Gyönyörű............ Azért csak eladtad ennek a borzasztó cégnek:)))
A pénzük azért tetszett, mégha 4 ezressel rövidebb is lett, gondolom senki más nem jelentkezett a csodálatos verdáért!?
Ha valaki nem teszik, nem üzletelsz vele de már ne is haragudj ez így szánalmas... kétszer is ott voltál megkaptad amit szeretnél, aztán itt vereted magad???
Vásároltam egy gépkocsit (a típust nem írom most ide), 2004-es, alapfelszereltség, szép sárga szín. Amiért megvettem, az állapota. Volt benne egy 67000 km-es futás teljesítmény, patika állapot, mindene eredeti gyári, nem volt megbontva egy elem sem. Szóval mintha most jött volna ki az autószalonból. Az előző tulajdonosa egy 71 éves Szolnoki néni volt, aki végig szervizbe vitte és vezetette a szervizkönyvet.
A feleségemnek szántam, de nem jött be a meglepetés, J ezért gondoltam eladom, két hónapra rá, hogy megvettem.
Meghirdettem 680.000 forintért, mindent leírtam pontosan, minden apró karcot, stb. Természetesen, a piaci ár felett jóval kínáltam, hogy legyen miből engedni. Az AAA rögtön küldte az SMS-t, majd még egyszer és még egyszer. Én nem szerettem volna kereskedőn keresztül értékesíteni, ezért nem vettem az adást. Majd egyszer csak felhívtak, hogy ők aztán pont ilyen autót keresnek, és nagyon kell nekik. Ekkor, (én balga) gondolván, hogy jó lenne eladni még ebben az évben, belementem a buliba és jeleztem feléjük, hogy megyek. Ki is mentem egy péntek reggel, időpontra, majd két óra várakozás után, sorra is kerültem. A vizsgabiztos átnézte (szó szerint nézegette és fotózgatta) majd elmentünk próbaútra. Tudván, hogy hibátlan a jármű, vártam a szöveg részt. A következők voltak: Ja, nincsen ABS (nagy fék és csikorgó kerekekkel való megállás után), A váltókar nem lötyög, de majd fog! ???, A színe szép sárga, de sajnos ki fog fakulni, ??? és még pár ilyen. Persze hibátlan volt az autó, ezért nem igazán volt mibe belekötni. Majd vissza a telephelyre és még egy rövid átnézés után, megint várakoztam egy darabig (másfél óra) mikor visszajött az illető, mondván, hogy max. 350.000 lenne az ajánlatuk és ez a legtöbb. Még a próbaút során, rákérdezett, hogy mi lenne a minimum ár és én megmondtam, hogy 500.000. Mondom neki, hogy amit nemrég mondtam, az most is érvényes. Erre megint egy majd óra várakoztatás és egy újabb ár, 450.000. Mondom megint, min. 500.000. Megint elmegy, mondván, hogy beszél a főnökkel, majd fél óra múlva, hogy legyen 470.000. Mondom neki, 500.000. Erre, hogy sajnálják, de nem. Elmentem haza.
Szombaton csend, majd vasárnap szól a telefonom, megismerve a telefonszámot, nem vettem fel. Hétfőn el kellet utaznom külföldre, de megint szólt a telefonom, amit szintén nem vettem fel. Kedden már kíváncsiságból felvettem. Az volt az infó, hogy a szlovák partner jóváhagyta az 500.000 ajánlatomat és, hogy vigyem az autót, mert ennyiért megveszik. Elkérezkedtem a munkahelyemről, hazamentem a törzskönyvért és d.u. fél háromkor kint voltam a telephelyen. Leadtam az iratokat, majd átmentem a nagyváróba ahol azt mondták, hogy egy óra múlva menjek vissza, addig ott az Auchan, vásároljak. Persze, nem ezért mentem, ezért elkezdtem a várakozást. Másfél óra múlva rákérdeztem, hogy mégis mi a helyzet. Azt a választ kaptam, hogy legalább másfél óra. Mondom erre én, hogy az pont most telt le. Még egy óra várakozás után, elkezdtem felemelni a hangomat és láss csodát, három óra várakozás után behívtak, hogy közöljék, az 500.000 forint, náluk kicsivel kevesebb, mivel EURO -ban állapítja meg az árat az anyacég, ezért pár forint hibádzik. Végül majd 4.000 forinttal lett kevesebb, de megmagyarázni nem tudták, hogy miért. Itt, kicsit elborult az agyam és jó hangosan kifejtettem a véleményem, megígérve, hogy fórum téma lesz a dologból. A válasz az volt, hogy őket ez nem érdekli, és én is jó lett volna, ha hiszek, a fórum bejegyzéseknek mielőtt kimegyek hozzájuk üzletet kötni.
Most megnéztem, az autót 850.000 forintért hirdetik. Gondolom, fogják még egy ideig, mivel egy ilyen autó reális értéke olyan 600.000 forint körül mozog. De mint azt ők is mondták, jól néz ki a kínálatukban.
Az egész műveletre 4 + 5 óra ment rá az időmből, mint az utólag kiderült, második alkalommal is átvizsgálták az autót, hogy nem történt vele valami az elmúlt 3 nap folyamán. Ezt normálisnak is tartom, de akkor mondják ezt meg előre, hogy miért is várakozik az ember órákat.
Az is igaz, hogy elnézve a klienseket, sok roncskategória járművet vittek oda, remélve, hogy nem ott lehelik ki a lelküket ezek az autók.
Egy biztos, a család és a baráti társaságom ott nem fog autót vásárolni és eladni.
A pécsi és a szegedi telephelyünket bezártuk, mert az AAA AUTO kínálatát a fóti telephelyére kívánja összpontosítani. Hosszú ideje gyűjtött statisztikai adataink szerint a magyarországi használt autók adásvétele 60%-ban Budapesten és környékén zajlik. Ezért döntöttünk úgy, hogy bővítjük a fóti telephelyet, ahol jelenleg legalább 800 autót kínálunk eladásra. Így legtöbb ügyfelünk hosszadalmas utazás nélkül, egy helyen választhatja ki a számára megfelelő gépkocsit.
Ja elmész máshová 6 óra múlva mire visszaadják a forgalmidat,üvöltözések árán.Azért volt itt olyan történet hogy 5 ezret akartak fizetni egy azt hiszem Matizért. Azért annyira biztos nem volt lepukkant.
És ha az eladó is csak ígérget, hogy "nagyon szép, fantasztikus állapotban van az autóm", aztán miután beviszi és látják, hogy az állapot kicsit sem felel meg az ígértnek? A saját autómat én is rózsaszín szemüvegen keresztül látom csak, viszont ha ránézne egy profi, aki napi többtíz autót lát és értékel, biztos találna rajta valamit, amit én nem látok.
A negyedár az már igaz kicsit durva, ekkora különbségnek nem kéne lennie. Ha pedig nem tetszik az ár, fogom magam és megyek máshova, ahol megadják azt, amit kérek (ha van ilyen :D)
Ja csak akkor nem ott kellene variálni az árral.Mondja meg hogy ennyiért megveszik és kész.A hülye odamegy és negyed áron akarják megvenni,mint amennyit először ígérnek telefonon.
Elolvastam. Amennyiben valóban igazak ezek az állítások, tényleg nem a legmegfelelőbb technikáját választották az ügyfélkezelésnek. Viszont akkor honnan van több mint 900 eladó autójuk? És ahogy néztem viszonylag magas áron adják őket, de bővülnek és fejlődnek, tehát valamit jól csinálnak. Csalással és átveréssel nem lehet egy piacon fennmaradni huzamosabb ideig. De végül is nekem tökmindegy, nem állok velük kapcsolatban, én eladom magam amit akarok.
Akkor olvasd el mégjobban. Nem az a probléma hogy olcsón vesznek és drágán adnak el, hanem a módszereik.
5-6 órás várakoztatás (miután megbeszélt időpontra mennek az ügyfelek) étlen-szomjan, forgalmi visszatartása, telefonos ígérgetés, aminek a valósághoz semmi köze sincs, stb.
Nem vagyok egy nagy hozzászóló, de elolvasgattam amit írnak emberek és elmondanám a véleményem. Autókkal , ingatlanokkal foglalkozom tizen éve. Mindenki csodálkozik rajta, hogy egy cég , ami termékek eladásával foglalkozik (itt autók) az a lehető legolcsóbban akar hozzájutni és a lehető legnagyobb profittal eladni. De ebből él. Nincs más bevétel, ebből kell kifizetni mindent és nyereséget termelni. Megtehetnék, hogy csak összehozzák az eladót a vevővel, leveszik a jutalékot és semmiféle felelősséget nem vállalnak, no garancia, no átvizsgálási lehetőség ,no elállás. A nagy áruházakban a kínai szarokat eladják horror áron, ahol több 1000% árrés van, az nem zavar senkit. A felvásárlási technika valóban nem megszokott. Annak aki nem ebben dolgozik. Az ember általában nem ingyen kapja az értéktárgyakat, autókat , házakat. Sokat dolgozik érte, rengeteg lemondás stb hogy megvegye és amikor eladná, akkor érthető, hogy ár alatt nem szívesen válik meg tőle. De mi az ár? Az ár az, amennyit az adott napon a piacon kap érte. Ehhez meg kell hirdetni, fotózni, regisztrálni oldalakon, szöveget írni, a megfelelő árról tájékozódni, alkudozni a vevőkkel és ezzel nem fél nap megy el, hanem hetek. Kivéve , ha mélyen piaci áron hirdetjük meg és akkor sem spóruljuk meg az adminisztrációt. Tehát ha valaki értékesíteni akar a legkényelmesebb módon, vagy azonnal kell neki készpénz , vagy egyszerűen nem akar hetekig az üggyel foglalkozni akkor nem rossz választás az autókereskedő. Benne a nevében KERESKEDŐ. Akár a zöldséges, vagy hentes, vagy bármi más. A dinnyét az út mellett 500-600 Ft/kg látom nyáron. A termelő 90-et kap érte. Akkor most haragudni kell az árusra? Nem kell megvenni tőle, mert drága...de kéznél van és azonnal ott a dinnye, nem a fölről kell felszedni 200km-re onnan. Ráadásul a mai autópiac telített, rengeteg a kintről behozott , rommá tört vagy 5-600.000 km-t futott autó, minden unatkozó ember már autót árul "okosba". Minőség, felelősség nulla. Tehát ha valaki készpénzt ad az általunk árult autóért, tehát a sok ezer körül hajlandó pont a miénket is megvásárolni, akkor érdemes elgondolkodni .Alkudozni meg mindenhol kell, ahol nem fix áras termékkel találkozunk ami új. Mindenki a saját érdekét szeretné érvényesíteni, nem kell ezen megsértődni. Ha valaki egy 1mill autót bevisz a kereskedőhöz 2 mill-ért, mert ő úgy látja, akkor a cég sértődjön meg, hogy hogy képzeli, pazarolja az időt ,stb stb? Irjon cikket az ügyfélről, hogy át akarta verni a céget? Na ugye... Ez nem csak az aaa-ról szól, hanem általános vélemény.
Félre ne értse senki , én nem vagyok megbízott bohóc, hogy cikket írogassak, ez magánvélemény. Üdv X
Nah hát lényegében hozzá nemértő és amúgy is leszarom emberek, nem érdekli őket hogy milyen állapotban van az autó csak túl akarnak rajta adni.
Alkudni persze nem lehet, mert, hogy patika az autó meg amúgy is megveszi majd más. Igen aztán kiderül, hogy ingadozik az alapjárat, nincs olajnyomás magas fordulatszámon, és a végére az is, hogy az egyik henger konkrétan nem is működik :D Persze ez már azután, hogy megvetted az autót, hozzá teszem nem egy 500 ezres gépről van szó, nem is öreg. Nah mindegy miután szét szívattak, még fel ajánlják, hogy adnak cserébe másik autót. Persze ki a tökömnek kell ezek után tőlük akármi is, egy utolsó próbálkozás, hogy ők aztán nem adják vissza a pénzed, miután persze megmondod a magadét szépen és finom, máris vissza kapod, természetesen buktad az átíratás meg a benzin pénzeket, mert, hát kergetted az autódat egy darabig. Féreg kutyák átbasznak és simán a pofádba hazudnak akármit. Ennyi. Ja és még szóvá is tettem nekik, hogy mennyi negatívumot lehet olvasni róluk, persze mindenki hülye csak ők nem :D :D
Debrecen a második legnagyobb város.Arra nem volt megfelelő kocsi?Bár ismerek olyat aki onnan jött fel Pestre kabátot venni:)Tényleg előbb kellett volna tájékozódni.
Jóember, előtte nem lett volna értelmes elolvasni ezt a fórumot? Olyan fura, hogy a rossz tapasztalat után bezzeg egyből megtaláltad. Mivel vertek át? Hogy alacsony árat mondtak a beszámítandó autóra? Ki az, aki telefonba elhiszi, hogy meg lehet mondani az árakat?
Régóta írogatják itt is, hogy ez a stratégia, megvárakoztatnak, aztán egy nagyon alacsony árat mondanak az autóra. Ha szép idő volt, legalább mentetek volna ki a medvékhez Veresegyházára, hogy értelme is legyen az autózásnak. (minek két autó, amikor becserélésre hoztátok?)
Sziasztok!Telefonos egyeztetés alapján érkeztünk a FÓti telephelyre Debrecenből 2 autóval .9-től 11-ig a kutya nem szólt hozzánk,aztán mondták válasszuk ki az autót amibe szeretnénk a beszámolást.Kiválasztotuk.Aztán 1 órás várakozás után kipróbáltuk.14 óra fele megnézték a mi autónkat de ezt inkább haggyuk.15 30-kor pedig közölték hogy mennyiért számolnák be az autókat,majdnem ingyen!Nevetséges amit csinálnak.Úgy átbasztak bennünnket mint állat.2 autó debrecen,matrica,üzemanyag,meg elbaszták az egész napunkat!Akit oda akkar menni le fogom beszélni
Bocs nem neked szántam a hozászolást!Aki első gazdás autót,nem vesz mert a szervizkönyv fontosabb vegyen ezektől!Úgy olvastam valahol már a szervizkönyvet is hamisítják!
A forgalmi engedélyt nem adom ki a kezemből egy idegennek,max a jelenlétemben le fénymásolhatja!Ennyi! Ha nem állja a szavát bármikor otthagyom!A kocsit pedig nélkülem sehova nem viszik amíg ki nem fizették!Aki nem így csinálja,vessen magára! Épp 3-éve adtam el első gazdás garázsban tartott 10éves VW polom 110-ezer kilométerrel.Alig volt érdeklődő,az első megnézte,majd vissza szól,na gondoltam ebből semmi nem lesz..Nem is lett!A második rögtön lecsapott rá!Ezután kíváncsiságból fent hagytam a hirdetést,majd dec végén tucatnyian keresték,gondolom az éves súlyadó miatt,ami január 1 utáni eladás esetén engem terhelt volna.Ez kb 9 ezer ft.A kocsit szervizbe nem vittem,minden évben ki lett cserélve rajt minden szűrő,olaj stb.Később már magam végeztem ezeket a munkákat,miért fizessek érte?Szervizkönyv vezetve nem volt,csupán magamnak írtam mikor mit végeztem el rajt.Télen,nem használtam kivéve ha nagy szükség volt rá,rögtön mostam az alját utána.Főállásban autóbuszt vezetek,napi szinten.A kocsi tényleg ennyit futott.Nemrég Meghirdettem mostani Avensisem,a kutya meg sem kérdezte aaa autó és egy pesti kereskedőn kívül...Sebaj megmaradt,nem pazarlom el mint a Polot amit ár alatt adtam el sajnos.Tessék menni a zsiványokhoz autót venni,ott megkapják a mesét ami kell a lelküknek,visszatekert órával.Aki nem hisz a garázsban álló gondosan ápolt hivatásos gkv által használt gazdájának vegyen ezektől!Hajrá!
Tegnap történt ez a beszèlgetés egy autó tulajdonossal aki a hasznaltauto.hun hídeti az autóját .
Mivel autó vásárlás előtt állok így folyamatosan bújom a netet és a nekem megfelelő hírdetésnél felhívom a megadott telefon számot .
Tegnap is így történt .
Felvette így igen korrektnak tünő férfi .
Sokáig beszélgettünk telefonon , készségesen válaszolt minden kérdésemre, majd mondta hogy nézzem meg minnél előbb az autót mert ki lett takarítva kivül belűl mert előző nap volt a kocsival az aas autónál .
Ez a mondat felkeltette az érdeklődésemet és megkértem hogy mesélje már el hogy mi volt a fóti telephelyükön .
Mondta hogy kb 15x keresték őt telefonon és smsben hogy érdekekné őket az autó blablabla .
Megbeszéltek egy időpontot amire a tulaj el is ment .
Szokás szerint elkérték tőle a kocsi papírjait majd mondták hogy várjon türelemmel .
A storynak gondolom mindenki sejti hogy mi lett a vége ......
De most jön a meglepetés 😀 !
A tulaj 1 óra várakozás után kicsapta a balhét és visszakövetelte a kocsi papírjait és otthagyta őket a francba !!
Úgy látszik kedves aaa autó hogy ez a megrendezett müsor már nem jön be és ki kell találni valami újjabb dolgot .
Remélem egyre több ember ott hadja őket max 1 óra várakozás után , de a legjobb az lenne ha el sem mennének a telephelyre .