probalunk kienni mindent a nagy melyhutobol, h a malnaszezon elott leolvaszthassuk, es leltem benne csomo meglepetest, pl egy uveget 7 tojasfeherjevel,
kerdesem, ha habcsokot akarnek kesziteni belole, milyen homersekleture olvadjon ki a feherje, eleg ha kiolvad vagy legyen szobahomersekletu? szamit ez a hab kemenyre veresenel? illetve porcukrot reszben helyettesithetem fruktozzal (csak mert van 30 dkg fruktozom, es nem igazan hasznalom), vagy azt inkabb ne habcsokba hasznaljam el?
Kicsit más volt a közepének az állaga. És gyümölcs is volt benne. De a viz éppen csak gyöngyözött, megvártam, amig feljönnek, aztán kiszedtem őket. Legközelebb talán tovább hagyom majd főni őket. Különben osztatlan sikert arattam velük!:-)
Akkor nekünk szerencsénk volt, mert 20kg-s zsákkal kaptunk 1eHuF-ért. Rá is csesztünk, mert nem tudtuk lecsukni a kocsi csomagtartóját rendesen, és köbö 1/7-e elaprózódott-porlódott. Szeremcsére azt is el tudtuk füstöltetni.
Köszönöm. Akkor ezek még egy kicsit nyersek mardtak, mert mihelyst fölbukkantak, kikaptuk őket - persze a belsejük sem lett teljesen egynemű. De az biztos, hogy nagyon jó a recept, igen finomra sikerültek. A közepükbe meglepi gyanánt tettem öszibarackbefőttet is, a gyerkőcnek nagyon tetszett...
nagypapi51 igazat szólt. nem kell annyira lefikázni ezt a tejbegrízt. minden nap én sem enném meg,de ahogy dübörög a gazdaság lehet,hogy egyszer majd ez lesz hétköznapi ebédeink 1ike
Nagypapi! Kipróbáltam a túrógombóc-receptedet! Nagyon könnyű lett, csak az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig kell a gombócokat főzni? Én addig főztem őket, amig feljöttek a viz felszinére... Ennyi idő alatt átfőttek? Vagy kezdjek el félni a szalmonellától...
Nem, mert most csináltam csak először. Így még nem kisérleteztem. De biztosan finom lenne. Próbáld ki és referálj. Valahol a napokban meg azt olvastam ezzel kapcsolatban,hogy ha sósra csinálsz mindent benne nagyon jó feltét főzelékekre is.
Faszenet azért lehet kapni sok helyen, mongyuk drágábban, mint "ab gyár" Én a grill-brikettet szeretem, egyenletesebben ég be, mint a sima darabos, és jobb hőtartó.