Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42952
Igen, italpor. Nincs ra szuksegem, csak kivancsisagbol kerdezem.
Van valami mas markaju italpor, ami gyumolcsizu?
Előzmény: pearl12 (42951)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42951
Én még nem láttam. Ez valami italpor? Szükséged lenne rá?
Előzmény: ZsuR (42950)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42950
Tudok segiteni? Ismeros ez Mo-on? Lehet kapni, ha igen, mennyiert?
joy Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42949

Értem.

 

Azt hiszem, maradok a nudlinál -majd, ha már tudok kotyvasztani.

A nekivaló jó krumplihoz úgy is kell még vagy két hónap.

Előzmény: pearl12 (42946)
joy Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42948

UF!

Nálad a tudás.

A milyen is grillezett, meg légkavart.

Valószínűleg a csak mikrókhoz nincsen.

Előzmény: pearl12 (42941)
joy Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42947

Ja, bocsika.

Az enyémben volt két kerek rács. Egyik alacsonyabb, másik magasabb.

Ez maradt meg belőle.

 

/Mifelénk úgy lomtalanítanak, hogy csak na!

A mikrót már a lépcsőházban a kezemből elvitték.

A régi-rokkant gáztűzhelyemet alig értem föl a 3-ra, már vitték.

A hóttranyúzott heverőt -a gerincem miatt kellett kicserélni az ágy, meg egyébként is- 3 óra után eltünt. /

Előzmény: efzsuzsa (42940)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42946
Kedves Joy! Mert ez voltaképpen nem nudli. Tudtommal a nudliba (javitsatok ki, ha tévedek) nem kell tojás. Plussz a lisztet a kihűlt krumplihoz keverik hozzá. Ebbe meg megy tojás meg langyosan kell bele a krumpli (csak tudnám, hogy mire jó ellágyitani a tésztát). Na, mindegy, csak arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha lehetne tenni belőle a fagyasztóba is, akkor talán megérné egyszerre nagyobb adaggal bibelődni, mert munka volt vele dögivel. Az eredmény meg katasztrofális lett. Ez elvileg gnocchi lett volna tejszines-parajos szószban, de valami hihetetlenül rossz lett, nem birtam enni belőle, pedig sok mindent nem dobunk ki. De azért köszönöm mindenki válaszát!:-) (átnézek az olasz konyha topicba, hátha kiokitanak valami finommal)
Előzmény: joy (42944)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42945
Ha olyanrol van szo, mint a sonka, kolbasz, hat abba kell so.

De itt mindenbe tesznek, minden formaban, mert agyontartositanak. Meg izfokoznak. . .
Pl. Veszek egy kis pohar gyumolcsjoghurtot (nem veszek, csak pelda).
Abban 280-310 mg so van.
Ha simat veszek, abban 150 - normalis, ha beleteszek egy kanal lekvart, abban 0. No akkor honnan jon a tobbi???
Mar regen olyan eteleket probalok venni, amit a legkevesbe maceralnak, de nem konnyu!
Előzmény: joy (42943)
joy Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42944

1 próbát +ér.

 

VKOrsi is igazat mond, a rumlis kaják +édesednek, +folyósodnak a fagyasztás utáni melegítéskor-főzéskor.

Bár én fagyasztottam le szilvásgombócot, és nem volt semmi gond vele később.

 

De miért hívod gnocchi-nak a nudlit?

:o)))

Előzmény: pearl12 (42921)
joy Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42943

Bocsi, elfeledtem, hogy nem itthun vagyol.

:o)

A sóval valóban nagyon óvatosan köll bánni. Főként vese, vagy érproblémák esetén.

Mög egyébként is.

Előzmény: ZsuR (42920)
bd Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42942
Dyland, ma elmentem a Fehérvári úti piac Arbat boltjába.
Ott ilyen mustárok nem voltak.
Hol vetted?
Előzmény: Dydand (42783)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42941
Nem adnak mindegyikhez. A miénk tud grillezni is, mi is kaptunk hozzá... De anyu mikrójához nem adtak
Előzmény: efzsuzsa (42940)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42940

 Azért nem értettem!

 Az én ,  nemrég örökölt mikrómnak nincs semmiféle rácsa, csak egy forgó üvegizéje....

Előzmény: joy (42888)
csoki52 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42939
Ajánlom a Corát, legutóbb ezer éves kávéfőzőmhöz kaptam mindenféle alkatrészt, akkor akadt kezembe a kuktához való. Kb. másfél hónapja volt.
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42938
 De sajnos már nincs!
Előzmény: nagypapi51 (42937)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42937
V. ker. Deák tér-Anker köz sarok.
Ezer apró cikkhez hasonló bolt, nemrég még megvolt...
Előzmény: zrínyi62 (42934)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42936
KB. egy hónapja a Tescoban vettem. Azon a soron, ahol a lábasok stb.. vannak, a legvégén találhatók tömítések, kávéfőző alkatrészek, szűrők, ilyesmik, egy csomagban két szelep van. Kell hozzá egy kis türelem, míg az ember megtalálja... :-) Gondolom, minden üzletükben ilyen séma szerint rendezik az árut.
Előzmény: zrínyi62 (42934)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42935

 Tán van még egy. Ha már az is megszűnt , bocs , pár éve nem jártam arra.

 

Nagymező És Bajcsy Zsilinszky sarok,  Bépesten. Úgy két éve ott még valamikori Endékás Turmixgépemre...helyett: szeletelő gépemre is kaptam kompatibilis tetőt!

Előzmény: zrínyi62 (42934)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42934
SOS! Ki tudná megmondani, hol lehet hagyományos kuktába való /4 L/ szelepet kapni? Ezer apröcikk boltok már nincsenek, vasedény nem tart. köszi
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42933
Ribizli, kedves, vasárnap a "gimli konyhalista" talija lesz, arra készítenék -talán Neked is tetsző- sajtroládot.
175 g paraj,1 kk mustár, 3 tojás sárgája, só, bors, kever. Hozzá a 3 fehérjehab.
előmelegített 28*18 tepsiben 200° 15-20' aranybarnára.
Hül, kiborít, sütőpapír lehúz. Ráken 175 g ricotta, felcsavar.
190° 5'
Sarah Brown Ezerízű vegetáriánus szakácskönyv 90. oldal

Szerdán Torockóra megyünk 6 napra, reggeli-vacsora lesz, csak napközbenre kell valami.
Nekem karalábé, alma, aszalt valami.

Előzmény: ribizli (42931)
ribizli Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42932
Én kicsit megsózva hagynám állni a (legyalult vagy szeletelt) káposztát, hogy meglöttyedjen, aztán hozzákeverném a répát, tennék rá egy öntetet, majd befalnám salátának pirítóssal mondjuk. Öntetként kefír/joghurt, bors, mustár, és a káposzta leve, durvára vágott diót vagy szezámmagot szórnék még rá. Vagy olaj+ecet, de ez macerásabb a káposzta levesessége miatt - nem fog "tapadni" jól a zöldséghez.
Lehet valami zöldfűszert is tenni rá, vagy pl. kömény- vagy ánizsmagot, esetleg egy kis csípősséget cayenne bors vagy chili személyében. Jó lehet az újhagyma is hozzá... vagy fetasajt rámorzsolva.
ribizli
Előzmény: kyra42 (42928)
ribizli Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42931
bd kedves, a ricotta magyarul túró. :)
A szokottnál lágyabb, krémesebb, mintha kevésbé lenne kipréselve, de ugyanúgy készül, mint a normál tehéntúró - tej hevít, fehérje kicsapódik, savótól elválaszt.
(Már csomagolsz kirándulós ételeket holnapra??)
ribizli
Előzmény: bd (42915)
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42930
Csodálatos salátákat (pl. Libanon)és rizseshúshoz (pl. tadzsikoknál).
Receptet én is csak az internetről keresnék.
Előzmény: kyra42 (42928)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42929
répatorta :)
Előzmény: kyra42 (42928)
kyra42 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42928
Van valami jó ötletetek, hogy mit lehet csinálni reszelt sárgarépából (20dkg) meg vöröskáposztából (30dkg)?
Már nem tudom, miért vettem őket (talán salátának). A káposztából talán párolt változat lesz sülthússal, krumplipürével. De hogy mihez kezdjek a s.répával, azt nem tudom. :)
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42927
Már többször fagyasztottunk krumplinudlit. Szétterítve, hogy ne tapadjon össze, majd fagyottan zacskózni.
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42926
Főzd majdnem készre, úgy fagyaszd le. Felhasználáskor 3 percre dobd  lobogva forró cvízbe, de még jobb, ha mikróban végzed el a befejező fázist. A legtökéletesebb, ha annyit készítesz, amennyi elfogy...:))
Előzmény: pearl12 (42921)
rollller Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42925
ezert kell nyersen vagy felig fotten fagyasztani
Előzmény: VKOrsi (42924)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42924
van benne igazság......

nos mostantól én megzavarodtam :) :) :)
Előzmény: tasha (42923)
tasha Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42923
de a nudli meg a szilvás gombóc is krumplis, mégis fagyasztható, nem?
Előzmény: VKOrsi (42922)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!