Keresés

Részletes keresés

padisah Creative Commons License 2007.04.18 0 0 520
Az autósok megszokják hogy van mellény a bicikliseken, aztán amikor mégis jön egy mellénytelen bringás úgy elüti mint az állat. Ez se valami fényes perspektíva.
Előzmény: jeriko2 (519)
jeriko2 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 519
Szia!
Ilyen alapon az autókban is kötelezővé kellene tenni a második biztonsági övet, mert igen sokan vannak, akik azt az egy meglevőt nem kapcsolják be.

De kötelezővé tehetjük a biciklikre is a hátsó két kis kereket (amivel gyerekek tanulnak tekerni), mert akkor a részeg biciklisták nem dülöngélnek...

Miért gondolod, hogy az, aki nem tesz fel világítást, nem használ prizmákat, majd pont a legnehézkesebben használható mellényt fogja felvenni?
Előzmény: Woodyka (516)
fu89 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 518
Üdv mindenkinek!
Aki már épített elektromos biciklit, nem bolti alkatrészekből, az kérem írja le hogy mikből rakta össze, és hogy mire képes a keró. Előre is kösz. Ezzel sokat lehetne segíteni.
padisah Creative Commons License 2007.04.15 0 0 517
Praktikerben láttam ilyen tömör kerekeket, lehet hogy az neked is jó lenne.
Előzmény: modellfiu.hu (513)
Woodyka Creative Commons License 2007.04.15 0 0 516
Azért az esti sötétben azt a mellényt határozottan jómessziről észrevenni, akár van egyéb fény, akár nincs....

Nem mellesleg egy lámpánál szép nagy balkanyarban igy vittem el majdnem egy bicajos egy este.....
Nem volt a lelkemszottynak csak hátsó lámpa, egyéb jelzőfény nix, szemből jött, s két kocsi elment, utána nincs több fény, akkor szabadon befordultam.....aztán csak hallom hogy vki üvöltözik mint egy dervis, a tükörben akkor már láttam a piros villogót...

Hja és ott pont nem volt közvilágítás sem (üzemen kivül).

Mióta vezetek azt mondom, minél több lámpa, prizma, stb....

(csak ne vakitson viszont...)

Előzmény: jeriko2 (512)
3921 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 515

Üdv.

Multkor egy maszek kiskereskedőnél láttam talicskát tömör gumival. Nem tudom hogy mekkora, viszont tutira nagyobb volt mint a robogóm kereke. Újonnan került az egész 5600Ft-ba.

Előzmény: modellfiu.hu (514)
modellfiu.hu Creative Commons License 2007.04.12 0 0 514
Ill. egyeb tomorgumis kereket?
Előzmény: modellfiu.hu (513)
modellfiu.hu Creative Commons License 2007.04.12 0 0 513
Tomorgumis 16-os kereket hol lehet venni kempingcangaba?
jeriko2 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 512
Szerintem nem a láthatósági mellényt kellene eröltetni, hanem a láthatóságot. Eddig is létezett világítás, fényvisszaverő prizmák - aki akarta, eddig is tudta használni (sőt a világítás kötelező is a kresz szerint), a mellény kötelezővé tételével nem javulna a helyzet, mert akik eddig nem gondoskodtak ilyesmiről, ezután sem fognak. A mellény meg amellett, hogy hülyén néz ki, műszálas, nyáron kínszenvedés benne tekerni.

Egyébként pár hete használom az úgynevezett fényvisszaverő szalagot (így kereshető a net-en), vékony acél laprugó van benne, rátekeredik az ember karjára, bokájára - szóval lehet látszódni. Tescoban is láttam már. Létezik öntapadós szalag is.
Előzmény: e.t. (511)
e.t. Creative Commons License 2007.04.11 0 0 511
Szia mntrnd!

Próbáld ki, hogy mit látsz abból a biringásból, aki a tescos bringájával kihajt este az útra. Semmit! Azokon a bicikliken nincs sem lámpa, sem prizma - esetleg a pedálon aztán annyi. Ezért kell, hogy legalább az a vacak láthatósági mellény ott legyen. Gondolom már Te is hallottál olyan esetekről, amikor belerohantak a kivilágítatlan útszéli járművekbe. Ez utóbbi lehetne akár egy kerékpáros is.

Amúgy a robogós küllemű tornádós villanybicajok öntvény kerekein nincs fényvisszaverő prizma, ami úgyszint kötelező lenne a kresz szerint.

Természetesen az autósok közlekedési morálja még mindig a negatív tartományban mozog, ez tagadhatatlan tény - egyetértek.
Előzmény: mntrnd (510)
mntrnd Creative Commons License 2007.04.10 0 0 510
Az az autós aki nem vesz észre egy normál(tehát semmi extra fényű) bicajoslámpát vagy villogót az nem alkalmas arra hogy a közlekedésben részt vegyen!!!

Javasolnám az autósoknak, hogy néha üljenek fel egy bringára és tekerjenek 1-2 órát forgalomban, utána határozottan jobban oda fognak figyelni a bicajosokra is.

Nem a fényvisszaverő mellény fog megvédeni attól, hogy elcsapjanak, aki ezt kitalálta nem sokat ült még bicajon.
Egy ismerősömnek van egy tornádója, a robogókinézetűekből az egyik. Ha bárki megnézi a lámpáját az láthatja hogy bőven túlteljesíti a szükséges feltételeket, ennek ellenére mégis elütötték.
Itt nem arról van szó hogy nem volt látható, hanem arról, hogy az autós nem figyeli eléggé az oldalról jövő forgalmat, vagy a mellette lévő sávot.

Ha már kötelező tették a bicajosoknak(egyébként teljesen feleslegesen!) a mellényt a rossz látási viszonyok közt akkor kötelezővé tenném az autósoknak, hogy bicajozzanak egy kicsit néha, mindenki számára hasznos lenne.

A bukóval egyetéretek, hasznos dolog több téren is, de ne tegyék kötelezővé.

Előzmény: e.t. (508)
jarkoj Creative Commons License 2007.04.10 0 0 509
Szerinted észrevesz 24db piros ködlámpából kiszerelt szuperfényes LED-et ,ami ízzitja szemet nappal is ?
e.t. Creative Commons License 2007.04.09 0 0 508
Valóban jobban tennéd, ha kerékpáros sisakot és fényvisszaverő mellényt is viselnél. Csak ülj egyszer autóba a kormány mögé és magad is rájöhetsz, hogy ha egyszer egy méretres és masszíva autó eltrafál 50 km/h-val csak a védőfelszerelések menthetnek meg. Vagy az, hogy időben észrevett a sofőr és elkerülte a találkát veled - és ez a szernecsésebb eset.
Előzmény: jarkoj (501)
Woodyka Creative Commons License 2007.04.08 0 0 507
Elmondanám egy embert nálunk a villamos járdaszigetnél egy lassan guruló sima kerékpáros ütött el, s a helyszinen halt meg úgy esett........
Előzmény: XS (504)
jarkoj Creative Commons License 2007.04.08 0 0 506
de olyan jó legyorsulni a  többi elktromost...
Előzmény: jarkoj (505)
jarkoj Creative Commons License 2007.04.08 0 0 505
de olyan jó legyorsulni a elktromost...
XS Creative Commons License 2007.04.07 0 0 504

jarkoj

Off

Bocs, hogy belepofázok, de bukósisakot értelmes ember nem a KRESZ miatt vesz fel, hanem a saját maga testi épségének megóvása érdekében. Mint ahogy a biztonsági övet sem a rendőr ellen kell bekapcsolni. Tudod, hatalmasat lehet zakózni akár 30-nál is, lazán bele lehet halni is. Egy jobb fajta kerékpáros bukó szerintem bőven elférne rajtad, mint ahogy minden kerékpároson, de természetesen a Te dolgod... pár halálos baleset, ami az elektromosok elterjedésével egyre hamarabb bekövetkezk majd sajnos, és majd úgyis kötelező lesz.

ON

XS

Ja-no Creative Commons License 2007.04.07 0 0 503
Ja, ha látni akartok valami pipec dolgot, akkor nézzetek el a
http://www.mobil-plaza.hu/solex/index.html címre. Igaz, ez a bringa benzines nem villanyos.
Janó
Ja-no Creative Commons License 2007.04.07 0 0 502
Hello!
A KRESZ az alábbi szöveget tartalmazza a kerékpárrról:
r/1. Kerékpár: olyan két- vagy háromkerekű jármű, amelyet egy vagy két személy emberi ereje, illetőleg legfeljebb 300 W teljesítményű motor hajt. A kerékpáron egy 10 éven aluli gyermek szállítására alkalmas pótülés, illetve kerékpár utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.

Nyomtasd ki, és kend a homlokukra.
Janó
jarkoj Creative Commons License 2007.04.07 0 0 501
Egyre több kiszólást kapok autósoktól lámpánál meg menetközben is ,hogy miért nincs rajtam bukósisak ,mondom ez elektromos kerékpár .De jó is 40km/h lobogó hajjal bicajozni...Közben megcsináltam szuperfényes LED-ekkel a világitást ,naon király lett.Most már világithatok nappal is mindössze 19mA az összfogyasztás ,meg nem kell félni hogy kiég a lámpa 50Volton .Benne hagytam az eredeti 40Voltos reflektor ízzókat refinek... nagyon jó .
Bazarghai Creative Commons License 2007.04.06 0 0 500
Szia!

Esztergályosnál, fémboltokban tudsz vásárolni. különböző átmérőjű hengerekben van, méretet levágnak neked. Árát kilóra (súlyra) mérik. 2-3000 Ft/kg.
Előzmény: 3921 (499)
3921 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 499

Köszi, de hol lehet szerezni, mert a netről csak annyit tudtam meg, hogy az egy műanyag.

Előzmény: bzuzuka (498)
bzuzuka Creative Commons License 2007.04.04 0 0 498
szia donomit kell a neomidiummágnesekhez eztergálható 10darabmágnes elég
Előzmény: 3921 (438)
e.t. Creative Commons License 2007.04.04 0 0 497
Bocsi, stornó! Most néztem, hogy a sellő is árat emelt egy tizessel.
e.t. Creative Commons License 2007.04.04 0 0 496
Marci!

Szerintem jól döntöttél, hogy nem választottad a 2 éves tornádó gépet - tutira most fognak előjönni a hibái. Arról nem is szólva, hogy biztos akkucserére szorul.

A dupla2-nél a múltkor volt még házhozszállítás opció, szerintem kérdez rá a tulajra, hogy most mi van.

A budagyöngyében csak két forgalmazó (sellő, angell) gépei vannak, és így jóval szerényebb a kínálat is. Arról nem is beszélve, hogy a sellőtől olcsóbban lehet megvenni (Ceglédbercel), de sajna a 001-es típusról letöredeznek a pedálok.
Előzmény: Stakka Boo (495)
Stakka Boo Creative Commons License 2007.04.04 0 0 495

Igazából nem nekem lesz,hanem a feleségemnek.

Viszont az öreg 65alatt nem adja a tornádót(2éves),akkor már inkább 99ért veszek újat garival.

E.t álltal belinkelt boltban kinéztem egy tök jó icajt,de ez nagyon messze van nekem.

A belinkelt bolt álltal forgalmazott cangákat lehet kapni Bp-en is?

A budagyöngyében van egy kiállitó terem,ott voltatok már?

Előzmény: greenbee (494)
greenbee Creative Commons License 2007.04.03 0 0 494
Szia Marci!

Tornádo 101 tipusom van, 1000km-t menetem, eddig oké.Hajnalban munkába járok vele(legkevesebb -4 fokban 23 km oda, töltés a melóhelyen majd vissza).Pontosan 1 óra az út, ennek háromnegyedét tekerem, (amúgy reggel nem bírja ki az akku, ha nincs rásegítés).Ez így jobb mint a hagyományos bicaj.Ja, az akku 9Ah-s, a kerékben 5 bár.
Remélem segítettem valamit.
Előzmény: Stakka Boo (492)
e.t. Creative Commons License 2007.04.03 0 0 493
Marci!

A tornado "lenni oco, nem drága" :-) és 1-2 év után kipurcan a vezérlője, aztán lehet keresgetni másikat, mert javíthatatlan. Mellesleg gyenge a motorja, mert az indítónyomatéka nagyon alacsony. Ja, és néha gagyi akksikkal, és életveszélyes töltőkkel jönnek.

Nézd meg a www.dupla2.hu oldalt - tele van elektromos bringákkal 4-5 importőről.
Előzmény: Stakka Boo (492)
Stakka Boo Creative Commons License 2007.04.03 0 0 492

Üdv Urak

Elektromos bicajt szeretnék vásárolni,szerintetek milyet érdemes?

Canga formájú kéne nem robogó,van egy tornádó eladó 65ért.

A tornádó milyen minőség?

Gondolom mindegyiket kinában gyártják,ha esetleg tudtok eladót érdekelne.

Üdv Marci

e.t. Creative Commons License 2007.04.03 0 0 491
Szia dedy75!

Annyi már most biztos, hogy eszméletlen tempóban fog melegedni a 36V-os motorod 48V-on. Aztán egy idő után már a vezérlődben lévő FET-ek is ideális vezetővé lesznek , és valóban lobogni fog a hajad, mert csak full gáz lesz és a találkozás a kerítéssel.

Szóval tréfát félre, az egyszerű feszültségszint emelés nem jelent jó megoldást, mert a többi alkatrészedet is illeszteni kell a megemelkedett szinthez (motor, vezérlő, töltő és 55V-os izzók). Egyszerűbb egy 48V-os bringát venni.
Előzmény: dedy75 (488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!