Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Dargun Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28527
Halihó!
Nah, csakhogy végre újra itt!:-) Mi a helyzet? (azon kívűl amit leírtál). Úgy néz ki, 6.-án lesz életem első forgalmi vizsgája, aztán mivel rövid időn belül korom megengedi, az apai ág megpedítette a C lehetőségét és a PÁV-ot, mint esetleges későbbi pénzkereseti lehetőséget, hogyha lesz is diplomám, ne üljek itthon.:-D Pont, amiről még nyáron beszéltünk itt veled. Naná hogy felcsillant a szemem...:-)
Előzmény: nemÍROKmár (28524)
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28526
Piston Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28525
Van itt ket MDR riportfilm. (Biztos sokan nyomjak itt a nemetet.) Ugy hallottam -- itt is szoban volt mar -- hogy a RICO azota becsukott. Hat Orulet ahogy ezek csinaljak! Ez mennyire jellemzo?

Mindketto feloras (3 reszletben). Ha valakinek van annyi ideje. Jo szorakozast!

Spedition RICÖ 1von3 Brummis mit wertvoller Fracht
Spedition RICÖ 2von3 Brummis mit wertvoller Fracht
Spedition RICÖ 3von3 Brummis mit wertvoller Fracht

Spedition RICÖ 1von3 Invasion der Trucks
Spedition RICÖ 2von3 Invasion der Trucks
Spedition RICÖ 3von3 Invasion der Trucks
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28524
Az a München-Dublin fuvar azért annyi, mert teljes autót fizetnek. Ilyenkor jön az ügyeskedés, hogy mit lehet még a mellé a raklap mellé bevállalni, ami útba esik. Előző cégem állandóan ezt csinálta. A 6-7 fel- és lerakó garantált volt minden úton... :D
Ehhez képest tavaly itt volt egyszer 3 felrakóm, meg egyszer 2 lerakóm. :)))
Előzmény: Piston (28521)
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28523
Szia! :)) Ne érezd magad megszólítva az idézett írásomban. Általános az előítélet a Waberer's pilótái ellen. A kisebb cégeknél dolgozók úgy tartják, ide csak hülyék jönnek, vagy akik nem kellenek máshova. Igaz, ehhez kell, hogy jó pár sofőr elsírja a parkolókban, 130-150 ezer a fizetése... :))) Itt a fórumban is olvasgattam régen, hogy "Sziasztok most vizsgáztam, de nem vesznek fel sehová. Sajnos csak a Wabi alkalmazna"... Sajnos? Csak? Örülj bamme, hogy ad valaki lehetőséget! :))) Én ujjongtam anno az első munkahelyemen. Megtiszteltetésnek vettem, hogy van aki rám bízza a gépét. Holott egy redvás Ifa volt... :))))
Elég sokat futok össze más cégek pilótáival. Annyit keresnek, annyit járnak haza, mint én. Ahogy mondani szokás a fuvaros vállalkozókról : Mindnek egy az anyja! :)))
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28522

egyetlen raklappal elmenni Munchenbol Dublinba annyi rengeteg penzer, az se nem hatekony se nem gazdasagos

Konkrét eset: Únióba lépésünk előtt 7,5-es autók vitték azt a motyót, amit most mi 3,5-es furgonokkal.

Akkoriban nem sok előnyük volt a kicsiknek, vámolás, határon nézelődés mindenkinek bejátszott. Aztán a nagy nyitás után sokkal gyorsabbak lettek a kicsik.

Pl. van, hogy este 7-kor még hiányzik pár doboz az utolsó raklapról, ott állok a gép mellett, nézem, hogy gyártják a légzsák-kábeleket. Amíg elkészül az utolsó pár db, megcsináljuk a papírokat, majd betolják a furgonba a 2-3-4-5 raklapot, és másnap reggel, 11-12 óra múlva és 1150 km-rel odébb Németországban már szedik ki a motyót.

Tachográfos autóval ezt nem lehet megcsinálni. A gyorsaságot meg ( úgy, ahogy ) megfizetik. Autógyárak nem akarnak raktározni, beszállítási időpontok ki van hegyezve. Sokan megyünk furgonnal éjjel, osztrák-német határ előtt Subennél tankoláskor is összefutunk páran. Váltunk pár szót, legurítjuk az ajándék kávét, közben megbeszéljük, ki-merre megy. Kb 2/3-a autóipari beszállító.

Volt, hogy valami sürgős cucc volt ( elmaradás ), tipliztem kifelé 3 db 10 kg-os kartonnal :)

Mostanában nem megy úgy a bicikli, autóipar is eléggé beállt :(

Piston Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28521
imi61D (28479)
" Mivel ezeket az ajánlatokat barátom fel is hívta, ezek valós ajánlatok. "
Bocs, nem annak a valosagat akartam megkerdojelezni, amit irtal. Lattam mar itt toled ezt-azt, ami azt sejtteti hogy habokra nem indulsz be. Asszem inkabb valami olyasmit akartam kifejezni, hogy "akkor az ott egy aranybanya, baszki!" -- csak egy kicsit indirektbe irtam.

Es persze nem ertem hogy erre meg senkik nem ugrottak ra akik ezt sokkal osszefogottabban, sokkal hatekonyabban es gazdasagosabban tudnak csinalni. Mert valljuk be: egyetlen raklappal elmenni Munchenbol Dublinba annyi rengeteg penzer, az se nem hatekony se nem gazdasagos.

nemÍROKmár (28482)
Isten hozott "itthon"!
" Lehet hülyézni, de el nem mennék innen, az tuti... :))) "
Itt megszolitva erzem magam kicsit.
Figya: nyilvanvaloan hozzaertessel, lelkiismeretesen muveled a szakmat. Ez mindenkeppen tiszteletet parancsol.
Azt meg hogy az adott lehetosegek kozott mindent osszevetve melyik munkahely a legjobb SZAMODRA, azt csakis TE tudhatod legjobban. (Kulonben is, a te sajat csalanod, ebbe senkinek nincs belepofa.) Remelem hogy tovabbra is elegedett maradsz a helyeddel egesz addig amig egyszer nem jon egy meg jobb -- szar erzessel meloba menni a legrohadtabb erzes.
De nemely praktikak amikrol itt meseltek, hat minimum meltanytalanok. Vagy toketlenek.
Mondom en. Innen.

" Oldja a faszom... Sofőr vagyok én, nem bohóc... :))))"
Yupp! Asszem ezen az allomason mindenki atesik mikor meg friss es ambiciozus. Amig meg nem talalja hogy kell ugy intezni, hogy ha nincs megoldva az ne neki fajjon. Vagy leginkabb egy masik helyet, ahol nem kell annyit varazsolni.

Gerob (28484)
Azokat az egymasra fektetett egig stocolt gurigakat cirkuszi zsonglorok targoncazzak ki hogy nem omlanak le a foldre? Vagy erre van ott egy sereg labdaszedo?
Latom, alattuk a raklap az -- termeszetesen -- nem europaletta meretu. Nalatok mik a legjaratosabb meretek amiket hasznaltok?

lucifecó (28489)
Hali Luci, te is elokerultel! A multkor kiteritettel ide egy sor kepet azokrol a szepen kiallitott roncsokrol (Csalaguti parking), aztan eltuntel. Azota se tudom, azok hol es mivegett vannak oda kisorakoztatva azon az apolt teruleten.
(Vagy valamit nem vettem eszre.)
Furka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28520
AT-ba a shell kúton is megtudod venni a határ előtt rögtön ha pánikolsz de én mindíg mosonnál veszem meg de volt mikor győrnél :) sose volt még gond.
Előzmény: Gerob (28515)
Pavel Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28519
Előzmény: Pavel (28518)
Pavel Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28518
Hasonló sztori:
http://homar.blog.hu/2009/02/19/jol_megszivattak_az_ellenorizhetetlen_t_s_mobilnettel#more952162
Előzmény: Thernitibi (28509)
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28517
Az M7-es jobb attól. Szlovénok felől jövet be kell menni Rédicsre a matricáért, de Lentitől 12 tonnás korlát van... Bejössz a rédicsi MOL kútra, visszamégy Szlovénba, aztán eljössz az új határon. Kb. 15 kilométer kerülő. Én mondjuk Becsehelyen vettem most, mert úgyis akartam palackot töltetni. De az 30 kilométer a határtól, matrica nélkül. :)))
marci3_ Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28516
smsben :DDDD
de go-boxot lehet tölteni németben utolsó 2 kútnál, ahol van matrica is, osztrák szgk matrica van minden kúton határ körül itthon is, meg minden országban.
meg go-boxot lehet tölteni egyik magyar kúton m1-esen.
de amig sopron felé jártam, akkor mindig cigánykodni kellett, mert az eladóhely nem volt nyitva, csak munkanap munkaidőben, be kellett mennem eisenstadtba, ahova elvileg 7,5t felett be sem szabadna, mert nem logikus a hülyéknek, hogy ami van avia rögtön osztrákoknál út mellett, hogy ott lehessen go-boxozni, nem menj be a legközelebbi városba, ahova behajtási tilalom van, autópályán meg soron felöl az első kút az majdnem bécsnél van cca 40 km pályán.
de itthon is nézetm bután, mikor kicserélték táblákat a fizetős szakaszokra, hogy már 7,5t-ra is kell matrica sima főúton, na akkor szoktam rá m1-esre.
mert sehol semmi infom nem volt róla, csak kint volt tábla szentlőrinc után, hogy video kontroll meg kell matrica, a onnan első kót szigetváron van, hajrá magyarország.
Gerob Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28515
Asszem Hegyeshalom teljesen ugyanez.
Határtól rögtön fizetős az M1, de az első kút néhány km-re van, hol vedd meg a matricát??? ....tetű dolog!!
Előzmény: marci3_ (28514)
marci3_ Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28514
királyság, de pl. személyautóra is utaznak subennél meg van pár méter autópálya svájc osztrák olasz határhármasnál ott is.
aki subenben akar venni matricát, azt lehúzzák 230 euroval.
osztrák ilyen, nem kegyelmez.
mondják sokat itt akartak venni a kúton, azt mondja a határtól már kéne.

Előzmény: nemÍROKmár (28513)
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28513
Nem tegnap volt. Ha jól emlékszem, olyan 600 euró környékén járt.
Előzmény: marci3_ (28512)
marci3_ Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28512
összeg?
Előzmény: nemÍROKmár (28511)
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28511
Én hazafelé jöttem gó nélkül. Következő kanyarban a ring elején kiintettek. Addigra volt már rajta, de nem kegyelmeztek. Elvették a papírokat, kérdezték mikorra lesz pénz? Hívtam a maszekot, hogy induljon utánam. Reggel négyre megjött, betelefonáltam, hogy én vagyok az, akit kiállítottak az allandi kútra go-box miatt. 20 perc múlva ott voltak a papírjaimmal.
Előzmény: marci3_ (28506)
lucifecó Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28510
Töled is meg lehetne kérdezni. Hülyegyerek! Kérsz csokit?:-DDD
Előzmény: Thernitibi (28509)
Thernitibi Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28509
Szóval, a t-mobile-lal ki van a tököm.
Kaptam október folyamán többször is SMS-t, amelyben felkínálják az internet lehetőséget. Gondoltam, kérem a szolgáltatást, ezért visszaküldtem az aktiválást kérő SMS-t.
Aztán telt múlt az idő, és kábé három hete Szentgotthárdon eszembe jutott, hogy belenézek ebbe a majd’ elfelejtett szolgáltatásba. Mondjuk, a sebességtől nem voltam elszédülve, de végül is működtettem úgy két órát a net-t.
Viszont a meglepetés másnap ért, mikor már Bécsnél jártam, csörgött a telefon, és egy kedves női hang tájékoztatott, hogy ezt a beszélgetést rögzíteni fogják. Mondom, üsse kavics!
A hölgy közölte velem, hogy a tegnapi nap folyamán kiugróan magas volt a telefonszámlám, ezért azt kéri, azonnal fizessem ki a keletkezett díjat, mert különben következményei lesznek a késedelmes teljesítésnek (magyarul, kikapcsolják a szolgáltatást), valamint visszakapcsolási díjat is felszámolnak.
Kérdezem, mekkora az a számla, amely ennyire felhergelte a Nagyságos Szolgáltatót?
Azt mondja 57000 Ft. Hát kérem, azt hittem elájulok. Még szerencse, hogy ültem. Persze, első ijedségemben elküldtem melegebb éghajlatra a hölgyet is, meg a szolgáltatót is. Kérdem, mégis miként lehetséges, hogy ekkora számla jött össze (hisz még a felét is bődületes túlzásnak tartom)? Na, erre a kérdésre nem kaptam konkrét választ, hanem letolást, hogy miért nem tájékozódtam a cég honlapján a net díjszabásokról. Mondom, akartam tájékozódni, de az ad- hoc internetre díjszabást nem találtam.
Lényeg, hogy közöltem a hölggyel, hogy én nem tudok csak úgy beugrani egy t-mobile boltba, mivel kamion sofőr vagyok, és meglehetős ritkasággal érintem kis hazánkat. Közölte, 02.16.-ig ad haladékot, és akkortól nem üzemel a szolgáltatás. Na, most itt tartunk, hogy nincs szolgáltatás.
(Minden esetre megjegyeztem, hogy nem csak az én hibám, hogy nem tudtam tájékozódni a díjtételek után, hanem, ha jobban megvakarjuk a dolgokat, akkor a szolgáltatónak is illett volna (és nem csak a púdert előtérbe tolva, hanem pl. excel táblázatban) minimális tájékoztatás jelleggel közölni a nem kedvezményes díjtételeket. És, még gondolkodom egy Fogyasztó Védelmi hivatali megkeresésben is.)
(Minden esetre megjegyeztem, hogy nem csak az én hibám, hogy nem tudtam tájékozódni a díjtételek után, hanem, ha jobban megvakarjuk a dolgokat, akkor a szolgáltatónak is illett volna (és nem csak a púdert előtérbe tolva, hanem pl. excel táblázatban) minimális tájékoztatás jelleggel közölni a nem kedvezményes díjtételeket. És, még gondolkodom egy Fogyasztó Védelmi hivatali megkeresésben is.)

nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28508
Én nem szoktam fagyasztott kaját vinni. Nyers cuccot viszek, aztán elfőzőcskézek magamnak. :)))
Mindenkinek vannak törzshelyei, ahol bevásárol. De benzinkutakon is van tej, kenyér, felvágott. Csak marha drága. De bagettet ott szoktam venni, a külhoni kenyeret nem bírom. Eurót azt vinned kell magaddal. Többnyire induláskor kapsz 70-200 euró körül készpénzt. Parkolásra, hasonlókra. Általában abból eszünk. Aztán persze a következő fizetésből levonják. Vagy ha nagyon szorul a hurok, be kell köpni a cégnek, hogy megfogott a rendőr, nem enged míg ennyi-annyi pénzt nem fizetsz ki. Akkor egy órán belül ott van a számlán a kért összeg. Ha csak azt mondod nincs pénzed, küldjenek, mert éhen pusztulsz, akkor várhatsz rá 3-4 napot. Persze ezeket is szintén levonják fizetéskor, meg az átutalás árát is. :))) Vagy kérsz kollégától. Nekem a múlt héten küldtek 80 eurót. A felrakón voltunk hatan, a többiek megtudták, hogy van pénzem. Hááát... Egyik kért 10 eurót, másik 20-at, harmadiknak váltani kellett 8-at, negyediknek 10-et.... Nagy zsiványok! :)))
Előzmény: Gerob (28503)
lucifecó Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28507
Sőt! Van, ahol egészen kellemesek az árak. Pl. spanyol, belga. Vagy németben pl jók az akciós árak.
Előzmény: cicó (28505)
marci3_ Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28506
go-boy nélküli az olyan, hogy utána, ha legközelebb megy a rendszám, akkor félreállítják, és fizet büntit.
automatán keresik gép bejelez, welsnél kiintik.
nekem volt ilyen olyan teherautóval, amit németből hoztam haza, ott is valaki, amikor vitte ki a kocsit németbe, akkor utolsó kapunál nem volt már lóvé a go-boxon, majd kint volt németben a kocsi, én jöttem vele haza, kiszedtek, 230 euro, hiába volt nálam már feltöltve, amit még donautalnál töltöttem fel.

Előzmény: nemÍROKmár (28504)
cicó Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28505
A megfelelő helyen vásárolva ezek a dolgok szinte nem kerülnek már többe mint nálunk.
Előzmény: Gerob (28503)
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28504
Ez az "old meg valahogy" már nem megy nekem... Volt a maszekoknál, hogy Göttingentől Nyíregyig úgy jöttem, hogy a jobb oldali húzón csak egy gumi volt, meg egy üres felni. Volt, hogy Nürnberg mellett decemberben a leállósávban kellett levennem a váltót, de előtte egy autószerelőtől kunyeráltam össze a szerszámokat. Volt, hogy go-box nélkül ütöttem át az osztrákokat... Mind az volt, hogy "old meg valahogy". Oldja a faszom... Sofőr vagyok én, nem bohóc... :))))
Előzmény: lucifecó (28502)
Gerob Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28503
Lenne egy kérdésem.
Az ilyen több hetes, esetleg 1 hónapos utakra kaja ügyileg hogyan készülsz fel??? Írtad egyszer, hogy nagyobb mennyiségben főztök itthon, azt lefagyasztva elviszed, ez oké, érthető. A félkész, kifőzni való kaják is elállnak (rizs, tészta, üveges szószok, stb-stb.), ez is világos.
De a "tej-kenyér-herz szalámi" hármas nem mindig bírja sokáig. Útba ejtesz gondolom időközönként valami nagyobb áruházat feltankolni. Ilyenkor egy fél vagyonnyi €-t viszel magaddal, vagy valami deviza számlás dolog erre rendszeresítve van? :)
Előzmény: nemÍROKmár (28482)
lucifecó Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28502

Hát, defektnél egyre többször kurjantja oda a műszaki ügyeletes, hogy "Old meg valahogy". Szóval, nem küldenek mentést. Ez azért durva! Mintha a műszak abban lenne érdekelt, hogy minnél jobban elsumákolja a menet közbeni javításokat.

A móvári műhellyel kapcsolatban pedig a véleményem, hogy inkább erősíteni kellene, mint megszüntetni, me hogy sokkal flottabbúl működik, mint a pesti. A pestivel az a bajom, hogy a futójavitás minimális átfolyási ide úgy 3 óra. Mindez Óváron 30 perc.

Előzmény: nemÍROKmár (28493)
Roadtrain Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28501

Szerintem elég kicsi esélye volt rá :o)

Esett a hó Gyöngyösig legalább és csúszott is az út.Én akkor jöttem Debrecenből.Összeakartunk futni,de mindeketten ismét idő hiányba szenvedtünk,de ő meg főleg.Ilyen ez a szakma csak a rohanás van :o)

Előzmény: nemÍROKmár (28499)
Gerob Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28500
10-re biztos, hogy nem. :-)
Előzmény: nemÍROKmár (28499)
nemÍROKmár Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28499
Akkor eléggé taposnia kellett. Kíváncsi vagyok, odaért-e? :D
Előzmény: Roadtrain (28495)
_Globetrotter Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28498
Igaz igaz a vezető ülése 10 pontos az anyos ülés viszont -2.
Előzmény: Roadtrain (28496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!