Keresés

Részletes keresés

trofimov Creative Commons License 2007.05.26 0 0 43022

sziasztok!

 

rengeteg friss citromfű terem a kertben...., kérnék tippeket a felhasználásra... teának, gyüm. salátába jó..., egyéb felhasználási lehetőségek?

joy Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43021

Köszönöm kérdésed, so-so.

 

 

Hidegen, folyékonyan kezd, de a befejezése föltétlen gőz fölött legyen! Tulképp enyén meg kell főzni, hogy ne essen össze később.

 

A sütőben nem sütni, csaxárítani szabad a habcsókot.

Előzmény: rollller (43016)
rollller Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43020

remek, koszi

Előzmény: nagypapi51 (43019)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43019
A hideg fehérjét mindig könnyebb felverni, főleg, ha pici sót is teszel bele.
Előzmény: rollller (43016)
rollller Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43016

habcsok tema:

probalunk kienni mindent a nagy melyhutobol, h a malnaszezon elott leolvaszthassuk, es leltem benne csomo meglepetest, pl egy uveget 7 tojasfeherjevel,

kerdesem, ha habcsokot akarnek kesziteni belole, milyen homersekleture olvadjon ki a feherje, eleg ha kiolvad vagy legyen szobahomersekletu? szamit ez a hab kemenyre veresenel? illetve porcukrot reszben helyettesithetem fruktozzal (csak mert van 30 dkg fruktozom, es nem igazan hasznalom), vagy azt inkabb ne habcsokba hasznaljam el?

rollller Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43015
off es jobban vagy mar?
Előzmény: joy (43014)
joy Creative Commons License 2007.05.24 0 0 43014

Hamár valaki linkel, ilyest:

 

Videojug
zrínyi62 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 43013
és forog a tengelye körül.
Előzmény: joy (43008)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 43012
A Corában is kb. ennyiért, 6 lapos.
Előzmény: t3v3d3s (43011)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43011
kiküldött tudósítónk jelenti: a lapzselatin begyűrűzött a METRO áruházba, 192 Ft (oetker). lassan talán mindenhol lesz.
pearl12 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43010
Kicsit más volt a közepének az állaga. És gyümölcs is volt benne. De a viz éppen csak gyöngyözött, megvártam, amig feljönnek, aztán kiszedtem őket. Legközelebb talán tovább hagyom majd főni őket. Különben osztatlan sikert arattam velük!:-)
Előzmény: joy (43009)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43009

A böfőttel töltöttnek egyébként is több kell, mert a sűrűszövetű gyümölcs lasssssítja a főzést.

Nm kapkodni! Megvárni míg mind komótosan följő!

De az a biztosabb mód, amit nappppppppapi írt!

Előzmény: pearl12 (43005)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43008

Nyers volt a közepe?

:o)

 

Addig szokás főzni a gombótzokat, míg föl nem jönnek a víz színére.

Előzmény: pearl12 (43000)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43007

Nem bizarr az, ha jólemléxem pár éve volt itt is szó róla. Csak valahogy kiment a köztudatból.

Jó, hogy Éva48 fölemlegette.

Előzmény: gombákos (42995)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43006

Akkor nekünk szerencsénk volt, mert 20kg-s zsákkal kaptunk 1eHuF-ért. Rá is csesztünk, mert nem tudtuk lecsukni a kocsi csomagtartóját rendesen, és köbö 1/7-e elaprózódott-porlódott. Szeremcsére azt is el tudtuk füstöltetni.

:o)

Előzmény: tuutuu (42992)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43005
Köszönöm. Akkor ezek még egy kicsit nyersek mardtak, mert mihelyst fölbukkantak, kikaptuk őket - persze a belsejük sem lett teljesen egynemű. De az biztos, hogy nagyon jó a recept, igen finomra sikerültek. A közepükbe meglepi gyanánt tettem öszibarackbefőttet is, a gyerkőcnek nagyon tetszett...
Előzmény: nagypapi51 (43002)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43004
nagyon jól hangzik, És ez már gazdagabb dúsított változat.
Előzmény: Törölt nick (42998)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43003
nagypapi51 igazat szólt. nem kell annyira lefikázni ezt a tejbegrízt. minden nap én sem enném meg,de ahogy dübörög a gazdaság lehet,hogy egyszer majd ez lesz hétköznapi ebédeink 1ike
Előzmény: H_G (42997)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43002
A legbiztosabb próba: vegyél ki egyet, és vágd ketté. Ha egynemű a kinézete, középen nincs lágyabb folt, akkor kész. Ha túlfőzöd, megkeményszik.
Előzmény: nagypapi51 (43001)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43001

Felbukkanástól 3-4 perc, de ne forrjon a víz!

Szép komótosan forogni kell a gombócoknak.

Előzmény: pearl12 (43000)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43000
Nagypapi! Kipróbáltam a túrógombóc-receptedet! Nagyon könnyű lett, csak az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig kell a gombócokat főzni? Én addig főztem őket, amig feljöttek a viz felszinére... Ennyi idő alatt átfőttek? Vagy kezdjek el félni a szalmonellától...
Előzmény: nagypapi51 (42999)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42999

:))

Ne becsüld le...

Olyan ez, mint az angoloknál a suffolki sajt

Előzmény: H_G (42997)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42998

Sós tejbegrízből készül egy nagyon finom étel is - a nevét nem tudom, svájcban ettem, és valahogy így  van:

az elkészült sós tejbegrízbe belekeverünk néhány tojást, reszelt sajtot, borsot, szerecsendiót, kihűlés(kiterítve) után szeleteket vágunk belőle, kikent jénaiba rakjuk, nyakonöntjük izesített reszelt sajtos tejszines (tejfölös) trutyival, kisütjük.

Előzmény: Éva48 (42996)
H_G Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42997
Nem vmelyik nagy háború alatt adták ki, amikor ez volt az alternatíva vagy az éhenhalás? :)
Előzmény: Éva48 (42996)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42996
Na nem olyan sósra,hogy ne tudd megenni , de utána néztem és egy "Nagymama szakácskönyvé"-ben olvastam .
Előzmény: gombákos (42995)
gombákos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42995

ha sósra csinálsz mindent benne nagyon jó feltét főzelékekre is."

 

Azért ez már bizarrul hangzik.

Előzmény: Éva48 (42994)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42994
Nem, mert most csináltam csak először. Így még nem kisérleteztem. De biztosan finom lenne. Próbáld ki és referálj. Valahol a napokban meg azt olvastam ezzel kapcsolatban,hogy ha sósra csinálsz mindent benne nagyon jó feltét főzelékekre is.
Előzmény: joy (42990)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42993
Ez a hírközlés terjedésének hátulütője...
már az óhutai szénégető is tudhatja a benzinkúti árakat. :))
Előzmény: tuutuu (42992)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42992

Mondjuk nekem a Bükkben ab gyár pont annyiért adták, mint a benzinkúton, igaz, ez 10 éve volt.

Amikor lázadoztam, azt mondták, ne vegyek...:}}}

Óhutától 5 km-re.

Mindegy, vettem, meg is van, az műemlék...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (42991)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42991
Faszenet azért lehet kapni sok helyen, mongyuk drágábban, mint "ab gyár"
Én a grill-brikettet szeretem, egyenletesebben ég be, mint a sima darabos, és jobb hőtartó.
Előzmény: joy (42989)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!