A Lofoten szigetekre pl Bodotol megy komp, 4 órás út, és az általam ismert világ egyik legszebb része. Az út sem csúf, de ami utána jön :-)))) Találkoztam ott pl fókákkal is.
Hát én csak nézelődni szoktam :-))) Azt viszont sokat, azaz egy ponton elég sok időt el bírok tölteni, fotózom és gyönyörködök.
Ha gondolod, szívesen megmutatom a rettentően összefirkált térképeimet, de ha it visszanézel, rengeteg jó ötletet találsz, hiszen mindenki kicsit másként látja Norvégiát.
Nem akarunk mi rohanni. Csak sokfele el akarunk menni. Ez a szokásunk! :-) Az merre van? De leh, hogy csak Bodoig megyünk fel,de oda mindenképen, mert azon a kompos úton (talán rv17) végi akarunk menni! Tudnál tippeket adni mit nézzünk meg? Az sokat segítene!
Hát az én útvonal ötleteim ezen a fórumon olvashatóak.
Nekem a városok nem érdekesek, embert máshol is látok bőven :-( :-)
Oslóban persze vannak olyan múzeumok, amiket én sem hagytamn ki, és Bergennek is van hangulata, de az összes többi időt a természetben tölteném. A Hardangeren való bámészkodás rögvest elvisz 2-3 napot :-)
Elég a rohanásra a 10 nap, de hát nem tudom mik a célok. Tavaly pl kb 15 nap alatt elrohantam Nordkappig és vissza, de nem láttam túl sokat..., semmi mélázás.
Az Oslo-Tromso útvonalra oda-vissza tényleg nem elég 10 nap? Bergen meg a többi még eztután következne. Gondoltuk, hogy rohanás lesz valamelyest, de talán kivitelezhető.
Szóval, autóval, megyünk és Osloba feltétlenül be kell mennünk, mert bátyámat ott vesszük fel. Ezt az útvonalat még nem néztem.
Úgy terveztük, hogy Osloból felmegyünk Tromso-ig, Trondheim-i megállással, meg még valahol megállunk, azt még nem toomhol. aztán vissza megyünk Bodo-Steinkjer kompos útvonalon Oslo-ba. Bátyámat kirakjuk és ezután megyünk Bergenbe, majd a Prédikálószékhez (most nem jut eszembe a norvég neve. Eddig ez a terv nagyjából! De bármilyen javaslatot várok, hogy mit nem szabad ki hagyni! És köszönöm a segítséget!
Szia! Egy kis keresgéléssel én ezeket találtam a fjordnorway.com oldalon, elég sűrűn közlekednek, szerintem nem érdemes túl sok időt vesztegetni a menetrend keresgélésre... Mortavik-Arsvågen 38 times a day Sandvikvåg-Halhjem 36 times a day erről link is van: Április 30-ig érvényes
Igen azt tudom! Arra megyünk! Ez már hazafele lenne. Nem akarunk mégegyszer Osloba felmenni, mert az nagy kerülő lenne és sajnos időhöz vagyunk kötve a hazaérésre! Tudod utána menni kell dolgozni! :-((
Van egy olyan csomag (most nem zoom melyik társaságnál), Rostock-Gedser-Helsingor-Helsinborg. Úgy vettem ki, hogy et egészen megéri! A kérdésem az lenne, hogy érvényes az a jegy? Mondjuk 16-án megteszem a rostock-gedser útvonalat, majd koppenhágában alszok egyet, és 17-én tenném meg a helsingor-helsinborg útvonalat! ez így lehetséges?
A komp drága. A Norvég komp nyilván drágább, mint a lengyel komp. Amúgy meg lassú is, adott esetben fél napot is várni kell rá a menetrend miatt. Lassú a behajózás és a kihajózás is. Viszont élmény.
A legolcsóbban Helsingör és Helsingborg között juthatsz Dániába, kb 15 perc alatt.
De azét ennyire! Kb. a Gdanks-ból stickholmba menő komp kerűl ennyibe kabinnal, meg 10 órás úttal! Van valami javaslatod, hogy merre kerűljük ezt meg? Vagy nem érdemes ezen spórólni, mert akkor meg időt veszítünk?
Lenne még egy kérdésem! Utazott már valaki a Kristiansand-Hirtshals útvonalon? Létezik, hogy egy 4 órás út 4 felnőttnek kabin nélkűl 278 Euro?! Ez a Color Line társaságnál van! Tudtok esetleg mást ajánlani, hogy merre menjünk? (Norvégiából-Dániába)
Júliusba készülünk Norvégiába! Hurrá!!! Nagyából meg van az utiterv is. Csak a kompokkal adódott egy kis problémám. Amikor Bergenből megyünk Stavangerbe két helyen is kell komppal menni. Több órát űltem a net előtt, de nem találtam menetrendet egyiknél sem. A két útvonal: Halhejm-Sandvikvag, Ares-Mortavik!
Ha jártatok már erre és tudtuk nekem segíteni, annak nagyon örűlnék!
Még lenne egy kérdésem. Bergen környékén mit érdemes megnézni?