Nekem is 235/17 van nyáriban, télire meg 205/55/16 ez is gyári mérete a kocsinak, szóval nagy gond biztos nem lesz belőle. Tudom hogy méretben a 215 jobb lenne, de annak jelentős felára van sztem nem ér annyit az kis eltérés.
Nekem a gyári méret 235/45 R17. Ehhez a mérethez mm pontosan illeszkedik ez: 215/55 R16. A 205/60 R16 méret 9 mm eltérést mutat. Szóval az állítás, hogy közelebb van, nem állja. A 205/55 R16 pedig 11mm. Szóval nem egy nagy különbségek a 17"-hoz képest, de aki pontosan akarja követni, az úgy is 215/55 R16 vesz.
Árba, hát igen. Van 40% különbség. De ezt majd eldönti mindenki maga.
Az elég drága annyiért, ráadásul az A5 (már, ha erre gondolsz) nem is kifejezetten a magyar viszonyok közé készült abroncs. Az A4 minden teszten a legjobbak közé került, vagy simán kenterbe verte a mezőnyt és tényleg jó is volt, de az A5-ön már tavaly is csodálkoztam, hogy éppen csak a középmezőny alsó szegmensébe fért be a teszteken és inkább a havas viszonyok között mutat jobb eredményeket.
Most az egyik legjobb, pláne itt ahol bármi előfordulhat, de igazi téli útviszonyok inkább csak pár napig és árértékben is kiváló, az a Hankook két új idei mintája, az általános szegmensben a forgásirányos W452 és a prémium szegmensben a szerelési irányos W320.
A tucatméretekben (pl.:195/65r15; 205/55r16) és a ritkább méretekben is mint a 215/55r16 jó az áruk.
Az igazi űbergumi meg már második éve, az A4-hez hasonló dominanciával és jócskán fölülmúlva az utód A5 bénázásait a GoodYear UG-9. Már az UG-8 is jó volt, de a tavaly debütáló utód úgy néz ki, hogy eddig mindent visz!
Az meg szinte mindegy is hogy 215 vagy 205. Amit én nem értek az az, hogy a gyári váltóméret a 215/55 helyett miért nem a 205/60 lett. Méretben sokkal közelebb van a 215/55-höz...
Én most maradtam a nyári méreteinél, Most nem volt olyan fontos szempont az ár és sokallottam is a majdnem 2%-kal kisebb kerületet. Légellenállásban, gördülési ellenállásban, meg szerintem kapaszkodóképességben sem számít csak zajszinten az a 10mm futófelület de inkább ne legyen kisebb a kerék átmérője ha lehet.
koszonom! nagy nehezen sikerult. nem olyan konnyen mint a videon. viszont megmerve 3V van benne pontosan. az pedig nem annyira keves.? egy lemerult az kb 2,8-2,89V, nem?
Sziasztok! Nem tudja vki h hogyan kell szetszedni a kulcsot? A fed komp irja h gyenge az elem, de nem akar szetjonni az istenert sem. 2011-es, gondolom olyan mint a regebbiek.
Sikerült kinyitni. A lényeg hogy ténylegesen 90 fokba el kell fordítani a kulcsot, de nem egyszerű. Nálam annyira nehezen fordult el, hogy a műanyag kulcs meghajlott teljesen és úgy is maradt.
2008 as passat kombim van. Valószínű teljesen lemerült az aksi mert állt pár napot a hidegbe, a távirányítóra meg sem mozdul. Nem találom hogy kulccsal hogy lehet kinyitni, mert a garázsban nagyon közel állok a falhoz és hozzá se férek a rendesen.
Igen meg tudják mondani. Csak kérdés, hogy mennyire huncutok, s nem akarnak átvágni. Ha kérdezhetem, honnan (kb. melyik megyéből) írogatsz? Mert Szegeden tudok ajánlani valakit a Porscheból.
Próbálj egy kört mindenképp a helyi erőkkel.
BTW. minden esetre kaptunk egy 650 ezer forintos árajánlatot, hogy 7mm-ről át szereljék 10mm-re (persze komplett gyári szettekkel) az olajpumpa meghajtást. De azt halkan megsúgták, hogy ezt csak akkor fogadjuk el, ha komplett idióták vagyunk. Magyarán 60 ezrenként javasolt a kis hatszög cseréje.
Köszönöm a válaszod. Igen, valószínűleg a kihangosítás hiánya annak tudható be amit le írtál. Viszont ezt leszámítva teljesen kompatibilis, faínul kommunikál a középkijelzővel és a kormánnyal, illetve minden szuperül működik. Esetleg egy elérhetőséget tudnál adni ehhez a céghez?
Akkor a legközelebbi márkakereskedésbe (Kecskemét Brill Kft.) alvázszám alapján megtudják mondani, hogy milyen hajtású olajpumpával szerelték az autómat?! Kb milyen költsége lehet a lekérésnek?
Ha esetleg valakit érdekelne van 4db 2011-es DOT számú Hankook W310-es kb 6,5-7mm téligumim 205/55 R16 91H méretben gyári seat 6,5x16 ET50 felnikkel, seat dísztárcsákkal. Szép állapotúak. Esetleg ha van olyan aki akár új nyárigumiba beszámítaná vagy elcserélné (225/45 R17 méret) az is érdekelne mint alternatíva. A teljes szett ára ~80.000 Ft lenne.
Én tavaly vettem felnit is, hát így tél előtt nem egyszerű, újpesten egy gumisnál volt, jó drágán 36000 Ft volt, és nem is a legszebb, még átcsiszoltam és átfestettem, de most mint az új.
Köszönöm szépen az infót.
Szétnézek több helyen,meg majd elmegyek a közeli gumisokhoz mert felnit is vennék és hátha lenne valami szerelési kedvezmény.
Ez a gyári acélfelnije, és, ha jól emlékszem (????) "kisebb felületen nagyobb a nyomás" apropójából keskenyebb gumit veszek télire.
Régebben jobban odafigyeltem a tesztekre, ma már nem izgat annyira. Amikor az osztrák A2-es pályán megy a boj 130-140-el a kanyarokban, abban mindenféle gumi van. Általában túléli mindenki.
Én ezt olyan 9.5-ből nyomtam volna le. Bármilyen gumival... és akkor 140 felett nincs a mutató. Amúgy 100-ig meglepően jól fogyaszt, bár egy dízel 5.5-6.5 között eljár, azért én is beleférek a 7.5-8.5 közöttibe. A gyorsítgatás, piros lámpa, meg az autópálya a halála.
JELZEM(!) ebben a hónapban mentem 320 km-t... elgondolkodtató. (értsd: faxnak nekem így autó)
Télen 195-ös gumit használok, nyáron 225-öst. Az árakat nem tudom, nem emlékszem mi mennyibe került. A nyári gumik gyorsan fogynak, drágák, cserében nagyon jól fékezhetők, jól irányíthatók, nagyon direktek, jó rajtuk járni.
Ezeken a fogyasztási adatokon mindig elcsodálkozom, nálam elég ritkán megy 6 liter alá, inkább 6-7 liter körül fogy, cserében az ebben a mezőnyben gyenge 130 lovas motor nagyon jól fut, terhelésre nemigen érzékeny.
Persze, megvolt a dolog, mármint az, hogy véleményed a dolog és nem kinyilatkoztatás... ;-)
Mint írtam ÉN és sokat agyaltam a kisebb méreten, mert nagyon csábító volt a 18500Ft-os (emlékeim szerint...) ár, de mivel most az kevésbé számított és egyéb dolgokat is mérlegeltem, maradtam a nagyobb méret mellett.
A fogyasztásban szerintem zajszint (sincs) a különbség... legalább is tegnap mentem egy T.miklós-Szolnok-Bp.-Komárom-T.miklós etapot, pályán 140 körüli tempóval, meg volt olyan is ahol 170-180 is volt benne pár km-ig, sok dugóval meg elég nagy városi forgalommal és 4,9l/100km-es fogyasztásra jöttem ki, pedig Bp.-Komárom között a csomagtartó is meg volt pakolva vagy 150-200 kilóval... Ezt nem nagyon hiszem, hogy érezhetően lentebb lehetne tornászni egy alig kisebb abronccsal!
...maximum úgy, hogy a 205-ös abronccsal ~2%-kal többet mutatna az óra... ;-)