Tartok tőle, hogy megint nem fogod fel a dolog lényegét, de gyenge képességeidet engedelmeddel kisegítem.
Az átvilágítás az 1989. előtti állapotokra ad választ, engem pedig a hgy-ben nem azzal rágalmaztak, hogy ügynök voltam, hanem hogy ügynök vagyok. Namármost, ha pl. terólad állítanák, hogy Moszad-alkalmazott vagy, akkor szerinted a Moszad van olyan hülye és ad neked igazolást arról, hogy nem állsz az alkalmazásában?
Aztán meg tessen má' előszedni a bizonyítékokat az ügynöki ténykedésemre. Helyek, személyek, dátumok, kapcsolatok. Ki vele!
Ha meg nem így van, akkor te is egy vagy a rágalmazók közül, és ugyebár meg van írva, hogy
"Ne járj rágalmazóként a te néped között; ne támadj fel a te felebarátodnak vére ellen. Én vagyok az Úr."
Meg ez is:
"A balgatag dolognak gondolása bűn; és a rágalmazó az ember előtt útálatos."
Tévedni teccik:-) Nézd csak meg, hogy miről pletykálnak az emberek. Halanak valami igaz információtöredéket, amit erősen felfújva, kiszinezve adnak tovább. Mindíg van valóságalapja, de ha az eredeti állapotában néznénk meg, akkor legtöbb esetben egész mást jelentene, mint ami a 15. szájon megy már keresztül.
Németh Sándort átvilágították, és tisztának találták. Téged átvilágítottak? Ha igen, én te is tiszta vagy, akkor HOL van rá a bizonyítékod? Másold be azt is ide, és akkor hiszek neked, anti-gleichschaltolt koma!
Ja, és el ne felejtsem! Te se ugass bele a házasságomba, mert semmi közöd hozzá. Meg a gyülekezetünk életéhez sincs már – hála az Úrnak – semmi közöd! Úgyhogy befejezheted az ugatást is ellenünk.
Nem tudom, miről beszélsz. Valószínűleg nem rám gondolsz. Lehet, hogy nem is nekem akartál válaszolni?
Esetleg amit mondtam neked kissé alább, arra válaszolnál?
Itt mindenkinek a házasságga vannak gondjai? Érdekes, nekem az a tapasztalatom, hogy a házasságok helyreállnak azoknak az életében, akik Krisztus testének tagjaivá válnak. Nagyon sok ilyen szétment házasság jött helyre a gyülekezetben, és hála az Úrnak, a miénk is a legnagyobb rendben van:-) Dicsőség Istennek érte !
Az van írva, hogy a hármas kötél nem könnyen szakad. Namármost, ha elszakad a férj-feleség közt, az rendszerint azért van, mert előtte elszakadt Isten, és ember közt is...
Nem kislány, aki vádol, az bizonyítson. Még a világi jog is így viszonyul hozzá. Az egyházi jog meg még Nábót esetében is (hamis) tanúkkal igazolta Nábót "törvénytelenségét".
Tessen legalább az Ige alapján gondolkodni, nem fröcsögni a hülyeséget, csak azért mert az agyadat gleichschaltolták.
De mondom, ne ugass bele a házasságomba, mert semmi közöd hozzá.
Vfo, te tényleg azt hiszed, hogy amit te, és az "elvtársaid" itt csináltok, az egymás intése??
Mert ha itt lenne, akiről beszéltek, és neki mondanátok, az rendben lenne, bár azt sem a világ előtt kell megtenni. De te nem őket inted, hanem róluk pletykálsz...
Kisfiam, a feleségemhez és a családomhoz baromira semmi közöd és nem ajánlom, hogy beleártsd magad a magánéletembe.
De azért tájékoztatlak: rendkívül jó vele a kapcsolatom és a házasságom is. Lehet, hogy a tiéd nem működik megfelelően (ha van egyáltalán) és rám akarod projektálni.
Osztán meg mit rágalmazol? Ki volt tégla? Ki bukott le és mikor? Ne a levegőbe dumálj, hanem elő a bizonyítékokkal!
Hazudtak neked és elhiszed, mert ugyanolyan eretnek módon gondolkodsz, mint a mestereid. Sajnálatraméltó.
Szerintem meg te nem érted az Igét. Az én olvasatomban azt fejezi ki, hogy a szívünkben hálával "zengedezzünk" azaz dícsérjük az Urat, miközben igei módon tanítjuk és intjük egymást.
És ez helyén is való, mert inteni csak istenfélő ember inthet egy másik istenfélő embert. Ha mindkét, vagy egyik fél részéről hiányzik az istenfélelem, a bibliai magatartás képmutatássá silányodik az istenfélelmet nélkülöző egyedben.
De mondtam: söprögess először a saját házad táján és nézd meg, hogy milyen szövegeket lökött NS, RT és mások a bagyosok ellen a világi médiákban, aztán folytathatjuk a beszélgetést.
Figyelj:
"A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak."
Már megbocsáss, de MI közöm van nekem hozzád? Te már nem vagy a Hit Gyülekezetének tagja, mert tégla voltál, lebuktál, és kirúgtak. A feleséged is elhatárolódott tőled. De ő állítólag még jár a Hit Gyülekezetébe. Ha igazad lenne akkor már a nejed sem lenne hites. Ezért nekem a te tanításod, és intésed smafu!
1Ján 2,19: Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók.
Vfo:-)
"A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak."
Dícséretes az Igeismereted, csak azt nem értem, hogy ha egy Ige első részének ekkora figyelmet szentelsz, akkor miért hagyod figyelmen kívül a második részét??
Csak addig jutottál, hogy tanítani, és inteni kell egymást. Olvasd már végig az Igét lécci, és nézd meg mit ír, hogyan kell egymást inteni, mivel. Arról nem is beszélve, hogy milyen fórum előtt, de ez már más kérdés...
Én nagyon sokszor hivatkoztam már erre az igeversre. Szinte rendszeresen! Szinte szólásommá vált! Csak én nem említem, hogy idézek, mert Biblia-ismerő emberekhez szólok.
Gratulálok, hogy a Hgysek közül végre valakinek eszébe jutott!
Bizony, én ennek szellemében írogatok a Hgy ellen, és mellette mondom, szeretem őket, szeretem NS-t is, nem is írtam őt le. Hanem inkább segítenék, hogy is kéne visszajönni Krisztusba, hogy lehet megerősődni Benne meg, hogy lehet minden ponton nőni Benne. Bizony, ilyenek a kötelek (melyek engem is vonzanak), az egymás iránti szeretet, a kapcsok, stb. Ezért járogatok, és nem gyűlölködni! Aki azt mondja rólam, gyűlölök, rágalmaz engem és hazudik!
Ha megfigyeled, én a kívülvalókkal szinte nem is fórumkodom, nem ítélgetem őket, stb. Noha sokakat kedvelek és becsülök közülük is.
Kedves Csefa!
Nem igazán emlékszem, hogy Donnal mit beszélgettem a vastagbetüs témában, de ezzel kapcsolatban egy Ige foglalkoztat már régóta:
1 Kor. 5.11-13
Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek.
Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívülvalókról is ítéletet tegyek? avagy ti nem a belüllévők fölött tesztek-é ítéletet?
A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül.
Ebben én úgy látom, hogy a belülvalóknak igenis vizsgálni kell a belüllevő dolgokat. Aki pedig gyakorlatilag meg sem hajlandó hallgatni a belüllévők véleményét, hanem Istenre vár, eszerint kívülvalónak tekinti magát. Itt persze nem arra gondolok, hogy mindenki véleményének engedelmeskedni kell, mert akkor a hátán vihetné a szamarat (mint a mesében). Arra gondolok, hogy ha valaki meg sem hallgat emberi véleményt, mert neki senki ember ne szóljon, hanem csak az Isten.
Ez van.
Üdv:b
Lehet, hogy nem olvasod az Igét, mert az felszólít arra, hogy intsük egymást.
Figyelj:
Ha már keresztény alapon védeni tetszik valamit, tessen legalább az Isten Igéje alapján gondolkodni.
Lásd, kedves ilbo, mielőtt intettél, már felírtam, valóban tévedtem, nem te írtad. Kérlek, bocsáss meg érte!
Azonban aki kezdő (nem rólad írok), pontosabban, ha erőtlen, az viselkedjen is úgy, ill. viselje el, ha nem sokat törődnek vélekedéseivel.
Annak meg örülnék, ha az én tévedéseimet mutatnád meg, megköszönném, és elhagynám őket. Ezért meg is kérklek rá, tedd ezeket!
Egyelőre azonban úgy látom, semmi alapod azt írni rólam, hogy az én írásaim is tele vannak a Bibliától távol álló rossz következtetésekkel.
Ezért gondold meg, kérlek, nem helyes a dedós módszer, hogy "ha én tévedek, te is tévedsz bibibííí", mert korántsem biztos, hogy igaz.
Tévedni, láthatod, én is szoktam, de én meg is szoktam köszönni, ha tévedésemet megmutatják. Hitbeli dolgokban nem szoktam tévedni (ezért tagadom, hogy Bibliától távol álló rossz következtetéseim lennének), de, ha tévedek ilyesmiben, ezt is megköszönöm.
Az rágalom, hogy belőlem dől a gyűlölet...
Menni meg nem akarok veled semmire. Ettől függetlenül olykor írok a hgysek szólásaira, meg a JT szólásaira, meg a ..., stb., stb. Tudod, ezért járok a Fórumra. Ha már idejöttél, ennyit neked is el kell viselned, nem sutyiban megy itt a dolog, egyik ír valamit, a másik hozzászól, és hasonlók.
Igazad van. :) Már nagyon álmos vagyok, ezért nem olvastam el újra, amit írtam.
Tehát újra:
"Ha valaki hitben kezdő, akkor nincs joga elmondani a véleményét?"
Így már jó lesz tanárrrúrrr? :)
Tévedtem, nem ilbo-tól olvastam, hogy tanulni (is) jér a gyülekezetben, hanem Pompanotól!
Látom, összekevertem a két új nicket.
Elnézést kérek felületességemért!
Apropó, olvasom a másik topicban, te tanulni jársz a Hgybe, meg ilyesmi. Nem emlékszem, hogy ilyet írtam volna.
Ha valaki hitben kezdő, akkor nincs joga elmondani a véleményemet? Ilyet én nem olvastam a Bibliában. Ezen az alapon rólad is elmondható, hogy „írásaid meglehetősen tele vannak tévedésekkel, a Bibliától távol álló, rossz következtetéssel”. Ettől függetlenül jogod van azt írni, amit akarsz. Ha érdelek valakit elolvassa. Engem pl. nem érdekelnek olyan emberek regényei, akikből csak úgy dől a gyűlölet. Jellemző rád, hogy ha megjelenik egy új ember a Fórumon, akkor azonnal ráugrasz. Velem ne kezdj, mert nem mész velem semmire!
A vastagbetűs részek nagyon jogos kérdések, de ezekre a kérdésekre nekem még egyetlen HGY-s sem válaszolt. Tán nem is fog. (Illetve, most majdnem nem mondtam igazat, mert kb. ezeket a kérdéseket érintettük bödönkével :-), és ő minden további nélkül válaszolt. Igaz, ő az én szememben már nem HGY-s.)
Bizony vannak, akik másokat figyelmeztetnek a szemét miatt, ha nem is örökösen a szemetük miatt kárálnak. Gondolom, ha te szeretsz valakit, te is szólsz neki, ha pl. nem veszi észre, valami szemét, vagy mi ragadt a hajába, stb. Ha szólnak az exhgysek, gáz van a hgyvel, jobban teszik, mint akik rejtegetni akarják a bajt.
Ha neked problémád van a szemétségek (ha már a szemétről van szó) említésével, tán rávehetnéd a szemét dolgokat elkövetőket, hagyják el ezeket. Rávehetnéd őket, hogy adjanak egyenes egyszerű választ olyan kérdésekre, melyekre évek óta nincs.
Aztán elkerülte a figyelmedet, ez egy fórum, itt idevaló ilyesmiről beszélni.
Aztán abban sincs igazad, hogy nyilvánosan nem kéne. Lám, a világ legolvasottabb könyvében lehet olvasni Dávid, Saul, vagy a későbbi Saul, Péter, meg egyebek viselt dolgait. Vagy azt, micsoda vétkesek is voltak egyes gyülekezetekben. Nem értem, mi a gond a nyilvánossággal. Ha atyámfia vétkezett, már régen lett szólva vele, majd elöljáró előtt, már rég ideje van a nyilvánosság előtt is olyannak tartani, aminek tartják. Pláne, ha egyesek közszereplők. A közszereplőkről nyilvánosan lehet beszélni, hiszen szabad akaratukbó álltak a nyilvánosság elé.
Érveid általában nem bibliaiak, és most polgári értelemben sem erősek.
Az az érved sem, hogy ha valaki nem tiszta, nem kritizálhatja a másikat. Ezt honnan a csudából veszed? Egyrészt közszereplőt lehet, másrészt mindenkinek lehet intése. Azaz egy dologban lehet, hogy gyenge, intésre, buzdításra szorul. De más dologban láthat jól. Érted? Egymásnak legyen intésünk, tanításunk, és nem mindig egy embernek a pódiumon. Egymásnak kéne engedelmeskedni, és egyikben egyik, a másikban másik kap vezetést, mert rész szerint (töredékesen) van ismeret. Nagyon is hiányzik ez a Hgyben! Mondd, NS-t hogy is lehet inteni? Hogy lehet lehívni a pódiumról, ha butaságokat mond? Hogy lehet elhallgattatni, ha más vesz kijelentést? Mondd, NS kire hallgat? Nemde főleg azokra, akik igazat adnak neki?
Szerintem komoly esély van rá, hogy NS igen sokat tanulhatna a Fórumtól, mármint a fórumkodó emberektől. Ha már Istentől oly keveset tanul, ha már ennyire nem ismeri az apostoli rendelést (Bibliát)!
Apropó, olvasom a másik topicban, te tanulni jársz a Hgybe, meg ilyesmi. Ezexerint hitben kezdő vagy (vagy olyan, aki noha nem ismeri meg az igazságot, de mindenkor tanul, de hát az ilyen kerülendő, ezt nem gondolom rólad). Szóval, ha te még ember tanítására szorulsz, még nem együtt növekedsz, csak általa, akkor tán nem kéne ilyen magabiztosnak lenned, hisz írásaid meglehetősen tele vannak tévedésekkel, a Bibliától távol álló, rossz következtetéssel... (töröltem jó sokat)
a) Leckéztetni? Nem szedegetek én semmilyen szálkát, vagy gerendát. Csak zavar az orcátlanság, hogy tisztának nevezi magát, aki hót koszos.
b) Nem vagyok Ödönke. De azt Te sem gondolod, hogy vezet?k szennyesét Ödönkének kéne mosni?