Keresés

Részletes keresés

punasok Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2439

Bocsi 9.-en mi meg Magyarorszagon vagyunk, vakacio! 

Előzmény: Törölt nick (2438)
zümyke Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2437

Júújj de jól hangzik ez a dessert!! Ki is próbálom. Ha esetleg máskor is meglepnél minket, fórumozókat ilyen jó kis receptekkel, az csudi jó lenne. Nem vagyok szakács, csak imádok főzni és sütni szóval jöhet bármi. :D

Előre is köszi

Szép napot!

Előzmény: zzzz4 (2434)
zümyke Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2436

Szia!

okés összefuthatunk. Én aug 16-án megyek haza kb. 1 hónapra, de utána itt leszek. Szept. közepétől már nekem is jó.. Ja ja, Én is úgy saccoltam, hogy kb fél út :) mondom én hogy kicsi ez a világ :)

jó pihit odahaza.

Előzmény: evm100508 (2416)
piela Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2435

Úgy legyen! :)

Előzmény: Petrus28 (2430)
zzzz4 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2434

Hello mindenki, Utolag koszonom.....  Ha valaki Szakacs allast keres itt delen elmeletileg tudok segiteni, szerzodeses stb.... Na es akkor Honfitarsaim 1 konnyu deli dessert recept kezdok is erteni fogjak- 1 oszibarackot vagj felbe magjat ultesd el vagy dobd ki , egy evokanal mezet es egy kiskanal juhar szirupot keverj ossze ebben forgasd meg a fel barackokat, majd serpenyoben forro vajon 30-30 éasodpercig tartsd. Mielott ez meg van creamfresh 3 evokanal kis mez 4-5szem eper kis porcukor jol keverd ossze 1 villaval ezt a kremet teszed a forro barackokra . Talallasnal friss felbe vagott epret keves mentaval es lime levevel keverve , sword a tetejere..... jo etvagyat. Elso randira ajanlom.....

gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2433

Egyetertek veled,pont ugyanezt gondoltam en is. Lepni kell,ha azt akarjuk,hogy valtozzanak a dolgok.

Előzmény: Törölt nick (2432)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2432

A galamb előtti "a" betű véletlen lett oda gépelve...és ne sértődj meg, eszembe sincs megbántani és valahol értelek is, hogy biztosra akarsz menni, de annak nem ez lesz a módja, hidd el! :( Sajnos!

Előzmény: Törölt nick (2431)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2431

Szerintem a pénzjutalmadat arra használd fel, hogy tényleg munkahelyet keresel pl. vannak itthon egy csomó megbízható közvetítőirodák, vagy arra, hogy kimész, körbenézel és ha találsz maradsz, ha meg nem visszajössz!

Szerintem senki nem fog ismeretlenül protekcíóval bejutattni sehová, még itthon sem, nem hogy egy idegen országban...pénzjutalomért cserébe sem!

Finoman, nyersen és nőiesen fogalmazva, azért mert tudod vmennyire a nyelvet és jó szakmád van, talán érted is nem fog a szádba repülni a sült a galamb!

Előzmény: Törölt nick (2428)
Petrus28 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2430

Kivanom, hogy mar ne kelljen tul sokat varni, hogy ez az almunk valora valjon :)

Előzmény: piela (2429)
piela Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2429

Szia,

úgy tűnik van egy hasonló álmunk! :) Bár Provence még picit távoli (kilométerben és években mérve is), szeretek itt

délen lakni és addig is az erkélyen ültetgetem a levendulákat! :)

Előzmény: Petrus28 (2426)
evm100508 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2427

Szia Petrus!

Mi kemény 2 hónapja élünk kint, mi Párizs mellett, Versaillesban lakünk. Egyikünk sem beszél egy picit sem franciául, de mivel ez kiküldetés, mi nem kerestünk kint melót, és Nektek amiatt nagyon nagy könnyebbség lesz, hogy a férjed perfekt francia. Azért a hivatalos, és nem hivatalos ügyintézés is eléggé vontatott, nagyon nem beszélnek angolul, vagy ha picit, akkor az tényleg nagyon pici. De lehet boldogulni, és korábban írtam, hogy nekem kismamaként külön program, hogy elintézzem a dolgokat angolul, vagy valami mutogatós nyelven. Nekem eddig pozitív patasztalatom volt, mert nagyon is segítőkészek voltak az emberek velem. Én is úgy készültem, hogy hallottam minden rosszat, de eddig szerencsére semmi sem igazolódott be.

Szerintem is logikus lenne, hogyha a rokonok felé költöznétek, sajnos én meló ügyben teljesen nem vagyok kompatibilis, mi nem kerestünk itt melót. Én ebben nem is vagyok otthon, hogy hogy működik.

Sok szerencsét, és kitartást. :-)

Előzmény: Petrus28 (2419)
Petrus28 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2426

Hello, vmikor jovo nyaron szeretnenk koltozni, Parizs, Dijon v. Marseille kornyekere. Mindig is almom volt Provancba elni :) Szep kis haz nagy levendulamezovel korbeveve :)

Előzmény: piela (2425)
piela Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2425

Ne viccelj, nincs mit! :)

Tavaly, még otthon kezdtem el tanulni magántanártól de elég sokat dolgoztam és emiatt nagyon

elhanyagoltam, aztán az volt a tapasztalatom, hogy akárhányszor kint voltam, több ragadt rám mint

az órák alkalmával és így amikor kiköltöztem abbahagytam. (Az eredeti terv az volt, hogy interneten keresztül

továbbra is órákat veszek majd.)

Remélhetőleg hamarosan elkezdem a nyelvsulit, majd kiderül, addig is fülelek a családi összejöveteleken és

hasonlóan mint Te, hanganyagokat hallgatok, ugyanúgy megveszem az engem érdeklő újságokat mint otthon,

ezeket olvasgatom, a párom meg segít a helyes kiejtésben.:) Nem haladok olyan tempóban mint ahogy szeretnék

de igyekszem.:)

Van elképzelésetek arról, hogy mikor költöztök vagy hogy hová?

Előzmény: Petrus28 (2423)
kalacsfr Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2424

Sziasztok ! Azoknak kik itt elnek es nem talaljak a helyuket vagy unatkoznak vagy egyszeruen nincs munka, azoknak akik szivesen kiprobalnak es azoknak kik pozitivan latjak a dolgokat ! veszteni valo nincs ! ez pedig a kurtoskalacs bovebb info az oldalon ill.valamelyik elerhetoseg egyiken

http://www.gateauhongrois.com/PROPOSITIONS-COMMERCIALES.html  mindenben segitunk mar az elso lepesektol cegalakitas,betanitas stb..

Koszonom es tovabbi kellemes nyarat kivannok minden itt elo magyarnak !

Petrus28 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2423

Szia Piela,

koszonom valaszod. Te miota elsz Franciaorszagban? Hogy megy a nyelv? En most kezdem ujra tanulni 2 eve volt egy fel eves probalkozasom a nyelvvel, de nem volt tu jo a tanarom es igy abbamaradt a tanulas. Most osszeszedtem mindenfele hanganyagokat, konyveket es tanulos videokat is lehet talni a neten, plusz a ferjem is besegit neha, habar inkabb a kiejtesben. Neked is tovabbi szep napot!

Előzmény: piela (2422)
piela Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2422

Szia Petra!

Szerintem nagy ország ez ahhoz, hogy csak úgy rábökjön az ember egy pontra, hogy na akkor most oda költözünk.:)

Írtad, hogy laknak itt rokonaitok, én valószínűleg őket "lőném" be kiindulópontnak és hozzájuk közel próbálnék meg

elhelyezkedni. A párom azt szokta mondani, hogy aki akar, az igenis itt talál munkát. Lehet, hogy kezdetben nem olyat

mint amilyet elképzelt de a megélhetéshez szükséges feltételeket elő tudja teremteni, váltani meg mindig lehet.

Mivel a párod egyik anyanyelve francia, így biztos egyszerűbben talál majd munkahelyet mint mondjuk ha "csak" az

angollal próbálkozna.

Angol nyelv... A tapasztalatom az, hogy nem egyszerű csak az angollal boldogulni, főleg hivatalos ügyintézésnél, vagy

mondjuk orvosnál. Mi Franciaország déli részén lakunk, az emberek nyitottak, csak pozitív tapasztalatom van de engem

-hangulatomtól függően- néha azért megvisel, hogy még nem tudok úgy kommunikálni ahogy szeretnék.:)

Akárki akármit mond, nem lesz egyszerű de szerintem megéri! :)

További szép napot Neked!

Petrus28 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2421

:) Valahogy ugy. Itt nincsenek, Franciaorszagban vannak rokonok, kozelebb lenne a csalad, meg ferjem jobban boldugulna melougyben odaat, mivel francia az egyik anyanyelve.

Előzmény: gabordelonnn (2420)
gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2420

Miért költöztök? Nem bírjátok a záporokat?:)

Petrus28 Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2419

Hello Mindenki!

Meg uj vagyok itt. Azt tervezem-tervezzuk, hogy a csaladommal Franciaorszagba koltozunk a kozeljovoben. Az orszag melyik reszebe erdemes menni, persze munkavallalas szempontjabol Meenyire jellemzo, hogy talal vki szerzodeses minkat mielott kimenne? mik a tapasztalatok? Az angollal mennyire lehet boldogulni? Elore is jelzem ,hogy enm keresk kioktatast, tudom ,hogy ez nem allaskozvetito folrum es hogy sehol sem kolbaszbol van a kerites es hogy francia nyelvtudas nelkul el sem induljon az ember. Ettol kimeljetek meg, ha lehet. 4 eve jottem Irorszagba, szoval tudom, hogy nem megy a dolgok elrendezese egyik naprol a masikra egy uj orszagban. Koszonom!Petra

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2418

Hát az persze tény, hogy sehol sincs kolbászból a kerítés! Sajna, ... pedig tök jó lenne, ha lenne ilyen hely, nem? :)))

Előzmény: evm100508 (2416)
esc2009 Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2417

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.Párizsban van olyan magyar közösség akik hetente összejárnak?Én már voltam kint,de most egy lány ismerősömet is ki szeretném vinni viszont nem tudok majd rá vigyázni ill.segíteni őt.

Ebben kérnék tanácsot hova lehetne menni, ill. milyen más fórum is van ahol tanácsok, ötletek vannak egy frissen érkező magyarnak.

Gondolok itt ,mennyi pénzt vigyen magával kezdésnek, hol lehet normális,de nem túl drága szállást találni lehetőleg magyar lakta környezetbe ilyenek. Munkalehetőségek?

A lány perfekt beszél angolul a franciát ,hát azzal meg szarul áll, egyenlőre.

Mielőtt tőlem kérdeznétek miért nem tudok neki segíteni, mert ismét bevonulok és onnan elég nehéz.

Köszönettel:

gabor lang

evm100508 Creative Commons License 2011.08.02 0 0 2416

Persze, ebben teljesen igazad van, hogy azt is nézni kell, hogy kint mennyit keres az ember, csak nekem fogalmam sem volt, hogy egy pék kint, meg Mo-on mennyit keres, így emiatt erről nem tudok nyilatkozni. Az tény, hogy férjem is sokkal jobban keres, mint itthon, de az árak is azért jóval magasabbak. De ezt szerintem mindenki a saját pénztárcájához mértem látja. Csak nekem azért döbbenet volt, hogy milyen magasak a zöldség meg a gyümölcs árak.

Zümyke, akkor jól elvoltál most. :-) Elhiszem, hogy nagyon kimerültél, mi is kidőltünk a bútorszerelésben, pedig nekünk csak össze kellett szerelni, az ikeások vitték fel a 3.-ra. :-)

Akkor nagyon közel lakunk egymáshoz! Szerintem kb. félúton laktok köztünk és a Parly II között. :-) Majd összefuthatnánk valamikor. :-) Mi most itthon vagyunk Mo-on, még a hónap végéig, aztán megyünk majd csak vissza Versaillesba.

Előzmény: Törölt nick (2403)
MmeErrant Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2415

Aha! ANPE.fr  Bár aki tud egy kicsit franciául kiigazodik rajta.

A nagy számok törvénye alapján csak bejön egy!

Beajánlani valakit ismeretlenül nem egy áldásos dolog. A főnök az ajánlót cseszegeti, ha nem elégedett. Az ajánlott meg úgyszintén, ha valami nem gömbölyű.

Előzmény: Törölt nick (2411)
MmeErrant Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2414

:)   Ahhoz messze vagyok!!! Na de nem is tenném. A múltkor már leírtam az ilyen keresők fokozatait.

Előzmény: toth0816 (2412)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2413

Hm... nekem ebből a "sajnos mindenképpen Franciaországban" kijelentésedből úgy tűnik, hogy nem igazán akarsz oda menni,

ha meg így van, akkor nem igazán értelek, hogy miért erőlteted? Bár nem az én dolgom, csak furcsállom!

Én " kényszerből " nem élnék magamtól sehol, ahol nem szeretek élni!

Egyébként szerintem, ha tudod a nyelvet egyszerűbb, ha helyszínen keresgélsz már csak amiatt is, mert úgy egyből látni fogod, hogy akarod-e azt a munkát vagy sem!

Előzmény: Törölt nick (2409)
toth0816 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2412

Na,puffff neki!!Ez már nem is jó......Fogd meg a kacsoját és kisérd oda:-)

Előzmény: MmeErrant (2410)
MmeErrant Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2410
Előzmény: Törölt nick (2409)
zümyke Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2408

Szia evm!

:) Valóban lehet boldogulni.

Bocsesz, hogy eddig nem írtam, de költözködtünk és hát a netünk nem a legjobb volt. Két hét alatt elintéztünk mindent. Jól elfáradtam. Versailles 3. emeletről levittük a bútorokat és itt meg az elsőre fel. Ha bárkinek bútort kell szétszedni vagy összerakni, csak szóljon, két hétig intenzíven gyakoroltam. Már nagyon jó vagyok benne :D

Szóval attól a bizonyos körforgalomtól kb 10-15 percre lakunk gyalog, és a Parly II is kb ennyi. Most tényleg közel vagyunk. Nagyon szép ez a Le Chesnay. Lakópark féleségbe költöztünk :) Tele van minden fával, virággal, bokrokkal. Csendes, nyugodt a környék. Még nagyon nem volt időm feltérképezni, de ha lesz időm, majd körbejárom egy pöttyet.

Remélem rendben van minden és jól érzitek magatokat Versaillesban.

Jó pihengetést, tanulgatást babázást:)

U.i:Képzeld, egyre többet karittyolok franciául:)

Szép napot mindenkinek.

Előzmény: evm100508 (2399)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2407

Egyébként szerintem a munka mennyisége is más lehet kinn...legalábbis egy haverom szintén péknek kiment Liverpoolba, kb. 7 órát dolgozik naponta, kb. 2000 Euro a fizuja és azt mesélte nekem, hogy a termelés mennyisége egészen más, mint itthon, pl. sokkal lazább, nincsenek agyon hajszolva stb. Persze azt nem tudhatom, hogy más szakmákban és országokban szintén így lehet-e, de olaszoknál hallottam még, hogy hasonlóan van, meg Londonban is ... na és hát ez sem utolsó szempont.

Előzmény: gabordelonnn (2405)
gabordelonnn Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2406

elfelejtettem mondani,,a heti bevasarlasunk elelmiszer,tisztitoszer,kb 120-140euro...

Előzmény: gabordelonnn (2405)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!