Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Más lenne újonnan venni, nem is kapsz ma már mást, de ha van monitorod, akkor az fontos érv.
A lapos sok szempontból jobb, ez kétségtelen. A helyfoglalás és a súlykülönbözet nyilvánvaló, de ha éppen elfér és az asztal sem akar még összeroskadni alatta, akkor mégsem annyira fontos szempont. Ennél fontosabb kérdés a szemkímélés. A hagyományos monitorok másodpercenként valahányszor kirajzolják a képet újra és újra, és ha ezt nem túl gyakran teszik, akkor vibrál (még akkor is, ha direkte nem veszed észre, azért az agy érzékeli). A szokásosan használt frissítési tartomány másodpercenként 60 és 100 között van, 85-100 Hz már elfogadható, de azért nem azt jelenti, hogy nem vibrál, csak már elvileg sűrűbben, minthogy érzékelhető lenne. A TFT egyáltalán nem vibrál, mert másképpen működik. Fogyasztása is jóval kevesebb.
A másik, hogy a hagyományos monitornál elektronsugarakkal nézel szembe, azok bombázzák hátulról a képernyőt, és keltenek rajta fényt. Az optimális az lenne, ha ott meg is állnának, és ennél kijebb nem jutnának, de ez nyilván nem oldható meg. Az elmúlt évtizedekben radikálisan csökkentették ezt a sugárzást, de nullára azért nem sikerült.
Ezzel szemben van a színvisszadás kérdése. Az a fajta lapos monitor, ami nálad otthoni használatra szóba jöhet (ez az ún. TN-panel), nagyon kis szögből élvezhető igazán. Értsd ezt úgy, hogy ülsz előtte, nem mozdítod a fejed, csak a szemeddel felnézel a monitor tetejére és aljára, és ugyanaz szín már kicsit más árnyalatban jelenik meg a két helyen. Írnak a katalógusokban mindenféle szépet és jót a betekintési szögekről, de nem igaz. Viszont ez akkor igazán szempont, ha fontosak a színek, ha képekkel akarsz foglalkozni (és nemcsak nézegetni valami családi képeket, hanem komolyabban dolgozni velük).
Cserébe, hogy nehezítse a döntést, egy mostani TFT-monitort egy mostani géppel (és itt a nagy kérdés, hogy amit használtan találsz, az már ilyen-e) össze lehet kötni jobban, mint a hagyományos monitort. A hagyományos kábel kétszeri, ma már felesleges általakítással jár: a számítógép pontosan tudja, melyik pixel milyen színű, de ezt kénytelen egyfajta régi típusú tévéjellé alakítani (ezt kicsit pongyola megfogalmazás, de nagyjából igaz), és ezt a monitor visszaalakítja újra egyes pixelekké. Felesleges, és rontja a minőséget (életlenebbek a betűk, például). A digitális kábelen nincs oda-vissza alakítgatás, csak átmegy az eredeti információ az egyes pixelekről, és kész.
Szóval, a facit: a mostani monitoroddal ugyanúgy tudod használni majd azt a gépet. Viszont ha van lapos monitor, és van digitális összeköttetés (DVI-D a neve), akkor jobban jársz.
Én még azt is mondanám, hogy odahaza vannak a 280-asok, meg pár újabb 745-ös, esetleg a "szokásos" Chieftec/915, satöbbi, csak mindig hümmögök, hogy dűlőre úgysem jutok, oszt felteszem a kérdést, akarok-e szopni? Új vinyó/OD abba sem árt, innentől ha ingyé melózok, akkor is kiteszi a cucc egy majdnem új árát. Bár OS nem kell rá, meggondolandó. Egy ilyen 3 éves konfigra előbb mernék 3 év garit ígérni, mint az Asrockos akármikre, ingyé supporttal.
Bele lehet tenni egy S-ATA merevlemezzel szerelt gépbe egy második kis IDE merevlemezt?
Ez a nagyon régi kis lemez mindig hüséges volt, még soha semmi baja nem volt, minden költözéshez magammal vittem; ezen van az összes igazán fontos dokumentumom. De azt hallottam, hogy ez a régi szabvány esetleg az újabb alaplapokkal már nem kompatibilis. Igaz ez?
Ehh, Te is csak aljakategóriásat lesel? Kár, hogy Komelnél nincs a jó kis összekattingatós dolog. Aki 100 évre vesz vasat, annak meg különösen jó lenne.
Aki grafikai programokat használ, annak sajna elengedhetetlen a normális szinhűség, nyilván egy átlagfelhasználót nem nagyon érdekli én mindössze a különbségre hívtam fel a figyelmet.
Júzernek most vittem egyben Dell vasat, i7, odabasz, kapott bele vinyót, meg GTX 480-at. Utóbbi nem is volt drága, és egyben 350 alatt megúszta :-) Összerakottból lehetett volna faragni, de így OS-el, garival, csendes egyben vassal oda eladhatónak bizonyult. Jahh, beépített wlan, BT, előtelepített OS, amit "csak" csinosítgatni kellett.
Ja, opciósan 1 év után megdöglik. Ha él addig. Erre szoktam mondani, hogy meg lehet-e venni Tőle, oszt ad-e rá garanciát, majd kit lehet basztatni a nyűgökkel. Szerintem csendben maradna hamar az ajánlatával.
"mindkét típus ugyanúgy rongálja a szemet ha meredten bámulod órákon keresztül, legyen az CRT, vagy TFT."
Érdekes, én a TFT-t jobban bírom. No nem a fókuszálás miatt, de CRT előtt már nem tudok napi 20 órát ülni. Főleg mert normális CRT az kb. rég kihalt, így ne vegyük már egy kalap alá a sarki 100 Hz-es Nokiát egy AOC csodacuccal. Színvisszaadás? Ki a fenét érdekel manapság, mikor folyamatosan változik a dolog, laptopom fehérje az sárga a mai cuccokhoz képest, de hát egy újságpapír is ilyesmi árnyalatot tol.
Minimálisban én i3 alá nem mennék, ha Neked lesz, akkor előjöna régi lemez, mert az ingyenesnél drágább lesz. De látom mindig vannak itt új arcok, akik komolyan veszik a kérdéskört. Döntsd el mit szeretnél, ha örökké és tovább menjen, akkor mondunk új vasat, ha valami értelmes legyen, akkor használtat.
Amire neked kell, arra majdnem mindegy a processzor. Akár egy magos is lehet, de azért hosszabb távon gondolkodsz csak jó legalább 2. AMD v. Intel, majdnem mindegy ebben az árszegmensben. Azért ha a fogyasztás is számít, érdemes kicsit drágábbat venni, ahol jobbára már működnek az energiatakarékos módok. Legyen egy jó alaplap, lehetőleg 3 év garanciával. Megint csak hosszabb távra gondolva legyen USB 3.0-val szerelt (bár lehet, hogy költséghatékonyabb később egy kártyát rakni bele). Integrált VGA-k közül bármelyik jó ilyen irodai célra, ,,ez sem szempont, csak legyen. Legalább 2 GB RAM, és az sem baj, ha bővíthető később, tehát maradjon hely az alaplapon. Tápegyésgre figyelni. A házzal adott tápegységek nem mindig túl jók, inkább külön venni egyet. 6-7e Ft-os határtól felfelé. Ebben az esetben választhatsz egy csendesebb 12 cm-es ventivel szereltet is. Házat olyat emi tetszik, legyen rajta elöl usb kivezetés (lehetőleg ne alul, hanem középen vagy felül). Nagyjából ennyi jut eszembe most hirtelen...
Mint alant írtam a procik szemszögéből nézve csak akkor van értelme az összehasonlításnak, ha játszol is a géppel, vagy valami nagy számítási teljesítményt igénylő feladatot végzel.
Akkor sem szar a felemlegetett proci, hanem szimplán lassabb.
Kb. ilyenre gondoltam. Múlt héten raktam össze egyet, csak abba celeron proci került 2 GB rammal, hogy később a win7 se érezze magát annyira rosszul, meg codegen helyett valamivel jobb táp, de az itt volt árban...
Alaplap MSI GF615M-P33 1 db 12.212 Ft Processzor AMD Athlon II X2 255 3.10Ghz AM3 BOX 1 db 14.426 Ft Memória APACER 1024Mb DDR3 1333Mhz 1 db 3.637 Ft Merevlemez SAMSUNG 160GB F1 7200rpm 8MB SATA2 HD161GJ 1 db 8.451 Ft Ház CODEGEN 6236-A2 460W 1 db 10.100 Ft Összeszerelés 1.875 Ft Összesen: 50.701 Ft (40.561 Ft + áfa)
Oprendszernek meg felteszel rá egy Linux-ot, ott is van Office és minden ami kell.
Erröl már sokat vitatkoztunk itt; elvileg SEMMIT se szánok rá, mert épp nagyon nem aktuális ez a beruházás és kedvem sincs hozzá, de minthogy fenyegetö fellegek gyölnek fölöttem, úgy tünik kénytelen vagyok rá, bár a költözködés-újratelepítésnek a gondolatára is kiver a víz. Lexivesebbena azért fizetnék, hogy EZT megússzam, különben meg minden maradjon úgy ahogy van.
Nos, az igényeim minimálisak, egy kivételével: örökké éljen, élettartamának csak az én esetleg változó igényeim szabjanak határt, (de olyan úgyse lesz)
Az igény asszem annyi, hogy hibátlanul fusson az internet, ne zabálja föl a saját merevlemezeit, aztán ha még lehet egy kívánságom, ne üvöltsön ennyire, mint ez.
A szép hang sem hátrány, és nem bánnám, ha az USB-vel nem kellene mindig tótágast állnom, hanem szép kényelmesen elölröl is be lehetne dugni.
szólj, ha kifelejtettem valami fontos igényt, ami biztos megvan, csak épp nem gondolok rá.
No amennyi ahhoz szükséges, hogy a józan ész határai közt ezt megvalósítsam, potosan annyit szánok rá.
Hagyományos monitorom VAN. A kérdés az, hogy vegyek-e EGYÁLTALÁN valamilyet, tehát, hogy érdemes-e a dolgomat méginkább megnehezíteni azzal, hogy olyan ajánlatot keressek, amihez TFT-t is adnak.
Viszont szinvisszaadásban nem annyira... ahhoz minimum egy IPS panellel felszerelt TFT kell.
A szemrongálást meg 85Hz és felette el lehet felejteni, pontosabban mindkét típus ugyanúgy rongálja a szemet ha meredten bámulod órákon keresztül, legyen az CRT, vagy TFT.
Szia, ismét a leghálásabban köszönöm ezt a részletes és teljesen érthetöen fogalmazott magyarázatot. Megint tanultam valamit. tehát akkor ezxerint arra, amit én szeretnék, marad a strg+c meg+v, oszt vagy megeszi vagy nem.
Jó hírem van viszont, már kétszer is majdnem sikerült faxolnom neked. (a beszámolót ld. lejjebb), söt sikerült azóta kicserélnem a hengeregységet is. (Így hívják ezt?) Nagyon szép nyomtatási képet kaptam!
Most már csak egy computert kell vásárolnom, aztán nyugi van.
De ez elég nagy falat. néha vannak olyan ajánlatok, amik ilyen TFT képernyöt is kínálnak hozzá. Van az ilyennek valami elönye a helytakarékosságon kívül? Itt valaki egyszer azt írta, hogy a szemének ez sokkal jobb, nem kell neki hozzá szemüveg. Ez az illetö szubjektív benyomása csak, vagy tényleg jobb?
A legújabbaz első flash, ami direkt hardveres gyorsítást használ. Mivel Adobe termék, ezért szar.
Lehet, a 10.3-ban javítják, de inkább az ATI fogja új driverrel. Esetleg nézz utána, van-e frissebb driver a videókártyádhoz.
Pár napja frissítetettem a gépemen az Adobe Flash Player-t a legújabb verzióra. Ezt jóhiszeműen tettem, hiszen korábban ebből semmi probléma nem adódott. Ezután azonban ha bármilyen flash videót (pl. youtube-on) meg akartam nézni a képernyő lefagyott - tehát egérmutató, semmi nem mozdult - és néhány másodperc után megjelent egy szép kék képernyő, amin közölték velem, hogy a videókártya illesztőprogramja végtelen ciklusba keveredett ezért a windows leállt.
Először újratelepítettem a Flash Player-t, de nem segített. Azután megpróbáltam feltelepíteni a régebbi verzióját, de ezt nem engedte mondván "ez nem a legfrissebb verzió". Kedves, nem? Végülis rendszervisszaállítást hajtottam végre és most minden tökéletesen működik.
Az lenne a kérdésem, hogy tapasztalt-e bárki hasonlót az Adobe Flash Player-rel kapcsolatban?
Mivel csak egy böngészőt használok nem tudom eldönteni, hogy a videókártyám vagy a Firefox nem szereti ennyire a legújabb Adobe Flash Player-t. Szerintetek mi lehet a baj?
Ide írok néhány a problémához kapcsolódó adatot a gépemről.
Video kártya: ATI Radeon HD 2400 PRO AGP DirectX 9.0c böngésző: Mozilla Firefox op-redszer: Windows XP
Hangkártya felvételi keverőjében legyen olyan, hogy stereo mix. Ha nincs, akkor egy 3,5-ös jack-jack kábellel a line outot visszakötöd a line inre. Start menü, minden program, kellékek, szórakozás, hangrögzítővel felveszed, majd elmented wav-ban.
"Dokumentumok összehasonlítása és összevonása (bár nem nagyon értem ezek hogyan szerepelhetnek ugyanazon címszó alatt.) Itt kiválasztottam azt a dokumentumot, amit a már megnyitottal össze szeretnék vonni, majd a "kivitelezés" parancsra kattintottam. Erre újra és újra ugyanaz a hibajelentés jelenik meg: "A Word nem talált különbséget a két dokumentum között". Ez két okból is nagy hülyeség: egyrészt mert nem igaz, hiszen két különbözö oldalról van szó, másrészt meg mi köze hozzá, nem azt kértem, hogy hasonlítgassa, hanem hogy vonja össze. Ha nincs különbség, hadd legyen az az én bajom.
De, azt kérted. Ez a szolgáltatás ugyanis arra való, hogy két szöveget egybevessen, és megállapítsa, milyen módon lehet az egyikből eljutni a másikba. Ami hiányzik az újból, azt mint törlendőt kihúzza (keresztülhúzással jelzi), ami pedig újként szerepel, azt pirossal, aláhúzva mutatja. Egyfajta korrektúrázási funkció. Nagyon előnyös tud lenni, ha ésszel használják, mert meg tudod mutatni, hogy mi változott a szövegben anélkül, hogy olvasva össze kellene vetni. Az már másik kérdés, hogy sokan akkor is bekapcsolva felejtik, amikor semmi szükség rá. De mindez értelemszerűen csak szövegeknél működik, hiszen egy beszkennelt képet nem tud elolvasni, így összevetni sem tudja. Ha viszont figyelmen kívül hagyja a képeket, és a szövegeidben nincs is más, akkor valójában összehasonlítottál két teljesen üres fájlt, és azok, bizony, egyformák.
Szóval, jó kis funkció az, de majd akkor használd, amikor ilyesmire lesz szükséged...
Lezabálta a memóriád? Csukj be mindent, amit lehet. Explorer, sok bizbasz, még a felesleges szervizek is lelőhetők, acrobat, java updte, meg amit találsz. Lehet sikerülni fog. Ha nem, akkor lesz újabb 1-2 ór melód.
Sziasztok, lenne egy kis gyors segítségre szükségem. Egy zeneszerkesztő programmal elkészítettem egy munkát ami kb. 1-2 óra volt, de a progi (Cool Edit) kicsit meghülyült és nem akar sehogy sem menteni, csak max. a hangfile-t lejátszani. Hogyan tudnám megmenteni a hangfile-t? Csak úgy, ha lejátszás közben felvenném egy másik programmal? Ha csak így, akkor hogyan állítom be, hogy ne a mikrofonbemenet, hanem a Cool Edit által játszott hang legyen az input?
A monitoromnak 1400x900 az ideális felbontás. Minden más beállításnál szétesnek a betűk, kifolyik a szemem stb. Múltkor kiléptem egy játékból és ettől elállítódott a felbontás. De úgy, hogy el is tűnt a lehetséges variációk közül az 1400x900. 1280-asok után 1680-as variációk jönnek. Frissítettem a videókártya és a monitor driverét is, de most sem működik. Van valakinek ötlete hogyan lehet visszahozni az 1400x900-at?
OK, kösz, megoldottam; EZÚTTAL nem esett szét, de ezt már próbáltam máskor is, és volt hogy szétesett, mert így az egész oldalt valami ábraként értelmezi. Asszittem van erre valami hivatalos megoldás is.
Diplomát kötve illik átadni. Többit nem értem, ott a nyers doc a gépeden, színes/szagos, nyersanyag. Ahova küldeni kell, oda elküldöd egyben pdf-ben. Bár ha ügyesek vagyunk, ezt is meg lehet oldani, hogy újra szerkeszthető legyen.
Szerintem már túl bonyolítottuk, kérdés se legyen.
Az elözöben elmondtam, hogy mi a viszonylagos elönye annak, hogy .doc-ban menti.
Átalakítani viszont mindenképp kell; csak nem küldhetek egy hivatalos pályázatban mongyuk a diplomámról .doc filet. még a végén egy tréfás kedvü rajzoló kijavítaná benne pl, hogy inkább informatikából szereztem diplomát. Vagy öslénytanból.
Hú bocs, ezt megint nem értem: hol mondtuk el? És ha nem így, akkor hogy szoktuk?
az a baj, hogy ha mindjárt .pdf-ben scannelné, akkor meg végképp nem lehetne utólag semmit se csinálni vele, ilyen szempontból nem is rossz, hogy .doc-ban scanneli.
Azért a biztonság kedvéért elmondhatnád a királyi útját is a "hivatalos" összevonásnak. Mit csináltam rosszul?
Sajnos nem; valamiért ez .doc-ban menti; ha már itt tartunk, ez is érdekelne, hogy hogyan lehetne rávenni, hogy mindjár .pdf-ben mentse.
Bár evvel a multifunkciós szörnyeteggel egyéb bajok is vannak, amiröl itt már sokat hallottatok, bár e téren határozott elörehaladás mutatkozik:
- a napokban új hengeregységgel (vagy ezt minek híjják?) leptem meg.
- elvittem budapestre és fölkerestem vele egy Brother szaxervízt (ilyen itt nekünk nincsen), ahol egy ügyes varázsló percek alatt faxolásra kényszerítette, ami nekem meg még egy csomó okos embernek évek alatt se sikerült.
Igaz, hogy hazatérve továbbra se faxolt, de erre föl ravaszul kicseréltem az eddigi kábelét, és halálmegvetö bátorsággal egyszerüen beledugtam a "rendes" telefonkábelt. Erre a merész húzásra föl már kishíjján eljutott DJG-hez a FAX, már hallottam a faxcsörgést, ám az utolsó pillanatban mégis inkább egy hibajelentés mellett döntött. A hiba neme: "hiba", ám ez mégiscsak mérföldkö a vele vívott eddigi küzdelem történetében.
Mondjuk ezt már én sem értem, de doksi összefűzést elmondtuk. Szkennelt ábrát be lehet varázsolni, ahol 1 oldal szkennelve van, főleg mondjuk szöveggel, azt tudja fene, megint a szokásos "nem így szoktuk" kategória.
Most egy nem nagyon jelentös, de már régóta bosszantó probléma megoldásához kérnék segítséget: két vagy több dokumentum összevonásához egy fileba.
Már többször nekiveselkedtem, de végül mindig föladtam, de most épp pályázatot írok, és nagyon kínos, hogy pl. a diplomám két oldalát csak két külön fileban tudom elküldeni.
Nos a következöképpen jártam el:
megnyitottam a doc 1. oldalát és ott az "Extrák" c. parancsot (vagy minek hívják ezeket a lehetöségeket a doc tetején?). Ott rámentem a következöre: "Dokumentumok összehasonlítása és összevonása (bár nem nagyon értem ezek hogyan szerepelhetnek ugyanazon címszó alatt.) Itt kiválasztottam azt a dokumentumot, amit a már megnyitottal össze szeretnék vonni, majd a "kivitelezés" parancsra kattintottam. Erre újra és újra ugyanaz a hibajelentés jelenik meg: "A Word nem talált különbséget a két dokumentum között".
Ez két okból is nagy hülyeség: egyrészt mert nem igaz, hiszen két különbözö oldalról van szó, másrészt meg mi köze hozzá, nem azt kértem, hogy hasonlítgassa, hanem hogy vonja össze. Ha nincs különbség, hadd legyen az az én bajom.
Nem. Van mikor egyiket sem eszi meg, de van mikor a laptop alján lévő kóddal egy OEM-t feltudsz tenni, aztán aktiválni. 3-4 próbálkozás, aztán meg is van a kódhoz való média.
A konverter tökéletesen megoldotta a fájlneveket. Minden levél megvan. Amint áthúztam a TB -be onnantól már mint adatbázis működik és nincs jelentősége mi volt a neve.
A 3 nap onnan maradt, hogy vállvonogatás esetén meg mert nem tetszik a színe, és egyéb okból is kicserélik. Ez meg nem így van. Cucc műxik, funkciójának megfelel.
3 nap az kgst-skommunista hülyeségből maradt meg, már abszoút nem így működik. Ha nem teljesíti a ráírt paramétereket, akkor örökké köteles cserélni, de persze rádiós cuccnál simán lehet nagy a zaj, így ha nem lenne zavarás, akkor lehet 30 méterről is működne, szebb színekkel.
Vidd be, kérdezd meg.
Ennyi pénzért kb.örülj, ha elindult, elvégre kép van, mégis mit vártál? Egész képernyősön néznéd?
Outlook Express -het Windows WP kell, nem tudom honnan szerzek. Szerintem nem én vagyok bonyolult, hanem van egy rakás régi levelem amire most van szükségem egy régi időből.
Nem hiszem hogy nincs megoldása. Van egy mentés DVD .dbx fájlokkal, ez kell Thunderbird -be.
Tudja fene, szerver nélkül sosem csináltam. Bonyolult vagy. Másik OE, és hátha át lehet húzni offlineba, vagy importálni, de imappal sosem próbáltam, elvégre nem ez a lényege, ahhoz szerver kell. Esetleg sikerülhet.
"a színek olyan tompák valahogy, és a wifi nemhogy 10 métert de még 4-re se viszi át a jelet"
Szerintem a 4 méter még majdnem több, mint amit előre tippeltem, így inkább örülj neki. Színek tekintetében az optika és a sávszél is szopó, ennyiért valszínű ilyet tud, egy élesebb monónak már csak örülni lehet. Kereskedő nem fog örülni, de ez van, vagy piros.
Ha belegondolok, páran írtuk az okosságot róla, de önfejű voltál, meg persze occsó.
Érdekes kérdés, mert nekem csak olyan webcamjaim voltak, amik videó eszközként szerepeltek, így kb. bármivel lehetett rögzíteni. Ha a driveres wireless vackodról beszélünk, akkor meg játszani kell vele, de ahhoz elvileg programot is adtak, mert nem webkamera. Ha webkamera, akkor irány a google.
320-as felbontásban kicsi de jó a kép, a gond az hogy a színek olyan tompák valahogy, és a wifi nemhogy 10 métert de még 4-re se viszi át a jelet.
Szóval majd viheti vissza, kérdés hogy visszaveszik-e? Bár b..szák meg nem ez van a dobozra írva. Ilyenkor milyen indokkal lehet visszavitetni? Mivel a bolt is valami nagykerből szerezte be 2 héten keresztül esélyes hogy kicserélik?
Winhttrackot használ valaki régóta? Telepítettem egyett, furcsa, hogy le van korlátozva a sávszéleség 50-re, régebbi verziót nem tlaáltam, aminél ez a korlát nem volt, szépen húzta 20 szálon is a htm-eket, ez meg csak cammog, és sorba áll.:-(
Hozzáadod az IMAP mappát, aztán leszinkronizálja a szerverről. Vagy áthúzod OEben valami offline folderbe, amit már át fog venni, de szerverről akkor nyilván eltűnik.
Outlook Express fájlokat szeretnék importáli Mozilla Thunderbird -be. Meg is teszi a program, de az IMAP mappákat nem veszi figyelembe. Kb. 3700 db e-mail van letöltve egy IMAP mappában (nem a Beérkezett üzenetek között).
Így pedig egyszerűbben tudsz a képernyődről képet csinálni:
PrintScreen (PrtScr/SysRq) billentyű egyszeri lenyomásával a teljes képernyőt a vágólapra teszi, megnyitod pl. paintet szerkesztés/beilleszt aztán fájl/mentés.
Köszi, sikerült megoldani (sudo nautilus - nagy nehezen az Ubuntu oldalán találtam egy ilyen parancsot) és a driver is működik, megszünt a monitor szöszölése. Amúgy gőzöm se volt a fájlkezelő nevéről, nekem azt írja ki a fejlécen hogy Fájlböngésző. Azt meg hiába írtam a terminálba. Már kezd rémleni, hogy mért porosodott egy évig ez a partíció. :D Még egyszer köszi a segítséget.
Windows 7-en a filetársítást hogyan lehet megszüntetni?
Szépen hozzárendelődött az ovisuit program a jar-fileokhoz és 1kattra nem indul hanem ovisuit. Felvettem neki a java.exe-t, de így sem jó láthatóan nincs meg a környezete.
Mostan már azt írja a terminálban hogy: root@ubuntu Gondolom ez azt jelenti hogy root jogaim vannak. De a Fájlböngészőben továbbra sem tudom a mappámból másol-beilleszttel a drivers mappába másolni a fájlokat.
Üdv minden gurunak. Bár ez windowsos topic, úgy vettem észre, linux guruk is akadnak itt. Szóval hosszú-hosszú idő után megint rám jött a hoppáré, és bebootoltam egy poros partíción lévő Ubuntura. Az a nagy helyzet, hogy SiS integrált kártya van a gépen, amit a linuxok nem komálnak. Lényeg a lényeg, hogy kerestem egy drivert hozzá, amit be kellene másolnom a usr/lib/xorg/modules/drivers mappába. Csakhogy nincs hozzá jogom, ha a fájlkezelőben kibogarászom a mappát, szürke a beillesztés menüpont. Hogy a nyüvesbe tudom ezt megcsináni? Hiába keresek a súgóban a root-ra, 500 találatot kapok minden f...ságról. Hiába keresek a fájlkezelésre a súgóban, mindent leír a Ctrl+C meg a Ctrl-V használatáról, csak épp ezt nem. Esetleg ha megesne rajtam valaki szive... Bocsi az esetleges elírásokért, de a monitoromon centinként látom a monitorkimenet idő-feszültség diagramját, ami kissé zavar az írásban.
Kérdezni szeretném,hogy az xp bekapcsolás után pár perccel lefagy és csak újraindiíással indul,majd ismét lefagy.Használhatatlan.
A rendszervisszaállítás sem segített,az avast vírust nem talált,de olyat igen,hogy bzip2 arhivum hibás,telepítő arhívum hibás,és cab arhívum hibás. Mit lehet tenni,újratelepítés? Köszönöm előre.
C:UsersHome>path /? Végrehajtható fájlokhoz állít be vagy jelenít meg keresési elérési útvonalat.
PATH [[meghajtó:]elérési_út[;...][;%PATH%] PATH ;
Írja be a PATH ; parancsot az összes keresési elérési út törléséhez, és ahhoz, hogy a cmd.exe program csak az aktuális könyvtárban keressen. A jelenlegi keresési elérési út megjelenítéséhez írja be a PATH parancsot paraméterek nélkül. Ha a %PATH% változót beleírja az új keresési elérési útba, a régi keresési elérési út hozzá lesz fűzve az új beállításokhoz.
2 kérdésem is van, egyik sem kimondottan win, de szóba szokott kerülni mindekét téma.
1. MS Outlook 2003 -ban lehet-e olyt csinálni, hogy bizonyos szövegeket mintegy sablonként elmenteni, és amikor szükséges, akkor 1-2 kattintással elővenni?
2. Dosbox 0.74 conf fájljával lehet-e olyat tenni, hogy egyszerre több könyvtárat is automatikusan felmountolok, és csak be kell írni az indítható fájlokat?
Példa: adott a Düne és a Pinball Fantasies játék. A Dosbox induláskor mindkettőt felmountolja, és nekem csak be kell írni hogy dune. exx vagy pinball.exe
Faternak kellene, és neki már ez is éppen elég bonyolult lenne...
MOndjuk erre a kérdésre nem válaszoltam volna.... Aki ezt a beállítást nem talalja meg, az legközelebb azt fogja kerdezni, mit csinaljon, ha nem indul a gép, mert "hibás boot.ini" hibával megáll... :-)
Közben megnéztem, - csak egy ilyen hibát találtam benne:
Esemény típusa: Hiba Esemény forrása: Apache Service Esemény kategóriája: Nincs Esemény azonosítója: 3299 Dátum: 2011.02.10. Idő: 20:46:36 Felhasználó: - Számítógép: GEP Leírás: The Apache service named C:AppServApacheApache.exe reported the following error: >>> [Thu Feb 10 20:46:36 2011] [warn] pid file c:/appserv/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run? <<< before the error.log file could be opened. More information may be available in the error.log file.
Használom a localhost-ot, azért van telepítve - nem tudom - de nem gondolnám, hogy ez lenne az ok? Meg ez olyan mintha az újra indítás után lenne...
Mégis, hol kell még megnéznem - van valami "log" vagy "err" fie, ahol az újraindítás ok esetleg szerepel? Ez a felügyeleti eszközök > eseménynaplóban volt az alkalmazás alatt. Még van egy IP cím újra konfigurálás, de ez nem akkor volt - meg ez sem - gondolom - lehet ok...
xp (sp3) - időnként kifagy, és újra indít. Most telepítettem újra, automatán frissít. A vas elég régi, - p4 2,4 GHz, 1,7 GB RAM. Eddig, a régi rendszeren, ami ugyan ez volt, csak már nagyon meghízott - megbízhatóan működött. Úgy tűnik a winchester rendben, a vga rendben, - a másik partíción üldögélő régi rendszerrel nem csinálja. Valami más lehet a hiba, és persze nem jövök rá, mi okozza. Inkább felhasználó volnék, tehát csak a tapasztalat van, de az informatika mélyebb régióiban nem vagyok jártas. Nem szeretném a telepítgetést előről kezdeni, ha lehet, akkor inkább kideríteném mi okozza.
A gép szépen megy, akár órákon keresztül, látszólag minden OK, aztán lefagy az egér, látom a winchester felpörög, majd újra indít.
Mivel a DVD-ét át kellet raknom PIO-ból, ezért jut eszembe, vajon nem lehet-e az ok az ATAPI/IDE vezérlő - nem értek hozzá - csak azért gondolom, mert hogy a DVD-nél sem stimmelt alapból.
De gyanakszom még a lapozó fájlra, esetleg a fizikai memória kezelésére, - de ez csak ötlet - mert olyan, mintha betelne a gép memóriája.
Szóval, miképpen lehetne ezt kideríteni, mert már kezdem nagyon unni. Tud valaki tanácsot adni?
92%-osnak írja, 8 reallocated sector volt. 5percig tartott míg elindult.
Ez most próbaképp van rajta, xp volt eddig is, tettem rá 7-est is azzal sem volt jobb a helyzet. Driverek fent vannak, BIOS PIO-nak írja a lemezt, felteszem SATA lemeznél ez nem releváns...
Rendben, de ő maga töltötte le, feltételezem, szenvedni akar vele. Én is Drupalt használok, de én nem szenvedek vele, hanem élvezem, viszont mögöttem van már némi webprogramozási háttér... :-))
HDD az natívmódban megy, semmi sata feature, DMA sem úgy, ahogy, ettől lehet lassú az adatátvitel, vagy csak simán nézzél smartot, ahol hibajavítások az egekben lesznek.
Már nem tudom melyik program volt, 1 éve próbálkoztam napokig. Olyan program kell, ami fel tudja venni a képernyőn folyó dolgokat. Ilyen van sok. A hanggal sincs gond, ha valaki be tudja állítani a programot, de sajna ehhez nem (sem) értek eléggé, így a video és hang tömörítése, keyframe, stb. dolgokat nem tudtam összehangolni, így pl. elcsúszott a hang.
Elindítod a programban a felvételt, kiteszed teljes képernyőre a videót (előtte érdemes cache-elni), amikor vége van, leállítod, és ha szükséges megvágod. Van olyan progi is, amiben beállíthatod, hogy a képernyő melyik részét (téglalap) vegye fel.
Nyilván érteni kell hozzá, de ez sem szedi le?
http://www.xi-soft.com/default.htm
(az URL-t ki kell szedi a böngészőből!)
A cucc csak 30 napig megy, így javaslom hogy egy virtuális gépre tedd fel.
Naja bakker, mekkora a mérete... ekkora videónál be lehet állítani böngészőfüggően, mekkora a mérete a cache-nek, ami jellemzően 50-100Mb, ez a videó meg nagyságrendekkel a többszöröse.
ATV-ről nekem sem sikerült eddig semmivel leszedni, pedig kellene egy videó. Illetve képlopóval sikerült, de elcsúszott a hang meg a kép, úgyhogy tekinthetjük sikertelen kísérletnek...
Sikerült a gyakorlatilag legjobb, de ennek megfelelően az egyik legnehezebben meghódítható tartalomkezelő rendszert kiválasztanod. Nem lesz egyszerű dolgod. Nem ezzel kellett volna kezdened, hanem valami egyszerűbb, de éppen ezért könnyebben megszelidíthető rendszerrel (mondjuk, WordPress, vagy még egyszerűbbek).
Egyébként van benne telepítő fájl, install.php a neve. De anélkül, hogy tárhelyekről, FTP-ről, PHP-ről, SQL-szerverek beállításáról, adatbázisok kezeléséről, webszerverek beállításáról és hasonlókról dunsztod lenne, azért ez nem fog menni.
Ha viszont mindenképpen mélyvizet akarsz :-)), akkor www.drupal.hu.
Nme, az az önfejűek közé tartozik, ezért nem ajánlott olyanoknak, akik éles adatokat néznek - pl. tőzsdéznek - mert akkor bizony percekre "leááll" minden más. Az a céges álláspont, hogy ilyenkor bírja ki a kedves user azt a 4-8 percet, amíg a gép nem használható, vagy "vegyen még több sávszélességet"...
Szeretném megkérdezni, hogy az XP-nél honnan tudhatom, hogy a masina éppen forgalmaz valamit? A régi W98-nál ezt egy kis zöld lámpa jelezte a jobb alsó sarokban, az XP-nél van erre valamilyen mód, hogy ezt jeleztesse az ember? Sokszor dübörög a Winyó, pedig semmit sem csinálok éppen. Nem frissít és mégis dolgozik. Félek, hogy valaki használja a gépemet tudtomon kívül.Van AVG, Ad-Aware,CCleaner, frissítem is, meg futtatom is őket és mégis.
Más: Az AVG-nél hiába törlöm ki az a kis zöld pipát, csak frissít magától, na és persze, amikor bekapcsolom, tehát használni akarom a gépet, de egy kis 20-30 kb-os csomag is 4-5 percig tart, amíg elrakja, pedig 2 éves a gép, így nem egy régi vacak.
Ilyen boltban ugyanazt is árulhatják 6x annyiért, nincs ebben semmi különleges. Kínában meg minden izét gyártanak, aztán sarki kereskedő majd fellogózza, ahogy akarja. Ilyenkor a júzer is azt hiszi, hogy választási lehetősége van, de lényege ugyanaz lesz.
Az is lehet, hogy a szomszéd gyárban készül, vagy konkurencia másol valamit, de lehet nagy egyetértésben több márkanév alatt készül ugyanaz. Infóban eddig sem volt ritka, manapság már másban sem.
Doksi meg olyan, amit megszoktunk, marketing ír valami rizsát, van ahol elvesznek belőle, van ahol hozzátoldanak. Szerintem szobán belül már örülni kell az átvitelnek. Wireless eleve bonyolult témakör, Kínában az olcsót nem bonyolítják túl.
3-10 kilométer közt van, amúgy ugyanaz a max. kimenő teljesítménye lehet, antenna érzékenysége is kb. egyen. Városban 100 métereknek is örülni kell, hegytetőről-hegytetőre mindegyikkel több 10 kilométereket (akár 100 környékét is.) lehet átbeszélni.
Ez elég hosszú lesz. A template csak egy sablon, azt még ki kell tölteni, általában notepaddal, vagy valami szövegszerkesztővel megnyitod, aztán át lehet írogatni. Logikáját nem árt, ha érted.
Ha kommentelve van, akkor jó, almenük lehet külön filében vannak, satöbbi. Tudja a fene, de egy olyannal jobban járna, aki már látott ilyet, mert innentől akár hosszabb történet is lehet. Szóval ezt is meg kell tanulni, mint minden mást. Keret adott, komplett oldalt nem kell újra programoznod, de átírni, tartalommal feltölteni már kell.
Namost én találtam ilyen free template-ket meg fizetőseket is. Ha ezt letöltöm akkor hogyan tovább?
Kapok egy rakat számomra ismeretlen kiterjesztést, mivel tudom szerkeszteni pl az almenük neveit, fényképeit bele, továbbá hogyan kell felrakni ezt hogy www.-s címe legyen?
Veszek egy tárhelyet valahol és fel tudom tölteni simán?
Hallod... olvastam valamék, egy álláshirdetést, nagyjából ez volt benne:
Informatikust keresünk, Linux, Windows ismerettel, MySQL és adatbázis ismerettel, weboldal fejlesztés, Photoshop és programozási ismerettel és hardverek napi szintű felsőfokú ismeretével, felsőfokú angol nyelvtudással.
Olvasd el. Szerintem nagyon komoly, ha már attól tartanak, hogy a támadók megbénítják az adott ország internet elérését. Pláne év elején, amikor költségvetési tárgyalásokon túl vannak, a miniszter nem áll elő ilyennel, csak ha már megvan a döntés anyagi fedezete.
Az online virusirtók többsége megbízhatatlan vagy káros:
A világhálón keresztül elérhető biztonsági csomagok egy részének az az előnye, hogy több vírusirtó motorját is felhasználják, így az internetező gyorsan megállapíthatja, hogy vajon egy téves riasztásról van-e szó, vagy valóban kártevőt tartalmaz egyik fájlja. Az ISC összesen öt olyan portált sorolt fel, amelyek használatát nyugodt szívvel ajánlják a szakemberek, ezeket a honlapokat zöld jelzéssel emelték ki. Köztük van a Virustotal.com, a filterbit.com, a virscan.org, a scanner.novirusthanks.org és a virusscan.jotti.org.
A második kategóriába a sárga jelzésű szolgáltatások tartoznak, az ISC munkatársai ide négy oldalt soroltak. Ezek többségéről nem állapítható meg 100 százalékkal, hogy teljesen biztonságosak. Az utolsó, piros jelzésű kategóriába 6 honlap került. Ezek mindegyikét vagy korábban összefüggésbe hozták kártevők terjesztésével, vagy még jelenleg is ezzel gyanúsítják. A szolgáltatások ártalmatlan doménneveket használnak, ám a felkeresésüktől mindenkit óva intett az ISC.
Most jöttem rá, hogy mit. Óbazmeg. Egyik-másik fórumban volthasonló hiba, általában ki szoktam tolni notepadba a linket, meg hasonlók. Ez van. Intézem.
Az átadáson a 107 civil szervezet nevében részt vett Bánhidi Sándorné, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete, Flamm László, az EU Munkacsoport, és Széchey Béla, a Jézus Testvérei Ökumenikus Diakóniai Rend képviselője.
z adjunktus szemléletváltást sürget. Olyan jövőt vázolt fel, ahol az órát jelenleg még megzavaró mobiltelefon a tanítás során felhasználható multimédiás eszközzé válik, ahol az egyes osztályok akár kémiai kísérleteket is megoszthatnak egymással online módon, a pedagógus pedig interneten is elérhetővé teszi az órai anyagot, kiterjesztve az ismeretátadást akár a Facebookra.
Tudnám, miért akarják olyan agresszíven a gyerekeket a fészbúkba besuvasztani? Mégis, miért érdeke az ikoláknak, minisztériumoknak, hogy napi több tucat reklámlevelet kapjon mindenki?
Nekem ez jelenik meg "logmein" alatt, rrre gondolsz?
"A Light ügyfélprogram kevesebb szolgáltatást nyújt, és működése időnként gyorsabb. A Light ügyfélprogramot lassú kapcsolat vagy szokatlanul szigorú biztonsági böngészőbeállításokkal működő számítógép esetén érdemes használni. Ha böngészője nem az Internet Explorer 6-os vagy újabb verziója, csak a Light ügyfélprogramot használhatja."
A szoftverfejlesztő, informatikus feladata a programok, programcsomagok felkutatása, kipróbálása, alkalmazása, ill. írása, a felhasználói programok tesztelése, ill. a működésük során felmerült hibák okainak felderítése, javítása. Az informatikus a hálózatok (intranet, internet) szakembere, megszabja a gépek memóriáihoz való hozzáférés jogát.
A szoftverfejlesztő, informatikus pálya elsősorban pszichés megterheléssel jár, ép érzékszervi és mozgásos követelményeket támaszt. Előnyt jelent a jó kommunikációs készség. A szoftverfejlesztő tevékenysége többnyire helyhez kötött, ami lehetővé teszi, hogy mozgáskorlátozottak is gyakorolhassák ezt a foglalkozást. A billentyűzet működtetéséhez szükség van a kezekre ill. az ujjakra. Az informatikus változó munkahelyeken dolgozik. Szoftverfejlesztő és az informatikus munkája jó figyelemösszpontosítást igényel. A szoftverfejlesztő, informatikus munkája döntően zárt térben folyik, irodai, íróasztal ill. számítógép melletti ülő munkát végeznek, de pl. az üzemeltetés során kiderülő programhibák esetén helyszíni munkavégzés is szükségessé válhat. A számítógépek többnyire klimatizált körülmények között működnek, ami kedvező munkafeltételt jelent. A szoftverfejlesztő, informatikus tevékenysége együttműködésre épül, teammunkában történik. A munkaidő beosztás általában kötetlen, csúcsidőszakokban a túlmunka előfordulhat."
Persze, dilettáns webes megoldás esetén minden fájlnév mögé hozzácsapják a htm kiterjesztést. Más ms webes silverlightos technológiánál is tapsztalható ez a dilettáns megoldás, főleg a .zip kiterjesztés esetén, mert azt nem hajlandó felismerni, csak html-es dokumentumként hajlandó letölteni, igy letöltés után átnevezve a kiterjesztést lesz használható.
Ha kell, meg tudom adni az eredeti linket, ahonnan az általad megnevezett pdf-et és társait közvetlenül letöltheted.
devportal reklámja, elárasztották emilekkel is a ms iránt rajongókat, hogy töltsék le, ezek szerint a pdf-eket valamiért html-nek tüntetik fel az általad megnézett oldalon.;)
Ha választanom kell, hogy vagy a bírósági úton kötelezzem pl. a Google-t némely honlapja átalakítására, vagy a Firefoxomat piszkáljam meg itt-ott, akkor inkább ötleteket várok a Firefoxhoz. :-)
Van arra tippetek, hogyan tudnám a Firefoxot rávenni, hogy hazudjon a honlapoknak a monitorom felbontásáról? Például időnként megkukkantanám némelyiket, hogyan néznek ki különféle felbontásokban, főként nagyobbakban, mint amit a monitorom natívan tud.
itt vagyok most keddig Budapesten a boldogtalan nyomtatómmal együtt, de sajnos otthonfelejtettem a címed, és most látom, hgy az itteni nem publikus. Megtennéd, hogy írsz egy privát mailt? Az enyém nyilvános. üdv
Ez olyan, mint amikor a férj hazamegy és rajtakapja a feleségét a szomszéddal. Elkezd kiabálni: Tudtam, Tudtam! Mire a zasszony: na igen, de ő még mindig tud.;)
Hát tudod, már könnyebb visszaemlékeznem arra, hogy mit viselt az érettségi bizottság elnöke, mint arra, hogy mit csináltam 2 perce. Most már csak azt nem értem, miért jön fel gépindításkor az IDT kezelő ablaka.
Na van minden, anélkül, hogy a dugókon változtattam volna :-) Azt hiszem, az volt a hibaforrás, hogy amikor a hangszóró csatlakoztatása után először feljött a kezelőpanel ablaka, valamire rányomtam. Most visszaállítottam az eredeti beállítást és lőn hang mindenütt.
Köszi mindenkinek, aki foglalkozott a - mondvacsinált :D - problémámmal.
Van hozzá egy kis átkötőkábel, azt kell a TV kártya zöldjéből a gép kék színű lukába dugni, így kvázi felfűzöd, a TV hang is átmegy a hangkártyán, majd minden együtt szól a gépzöldbe dugott hangszóróján.
Ja nem, bocsi, nem voltam elég pontos. Két zöld lyuk van, az egyik mellett van kék meg rózsaszín is, ha abba a zöldbe dugom a hangszóró dugóját, akkor nincs hang a tv-n.
Vettem egy új hangszórót a gépemhez, de két zöld lyuk is van a gépen. (Az egyik - gondolom a TV-tuneré). Ha odadugom, akkor a tv-nek van hangja, de pl. a youtube nem szól, ha a másik zöldbe dugom, akkor a youtube hallatszik, a tv nem. Van egy másik madzagom, aminek az egyik végén zöld, a másikon kék dugó van, eddig ez is be volt dugva valahová, de most már nem tudom, hogy hogyan volt, mielőtt kihúzgáltam volna. Ha ennyi alapján tudtok segíteni, megköszönöm. Ha nem, megvárom, amíg Jahno előkerül.
Üdv! Adobe premier proval ügyködök (cs4) de a preview szaggat, sőt olyan, mintha hiányozna egy része az eredeti videónak. Próbáltam a sequence beállításaival játszani, de az elvileg a vágott videóra hat majd, nem?
Annyi biztos, hogy a felvett film 720p-s felbontású és 30frame/sec-es. Ennél többet nemtok róla. De ettől függetlenül le kéne tudnia játszania a premiernek, vagy legalább belepörgetve a megfelelő állóképet behozni, de még azt sem teszi...
Húbazze, nem olyan egyszerű. A két gépnek a routert látnia kell. Csak egymást nem. A lankártyák maszkolásával nem oldható meg szerintem. Illetve csak az egyik irányban.
De a Win. tűzfalon beállítottam a scope -ot ("hatókör"), egymás címeit kizárva.
Szóval gányolással megoldható a dolog, úgy néz ki. Egyelőre most tesztelem.
VLC-t valahogy sikerült leminimalizálnom és napok óta nem bírom visszarakni mert lehúztam a tálca alá valahova.. hol lehet, hogy tudom újra visszarakni nagy méretbe?
"Azt szeretném, hogy e két gép ne lássa egymást LAN-on."
És mi van a rúterrel? Azt kellene látni? (Gondolom, igen.)
"Amelyiknek a címe x.x.x.100, annak adnék pl. 255.255.255.128 maszkot."
Akkor az nem fogja elérni a másikat. De a rútert se...
"Ugye, akkor csak az x.x.x.1 -től x.x.x.126 -ig engedi ki azt a gépet a netre."
Mér' csak azt engedné? Alapba' bármelyik gépet kiengedi. Ha
"(x.x.x.127 a broadcast lesz, ugye?)"
Igen.
"De mit adjak maszkot a másik gépnek, melynek címe 192.168.1.200?"
Attól függ, mit akarsz elérni.
"Megoldható ez egyáltalán?"
Így nem igazán. Ill. attól függ, mit akarsz elérni.
Ha egymástól akarod elszigetelni a gépeket, de a netre mindegyiket kiengednéd, az nem lesz így jó. Ha pedig a netet akarod korlátozni, arra (általában) a rúterben vannak eszközök.
Ha pld. /28-al csinálod, akkor elég kicsi a tartomány, 255.255.255.240 a mask, oszt bódottá, ha kell még gép, akkor alá/fölé 10-et be tudsz tenni. Vagy ajánlott egy vlanos routert venni.
Ha bizonytalan vagy, akkor itt pld. igen jól lehet számolni bármit:
Bocsánatot kérek, de elfelejtettem a hálózati maszkolást. Esküszöm, hogy régebben tudtam!
A lényeg: 2 gép van egy 4 portos routerbe dugva. DHCP kilőve a routerben.
Egyik gép címe: 192.168.1.100
Másik gép címe: 192.168.1.200
A maszk most C osztályú. 255.255.255.0
Azt szeretném, hogy e két gép ne lássa egymást LAN-on. Amelyiknek a címe x.x.x.100, annak adnék pl. 255.255.255.128 maszkot. Ugye, akkor csak az x.x.x.1 -től x.x.x.126 -ig engedi ki azt a gépet a netre. (x.x.x.127 a broadcast lesz, ugye?)
De mit adjak maszkot a másik gépnek, melynek címe 192.168.1.200? Elfelejtettem, bakker.
Megoldható ez egyáltalán? Tényleg így hülyülök már?
Kérem, segítsetek, és megköszönném, ha egyben szakmailag is az emlékezetembe vésnétek, hogy eszembe jusson.
Adott egy videófile (wmw vagy avi) ami kb 1 óra hosszú 700 Mega. Ebből kéne két helyről egy 5-5 perces rész, a többit kitörölném. Milyen egyszerű kütyüvel érdemes nekiállni levagdosni (lehetőleg ne bonyolultat mondj) kösz.
"A gépemen néha alul feljön egy kis ablak és azt írja, hogy a virtuális memória minimuma túl kicsi. Ez azt jelenti, hogy újra kell a gépet telepíteni, vagy már az sem segít rajta?"
Nem kell vele semmit csinálni. Zárd be, és eltűnik. Ha túl gyakran jön elő, és már idegesít, akkor a "Kezdeti méret (MB)" értékét kezd el növelni 400-ra, majd 50-enként, amíg kellően megritkul az üzenet.
"Van még egy PC Suite nevű, ahhoz azt hiszem le kéne tölteni az ovi.com-ról a számítógépre, de azt valamiért nem sikerült letöltenem, mert fél óra múlva kiírt valamit angolul a memóriáról egy kis ablakban."
Valaki meg tudná mondani, hogy tudom megcsinálni a wordbe, hogy ha az elmentett file-ra ráhúzom az egeret akkor a file információban szerepeljen a szerző?
Tudom, hogy nem ide tartozik de a word topikba elég rég volt hozzászólás nekem pedig sürgős lenne. Köszi,
Nem tudom így látatlanba, és is csak mazsolázgatnék. De elvileg ha letiltottad, és úgy sem megy, akkor nem ott van a gond, bár szoktak lenni furcsaságok.
Print screen = prn sc, általában a felső soron van a jobb szélén valahol.
Nem próbálod meg a 3. böngészőt? :) Az opera amúgy is jobb, mint a többi... :))
Még esetleg a SpyBot-ot, vagy hasonlót végigkergetnék a gépen.
Egy olyan problémám van, hogy elvesznek csomagok a router és a wifi között. Frissen telepített, jogtiszta win7, Atheros AR5005G wifi adapter, illesztőprogram: 2009.10.05. 8.0.0.238. A realtek ethernet adaptert letiltottm. MTU 1300-ra van állítva. Valami tipp? Előre is köszi.
Vagy van gubanc a harmadiknál, vagy nincs. Ha valami program belepiszkált, lehet, egy új telepítésűben nem lesz ilyen.
A zonalarmot régen láttam, akkor csinált olyat, hogy a felhasználónak egy számára nem értelmezhető kérdésre adott nemtudja mit válaszolt után sikerült letiltani a netet.
A fórumban nem tudom, hogyan működik a képbeszúrás, de ha egy külön szerverre tárol, akkor nincs kizárva, hogy azt sikerült kizárni az elérhetőségből. Az is lehet, hogy a host fájlba nyúlt bele valami.
Képernyőkép: Alt+Print Screen az aktív ablakot teszi a vágólapra, aztán képszerkesztő programban (pl. paint) beilleszteni és lementeni.
Szertnék tőletek segítséget kérni. A gépemen néha alul feljön egy kis ablak és azt írja, hogy a virtuális memória minimuma túl kicsi. Ez azt jelenti, hogy újra kell a gépet telepíteni, vagy már az sem segít rajta?
Illetve most egy Nokia 5230-as telefonra szeretnék a számítógépről zenét átmásolni. Vettem egy adatkábelt, amin van 8 féle végződés, mert olyan éppen nem volt, ami erre a Nokiára kell. Összekapcsoltam őket, lehet választani, hogy mit akarunk, de hiába választom bármelyiket, nem történik semmi. Van még egy PC Suite nevű, ahhoz azt hiszem le kéne tölteni az ovi.com-ról a számítógépre, de azt valamiért nem sikerült letöltenem, mert fél óra múlva kiírt valamit angolul a memóriáról egy kis ablakban. Kérlek segítsetek! Köszi előre is!
valami foglalja a helyet az xp partíción, - a lapozófájl máshol van, elvileg az nem lehet. A total commander a fájlok összes méretében és az elfoglalt hely mást mutat. Majdnem 2 GB az eltérés. Már végig bogarásztam feltett programokat, de nem találom a tettest. Bosszantó, mert nem tudom lementeni, nem fér rá a ghost mentés 1 dvd-re, meg a helyben sem bővelkedem.
Van erre valamilyen módszer, esetleg program, ami kimutatja melyik programnak köszönhetem, és miként lehetne letakarítani?
Csak azt lenne jó tudni, hogy mikor is töröltem a vírust, Mert ugye az essentials nem tudta törölni. utána csináltam csökkentett módban a terminátorral akkor meg már nem jelzett vírust, megcsináltam normál módban már úgy se. Most csinálom ismét az essentialsal kiváncsi leszek..
A vicc az, hogy én is beleesek néhányszor, mikor keresek egy progit, amit nem kell telepíteni... az emberben benne van az, hogy nekem az véglegesre kell és eszébe nem jut, hogy van olyan amit ugyanúgy lehet használni és még a Windowst sem kell macerálni érte. :)
Sziasztok megint..vagyis még mindíg a korábban tárgyalt Nagyi gépe:)
akkor arra jutottunk, hogy alaplap és/vagy VGA hiba miatt van a se kép se hang állapot,
vateráztam egy hajszálra ugyanolyan Compaq Ipaq gépet, kipróbáltam, megvettem, hazavittem, pár nap múlva be akartam kapcsolani és alaplapi akku cserét irt mielőtt bootolt volna XP, de innen egy - felajánlott - F1el továbblép, viszont az OS nem áll fel hanem annál a képnél megáll, hogy "üdvözli a Windows"...
nem áll fel a rendszer,
gondoltam kicsrélem a nagyi eredeti 256Mb Ram-jára azt ami benne volt (128Mb)
de azzal sem lép tovább ezen a képernyőfelületen,
amikor kipróbáltam akkor hibátlanul indult, nem volt ugyan gyors, de ment...most mi lehet a baj?
TP-linkkel már csináltam bridget pár helyen, működik. Ha viszont wifi jelismétlőt (repeater) szeretnél, az nagyon erősen kétesélyes. Én inkább megcsinálom a bridget, és a végére teszek egy AP-t, másik ssid-del, meg IP tartománnyal, de akkor a fájl és nyomtatómegosztáshoz állítgatni kell.
Ha a router is tudja. TPlinknél az 500 forinttal drágábbakban van kliens mód, az wlannal veszi a jelet, UTP-n lanon nyomja tovűbb natolva.
Gondolom LinkSysnél is Tomato/DDWRT alternatívával meg lehet oldani, vagy aminek a leírásában benne van. Régen SMCvel próbálkoztam, az semmit nem tudott, így azért leírásokkal óvatosan. TPLinket használom ebben a formában.
Miért érzed úgy, hogy bárki is szívességet tesz neked azzal. hogy a problémáidat megoldhatja? A lazáskodás helyett akár le is írhattad volna magyarul, mi a problémád, ahogy ismerem az ittenieket, meg is oldották volna ennyi idő alatt...
Egyrészt, ha nincs is gyorsulás, miért szedted le? Hiszen a Hetes egy új rendszer, lényegesen jobb, modernebb, sokkal többet tud.
Másrészt, ha hagyod kicsit békén, lett volna gyorsulás is. Közismert, hogy kell neki 3-4 hét használat, mire teljesen elrendezi magát, alkalmazkodva a géphasználati szokásaidhoz.
Harmadrészt, és ez sebességtől független, de ma már a 64-essel jobban jársz hosszabb távon, ha minden hardveredhez van illesztőd. De mivel külön adják vagy ezt, vagy a másikat, ha egyszer a 32-eset vetted meg, akkor most újra megveszed 64 bitesnek is? Persze, mindenki úgy dobja ki a pénzét, ahogy akarja, de én furcsállom azért egy kicsit... :-)
'FIXBOOT: fixboot meghajtónév:E paranccsal új Windows rendszertöltő szektort írhat a rendszerpartícióra. A parancsszintaxisban használt meghajtónév annak a meghajtónak a betűjele, melyre a rendszertöltő szektort írni szeretné.
A parancs a Windows rendszertöltő szektorában bekövetkezett sérüléseket javítja, és felülbírálja a rendszertöltő partícióba való írás alapértelmezését. A fixboot parancs csak x86-alapú számítógépeken használható.
FIXMBR: fixmbr eszköznévA rendszertöltő partíció fő rendszertöltő rekordjának (MBR) javítása. A parancsszintaxisban használt eszköznév annak az eszköznek a neve, melyen új fő rendszertöltő rekordot kíván létrehozni. Az argumentum megadása nem kötelező. Erre a parancsra akkor lehet szükség, ha egy vírus következtében megsérült a fő rendszertöltő rekord, és a Windows nem indul el.
Figyelmeztetés: A parancs vírus jelenléte vagy hardverprobléma esetén sérülést okozhat a partíciós táblában. A parancs használata elérhetetlenné tehet egyes partíciókat. A parancs használata előtt ajánlott víruskereső szoftvert futtatni."
A fixboot csinált valami hasznosnak tűnőt, de ezt sose fogom megtudni. Ugyanis utána indítottam a fixmbr-t ami a vinyó két partícióját egyesítette. A C -t és a mellette levő még nem formázott, későbbre tartogatott partíciót. Így ment a levesbe az egész...
Megnyitás-ra kattintás után alul megjelenik egy vizszintes csik, ami jelzi a feltöltés állapotát, majd megjelenik a kép kicsinyített változata. Utána a Beillesztre kell kattintani, és az Elküldöm-re, és kész.
Sziasztok! Most bővítettem a gépem +1GB memóriával. Most így van benne 2GB. Felraktam win7 32bites verziót de nem éreztem gyorsulás így visszaváltottam XP-re. Amiben csak egy nagyon kicsivel lett jobb a gépem. A teljesítmény belállításnál is próbálkoztam, de nem segített. Arra keresnék választ, hogy miért nincs érezhető javulás ill. a win7 64bit-es jobb lenne-e. A gépem: 2.66GHz, 2GB RAM, hang és videókártya integrált.
Igen, de az olcsóbb otthoni vista verzió azt nem tartalmazza. De most kaptam egy tippet, hogy parancssorból a "netsh wlan" lehet hogy jó lesz nekem. Most tanulmányozom.
Egy kérdésem lenne hálózatkezeléssel kapcsolatban.
Vista otthoni verzióban valamilyen rendeszerbeállítással, tűzfalbeállítással, vagy egyéb segédprogrammal megoldható, hogy a Wirless csak egy konkrét hálózatot használjon és ne is lehessen más hálózatra bejelentkezni?
Annyit már sikerült kiderítenem, hogy valamiféle csoportházirend beállításokkal megoldható lenne a dolog, de az ezen az otthoni verzión viszont nem elérhető.
Hogy lehet bootolhatóvá tenni egy ghost-al visszarakott partíciót? (Egykori SYS parancs...)
C: Frissen formázott NTFS
D: rajta csücsül a Ghost14-el lementett korábbi winyó tartalma GHO -ban. Benne a korábban jól belőtt XP. (Mivel nem tudtam mi a különbség a disc és a partíció mentés között, ezért mindkettőt lementettem a biztonság kedvéért de bájtra ugyan akkora lett.)
- Ghost 14 CD ről bootolok, image -> a C disc -re, az oprendszer nem indul
- Ghost 14 CD ről bootolok, image -> a C particióra, az oprendszer nem indul
Mivel az állományok szépen visszakerültek, csak a boot szektort kellene kitölteni. De SYS parancs se a Ghost CD-n se az XP telepítőn nincs. Az XP telepítő javítás funkciója nem megy, mert valami rendszerhelyreállító lemezt kér (Tököm, nem fért volna rá a telepítő CD-re?). Na mindegy. Az XP telepítő DVD-n nincs FDISK -sem, a GHOST CD-n van FDISK, de az meg nem látja az NTFS partíciót a promptjeltől.
Utolsó próba:
XP telepítő DVD-vel felteszek egy új XP-t a C meghajtóra. Na most ki van töltve a boot szektor. Újra GHOST-al bootolok és visszateszem a lementett particiót. Erre megint nem találja az oprendszert....
Hogy a francba lehet akkor visszatenni a bootszektort, ha már egy jól telepített XP ott van a meghajtón ?????? A GHOST miért nem mentette le vagy miért nem tette vissza az eredeti winyó boot szektorát az oprendszerrel együtt?
Köszi, de szerintem már csak az akkorira tudnál... Közben az msconfiggal takarítottam, igen nagy része eltűnt az újabb próbánál. Egy valamivel nem tudok mit kezdeni, azt ugyan most kiütöttem, "Ptl" a neve, érdekes a Hijackthis azt X-essel jelölte, ott látszólag ki is töröltem. Most mégis láttam a msconfig-ban... :S
Én mindig azt hittem, hogy a router csak akkor kell ha megosztás meg ilyesmi. Dereng, amikor még együtt voltunk, és a kisfaszival meg volt osztva a net, hogy annak van valami külön tűzfala, lehet, erre utalsz.
A Fixaz elején tényleg jó volt, amikor aza szőke gyerek válaszolgatott. Én akkor kezdtem kiszeretni belőle amikor a dagadék átvette. Monnyuk humora volt, meg poénjai, de szerintem nem is hülye volt hanem magasról tett az egészre, nem tudta komolyan venni. Aztán amikor el is indult valami netes "ellenkampány" ellen, akkor már direktben bohócra vette a figurát, egyfajta "balázsos" feelinggel. :)
Meg a gyorstalpalással is. Ami eleve félműveltség, beismerem. (ami, ahogy szokták mondani rosszabb mint a teljes kakuk) Fotó- videócuccokkal valahogy elvagyok, mert az a munkám. De pl. Word-al már szarban vagyok. A programozásról nem is szólva, én már úgy nyúlok ki hogy a html-nél megálltam, php ha vernének se..:)
Ezt most nem tudom megnézni, mert iPadra nem sikerült az index fejlesztőinek megoldani az új ablak megnyitását, így nem látom a képeket, de ha lesz időm, majd holnap ránézek!
Na, azok annyi faszságot bírtak összehordani, hogy szenzációs volt. Alapvető dolgokkal nem voltak tisztában, vagy tényleg egyszerű dolgoknál hülyeséget mondtak, tapogatóztak, aztán Xév múlva néztem arra, akkor már az ilyen "használd a kuglit" kifejezésekkel dobálóztak. Jááááj. Jót is ki lehetett volna hozni belőle, de ez így gáz volt.
Akkor felettem mondták a Skypeot, az is csinálja a magáét, de az is téveszme, hogy csak akkor van netes forgalom, ha böngésző fut. Van torrentizé, vagy csak a vírusölő nézeget ki frissítésekért, windows nézeget, esetleg simán volt IP változásod, aminél előtte ott volt valamiwarezszerver, torrentkliens, így még sokan oda próbálnak csatlakozni, csak már a géped van a helyén.
Meg sok más. Többek közt ezért mondjuk, hogy nem árt az a nyüves router.
Tudod a Kristóf félék azok a félbemaradt emberek, akiknek fogalmuk nincs miről is beszélnek de azt jól előadják és az egyszeri user/TV-néző elfogadja, mint :
- Hű ezt volt TV-ben akkor ezt KELL nekem is csinálni...!
Nem nagyon tudok erre mit válaszolni, max a vállam vonogatom és röhögök rajta és a hideg kiráz, hogy ezek az emberek médiafigyelmet kapnak... hihetlen baffa meg, ez egy vicc.
Közben beugrott mekkora marhaságot írtam legelőször. Hisz' a böngészőt csak megnyitom, előtte nem kell csatlakozás meg egyéb, mint a régi időkben..:S Valszeg amikor bekapcsolo a gépet már megy is a netre :S
Az Ulead Image Helper-t élből lődd ki, plusz nézd meg mi indul a Windowsal együtt a Boot-oláskor és máris megvan az összes (nyitott böngésző nélküli netkapcsolódás).
Ok, ha nincs router, akkor a Skype szupernode, azaz tart kapcsolatot más Skype klinsekkel.Emiatt lehet forgalmad mindnféle dinamikus ip-kkel.
A többire akkor lesz válasz, ha lesz PIDes natstat, és tasklist /svc
Egyébként ha már netstat -ano, akkor nem teljesen véletlen, hogy van ott egy PID oszlop. Kurva sokat segít az ertelmezésben, ha azt is melléteszed, plusz egy
Tasklist /svc
kimenetét is, akkor nem kell vaktába lövöldöznünk...
D: rajta csücsül a Ghost14-el lementett korábbi winyó tartalma GHO -ban. Benne a korábban jól belőtt XP. (Mivel nem tudtam mi a különbség a disc és a partíció mentés között, ezért mindkettőt lementettem a biztonság kedvéért de bájtra ugyan akkora lett.)
- Ghost 14 CD ről bootolok, image -> a C disc -re, az oprendszer nem indul
- Ghost 14 CD ről bootolok, image -> a C particióra, az oprendszer nem indul
Mivel az állományok szépen visszakerültek, csak a boot szektort kellene kitölteni. De SYS parancs se a Ghost CD-n se az XP telepítőn nincs. Az XP telepítő javítás funkciója nem megy, mert valami rendszerhelyreállító lemezt kér (Tököm, nem fért volna rá a telepítő CD-re?). Na mindegy. Az XP telepítő DVD-n nincs FDISK -sem, a GHOST CD-n van FDISK, de az meg nem látja az NTFS partíciót a promptjeltől.
Utolsó próba:
XP telepítő DVD-vel felteszek egy új XP-t a C meghajtóra. Na most ki van töltve a boot szektor. Újra GHOST-al bootolok és visszateszem a lementett particiót. Erre megint nem találja az oprendszert....
Hogy a francba lehet akkor visszatenni a bootszektort, ha már egy jól telepített XP ott van a meghajtón ?????? A GHOST miért nem mentette le vagy miért nem tette vissza az eredeti winyó boot szektorát az oprendszerrel együtt?
Szisaztok! Igyekszem rövidre fogni, ha a monitor mégis "telne" az a viszonylag sok adat miatt van.
Rövid előzmény: volt mostanában némi gondom net-ügyben. Az ugyan megoldódott, mert a szerelő is xarnak ítélte a modemet, ki is cserélte. Ezzel most már végre nincs is gond talán egyelőre.
Szintén ő javasolta hogy kapcsolat-sebességhez végezzem el a tesztet. Ennek eredménye: DL 20.24 UL 30.1
valamint, hogy nézzem meg a gépem a netstat paranccsal.
ennél azt találom most érdekesnek, hogy amikor be van csukva a FF is és az IE is, akkor a netstat -ano beírásakor az alábbi listát dobja ki, habár láma-ésszel ha nincs nyitva böngésző, akkor elvileg nincs netkapcsolat :S Az IP-címek mellé kilistáztam a whoisip oldalával a hozzá tartozó adatokat:
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megcsináltam. Tényleg csak használom és nem gondolkodok, de higgyétek el, amikor a kérdést felnyomtam már sejtettem, hogy ezt kellene csinálnom.
A twitteren is megkérdeztem tegnap, de még nincs válasz. Most majd válaszolok magamnak:)
A továbbítással a legtöbb szolgáltatónál gebasz van, mert ha a feladó domain rendelkezik SPF beállítással, ami szerint csak a.b.c.d IP-ről legális feladni az adott domain nevében emailokat, akkor a forwardolt levelek a datanet.hu IP-jéről el lesznek dobva.
Emiatt a szolgáltatónak nem forwardolnia kellene a leveleket, hanem resend-elni, de az általam ismert magyar szolgáltatók nem ezt teszik...
Így én inkabb a gmail oldalán történő leszipkázás beállítását javaslom.
A gmail-ben/ban be lehet állítani külső pop3 accountot. Azt kéne tenned, hogy a gmail leszipkázza a leveleidet a datanyetes postmafiókodból.
Ezután a gmailos accounodban meglesznek a levelek.
Egyebként ez nem hülyeség, mert a legtöbb cég nem ad titkosítást az smtp, pop3, imap protokollokhoz, s pl. ha céges, vagy más kódolatlan WiFin olvasod a leveleidet, azok kódolatlan utaznak, míg a gmail ad titkosítást.
A gmailt már régebben átvezettem, de most androidos Galaxy S-m van és hát ugye az google lelkületű. Azt szeretném, hogy a datanetes fiókba érkező postám (ami már alig van) a gmail is kapja meg. A kezelésben tök igazad van, ebből látod, hogy mennyire értek hozzá:)
Tanácsot szeretnék kérni, mert egy olyan probléma keletkezett amivel nem tudok megbirkózni.
A gép(laptop) bekapcsolása után betöltődik a Windows és már minden látszik a képernyőn, aminek látszania kell, akkor 1-2 másodpercre elsötétül a képernyő és amikor újra visszajön akkor alul a tálca helyén egy fekete csík látható kb. 2-3 percig (elég hosszú idő!) Végül visszajön a tálca hiánytalanul, de ez a 2-3 perc várakozás nem normális és idegesítő is.
Ha valaki megszánna és valami tanáccsal ellátna mit tegyek megköszönném!
Nem konkrétan ez a szál, csak Gugli ezt hozta ki, de a saját fórumukon lenne érdemes szétnézned, hátha már rég kitárgyalták, vagy ha nem, felteheted ott a kérdést, és maguk a fejlesztők fognak alkalmasint válaszolni. Többet tudnak a saját programjukról, mint mi... :-)))
Лзщ
Join.me-hez lesz még mobilnézőke, ha jól látom a blogjuon, az is okosság lesz, ha menet közben kell anyucinak megválaszolni a "nem megy az, amit éppen csinálni akarok" kérdését.
http://blog.join.me/2011/01/31/join-me-on-the-ipad/
Egy régi problémát nem tudok megoldani. A rendszerem W7 64-bit. A problémám a következő:
- amikor befejezem egy adott program (Csak az AutoDesk Invontor és AutoCad esetében) használatát bezárom. Vagy az X -el az ablakban, vagy a program "Close" parancsával a program továbbra is a memóriában marad. Az ablak bezáródik, látszólag minden ok, de a feladatkezelőben látszik hogy foglalja a memóriát. Manuálisan le lehet állítani. Ha 5× nyitom meg és zárom be 5× marad a memóriában. Ami még érdekes (ezzel tűnt fel) bezárás után az ablak X gombbal történő bezárása esetén halványan fenn marad a képernyűn a gombhoz tartozó "Close" felirat)
Eléggé idegesítő, és nincs megoldásom rá. Érdeklődöm mi lehet az oka ennek a problémának és hogy lehet megoldani?
Ráadásul ha adhoc jelleggel kell, és mondjuk Windows az alapeset, akkor nem kell telepíteni, lehet a join.me néven futó termék is megfelelő a célra. Júzer beírja, futtatás, számot kiír, support beírja a számot, júzer engedélyezi a hozzáférést, oszt bódottá.
Biztos jobban foygott a tárhyle, mint tervezték, nem tudták volna tartani a reklámjukat, hogy az emil tárhely folyamatosan növekszik, ha jól emlékszem mp-enként 4 bájtonként.;)
Én akkor lepődtem meg, amikor a tar közvetlenné vált, arra jó volt, amikor egy képet kellett megmutatni valakinek, oda betettem és a linket beírtam a fórumra. A képeimet vihetik, nem kár értük. ;)
de ugye pl. a video.google.com is megszűnt már, arra sem lehet filmeket feltölteni, pedig én komplett nyaralási videókat (több 10 óra) töltögettem oda fel.
Mondjuk a google csak a feltöltést kapcsolta ki, s maguk a videók megmaradtak, de nyilván maj egyszer találnak benne valami security bug-ot, s utána nem lesz senki, aki ért még hozzá, s akkor kikapcsolják.
Aztán lehet mentegetni. Tart is sokan használták, gondolom az előhívásokból minimálisat bírtak keresni, vagy csak kvázi forgalmat növelt, de bevételt nem. Régebben mikor döglődött, akkor lehetett érezni, hogy műszakilag elhanyagolják, így marad a Google/Picasa és a maradék nagy.