Nagyon közel nem tudok, de mintha Adony környékén mondta volna a férjem...
Egyébként a 47-es villamos végállomásánál, pont a végállomással szemben van egy kis húsbolt, minden nap ott látok egy kis furgont strucchús + telefonszám felirattal. Biztosan szállítanak oda is...
Élőre? Mert a farmon vágni az állatot súlyos szabálytalanság, mióta EU van, nem biztos, h. bevállalják. Struccvágásra struccvágóhíd! (Sárkány ellen meg sárkányfű...)
Mentsd le a kinagyított képet, és képnézőben nagyítsd tovább. Ha nem felejtem el, este elküldöm mélben a receptet, nekünk megvan a LM képeskönyv. Pecsenyék, v. Húsételek, az egyikben szerepel.
Megtisztítjuk az apró bogyókat -erős víz, alapos összedörzsölés, esetleg kefélés.
Utána sós lobogó-forró vízben 3-5' alatt /bogyómérettől függ/ megüvegesítjük, lecsorgatjuk, pici forró olajon erős tűzön rázogatva megpirítjuk 5-10', és tűzről levéve nyakoncsapjuk jó maréknyi aprított zöldségzölddel.
Na, hogy sikerült az ebéd? Én még sosem készitettem el ezt a receptet, csak beugrott, amit irtál róla, hogy már olvastam valahol. Aztán az is beugrott, hogy hol:-) Lajos Marinak nincs sajnos honlapja, állitolag a feltett kérdésekre válaszolgat valahol a Nők Lapja Cafén. Karácsony környékén én is bajban voltam, mert a vaniliás kiflijének nem találtam a receptjét, pedig az nagyon izlett nekünk. A könyvtárban nincsennek régi Nők Lapják, igy a barátnőm mindent gyűjtögető nayukájától jutottam hozzá a kért számhoz (szerencsére tudtam, hogy melyik számban volt benne).
EZ AZ, EZ AZ, EZ AZ! ÉLJEN, ÉLJEN! Nagyon köszönöm, közben azért elkezdtem, ahogy emlékeztem, azért nem válaszoltam. Mindenkinek nagyon ajánlom, isteni szokott lenni, és nem nehéz, és nagyon örülök!
jegyzem a lajos mari is gyanús volt, rá is rákerestem a neten, de csak könyvesboltokat találtam. nincs neki honlapja, ugye?
Jó hajnalt mindenkinek! Itt elég nyominger az idő, de tele vagyok főzni vágyással, csak épp eltűnt a receptem. Valaha cirka 10 éve az egyik újságban megjelent egy rozsdás marhaszelet recept, és azt kitéptem, eltettem. Meg is csináltam néhnyszor, de utoljára évekkel ezelőtt. Tegnap ráizgultam, vettem marhát, és a receptem sehol.
Találtam a neten néhány rozsdás szelet receptet, de azok inkább valami pörkölt szerűségre hajjaznak, abba, pirospaprikával, mag csak egy fej hagymával. Annyira emlékszem az én régi receptemből, hogy jó sok vöröshagyma kellett bele, és semmi paprika nem rémlik. viszont a végén mustárt kellett belekeverni. És a recept puliszkát ajánlott hozzá köretnek. Nem rémlik valamelyikőtöknek? jó lenne tudni az arányokat, meg a pontos fűszerezést.
Ezen én is sokat gondolkoztam :)) végül igy készitem:
Bacon kockára vágva, piritva, bele hagyma karikára vágva. Ha szépen megpirult, akkor dobom rá a vörös babkonzervet, és kicsit a levéből is. Fűszerezés, bors, chilli, meg ami még épp eszembe jut.