Tudna nekem valaki segíteni porlasztócsúcs vásárlásban adott egy mtz 80 ami turbózva van kérdésem annyi lenne hogy ami bent van wuzetem (eredeti) ugyanezt tegyem vagy túrbósat tegyek bele?Ill. van valaki gépébe bosch csúcs ha egyáltalán lehet kapni mtz-be valót?
Na, szóval a kisfülkés 50-es MTZ vezérlőtömbjén hol van a biztonsági szelep? Illetve hogyan kell beállítani, hogy csak kb 150 bar-nál nyisson ki és ne 110-nél?
Két dolog van a nyomással kapcsolatban. Mivel vezértömb után mérted,még mindig ott a két lehetőség: Vagy a szivattyúd nem tud többet nyomni,vagy a vezérmű biztonsági szelepe engedi el. A szivattyút leellenőrizheted egy fojtószeleppel ellátott nyomásmérő órával.Persze vannak erre a már hiper-szuper mérő műszerek,de azok nem teremnek minden bokorba!
Köszi a válaszokat. Akkor a 100 BAR az kevés...! Volt is egy ilyen sejtésem, mert szántáskor néha nem bírta kiemelni az ekét a földből. Viszont akkor mit lehetne vele kezdeni?
Ez attól függ mennyire van terhelve a hidraulika rendszer. Adja magát, hogy üres állapotban nem fogsz annyit mérni mint terhelt állapotban. Az mtz rendszerében nincs nyomás alapból csak kering az olaj, mikor emelsz akkor a terheléstől függően ugrik fel a nyomás, de 160 bárnál amúgy sem lehet nagyobb mert leszabályoz (jó esetben).
Érdeklődni szeretnék hogy a kisfülkés 50-es MTZ-nek az oldalra kihelyezett hidraulika csatlakozóknál mennyi a normál munkanyomás? Érthetőbben: Ha csatlakoztatok egy gyors csatlakozóra kötött nyomásmérő órát és ráadom a nyomást akkor mennyi BAR nyomást kell(ene) mérnem? Ugyan is az enyém 100 BAR-t mér. Ez milyen érték?
Figyelj nem minden áron eladó én semmit nem nyerek vele ,ha eladom százért vettem én is!Meg van repedve a bal hátsó kerekem egy új gumi árát ha adnak érte elvihetik ,ha nem marad Voltyre gumit akarok rá venni !