphez.
Talán T-25 áron még jó választás lenne egy kisfülkés MTZ-80 is. Ahhoz van alkatrész és van lóerő is benne. Nem egy csúcskategória, de 6-8 órát könnyebben eldolgozik fele lóerővel, mintha a léghűtéses 25-öst max. teljesítményen járatnád. Magasságba nem nagyobb a T-25-ösnél, szélességbe szélesebb egy 20-30 centivel, amitől még elférhet bőven, de legalább stabilabb is.
"Hát ezekről a típusokról még nem is hallottam, úgy látszik túl fiatal vagyok." Lehet, hogy nálam láthatnál is olyanokat, amilyenekről még nem is hallottál?! :-) Ha kevés pénzed van traktorvásárlásra, akkor csakis orosz gépet javasolnék!
Köszönöm nektek a segítséget, meg a véleményeket a gépekről, nagyon sokat segítettetek!
Mindenképpen utánanézek, és megpróbálom kipróbálni ezeket a gépeket, aztán döntök, hogy melyik legyen. Ahogy nézem elég egyformák, úgyhogy lehet, hogy az állapotuk dönt majd a vásárlásban.
És két fejjel, gumicsizma mélységben szántottak vele egész nap ,az ekén nincs is mélységállító kerék ,ameddig lemegy !!! Olyan 18-20 soros kis vetőgéppel vetettek egyszer és kb olyan tempóban ment a gépész vele mint az MTZ 9-dikben én csak lestem !!
Gépkönyv letöltés ,ezt írod a gugliba és lehet válogatni ! De valahol még van kistraktor gépkönyv gyüjtemény is csak meg kell keresnem hogy mi a címe !
Lendva ott van egy köpésre ,vagy Horvátország ! És napközben nézz szét láthatsz ilyen trakikat számtalant ! Lendván gyakorlatilag mindenki beszél magyarul nem nehéz egy ilyen trakit megnézni !
Milyen város közelében laksz ? Gépkönyv van mindenféle! Írott , cd-s, letöltős csak keresni kell ,de szerintem a könyves boltokban is találsz ! Ha naponta nem is de hetente biztos ,mindig van ami elpusztul ,szétesik, letörik ! Maradvány jugoszláv államokban az IMT, DEUTCZ TORPEDO, Tomon Vinkovics , azért van választék még !
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, szerintem vagy Zetor lesz vagy T-30, esetleg T-25, a japánokat egyenlőre kihagyom.
Tehát akkor a Zetor igényesebb, modernebb, komfortosabb, jobb a kardánja, a T-25 meg robosztusabb, egyszerűbb, jobb a motorja, benne van az orosz vas.
Nézegettem az évjáratokat is, Zetorok ebben az árkategóriában mind 35-40 évesek, a T-25-ből meg van alig 20 éves is, és azért az a fele a Zetorénak.
Hát nem tudom, nehéz döntés.
Talán a T-25öt ki tudom próbálni, mert a szomszédomnak van egy, de Zetor nincs a környéken senkinek. Meg utánakérdezek az alkatrészellátásnak is, hogy melyikhez van több.
Amúgy mennyire szerelésigényesek ezek a gépek? Úgy értem, hogy ha sikerül egy jót kifogni, akkor gondolom nem kell minden nap szerelni rajta valamit?
Gépkönyvet, alkatrész katalógust lehet valahol találni hozzájuk?
Igy van,mindenkinek mérlegelnie kell,mit tart fontosnak-fontosabbnak egy gépben.Zetorosok szidják az MTZ-t és vissza is,a Dutrások meg mindegyiket.Aztán van olyan is,akinek mindegyikből van,azt mégis békesség van nála a gépudvarban.
Hát legalábbis gyorsabban, a japánhoz inkább a bontott alkatrész a jellemző, az újat nem tudod megfizetni ! 2511-3011-4011 Ezek szekrény rendszerüen épített gépek az UR-1 kategória azt lehet mondani ugyanazon alkatrészekből tevődik össze ! De még ezek is átépíthetők keskeny trakivá, mert létezik zetor keskeny traktor is tehát számtalan variáció van belőlük azonos alkatrészekkel. Én is ócskavas árban vettem az enyémet és újra építettem amit újra kellett, és eddig nem lehet panaszom rá ,de nem szabad túlterhelni a hozzá való eszközökkel kell használni ,karban kell tartani ! Vehetsz bármilyen gépet ha hagyod lepusztulni mindig csak a baj lesz vele ! A régebbi zetorok akár fél lánctalppal is szerelhetőek voltak erdészeti ,vagy mocsaras melóra ! A yutubon van rengeteg videó a zetorok favonszolásáról ,és mtz is van megkell nézni ,körül kell járni aztán választani ! Nézz körül a lakóhelyeden hogy mind két típust a valóságban is lásd !
Azért tedd hozzá a Zetor gyengéit is,ne csak a pozitiv oldalt mond.Kissebb motorok,ugyanazon célra,meg amugy minden vékonyabb,könnyebb mint az MTZ-nél.Jobban biznak az anyagban a gombócevők?Vagy jobban tudnak számolni?Egyszer forrald meg a Zetor motort,ott tekeredik,változik minden,abból már jó motor olcsón nem lesz...Ebből a szempontból jobb az MTZ,talán több tartalék van az oroszos méretezésben.Persze korszerűbb a Zetor,de lényegesen igényesebb is,mindenre,gépészre is.Jó magyar szokás szerinti igényes gép üzembentartást talán az orosz jobban birja.De nem kell többet mondani,nézni kell videót,ahol a zetor Super50lóval.vagy az 5611 szintén ötven lóval,meg az ötvenes MTZ szintén ötven lóval mit csinál.Jók a Zetorok,de csak ha ujat veszel,és azt igényesen fenntartod-de újként nézd az árát..Széthajtottat olcsón véve meg a gatyád rámegy a javitására.3011?nagyon ügyes,igazi kismindenes trakik voltak-olyan T-25 méret,csak sokkal stabilabb-de sajnos már elvétve van jó példány belőlük,hiszen lazán 40 éves a legfiatalabb is.Kardánhajtás?Zetor nem szereti a kuplungfüggetlen hajtást-az MTZ meg inkább olyan-ennek is,annak is van előnye.Fékek?Hát ott az MTZ egyértelműen gyengébb.Motor?Kifogsz egy szar Zetort,aztán csak az olaj szakad belőle,meg a pénzedet viszi-az MTZ sokkal stabilabb,és megbizhatóbban tulterhelhető motor,meg a javitást is jobban birja,viszont többet eszik,meg nehezebb is.Kényelem?Azonos osztályt nézve a Zetor a kényelmesebb,csendesebb,komfortosabb.Kategoriáját nézve nehéz üzemre szerintem az MTZ-t inkább,főleg ha igen szerény a rá forditható keret..
A nem japán trakikhoz jobban hozzáférhetőbbek az alkatrészek? Még a régebbi típusokhoz is?
Amúgy te melyik Zetort ajánlod, ami méretre kb akkora mint a T-25, és legalább 25le? Olyan nagyon régit nem akarok, ami már 40-50 éves, de ez igaz a többi traktorra is. Csak még azt nem tudom, hogy ezek a régebbi gépek mennyire bírják a napi 4-8 óra kaszálást, erdőben, ahol azért vannak bokrok, meg méteres gaz is, gondolom ez azért jobban megterheli mintha csak sima füvet, esetleg rétet kaszálnék vele.
Alkatrész az van de nem azonnal hanem 1-2 hónap ,de ezt csak hallom ,hogy mi az igaz azt nem tudom ,de ha japán akkor csak a 22 LE-től felfelé, ami alatta van az csak kertitraktor ! a zetort azért mondtam mert jobban ismerem mint az _MTZ-ket ,bár dolgozni meg az MTZ-kel dolgoztam többet de az én véleményem szerint nem jobbak mint a zetorok ,mondjuk ezt nem is lehet igy összehasonlítani ,inkább a azt tudom mondani hogy az MTZ: fékek ,gardán nagyságrendekkel rosszabb megoldású mint a zetoré ! A zaj a két gépben a zetor moci csendesebb sokkal ,a fogyasztás is a zetoré jobb ,a fülke tömítése megint a zetoré a jobb ! Van aki ezt szereti van aki azt szereti ,én inkább zetoros vagyok 3011-van !
Mondjuk azt hogy ha 25 körül lesz mind,akkor még elmegy.De kár szórakozni vele(ameddig indul meg megy rendesen),mivel ha régi,vagy gyorsított önindítóval próbálod akkor is 4-5 bár különbség lesz.Ha meg 3 hengerel be indítanád akkor 10-zel is.
Ha már porlasztó beállításról volt a szó, linkelek egy videót, egy otthon készült porlasztóbeállítóról. Egy kifuserált hidraulikus emelőből készült porlasztó beállító. Egész jól működik :D
Igazából nekem a kicsi traktor is jó, sőt még jobb is mint a nagy, mert jobban elfér a csemete sorok között, csak viszonylag nagy legyen a hasmagassága. Mennyire van alkatrész ezekhez a japán kis traktorokhoz? Azért kérdeztem a japán traktorokat, mert elég sok az eladó belőlük. Amúgy miért ajánlod inkább a Zetort mint a többit? annyival jobb? Vagy ebben az árban csak ez használható?
Na de mégis akkor mekkora végnyomást kell mérnem a hengereken 82es mtz esetében ha betekerek egy mérőórát? Ahogy sokan csinálják videokban láthatóan. Azért arra mégis jó hogy összehasonlítsam minden rendben van-e.
A kompresszió viszony a felső holtponton lévő dugattyú fölötti légtér vagy égéstér (hengerfej, dugattyúkamra, stb.) térfogata ami egy egység, és az alsó holtponton lévő dugattyú fölötti tér viszonyát jelenti. 1:16 kompresszióviszony esetén az alsó holtponton lévő dugattyú fölötti tér 16szorosa a felő holtponton lévő dugattyú fölötti térfogatnak. A sűrítési végnyomás amit nyomásmérővel mérünk, csak az egyes hengerek állapota közötti különbségről tájékoztat. Veszteségméréssel, a hengertérbe vezetett nagynyomású levegővel vizsgálható a henger, és a gyűrűk állapota. Ezzel az eljárással a dugattyú több pozíciójában is lehet következtetni a tömítettség állapotára.
Remélem érthetően fogalmaztam:D Szóval egy hétköznapi kompressziómérés sok mindent nem árul el egy motor állapotáról.
Ha kompresszió mérővel méred és 20 bárt mutat már be sem indul a traki ! Ezt a 1:16 arányt nem a kompresszió mérőn mérik hanem a dugattyúgyűrű tömítettségét mutatja ha a porlasztó helyén bele fújunk egy kompresszorral ,de ilyet nem nagyon csinálunk a gyakorlatban ! A porlasztó akkor nyit amikor a felső holtpont előtt áll a dugattyú kb 1-1,5 cm-rel és a porlasztás addig tart amíg a porlasztó felér a felső holtpontba !
Ez egy fogas kérdés ,és a baj az 1,2 milió forint ! Japánt csak kicsit kapsz ,a t-25 magas ,ha ennél maradnál csak az irányváltóst vedd az jobb ! A zetorok jó gardánnal rendelkeznek de ennyiért nem kapsz fiatal gépet ,az alkatrészeket az agrobíró megküldi postán ,jó áron ! Én inkább a zetort választanám !
Köszönóm a segítséget nektek. Wuzetem porlasztókról írt bejegyzések nem túl meggyőzőek. Egy kategória lehet minőség szempontjából az eredeti orosszal ami azonos áron van.Hogy ennek mi lehet az oka ?! Talan az hogy mindenki maskepp allitja be.
Amit még nem tudok es szeretnem megkerdezni itt! Motor kompressziót hogyan mérünk? Az a 16:1 hez mit takar?
Azt hogyha szív az (1) akkor ehhez mérrten kell (16 ) szorosan többnek lennie összenyomott hengertartalom mellett?
Gondolom a porlaszto akkor nyit amikor szív a henger es a szelepek is zarva vannak
Mtz porlasztó javítás előtt állok! Beszerzés alatt, porlasztóbeállító, és csúcsok, illetve akksival kapcsolatok dolgok , mint a feszültség monitorozás kijelzővel (akksinként) vagy mélykisülés védelme (figyelése-olcsóbb!) Párhuzamkapcsóló sincs a gépbe , az adagoló is elengedi a nyomást gondolom az ac pumpanal. Mivel folyik belőle pumpálás alkalmával. Ezenkivül majd minden csövet kicserélek rajta. ami hajlítható :)
NA DE A LÉNYEG!
Nehéz ám dönteni / találni megfelelő porlasztót a 82-es ,Mtz-hez 2002 es évjárat.
Befecskendezési szög a kamramérettől függ gondolom! Azt nem találtam meg. Erre a Habi weboldala hívta fel a figyelmem! De most ott tartok, hogy a 82-es kamramérettet kellene kinyomozni és azalapján porlasztócsúcsot választani! Tehát mennyi is a dugattyú kamraméret? Esetleg tudja valaki? 38mm vagy 55mm?
"A 01 és a 120-as végű cikkszámmal rendelkező porlasztócsúcsok az 55 mm-es kamráshoz valók, a 02 és a 130-as pedig a 38 mm-es kamrához."
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e, de nem találtam másik fórumot, úgyhogy remélem nem gond, hogy itt teszem fel a kérdésemet.
Szóval traktor vásárlása előtt állok, mivel szeretném a vállalkozásomat fejleszteni.
Sajnos nem nagyon értek a traktorokhoz, ezért titeket kérdezlek, hogy milyen márkájút, típusút érdemes nézni. Nekem fontos, hogy tudjak vele erdei körülmények között csemetéseket kaszálni, és esetleg fát szállítani. Tehát fontos a jó kardánkihajtás, és a lóerő. Továbbá fontos a jó alkatrész ellátottság. Kabinos szerintem jobb lenne, de ha kabin nélküli az sem baj. Ismerősök olyan gépet ajánlottak, ami legalább 20-30 lóerős, (nem tudom, hogy ez elég-e?) ezért ezek között néztem körül a neten, és találtam pár ilyen traktort, pl. Yanmar, Kubota, Shibaura, Vlagyimirec t25, t30, Zetor. A keret rá max 1,2M Forint, fontos hogy műszakis legyen és rendszámos. Ilyen árban szerintetek ezek a trakik milyen vételnek számítanak, mennyire van hozzájuk még alkatrész, mennyire bírják a napi 6-8 óra folyamatos munkát? Mert azért ezek már elég régi gépek, 70-es 80-as 90-es évek eleji gyártásúak. Vagy esetleg van valami más alternatíva?
Tanácsot szeretnék kérni, 7 ha napraforgót akarok permetezni Expressz 50 SX gyomirtóval és Trend 90 segédanyaggal. Valaki használta már? Milyen arányban kell keverni?
Kérdés, hogy a kormányoszlopos megoldásnál, mint a képen is van maradhat-e a csigamenetes csigatengely? Nem fog ellenállásba ütközni, ha az orbit mozgatja majd a fogaslécet?
Igaz félmegoldás orbitkormányzás terén, de leállt motornál, rézsü kaszálásnál még mindig lenne kormányzás és a gyári vezérlésnél azért kifinomultabb megoldás még így is.
Amikor az olajnyomás mérőt kiakasztja hidegen az olajnyomás akkor nem belevaló az olaj ,hidegen túl sűrű ,melegen meg túl híg ! 10 W 30 olajat kéne kipróbálnod első körben ! Gondolom 14W 40 van benne! Vagy sűrűbb ?
Még mielőtt szét szednéd ! Ird már le milyen olajat használsz bele ! A centrifugál szürőt én ha lehet átszerelném patronosra ! Ezt azért tenném mert a mostani olajak már lebegtetik a szennyeződéseket ,és ezt a centrifugál szűrő nem tudja kiszűrni a tapasztalatom szerint, fél év után sem volt benne semmi ,aztán már nem is szedtem szét csak egyszer egy évben !
Örülünk hogy benéztél kedves gazda !! Én sem mindig járok MTZ-vel de hirtelen sok tapasztalatot szereztem a tsz-ben, ahol dolgoztam ,de a sok romból elegem lett 1,5 év után ! Aránylag jó képességű lennék, de mindig a legrosszabb gépet adták, hogy kimazsolázzam a hibákat belőlük, ezért nem igazán kerestem semmit, csak a szerelés jutott nekem mint tapasztalat !
Hát szóval a szerelést vagy megtanulod vagy ne vegyél traktort ,vagy olyat vegyél ami japán, azt ha nem agyonhasznált akkor nem kell annyit szerelni ,de a többi trakit rendszeresen javítani kell másként egy sorscsapás lesz ! Rendszeresen ápolást igényel akkor is ha áll a gép ! Rendszeresen be kell indítani ,máskülönben állandó lesz a porlasztók hibája ,az akku lemerülése ,a fékek hibái ,meg még a rozsdásodás okozta egyébb hibák beragadások ! A zetoromon legutóbb a fék ragadat meg áltában !! A gardánt látom fogod használni hát nem tudom hogy fogja bírni az MTZ gardán része nem olyan híres holmi ,ezt biztos javítani kell rendszeresen ,vagy állítgatni !
Üdv mindenkinek! Egy MTZ 80-ason szolgált ez a TLT - egybetengely. Segítséget szeretnék kérni , hogy mi vezethetett a bordák ilyen szintű kopásához. Nem megfelelő csatlakozóval vitték tovább a hajtást? Nem vagyok ismert a témában, csak az alkatrészt vizsgálom. Előre is köszönöm! :)
Ez 2004-es évjáratú, majd 7000 órával, bontatlan motorral, gyári csúcsokkal. A váltót, felezőt, meg úgy nagyjából az egész hátát tavaly újítottam fel. Akkor próbálkozzak először egy olajszivattyú, szűrő cserével?
A 2001-2002-es szériáknak új korukban is 0.5-1.5 bár között volt az olajnyomás.Szerintem kevés volt az olajpumpa a dugattyú fúvókás blokkhoz.De viszont ezek a szériák még 10000 órákat eltudtak menni.
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kinek mi a véleménye a következő problémáról. A 892.2-esemnek alacsony az olajnyomása. A szűrőn teljesen fel van véve, így hidegen le is akasztja az órát, viszont melegen, főleg nehéz munkáknál fordulaton is lemegy egy bár alá. Alapjáraton szinte nulla. A vészjelző nem sípolt, világított még soha, de ez akkor is kevés. Lehet a szűrővel gond? Érdemes lenne felrakni egy szűrőt, esetleg egy rendes patronos szűrőt a centrifugálszűrő helyére? Ha ez sem segít érdemes-e esetleg továbbmenni és olajszivattyú cserével próbálkozni? Vagy egyből kezdjem főtengellyel? Gondoltam arra is, hogy csak csapágycserével kezdem, nyilván miután látszik a főtengely csapok állapota. Vagy gondolkodjak teljes motorfelújításban, annak ellenére, hogy kompresszió, erő van benne, nem melegszik, stb.
Helyesen akkor működik a fékszelep , ha lenyomod a fékpedált akkor elengedi a levegőt a kutyafejtől/ pótkocsitól. Neked valószínüleg fordítva van bekötve !
Heló,nagYon rég irtam énis ide,nemtudok egy dolgot,leirást nem találtam,a kérdésem :mtz 50 -en a lábfékszelepnek mi a bekötése?találtam a szelepen a két csöcsatlakozásnál egy F és egy T jelölést. A gépen az F re van kötve a tartályról a cső.A T röl megy hátra a kutyafejig.Ha fékre lépek a traktor levegöje sziszega fékszelepen,fogy is a levegő.Nem forditva van bekötve a szelepünk?
Jó napot kívánok a fórum összes tagjának! Nagyon régóta nem jártam itt a fórumon, pedig én vagyok a topkinyitó :))))
A helyzet az, hogy nagyon nehézkesen indult a fórum, és az én munkám is megváltozott már, de úgy látom jól megsokasodtunk :)
Ennek én kimondottan örülök, és szeretnék aktív tagja lenni a MTZ fórumnak! (hiába nem dolgozom már mezőgazdaságban, ugyanúgy kedvelem a típust, mert gyermek és fiatalkoromban ezen a típuson tanultam meg a traktorozás csínját-bínját, szóval hozzám nőtt)
Szóval örülök, hogy ilyen mozgalmas fórummá fejlődtünk :))))))
KÖSZÖNÖM MINDEN TAGNAK, AKI ITT JÁR ÉS JÁRT ÉS HOZZÁSZÓLÁSÁVAL SEGÍTETTE TRAKTOROS KOLLÉGÁJÁT, HISZEN EZ VOLT A CÉL!!!!!
Igen, állni is sokat fog - talán megáll az elített 350 nap is - nagyságrendileg... idén meg egész biztos. :-)
Természetesen az anyagiak sem közömbösek, de ha már veszek akkor olyat lenne érdemes ami későbbi - esetleg ma nem tervezett igényeket is kielégít.
Szerelni nem nagyon akarok, nem is értek hozzá. :-(
Szántani mélyszántás nincs tervben, szerintem nem is lesz. A várható feladatok 85%-át fedik a következők:
- 1ha Gyömölcsös karbantartása, 1ha császárfa ültetvény kialakítása és karbantartása, és valószínűleg további 2-3 ha levendula ültetvény kialakítása és karbantartás, kommunális ház körüli munkák
- fűnyírás
- vontatás? (vélhetően és előreláthatólag nagyon max 4-5 t)
- (nagyon-nagyon talán - ha egyáltalán... homlokrakodó , később?)
A terület oldalra nem dől. Egyébként cc. 8-12% dőlés.
Mindehhez ideális talán egy 40-60 LE körüli 4x4-es kommunális midi traktor lenne ideális, de az anyagilag elérhetetlen, használtan nem is láttam, főként nem az 1-2 M közötti kategóriában... a kihasználtság miatt pedig amúgy is fölösleges - nem rentábilis.
Szívem szerint -és az általatok leírtak szerint 552 vagy 82 körül szemezgetnék, de a felhozatalban ott csak 2 - 2,8 között látok példányokat, azt meg egyenlőre kicsit sokallom.... persze ahhoz viszonyítva hogy a fórumon korábban írtak szerint állítólag 1 - 1,5 M között is vannak használható példánnyok (?!) .. én nem látok ilyet...
Lehet hogy túlbonyolítom (?) és a fent leírtak alapján pont elég.... és kéne keresni egy nem 4x4-es verziót? Mondjuk 50-550-80?
Traktorcserénél szemezgettem 6340-es zetorral, az igaz hogy szlovákba van alkatrész de 2-3 napot áll a gép miatta. Permetezéskor 2-3nap állás nem előny... ezért maradt az mtz mert 1 órán belül minden van hozzá mtz-82-ig. 1025 és felfelé már ugyanaz a helyzet mint a zetor napokig áll mire van hozzá cucc.
Ez igaz, de max 5hektárt művel. Lejtős terület miatt mtz-552E tökéletes és 1,5-2 millió között már van használható. 1025 meg 3-3,5 misinél kezdődik. Gondolom a pénztárca is véges..
Kicsit jobban,pontosabban is leirhatnád a területedet,meg az igényeket.Lejtős terűlet,oldalra is lejt?Akkor a T-25 már kiesik,mivel nem igazán birja az oldaldőlést.Szántani is kell,milyen mélyen,mekkora ekével,mennyi idő van munkák elvégzésére,mennyire tudsz és akarsz szerelni,ilyen kérdések lennének még.Igy amit irtál,elsőre talán a bukócsöves ötvenesre tippelnék.Alacsonyabb a sulypontja a modernebb társakéhoz képest,és lejtős,dőlős területen ez is számithat.Persze,ha kell első hajtás,akkor ez már kilőve-de szerintem maradj MTZ-vonalon.LTZ-felejtsd el,se alkatrész igazán hozzá,se az a mokányság sincs benne,mint az MTZ-ben.Dutra?Alkatrész,szaktudás hozzá már szinte nulla,meg a legfitatalabb is már elmult negyven-bár vonóerőben nincs párja..Zetor?Első hajtás nélkűli fajta/pl 5611/jóval esetlenebb és kényesebb mint az MTZ,bár ergonomikusabb,meg talán kicsit gazdaságosabb is.Elsőhajtásos Zetor?Árak az égben,még drágább az alkatrész hozzá-nem ok nélkűl nem igazán terjedt el nálunk..A nyugati gépeket meg annyira nem ismerem,hogy konkrét tipust tudjak mondani..
Az oroszt újíttatnám fel ! Hortobágyon van egy nagyon jó adagolós ,ott nem is kell várni csak telefonon lebeszélni és valószínűleg tud neked adni felújítottat azonnal ,árakat nem tudok !
egyenlőre 1,5 hektár karbantartására (lejtős terület) , és 5000m2 sík gyümölcsös segédművelésére szeretnék traktort vásárolni, ami adott esetben kommunális célokra is megfelel (hótolás). Kizárólag használt traktor jöhet szóba.
Későbbiekben 1-5 hektár szántás, fűnyírás, rotátorozás céllal, esetleg pótkocsi vontatás időnként. Az sem lenne baj ha egy faaprítót vagy egy 3-5t lajtoskocsit elbírna.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy ehhez milyen traktort javasoltok? MTZ-25, MTZ-50, MTZ-550, MTZ-552, MTZ-80, MTZ-82 , LTZ 55 hirdetéseket néztem....
A traktor NEM gazdaságba kerülne, talán előbbiekből ki is derült NEM agrár vállalkozó vagyok....
Viszont örülnék pár gyakorlaton és tapasztalaton alapuló véleménynek.
hello.tudna valaki segiteni adagolo kérdésben,mert tanácstalan vagyok.mtz 82-es traktorom van az eredeti adagoloval ami már kicsit beteges.milyet lehet és érdemes felrakni helyete,olvasgatam a motorpal adagolokrol de nemtudom mivel lene másab.vagy inkáb ujitasam fel az oroszt.
A belső gumi olcsóbb mint egy leszakadt gyomor ,vagy egy gerinc sérv ,akkor jó a magas nyomás ha csak keveset jársz a géppel ,de én általában ha dolgozok akkor 10-12 órát is benne ülök ,vagy a tszben 156km is megtettem vele ! Ekkor már nem mindegy hány bár van a gumiban !!
elég bele az 1,1 akkor rugózik a gumi és kevésbé rázkódik a gép ! A tsz gépeiben még országúton is csak 0,8-0,9 bár volt a 920-ban és sosem volt baj a belsővel sem és a gumival se ! Az csak a gumisok szokása ez a 1,5 bár ,csak ezen a nyomáson kirázza az ember belét is még országúton is !
A hátsó gumik üzemi nyomása 0,8-1,1 bar közt van. Ezt régebben a diagonal gumikhoz volt igazítva. A mai radial gumikba a gumi szerkezete miatt egy kicsivel több kell. 1,4-1,6 bar. Legalább is nekem ezt mondta a gumis kb. 1 hónapja mikor az 50-es Mtz gumijait cseréltettem újakra. És meg is mutatta. Valóban 1,1 bar-nál szemmel láthatóan kevés kevés volt benne a nyomás mert laposnak tűnt. majd 1,5-re fújta és egyből jobban mutatott. Egyébként ezt magától mondta a gumis amikor meglátta a gép oldalán az 1,1 bar feliratot.
Két havonta ? Talán ha a kerék abroncsot nem 3 báron használnák lehet nem rázná szét az akkut ! Nemrég volt hasonló tapasztalatom 2báron volt a hátsó kerék a trakin ,úgy rázott majd széthullt ,pedig a hátsó kerék üzemi nyomása 0,8-1,1 ig van ,a hajtott első hidas gépeken is elég az elejébe 1-1,2 ,de olyat is láttam hogy az elejébe 0,8 volt ,de azt én már kevésnek tartom ! És a generátorokról is volt már többször szó hogy szarok aláméretezettek még is alig van aki lecseréli ,pedig akkut venni többe kerül ,főleg évente kétszer háromszor ! A másik, a meleg is nagyon ártalmas az akkunak ! Meglehet vissza kéne tenni a hátsó akkutartóba !
Először azzal kezdeném lecserélném a generátort legalább 1500w-osra ! A motorolajat is 10w40,re cserélném ! Áttételes önindítót raknék fel , valamint a SPURI adalékot használnék a novemberi hónaptól márciusig ! Minden porlasztót lecserélnék újakra vagy legalábbis októberben már átnézetném ! Ha megoldható az előmelegítő már baj nem lehet ! Ha ez nem lehetséges akkor néznék egy olyan hengerfejet rá amin van izzítás ! De hogy ezekkel a hengerfejekkel hogy lehet variálni nem tudom ,erről itt hátha többet tud valaki !
Van egy 80 as Mtz-m és mikor csuknám be a bálázót olyan mintha valahol elzáródna a hirdaulika és meg se moccan az ajta. Ha nagyon finoman kezdem el engedni akkor szép lassan elkezdi becsukni.
Megpróbáltam más eszközzel is de ugyan az a jelenség. (nem antiszlipes a traktor ) valakinek valami ötlet. Előre is köszönöm a segítségeket.
Nekünk itt környékben úgy vannak hogy a gyári helyen egy 150Ah körüli akksi , normális vezetékkel , rendes csatlakozásokkal , áttételes önindítóval.Nyáron hibátlanul működik a dolog , télen nagyobb hidegben ( minusz 1-2 fok alatt ) vízmelegítővel megbolondítva símán indulnak .
Tanácsot szeretnék kérni hogy akkumulátor témában,hogy mi a legjobb megoldás 94-es évjáratú gépnél,12v-os önindítóval.Már volt benne párhuzamkapcsolóval 2db 12v-os 100Ah-ás akksi,most 2db 6voltos van benne sorba kötve,de egyik megoldás sem az igazi,mit ajánlanátok?
Olyat vegyél ami nincs leharcolvan a vogel jó csak drága az alkatrész,és van olyan amit már nem gyártyák 2 csavaros vagy hármast a lapos vasba gonolom!
De a legjobb a IH vagy KHÜNE csak abból is a kettes vagy HELTI CSÓLYOSI!
Mindenképp 3-asban gondolkodom, itt jó földek vannak, az 50-es is vígan viszi a 3-ast nálunk. (abba is 80as moci van) Meg ha nagyon erőlködne, akkor le is lehet venni egy fejet ha nagyon muszáj.
Sziasztok olyat szeretnék kérdezni hogy van egy Mtz 820.4 típusú traktorom és tegnap óta a kilóméretóra számláló össze vissza mutat van hogy egy darabig jól mér de utána van hogy 99.9 mutat mitől lehet előre is köszönöm a segítséget
Bagodi BFE3 nekem nagy volt, a kettes biztos jó, a sógorom bagodi 3/25ös ekéje, az kicsi, azt viszont viszi a 80as mtz mint a rongyot, viszon nem lehet vele mélyen szántani, és ha maradt szalma a földön lehetetlen vele megszántani, kukorica csutka szintén felejtős. Viszont a BFE2 biztos jó lett volna, nagyon jól fordítanak a bagodi ekék.
Kedves Roland! Gjoni nekem is sokat segített. Nekem mtz 80 van, szürke herceghez meg tolmács kell. Mindenki mondogatta, hogy 80ashoz 3aseke!!!!! Kipróbáltam néhányat. BFE3, meg ezt az orosz mocskot is. Kicsit balgfasz földem van sajnos. Agyagos-tőzeges. 3ekénél az eke letűzött, és a kerekek meg egy helyben forogtak. Szóltam a "kisöregnek" -Pista bácsi mi a vélemény? Macskaszarosfődbeznemmegyel!!!
Szóval aztán egy kettes lajtát vettem, nagyon jó állapotban KIFOGTAM!!! 50ezer ft volt :-P Tényleg alkalmi vétel. És ezzel is tudok széleset fogni, szerintem jó beállítással simán 75 centit. 3as ekénél, pl lajta 105 centi fogásnál a 80as mtz szenved. Nekem az a véleményem, hogy 80-85 centinél szélesebbet fogni értelmetlen. A másik, hogy az ekeszár hosszú legyen. Azért így írom, mert a szürkeherceg az kínaiul írja. Ez azért fontos, mert ha rövid, akkor a kukorica szárat, a gazt, meg az egyéb szemetet bemedvézi. Pl. a B200as ekénél elég magas! Én 80as mtz után ezt a kettes lajtát, B200as ekeszárral nem bántam meg. Én ezt ajánlom :-)
50-es MTZ is úgy viszi mint a rongyot, de csak gabonaföldre jó! A ma már korszerűtlennek tartott, "kultur" formájú kormánylemeze, megfelelő sebesség esetén, jól fordít és porhanyit. Kukorica tarlón kinlódás, még átalakítgatások után is!
Ez egy kínai sz@r hajtómű.... fűre tökéletes, de gallyat csutkát 2m-esbe nem bírja, egyszerűen szétrobban... Menj ki a kgst piacra nyíregyházán és fele ennyiért dupla erőset veszel az ukránoknál.
Ja én meg a római pápa vagyok ha az a kis szar fékszalag olajosan át tud vinni 60 LE-t Pedig amivel én jártam abba már az erősített gardán cucc volt ,még sem bírt ki egy őszi szezont !!
82es mennyi lovas? 70 esetleg 75 de biztos nincs benne 80 :-D
És ha egy szártépőhöz 64lovas gardán kell Szabadon futós ha valamit elkap vagy a fomokot vágja az alsó kés,vagy vakond turást esetleg tötést,hiába nem akarja az ember!
Ja és jó vastagot,mert a kicsi azt el csavarja a gép!
Nekem volt ilyen 15 lovas gardán és a vetőgép SPC-úgy elcsavarta ,hogy első menetnél elhajította ,még jóhogy engem fübe nem vágott,ja és nem verte szét a tankot!
Van 40 lovas és jó vastag,azt nem veri szét!
Ja és nem kell heggeszgetni,mert az se jó ,csak úgy kell méretre vágni az spc-hez vagy a szárvágóhoz !
Nekem van benne vagy 20-30 kg a gardánba ,és mai áron 50-70eft valamikor adták a Vágóhoz
Mikor leveszed egyből a gázról a lábad,akkor fogja meg a röpsúlyt valahogy.De mi nem érthető ezen hogy ezt a csavart nem kell buzerálni.Vagy lehet de nem fogsz vele semmit elérni.
Látom nem sokat jártál zúzni még ! A 80-82 gépek 13 LE-s gardánja teszerinted bírni fogja vagy leracsnizik ? A 920-tól felfelé is csak 40% tán a gardán ereje ! A 2m-es zúzónak akkora lesz a kerületi sebessége hogy ha elkap valamit a földön szét száll mint a helikopter rotorja ! Nem véletlen hogy nem gyártanak olyan nagy rotorokat ,még van úgy hogy az is eltörik ,vagy a szöghajtás bele kiesik a helyéről csapágytörés miatt ,hajaj szoktak lenni dolgok ezzel a zúzással !
Attól függ milyet akarsz csinálni Függőleges vagy viszintes tengelyü meghajtó!
azt tudd,hogy amit gardánnal hajtasz meg az nagyon sok lóerőt vesz fel a géptől !
Ha igaz 80-100% terhelés,még több mint a Tárcsa Szántás vagy lazítás!
És az se mindegy,hogy 4 sort vagy 2 sort csutkát kell össze vágni ami 3m magas ,ja és 20cm a tőtávolságra!
Van úgy,hogy már nem bírja vágni ,ha a géppel sokat jártak rajta és meg van egy kicsit dőlve,igaz én csak terep3 felezve vagy ha nehéz akkor tere1 simán vagy országuti2 sima !
3-6km/h!
Nálam 2006óta van egy törő féle RZ-1,5 szárzuzó de meg vagyok vele elégedve !
ennek nagy hajtója van,már nem gyártanak csak fele annyit azt nem tudom,hogy mennyire van felszorzva és jól müködik e!
82es gépet öli,valaki csak tárcsázza vagy boronálja a csutkát és a forgót gazt vagy leégeti kaszálja !
Belenéztem,levetem a regulátor fedelét. Az a felsö kis csavar belsö végére egy kis rugó van ráhelyezve,de nem érintkezik semmivel. Csak akkor érintkezik a szabályzó karral,mikor a leálitó kart hátrahuzom. De akkor is épp hogy érinti! Ez igy rendben lehet??
Néztem komplett készletet amiben a hajtómű a kések + tartók csavarok minden van, abban 50Le hajtómű volt azt írták rá, hogy 1,5 méterre, akkor egy 60Le hajtómű ne már hogy csak 1 métert hajtson meg mert az kicsit paradoxon!
Motorpal adagoló van rajta vagy Bosch? Ha motorpal akkor igen, mivel indításnál az a mágnesszelep ad teljes előtöltést az adagolónak. Vedd le azt a mágnesszelepet és nyomd be a pöcköt kézzel indítás előtt. Ha úgy elindul akkor azzal van a gond. Persze nem árt megmérni indításnál megy-e rá áram!
Üdw! Az enyémnek meg olyan baja lett,hogy kis gázon nem gyullad. De ha odaadom neki mind,akkor rögtön. Meg az alapgázon is kellet növelni mert volt olyan is,hogy lefuladt. SZabájzó ,vagy fogaslécre gondolok én....???
Vedd le és vidd el egy adagolósra,mert ha füstöl a nagy tárcsa után a szántásba vagy a kombival akkor,nem jó az adagoló és a porlasztó!
Nálam is fogják csinálni a gépet,és kikérem a szakit hogy ,mennyencsak vele érdemes ránézni,vagy ujj porlasztót belevenni,mert nálam 5 éve nem volt ,és gondolom az előző gazda sem foglalkozott vele!
Túl fog fordulni a motorod ha jól emlékszem a felső a fordulatszám,az alsó meg a töltés ! Az egyikkel füstölni fog állatmódra ,vagy épp gyenge lesz ,a másiktól meg vagy erőtlenné válik vagy olyan fordulata lesz hogy beszakadnak a szelepek !
Sziasztok.Most hogy kényszerszünet van az erdőgazdaságban,ráérek egy picit foglalkozni Pirikével.Kitünö alkalom a kormánymü felújítására.Háát neki is álltam.A végeredmény az kitünő lett.A kormányt állóhelyzetben nagyon könnyen mozditja!A dolgok sikerére felbuzdulva nekiláttam a levegő rendszernek is.Háát sajna itt vannak azért problémák rendesen,de küzdök vele.Jó pár holmit ki kellet cserélni,ill. javítani,de nem vagyok megelégedve a végeredményhez.Végre mikor minden össze áll,akkor az van,hogy alapjáraton a kompresszor 4bar-ig tud feltölteni,igaz azt tartja is!Sehol nem vettem észre,hogy eresztené a levegöt.Lehet a kompresszor gyenge?A multkori javítás után végre kitünöen müködik a difizár,jó az első hajtás,jól fognak az uj forward gumik.Sikerült kiküszöbölnöm a jobb oldali első keréknél a beszitálást,most lehet tépni vele 9-be.Még a nyár közepéig a villamosságot akarom rendbe tenni,de az sem egy egyszerü feladat.A zöme már annak is meg van,de elakadta a hátsó dualy bekötésnél.Topik társunk:nagytojás hozzászolását és kép felrakását vizsgálván is azt mondom,nem egyszerü.Valami egyszerübb rajz az sokat dobna a dolgon.Ha tudtok ilyen hátsó dugvillás rajzot valahol elfekvőben az jól jönne.Én sajna egyetlen szerelési könyvben sem találtam róla.Pedig három könyvem is van.Nooos röviden ennyi.Szép napot.
Szia! Szettben vedd meg a habinál, eredeti originált. Amit adnak hozzá gyűrű szettet azt ne tedd fel, helyette kérj mellé zetor gyűrűket. Úgy lesz az igazi ;-)
Üdv! 80as Mtz hüvelyezés előtt állok . Milyen hüvelygarnitúrát érdemes venni bele ? Habi kft boltja közelben van , de netes rendelés sem lehetetlen ! Szívó motor.
Sziasztok találkozott már valaki közületek olyan problémával hogy az mtz álló helyzetben nem emeli a függesztő karokat de ha meg van mozdítva előre vagy hátra akkor viszont jó
Túl lett hajszolva a gép, túlmelegedett, és hirtelen le lett állítva és megragadtak a porlasztók ! Én vigyázok hogy a hűtő és a levegőszűrő tiszta legyen ez napi karbantartási feladat ! Ha dolgozik a gép mindíg figyelem a vízhőfok mérőt és 90 foknál fentebb nem engedem melegedni ,ha ezt az értéket eléri akkor egy fokozattal lentebb kapcsolom a sebességet és azzal dolgozom tovább !! Három negyed gáznál nem szeretem nagyobb fordulaton dolgoztatni a motort ,ehhez választom a munkasebességeket is ! Ha valamiért meg kell állnom nem állítom le a motort hanem még egy 5-6 percig hagyom alapjáraton járni és amikor vissza esik a vízhőfok 80 fokra csak akkor állítom meg !
Heló sziaasztok. Igen nem írtam de fent a dugatyúkamránál és mind a négynél, ráadásúl a porlasztócsúcsok is belesűltek a porlasztóba (kalapácsal kellett kütni a csúcsokat)
Amikor a csúcs nem vagy csak részlegesen üzemel ! Pont egy hete volt ilyen baja a 1025-nek a negyedik henger porlasztója megadta magát menetközben ,és el kezdett hebegni ,füstöket dobott ,a nyomócsövön is érezhető volt a hiba nem pulzált rendesen ,a gép is melegedett ! Csere segített !
De állítólag a kinai is gyárt már alkatrészt hozzá ,és ha olyan került bele akkor az nem sokat segít ! A tsz gépén olyan is volt hogy 5 órát bírt a felújítás után !
Minden új lett bele téve 673 munka órával ezelött.olaj hidegen 6 melegen 4-5.van benne termosztát ugy 70 fokon tarja a vizet.jó kéket füstöl.nem akartam egy pár évig bántani a motrot de muszáj lesz.azért gondoltam csak karikázásra mert enyi idő alatt nem kellene hogy pereme legyen a hengernek.de majd meglátom ha szétszedem
Az csak időpocsékolás lenne, ami szar kivele, és akkor már a főtengelyt is át kell nézni hogy jó legyen az olajnyomás ! Bár én megnézném más olajjal is ,mert pont a minap volt olajcsere az egyik trakin, és más olajat kértem hozzá és láss csodát 1 bárt nött az olajnyomás és nem eszi az olajat ,de a híg felé menjél ne a sürű irányába !
Sziasztok.Karikázás meg oldaná e az olajfogyást a motorból?kb 700 óra van benne és a tavaszi szervizelés óta rohamosan elkezdete enni az olajat.Karika törésre gondolok vagy fogalmam sincs melegen jócskán megnött a kartergáz is.Ugyan azt az olajat használom mindig.Olajcsere rendszeresen volt.
Kérdezném hogy mitől van hogy Pótkocsi billentésnél először a hátsó hidraulika emelkedik fel aztán billent a pót??Annyira elkopott az elosztó hogy átenged,és a "résolaj" a hidraulika munkahengerben nyomást idéz elő?Erőhelyzet szabályzós.
Tök mindegy, az csak azért van benne ,hogy a levegő neki csapódjon és a benne lévő por beleragadjon ! Csak ne önts túl sokat bele ,mert felkapja a motor !
Megfogod a fém keresztet és eltekered és lejön ,olyan bajonett zárszerü tartja a helyén ,akkor kijön a műanyag vagy filc szűrőszerűség ,amit vagy kimosol gázolajban, vagy eldobsz és veszel másikat , de jobb eldobni ! Ugyanúgy vissza rakod a szűrőt. Az alját kimosod, és ha belenézel látni fogsz egy kis benyomást a tányér oldalán ,vagy oil feliratot addig kell tiszta motorolajjal felönteni ,és visszarakod a helyére ! És kész! Az olaj mennyisége olyan fél háromnegyed liter körüli mennyiség kb .
Hali sürgősen nézzél valami szakit ,mert halvány gőzöd sincs mit is kellene csinálni! Ez nem le szólás csak a szavaidból kivéve ,ilyet még soha nem csináltál!
Hát olyan nincs ,de olyan van hogy a por belehullik a tankba, és a tank és az előszűrő közötti vezeték eltömődik ,az előszűrővel együtt, na akkor tényleg nem megy, csak kínlódik a gép !
terhelés nélkül is van ez a probléma.. Az alapjáraton is növelnem kellett mert,volt olyan hogy megált.. Azelött ez a jelensrrég nem volt.. Nehezebben is veszi fel a fordulatott kicsivel terhelésnél.. Arra gondolok én,hogy alapjárato is,és kis fordulaton is nem nyom eleget az adagolo,pumpa...
Ez így tényleg nehezen értelmezhető, a leírásod alapján lehet, hogy kis gázzal indulsz munkánál, de lehet, hogy túl van méretezve a munkagép, azért fullad le. Pontosabban írd le a problémát!
ÜUdw ! Az MTZ 820 asom kis gázon nem gyulad meleg motornál se,de ha adok neki nagyobbot egyböl gyulad. Terhelésnél is volt olyan,hogy kis káznál lefuladd a motor.. pl eke,munka gépnél.Induláskor persze... mi lehet a probléma???
Igen a külsejére kell a negatívot kötni. Legtöbbször 10A szokott lenni kb nem hiszem hogy nagyobbat át tud vinni. Ha csak telefontöltőt szeretnél bedugni elég a 3A is.
Szivargyújtót szeretnék bekötni a mellékelt képen láthatót és ebből csak egy vezeték jön ki azt rákötöm a pozitívra egy 20-25A kis biztosítékkal és ennyi?
Szelephézag szarul volt beállítva, vagy elment, stb. Még jó, hogy a szelepszárakat nem törte el. A dugókat én kicserélném a helyedben, mert előfordulhat ilyenkor, hogy megreped. Jó minőségű tömítést vegyél rá. Utána ha még mindig belenyomja a gázt a hűtőbe, akkor hüvelyrepedéses. De ha már szétvan szedve, ilyenkor érdemes hüvely, dugó, gyűrű szettet venni bele, meg csapágyakat, kb 60 000 ft szettben, és akkor új a motor benne. Na meg akkor egy darabig nem kell hozzányúlni :-) Szelepfészek maróval érdemes a szelepfészkeket kipucolni, na meg a hengerfejet átnézni :-)
tegnap említettem hogy az MTZ kinyomja a vizet.Ma szétszedtük és a hengerfej tömítés kifújt de a dugattyú tetejében a szelep bele üt mindegyik dugattyúnál. Mi lehet a problémája?????Elöre is köszi
Üdv! Nekem amikor hüvelyrepedéses volt baromira beledolgozott, nyomta a gázt bele mint barom, ámde nem nyomta ki. Viszont lehet agyobb repedés lett volna kinyomja. Bár ha hüvelyrepedéses vagy hengerfejes akkor melegednie kell a víznek. Viszont ha nincs benne a termosztát akkor szerintem a vízpumpa is jobban nyomja a vizet. és ha mondjuk nagyon tele van akkor ki is nyomhatja.
Üdv! Régen írtam már ide... Megérkezett a tavasz és a jó idő örülök ha alhatok :D Íme pár pillanatvideó, hogy miket is csinálok, persze a szerelések törések sem maradnak el, mert ez teszi körömrágóssá a dolgot, hogy nehogy egyszerűen menjen valami...
Üdv.Lenne egy kérdésem .Az 892.2-es MTZ-m alapjáraton kinyomja a hütövizet.Kicseréltük a hütösapkát de semmi változás.A hütövíz nincs az olajban.Szerintetek mi lehet a gond?????Elöre is köszönöm
Üdv! Lenne egy kérdésem. MTZ 80as motor mtz-n kívül jó-e valamilyen más fajta traktorba? Van egy baromi jó mtz motorom, és arra gondoltam, ha esetleg valmibe jó lenne, akkor vennék motor nélkül valamit, és bele raknám....
Cseréld le az első felniket és a pattogás megszűnik.
Nem jól van kifurva a csillag közepe, és tojás van a felniben. Sajnos elég gyakori hiba ez mostanában az mtz-ken.... Csak a legnagyobb baj, hogy újabban nehéz jó felnit is vásárolni, mert szinte mind selejt.
Nekünk a 1221.4-es csinálja ezt kb. 30-35 km/h között. Ismerősnek a 6420 -as JD is csinálja. Kaptam olyan tanácsot, hogy növeljük meg a nyomtávot és abbahagyja. Más azt mondta, hogy nem pontos az első felnik csavarjainak körkiosztása, ezért üt a felni, kerék. Tehát tojás van benne. Nem a felniben, hanem a kiosztásban.
Nem vagyok kényes csak szerintem az nem normális hogy ha 30 km/h fölött megyek egyszerűen úgy pattog az eleje mint a 'lowrideres auto'. Néha 10cm-rel is elemelkedik az úttól.
Nemrég vettem ezt a gépet mtz 82.1 ,kb 60 órát mentem eddig vele 1.8-2 bár alá nem megy fordulaton az olajnyomás ma kint 25 fok volt, kombinátor 2.5 méter plusz utána 4 levél nehéz borona 4-5 iben szépen viszi,még eredeti a motor olajfogyás 50 óra alatt fél liter, de azt a karter első gyűrűjénél könnyezi is,most turbós olaj van benne agip 15w 40es,másik 82 esemen 2.5 bár az olajnyomás ezért kérdem jó- ez,bár ismerős 5 éves 2500 órás 820.2 esénél is 1.5 bár az olajnyomás,ő sem aggódik rajta,bár nekem szerelő gyerek mondta ez még jó,előtte ez a szerelőgyerek ment vele sae 50es olajjal 2.5 bár volt az olajnyomás,előző tulaj csak nyáron használta szárzúzásra csemeték közt!
Sziasztok Fórumtársak!Nemrég vásároltam egy új 892.2-t.A problémám az lenne vele hogy igen pattog.Már leengedtem a guminyomást is az első kerekekben és mégis.Maximum 28-30-al lehet csak menni vele.Valaki találkozott már ilyesmivel? És hogy mit csinált hogy jó lett?
Megnéztem a kisfülkés 80-ast. A tulaj azt állitotta, 1999-es gyártmány. Megnéztem a forgalmit, 1979. Első magyarországi forgalomba helyezése volt 1999. Amikor szóvá tettem ezt a tulajdonosnak, ő csak csodálkozott, ő azt hitte 1999...
Az a helyzet, hogy mtz-nél a friss műszaki a legkevesebb(pénz)...Utána jön a motor állapota(ez is viszonylag olcsó, ha nem kell rá hengerfejet venni....) A hátuljánál kezdődnek a drága dolgok...
hello. én megjártam a vásárlást decemberbe vettem egy traktort, jobban mondva kétt jot attam érte és csak később jőttemrá mekora hulladék.amit azota rákőltőttem azt már nemis számolom és még mindig nem olyan mint kellene.tanultam egy életre legkőzelebb kőrultekintőbb leszek.a 3-4 bár olajnyomás,az ujgumik,szép festés az nem minden.
Szerintetek az mitől lehet hogyha tolatok hátra és kanyarodok is közbe jobbra( legalábbis eddig mintha csak ilyenkor vettem észre egyenesnél nem) néha hallani a jobb hátuljánál kopogást. szerintetek mitől lehet ez?
Bocsi, nem belevau, de már régen abbahagyták a Fiat licencű hátsókerekes Ladák gyártását. Most Renault segítséggel gyártanak új kocsikat... :) Van Togliattiban ismim. :)
Más. Holnap megyek megnézni egy 820.1-est. 2001-es évjárat, állítólag melegen az olajnyomás 3 Bar, hidegen több. Adagoló felújított, porlasztócsúcsok újak. Mit nézzek még rajta meg okával???
Nem kiglancolt gép, látszik rajt' hogy dolgozott, de a képek alapján egyben van. :)
Sziasztok. Szerintetek egy 4 hengeres diesel traktor motornak fontos, hogy legyen folytás a kipufogójában? Szétégett a kipufogó. Úgy csinálnék egyet, cső vastagabb cső a dobnak, majd megint cső.
Szeretnék vásárolni egy berti picker zúzót viszont itthon nem igen találok segítségeteket szeretném kérni külföldön hol tudnék szétnézni esetleg valami honlap vagy valaki aki tudna a behuzatalban segíteni olasz gép gondolom olaszba akkor kicsivel több van belőle mint itthon.
lehet.de csak ha kék saját orosz piarcra és volt szovjet tagálamok részére csak kékszinbe meg 2000-utánis gyártották.az 1200-es, 1500-as ladát mainapig gyártják saját részre.
Eladásra kínálnak nekem egy kisfülkés 80-ast, állítólag 1999-es gyártmány. Még nem láttam, de kicsit utána olvastam a típusnak, és nekem úgy tűnik, hogy 1989-ig gyártották a típust. Szerintetek létezhet az országban olyan kisfülkés 80-as, ami '99-ben készült?
hello.tudja valaki érdemes-e mtz blokkot hegeszteni és ,ha igen menyire tartos. van egy blokkom ami sajnos szétfagyott a balszélén 18-20cm hosszan a tetején a hengerfej tőmitésel párhuzamosan.
Azt a két izzítógyertyát mérd meg amelynél kiveri a biztosítékot. Az egyik zárlatos lesz. Mikor ráadod a gyújtást, egyből izzítanak ezek a traktorok, azért veri ki a biztósítékot egyből.
Sziasztok. Az 50-es villamosága teljesen újra lett fűzve. Minden működik, vílágit, a biztosítékok melegszenek, nem forrók csak melegek, sehol máshol nincs melegedés vagy zárlat, csak a maga a biztosíték. Ez normális. Most vettem észre, eddig sosem tapogattam a biztosítékokat! :D
Köszi! Ha visszahívna hogy enged az árából akkor se kellene. Kókányúl volt lefestve is, a hátsó kerekek felnijét "elfelejtették" belül lefesteni, és a tengely is csak a kerekeken kívül szép...
Nem bánom hogy otthagytam, párom mondta hogy lassan indul a gépbeszerzési pályázat. Akkor lehet veszek újat. :) Illetve Ő vesz.
Egy olajnyomás jeladó csere lehet segített volna. De ezt az eladónak kellene legelőszőr cserélnie, mielőtt elkezdi árulni. Amúgy meg ilyen olajnyomással én nem venném meg még akkor se ha tudom, hogy -1 bar-t mér az óra. Nem is kell róla beszélni, jó hogy otthagytad!
Pörgetve hideg olajnál 3-4 Bar ami jó és nekünk ezt még a 3000-4000 üzemórás bontatlan motorjaink is tudják egy mezei 15w40-el!
Ez a 2 bar nagyon sovány, nehéz talajmunkánál még kisebb!
Segítségre lenne szükségem. Ma néztem egy 820.1-est. Az olajnyomás hidegen 2 bar, melegen 0.5, pörgetve 2. Viszont! A kombinált műszerben az olajnyomásmérő az rossz. Mihelyst áramot kap azonnal a maximumra ugrik fel. Van egy utólagosan beépíttet orosz olajnyomásmérő benne, arról olvastam le az értékeket.De ha leesik az olajnyomás akkor a piros lámpa világít a műszerben.
A töltésmérő se jó, vagy nem tölt rendesen. Viszont jól indul, nem küszködött az önindító. Ez meg valami testhiba, vagy műszercsere? Otthagytam, de nem ez volt a fő ok, hanem az eladó modora.
a 80-as gyár tömbjét tettem fel ami erő/helyzet szabályzóval való működésre van 2 évig jól működött kipróbáltuk az erő szabályzót csak egyszer mikor összeraktuk, de a helyzetszabályzót többször is használtam. ősszel gondolt egyet és megfőzte az olajat akárhova állítottuk nem lehetett semlegesbe állítani, mintha folyamatosan dolgozni akart volna valamit, de még munka eszköz nélkül sem csinált semmit csak hallatszott h az olaj dolgozik az erő/helyzet szabályzó tömbben...
Azért forralta fel az olajat mert 80-asra 50-es vezértömböt tettél, ,az erő- helyzetszabályzó tolattyúja ha nincs semleges helyzetbe akkor is baj van ,mert a résolaj visszavezető csőben megszorult olaj nyomása vezéreli a hármas vezérlő tömb áteresztő szelepét. Amiatt az lezár és az összes mennyiség a biztonsági szelepgolyót leküzdve tér vissza a tartályba,Ezáltal felforrósodik.
ha kihelyezettbe bepofázik nem hiszem h a erő/helyzet szabályzó lenne a ludas... Nekem tavaly ősszel adta meg magát az a fos ki is kötöttem mert felforralta az olajat.. nem jöttünk rá mi a baja... Az előző tömb csinált nekem olyat h emeltem a munkaeszközt a 3 ponton és a kihelyezettet is működtette. vagy fordítva... a kúpos szelep meg egyből észrevehető lehel a hidraulika minden funkciója... :D
A százalék amit ir az azt jelenti hogy menyivel megy lassabban vagy gyorsabban az első kerékmint a hátsó?Érdekes hogy a 16.9R38és a 16.0R20 nál csak -0,02százalék van még is a 13.6R20 asokkal szerelik.Praktikusan tolja az elejét.
Esetleg ha valakinek lenne egy darab taurus point8-a 11,2R20-as méretben az is érdekelne, mert jelenleg 3 féle gumi van az állandó összkerekes traktoromon. Ha valakit esetleg csere is érdekelne egy BKT-m van újszerű mintával.
Üdv segítséget szeretnék kérni van egy mzt 1025.4 em ès az a problémám ,hogy kiègeti a biztosítèkot az izzítás. Mikor ráadom a gyujtást egyböl kilövi az új biztosítèkot . de csak az egyik pár izzító gyertyához tartozó 30A biztosítèkot .
Vagy 30 éve a 82-esek 11,2R20-as első és 15,5R38 hátsó gumikkal szerelik. Meg árba ezekkel jön ki a legjobban és még használtan is jobban kapni ezt a méretet.
13,6R20-as gumikkal a 16,9R38 hátsó gumizású turbósokat vagy .1-eseket szereték, mert ott a hátsó gumi is nagyobb.
A 15,5 gumihoz is tehet nagyobb első gumit csak tudnia kell, hogy hol akarja majd használni és mikor kapcsolja be az elejét. Egyébként ha meg elmegy egy gumihoz akkor pl. egy Taurus 13,6 kisebb mint egy ruszki 13,6-os gumi.
Szevasztok! 82-es Mtzhez mely gumi-felni párosítások a jók ha hátul 15.5x38as van,akkor elől a tele felnin milyen gumi ami áttételben és méretben is jó?
13,6x20 as első gumival már hátrabukik a gép így a véleményem szerint és az áttétel se fog egyezni...nem tudom meggyőzni az egyik ismerősömet...ezt akarja előlre rakni... szerintem a 15,5ös hátsó gumihoz csak a 11,2x20as elsőkerék való
a 13,6x20as első kerék a 18,6os hátsóhoz való.. Nem így van?
Ha emelet és süllyesztette a 3 pontot és közben a kihelyezettet is üzemeltette az a tolattyúk kopásából adódik összedolgoznak a körök sajnos javítani nehézkes és nem szokott célravezető lenni általában vezérlőtömb csere a megoldás Ha nincs nyomás egyik kihelyezetten sem és nem is emel a 3 pont akkor általában a kúpos szelep ragad fenn ki kell venni megtakarítani összerakni és jó lesz... Néha igencsak be tud szorulni... [Van h elég a tömb oldalának kalapáccsal odakoppintani (nekem még soha nem jött össze) és akkor ki tud szabadulni]
Édesapám most vett (egy régi kisfülkés 50es után) egy '84-es 550C-t.
Van valakinek esetleg hozzá PDFben alkatrész és/vagy szerelési útmutatója? A régi 50eshez találtam annó, de az '74es kiadású volt, ez már egy kicsit más azért.
Sajnos ez a felújítás a gumigyűrű cserében ki szokott merülni. A kopásokkal nem tudsz mit kezdeni... Szerintem új tömb lesz a dologból... De azért hozzáértőkkel értekezz...
Lenne egy kérdésem,mert tanácstalan vagyok ez ügyben,talán valakivel előfordult már az alábbi probléma.
82-es MTZ-m van és a hidraulika egyszer csak gondolt egy nagyot és vontatás közben elkezdte billenteni a pótkocsit,miközben az alsó vonófejet kartam mozgatni(emelni-süllyeszteni).
Más alkalommalpedig nem emelte meg a rakományt bárhogy is próbálkoztam.
Szerinetetek mi lehet a baj?
Én a vezérlőtömbre gyanakszom,valami összedolgozás lehet a pótkocsi billentő és a munkaeszköz emelő körök között,de a vezérlőtömb az előző gazdájánál fel lett ujítva állítólag.
Nekem csak max 5 tonnás össztömegű pótkocsi lesz. Szóval ezt akarom húzni vele. Csak mielőtt megveszem szeretnék tájékozódni, nehogy kellemetlen fejlemények legyenek. Úgyhogy most már keresni kell a környéken egy eladó haskampót. Még egyszer köszi a segítséget!
Sziasztok! Lehet hülyén fog hangzani a kérdés, de mekkora átmérőjű az MTZ-k alvázszáma. Én lemértem az enyémet 11 mm jött ki, de tudtommal 10-es meg 12-es számbeütő van. Tiétek mennyi?
Figyelj. A t088-at húzkodták ezzel... 14 tonna a névleges össztömeg(9,2tonna raksúly)... Szóval bírja... Csak a 100 mázsát ne a vonórúdra rakd... Meg a felfogató csavarokat ne hagyd lelazulni...
hello.valamivan a gépel terepbe és hátrába semi gond országuti 6-ba már dőglődik,8-ba csak nagygáz és csusztatott kuplung olyan mintha kétt rakott kocsi volna utána, kisebb gáznál indulásnál erőkődik.megemeltem hidrolikával hogy megforgatom a kereket,én a fékregondoltam de nem az de észrevettem a balhátso kereket hajtom egyirányba és hirtelen vissza, valami irgalmatlan nagyot klotyan a hátuja felől.nemtudom mi csináhat ilyet,
neme ezmiat erőkődik.ha valaki tudna valami okosat mondani,az most jo volna nekem őtletemsincs.
Igen egytengelyes hashúzóval lehet húzni tán 3500kg ig!
És a kéttengelyes meg AVC- húzóval ami 22t ,mást nem lehet,mert ha elszabadul ,akkor nagy kárt csinál,ha van rajta 80ázsa rakomány + pótkocsi súlya 6,5t 25mázsa!
Ez nem játék!
Még a légféket is szokták nézni,még azt is ,hogy be van e kapcsolva a kompresszor,és felment e hat bárig ,és lefúj e!
Tudod,ő a felelős meg te ne legyen baleset!
Nálunk még azt se lássák a autósok ,hogy a gép le kanyarodik ,pedig tábla jelzi ,hogy ott ut van !
Pedig ha egy gép lefordul két potkocsival arra számolni kell megállni 50km nél és nem lássa a faszi hogy gép csak 40 nel megy!
A kisfülkés 50-es mtz után szeretnék venni egy egytengelyes,3 oldalra billenős, légfékes, 4-5 tonnás pótkocsit. Érdeklődni szeretnék hogy milyen vonófejjel lehet ilyet húzni? Vagy hashúzó kampó kell rá? Mi a szabályos, illetve használható megoldás?