Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.05.28 0 0 43031
A fűszeres topikon épp tegnap ajánlottam a mojitot. :-) Jönnek a meleg éjszakák....
Előzmény: faág(i) (43030)
faág(i) Creative Commons License 2007.05.28 0 0 43030

A hétvégi gombászatunk eredménye egy nagy csokor friss mentalevél (meg egy kevés gomba). Csinált már valaki mentalikőrt? Valami tipp? Pillanatnyilag vodkában áznak a levelek, de gondolom, mást is kellene csinálni vele.

 

t3v3d3s Creative Commons License 2007.05.28 0 0 43029
nem pontosan értem :) de a képpel linkelt video a realmeals.tv-ről van, valami flash:

http://realmeals.tv/cooking_tips.aspx
Előzmény: joy (43028)
joy Creative Commons License 2007.05.28 0 0 43028

Ez volt az urolsó bácsizásod, és jövök a kétkezes vok-kal!

>:o{{{{{

 

A tojást én is az asztalhoz verem, és kotlába nyitom, még is belekerül időnként 1-1 héjdarab.

 

A saját vodeója nálam Q+? -lel nem játszódik le.

Előzmény: t3v3d3s (43027)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.05.28 0 0 43027
joy bácsi, itt van még három-négy másik hasonló site:
http://okostojas.blog.hu/2007/05/27/kaja_pia_video
Előzmény: joy (43024)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.27 0 0 43026
Milyen az edes pesto?

Ha nem esszuk meg frissen, akkor a melyhutobe szoktam tenni (de megessszuk).
Előzmény: ribizli (43025)
ribizli Creative Commons License 2007.05.27 0 0 43025
Ha megtalálod a Kaldeneker-féle édes pesto receptet, légy óvatos, mert ugyan tényleg finom, de nem áll el - kb. 1 hét után megpenészedett nálam a hűtőben. :(
És utólag azt mondom, egyszerűbben, kevesebb hozzávalóval és macerával is jó lehet.
ribizli
Előzmény: trofimov (43022)
joy Creative Commons License 2007.05.27 0 0 43024

A múltkor másik topicban ~társ segítségével aláltam egy nagyon hasznos linket.

Már töbször volt spárgáról szó.

Még kapható a piacokon.

Ezt azért linkelem be, mert jól látható rajta a spárga előkészítésének módja!

 

Spárga a "videojug.com"-on

 

Így könnyeb megérteni, mint szövegeléssel.

 

Az a két recept, amit bemutatnak, nem nagy durranás.

buttha Creative Commons License 2007.05.26 0 0 43023
Mivel korábban másnak is sok termett, így volt ötletelés a topikban, tehát érdemes a baloldali keresőbe bepettyegtetni a citromfű szót és kidobja a korábbiakat! 
Előzmény: trofimov (43022)
trofimov Creative Commons License 2007.05.26 0 0 43022

sziasztok!

 

rengeteg friss citromfű terem a kertben...., kérnék tippeket a felhasználásra... teának, gyüm. salátába jó..., egyéb felhasználási lehetőségek?

joy Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43021

Köszönöm kérdésed, so-so.

 

 

Hidegen, folyékonyan kezd, de a befejezése föltétlen gőz fölött legyen! Tulképp enyén meg kell főzni, hogy ne essen össze később.

 

A sütőben nem sütni, csaxárítani szabad a habcsókot.

Előzmény: rollller (43016)
rollller Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43020

remek, koszi

Előzmény: nagypapi51 (43019)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43019
A hideg fehérjét mindig könnyebb felverni, főleg, ha pici sót is teszel bele.
Előzmény: rollller (43016)
rollller Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43016

habcsok tema:

probalunk kienni mindent a nagy melyhutobol, h a malnaszezon elott leolvaszthassuk, es leltem benne csomo meglepetest, pl egy uveget 7 tojasfeherjevel,

kerdesem, ha habcsokot akarnek kesziteni belole, milyen homersekleture olvadjon ki a feherje, eleg ha kiolvad vagy legyen szobahomersekletu? szamit ez a hab kemenyre veresenel? illetve porcukrot reszben helyettesithetem fruktozzal (csak mert van 30 dkg fruktozom, es nem igazan hasznalom), vagy azt inkabb ne habcsokba hasznaljam el?

rollller Creative Commons License 2007.05.25 0 0 43015
off es jobban vagy mar?
Előzmény: joy (43014)
joy Creative Commons License 2007.05.24 0 0 43014

Hamár valaki linkel, ilyest:

 

Videojug
zrínyi62 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 43013
és forog a tengelye körül.
Előzmény: joy (43008)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 43012
A Corában is kb. ennyiért, 6 lapos.
Előzmény: t3v3d3s (43011)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43011
kiküldött tudósítónk jelenti: a lapzselatin begyűrűzött a METRO áruházba, 192 Ft (oetker). lassan talán mindenhol lesz.
pearl12 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43010
Kicsit más volt a közepének az állaga. És gyümölcs is volt benne. De a viz éppen csak gyöngyözött, megvártam, amig feljönnek, aztán kiszedtem őket. Legközelebb talán tovább hagyom majd főni őket. Különben osztatlan sikert arattam velük!:-)
Előzmény: joy (43009)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43009

A böfőttel töltöttnek egyébként is több kell, mert a sűrűszövetű gyümölcs lasssssítja a főzést.

Nm kapkodni! Megvárni míg mind komótosan följő!

De az a biztosabb mód, amit nappppppppapi írt!

Előzmény: pearl12 (43005)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43008

Nyers volt a közepe?

:o)

 

Addig szokás főzni a gombótzokat, míg föl nem jönnek a víz színére.

Előzmény: pearl12 (43000)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43007

Nem bizarr az, ha jólemléxem pár éve volt itt is szó róla. Csak valahogy kiment a köztudatból.

Jó, hogy Éva48 fölemlegette.

Előzmény: gombákos (42995)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43006

Akkor nekünk szerencsénk volt, mert 20kg-s zsákkal kaptunk 1eHuF-ért. Rá is csesztünk, mert nem tudtuk lecsukni a kocsi csomagtartóját rendesen, és köbö 1/7-e elaprózódott-porlódott. Szeremcsére azt is el tudtuk füstöltetni.

:o)

Előzmény: tuutuu (42992)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43005
Köszönöm. Akkor ezek még egy kicsit nyersek mardtak, mert mihelyst fölbukkantak, kikaptuk őket - persze a belsejük sem lett teljesen egynemű. De az biztos, hogy nagyon jó a recept, igen finomra sikerültek. A közepükbe meglepi gyanánt tettem öszibarackbefőttet is, a gyerkőcnek nagyon tetszett...
Előzmény: nagypapi51 (43002)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43004
nagyon jól hangzik, És ez már gazdagabb dúsított változat.
Előzmény: Törölt nick (42998)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43003
nagypapi51 igazat szólt. nem kell annyira lefikázni ezt a tejbegrízt. minden nap én sem enném meg,de ahogy dübörög a gazdaság lehet,hogy egyszer majd ez lesz hétköznapi ebédeink 1ike
Előzmény: H_G (42997)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43002
A legbiztosabb próba: vegyél ki egyet, és vágd ketté. Ha egynemű a kinézete, középen nincs lágyabb folt, akkor kész. Ha túlfőzöd, megkeményszik.
Előzmény: nagypapi51 (43001)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43001

Felbukkanástól 3-4 perc, de ne forrjon a víz!

Szép komótosan forogni kell a gombócoknak.

Előzmény: pearl12 (43000)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43000
Nagypapi! Kipróbáltam a túrógombóc-receptedet! Nagyon könnyű lett, csak az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig kell a gombócokat főzni? Én addig főztem őket, amig feljöttek a viz felszinére... Ennyi idő alatt átfőttek? Vagy kezdjek el félni a szalmonellától...
Előzmény: nagypapi51 (42999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!