Kedves Joy! Mert ez voltaképpen nem nudli. Tudtommal a nudliba (javitsatok ki, ha tévedek) nem kell tojás. Plussz a lisztet a kihűlt krumplihoz keverik hozzá. Ebbe meg megy tojás meg langyosan kell bele a krumpli (csak tudnám, hogy mire jó ellágyitani a tésztát). Na, mindegy, csak arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha lehetne tenni belőle a fagyasztóba is, akkor talán megérné egyszerre nagyobb adaggal bibelődni, mert munka volt vele dögivel. Az eredmény meg katasztrofális lett. Ez elvileg gnocchi lett volna tejszines-parajos szószban, de valami hihetetlenül rossz lett, nem birtam enni belőle, pedig sok mindent nem dobunk ki. De azért köszönöm mindenki válaszát!:-) (átnézek az olasz konyha topicba, hátha kiokitanak valami finommal)
Ha olyanrol van szo, mint a sonka, kolbasz, hat abba kell so.
De itt mindenbe tesznek, minden formaban, mert agyontartositanak. Meg izfokoznak. . . Pl. Veszek egy kis pohar gyumolcsjoghurtot (nem veszek, csak pelda). Abban 280-310 mg so van. Ha simat veszek, abban 150 - normalis, ha beleteszek egy kanal lekvart, abban 0. No akkor honnan jon a tobbi??? Mar regen olyan eteleket probalok venni, amit a legkevesbe maceralnak, de nem konnyu!
KB. egy hónapja a Tescoban vettem. Azon a soron, ahol a lábasok stb.. vannak, a legvégén találhatók tömítések, kávéfőző alkatrészek, szűrők, ilyesmik, egy csomagban két szelep van. Kell hozzá egy kis türelem, míg az ember megtalálja... :-) Gondolom, minden üzletükben ilyen séma szerint rendezik az árut.
Tán van még egy. Ha már az is megszűnt , bocs , pár éve nem jártam arra.
Nagymező És Bajcsy Zsilinszky sarok, Bépesten. Úgy két éve ott még valamikori Endékás Turmixgépemre...helyett: szeletelő gépemre is kaptam kompatibilis tetőt!
Ribizli, kedves, vasárnap a "gimli konyhalista" talija lesz, arra készítenék -talán Neked is tetsző- sajtroládot. 175 g paraj,1 kk mustár, 3 tojás sárgája, só, bors, kever. Hozzá a 3 fehérjehab. előmelegített 28*18 tepsiben 200° 15-20' aranybarnára. Hül, kiborít, sütőpapír lehúz. Ráken 175 g ricotta, felcsavar. 190° 5' Sarah Brown Ezerízű vegetáriánus szakácskönyv 90. oldal
Szerdán Torockóra megyünk 6 napra, reggeli-vacsora lesz, csak napközbenre kell valami. Nekem karalábé, alma, aszalt valami.
Én kicsit megsózva hagynám állni a (legyalult vagy szeletelt) káposztát, hogy meglöttyedjen, aztán hozzákeverném a répát, tennék rá egy öntetet, majd befalnám salátának pirítóssal mondjuk. Öntetként kefír/joghurt, bors, mustár, és a káposzta leve, durvára vágott diót vagy szezámmagot szórnék még rá. Vagy olaj+ecet, de ez macerásabb a káposzta levesessége miatt - nem fog "tapadni" jól a zöldséghez. Lehet valami zöldfűszert is tenni rá, vagy pl. kömény- vagy ánizsmagot, esetleg egy kis csípősséget cayenne bors vagy chili személyében. Jó lehet az újhagyma is hozzá... vagy fetasajt rámorzsolva. ribizli
bd kedves, a ricotta magyarul túró. :) A szokottnál lágyabb, krémesebb, mintha kevésbé lenne kipréselve, de ugyanúgy készül, mint a normál tehéntúró - tej hevít, fehérje kicsapódik, savótól elválaszt. (Már csomagolsz kirándulós ételeket holnapra??) ribizli
Van valami jó ötletetek, hogy mit lehet csinálni reszelt sárgarépából (20dkg) meg vöröskáposztából (30dkg)? Már nem tudom, miért vettem őket (talán salátának). A káposztából talán párolt változat lesz sülthússal, krumplipürével. De hogy mihez kezdjek a s.répával, azt nem tudom. :)
Főzd majdnem készre, úgy fagyaszd le. Felhasználáskor 3 percre dobd lobogva forró cvízbe, de még jobb, ha mikróban végzed el a befejező fázist. A legtökéletesebb, ha annyit készítesz, amennyi elfogy...:))