Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42999

:))

Ne becsüld le...

Olyan ez, mint az angoloknál a suffolki sajt

Előzmény: H_G (42997)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42998

Sós tejbegrízből készül egy nagyon finom étel is - a nevét nem tudom, svájcban ettem, és valahogy így  van:

az elkészült sós tejbegrízbe belekeverünk néhány tojást, reszelt sajtot, borsot, szerecsendiót, kihűlés(kiterítve) után szeleteket vágunk belőle, kikent jénaiba rakjuk, nyakonöntjük izesített reszelt sajtos tejszines (tejfölös) trutyival, kisütjük.

Előzmény: Éva48 (42996)
H_G Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42997
Nem vmelyik nagy háború alatt adták ki, amikor ez volt az alternatíva vagy az éhenhalás? :)
Előzmény: Éva48 (42996)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42996
Na nem olyan sósra,hogy ne tudd megenni , de utána néztem és egy "Nagymama szakácskönyvé"-ben olvastam .
Előzmény: gombákos (42995)
gombákos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42995

ha sósra csinálsz mindent benne nagyon jó feltét főzelékekre is."

 

Azért ez már bizarrul hangzik.

Előzmény: Éva48 (42994)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42994
Nem, mert most csináltam csak először. Így még nem kisérleteztem. De biztosan finom lenne. Próbáld ki és referálj. Valahol a napokban meg azt olvastam ezzel kapcsolatban,hogy ha sósra csinálsz mindent benne nagyon jó feltét főzelékekre is.
Előzmény: joy (42990)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42993
Ez a hírközlés terjedésének hátulütője...
már az óhutai szénégető is tudhatja a benzinkúti árakat. :))
Előzmény: tuutuu (42992)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42992

Mondjuk nekem a Bükkben ab gyár pont annyiért adták, mint a benzinkúton, igaz, ez 10 éve volt.

Amikor lázadoztam, azt mondták, ne vegyek...:}}}

Óhutától 5 km-re.

Mindegy, vettem, meg is van, az műemlék...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (42991)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42991
Faszenet azért lehet kapni sok helyen, mongyuk drágábban, mint "ab gyár"
Én a grill-brikettet szeretem, egyenletesebben ég be, mint a sima darabos, és jobb hőtartó.
Előzmény: joy (42989)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42990

Köszi.

A panírba nem teszel kókuszt, vagy őrültmandulát -diót?

Hétvégére ezt fogok kérni Cicusomtól.

Előzmény: Éva48 (42988)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42989

:o)))

Én is.

Mármint kémcsöveztem, és a Börzsönyben szájtátottam boksaépítésnél -azután zsákkal vettünk. El is grilleztük mindet.

Ám nem szeretnék onnan hazacígölni zsáknyi faszenet.

No, mind1. Majd kitalálok valamit, ha parázson sütögetésre kerül majd a sör.

Előzmény: bd (42987)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42988
Kemény tejbegrízt főzni. Én folpakkal kibéleltem egy özgerinc formát és abba öntöttem ki s hűtőbe megdermesztettem. Majd kiborítottam s a gerinc minták mellett szeleteltem paníroltam s kisütöttem bő olajban. Fahéjja pcukorral, lekvárral tálalható. Isteni !!!!
Előzmény: joy (42980)
bd Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42987
joy, kémcsőben csináltam faszenet, a Bükkben végignéztem a boksák építését-égetését-bontását (kb. 3-5 nap), közötte megoldást nem tudok elképzelni.
Előzmény: joy (42982)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42986

Jól mondod, bár ezt nemcsak tuutuuul értik..:}}

Vettem de. égy vékonyat, mert a drága savállót nem pazulnám..:}}

Most viszont nincs kedvem nekilátni, báár..

A korábbi fázisfotók megvannak, majd jön az egész, joy is látni fogja a settenkedés lényegét...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (42984)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42985

Nekem a felgyújtott ( nem én ) kerítésoszlopaimból lett, amit szerencsére még locsolás útján eloltottam...:{{{

Nem az igazi, de azért van még a 30 oszlopból...

Előzmény: joy (42982)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42984
A flextárcsa olyan mint a flex (gyorsvágó) korong, csak tuutuu-nyelven.
Van egy szénégető cimnborám a Zemplénben, majd összehozlak vele.
Nem túl ördöngős dolog, kell hozzá néhány köbméter fa, türelem-figyelem...:))
Előzmény: joy (42982)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42983
Ki?
Előzmény: durhstósz (42979)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42982

Mi az a flextárcsa?

Borona tárcsát már láttam, használtam is. Sajna nem az enyém.

Apropó grill.

Tudja valaki, lehet-e házilag faszenet készíteni?

/Nem a házból gondolom!/

Előzmény: tuutuu (42977)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42981

Akkor jó, mert úgy értettem, innen modrtak ki, de fura volt, hogy nem emléxettem rá.

:o)

Előzmény: tuutuu (42976)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42980

Régen volt már róla szó, de attól még leírhatod, te hogyan készíted, tálalod, hiszen ahány ház, annyi recept.

:o)

Előzmény: Éva48 (42975)
durhstósz Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42979
Tetszik!
pearl12 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42978
Nálad a hét poénje. Olyan, de olyan jót kacagtam, hogy hálám üldözni fog :-D
Előzmény: joy (42971)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42977
Ráadásul a tuutuu-féle flekkensütő még csak félid kész, mert a ránézésre egyszerű manőver bonyolultabb, és kell egy jó flextárcsa, de biztosan ihletet kapnak majd páran tőle...:}}}
Előzmény: joy (42973)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42976

Hát a moderatúra...:}}

OFF

Egyszer a gombázósból tiltottak ki egy hétre ( a MM szerint joggal, szerintem is), mert valami barommal vitatkoztunk, aztán a modi szólt, hogy abba kellene hagyni.

Én mentem a dolgomra, és amikor újra kezdtem, alulról indultam, és folytattam a vitát, így  belekeveredtem egy népirtásba...:}}

Nem gond ez, a mai napig büszke vagyok rá, hogy csak ez a tiltásom van, noha néha a polidiliben is szoktam vitázni.

De a módszerem miatt eshet még baj, ám szigorúan tartom magam ahhoz, hogy a fölötte levő hozzászólásra se nézek rá: nem szeretném, ha befolyásolna bármi.

Persze , így néha nevetségessé válok, mert már százan elsütötték, amit én is...:}}

ON

Előzmény: joy (42973)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42975
Kedves lányok ,fiúk. Mindennap járok erre olvaslak titeket, de még nem szóltam hozzá. Ma készítettem rántott tejbegrízt. Ismeritek????? Ha igen bocsi,hogy kotnyeleskedtem.
joy Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42974

Ami igaz, igaz, az eredeti minálunk is héjában főtt.

Én azonban rühellem forrón pucolgatni, nincs türelmem várni, míg fogható lesz, meg egyébként is csupa rumlimaccs lesz e kéz, ezért lett enyhén sósvízben főtt a krumpli...

:o)

Előzmény: szysssz (42972)
joy Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42973

Kitiltani?

Megint?

Ki?

Előzmény: tuutuu (42970)
szysssz Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42972

Felénk a gombóc, a nudli "gyártási teknológiája" ugyanaz, amit leírtál azzal a különbséggel, hogy héjában főtt krumpliból készült.

Kedvenc ételünk volt az angyalbögyörő: a tésztát két végén hegyesre söndörgettük, kifőzés után aranybarnára pirított prézlibe forgattuk. Egy kanál lekvárt kaptunk mellé, amit kitunkoltunk a nudlikkal.

Előzmény: joy (42968)
joy Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42971

Hogy köll a kertben tojot növeszteni?

Egyik sarokba leteszel egy bála szalmát, kilazítod, elé jó két marék kukoricát szórsz, és elkezdel pipipí-zni. A szomszéd átlógó tikjai odaszoknak, és odatojásolnak. A tikokat utána jószomszédként, nagylelkűen visszadobod...

:o)

Előzmény: pearl12 (42961)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42970
Emiatt még ki fognak megint tiltani, folyamatosan jövök fölfele..:}}}
Előzmény: pearl12 (42961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!