Attól függ, mennyire nem működik. Van egy "K"-nak nevezett jelfogó, amely vizsgálja a visszajelentő áramkör működését. Vagyis pontosabban csak a visszajelentő áramkör egy részét vizsgálja és ott is csak azt nézi hogy nincs-e szakadás az áramkör ezen részében (hurokvizsgálat). A esetleges kábelhibák miatt lett ez kiépítve. Ha ez a jelfogó elejt, akkor a közút felé a fehér fényeket lekapcsolja. De ha lezáródik a sorompó, akkor a vörösek megjönnek.
Hiába kiált hiányért ha nincs sehol képzése csak a vasúton belül. Én is bizt.berrel foglalkozom meg ha befejezem a tanulmányokat akkor ott szeretnék elhelyezkedni jelenleg elektronikát tanulok. És mivel nincs képzés így nem is ismerik nagyon ezt a szakmát. Nálunk is Szegeden a Gábor Dénesben (régi nevén Bebrits Vasútforgalmi Szakközép) be lehetne indítani ezt a képzést, de nem engedik. Talán ha kicsit támogatottabb lenne ez a szakma akkor nem lenne hiány. A másik az meglátásom szerint, hogy az emberek nem nagyon "bíznak" a vasútban sajnos.
Le kell másolni a mappát, átnevezni eggyel nagyobb sorszámúra, majd átszerkeszteni az állomásokat. A fájloknak maradniuk kell, ha törölsz vagy újat adsz hozzá, zavaros lesz. Legalábbis XP alatt még így ment évekkel korábban :-D
Az állomás forgalmi tornyában egy SH biztosító berendezésvolt a felső részen voltak az emeltyűs rész az alsó szinten a tológombos rész. E mellett volt egy kulcsrögzitő biztosító berendezés is, aminek az SH kezelő szerkezete a torony aljába volt szintén. A fényjelzősítés kapcsán kiegészítették a berendezést egy Dominó kezelő kis pulttal is, így a fényjelzőket ezzel kezelték.
Ha már itt jársz. Monort valóban '64-re szerették volna üzembe helyezni. Azonban még '66 februárjában sem tudtak jóslatot adni, ténylegesen mikor kerül használható állapotba.
Én is csak kulcsszavakra válaszolok, a sztorit nem is értem. :)
---------------
Rákérdeztem a dologra a minap. Amikor utoljára voltam Vácott, az egyik újfelvételes mérnöksrác nyakig volt a berendezésben, legutóbbi találkozásunkkor megkérdeztem, hogy mi ez (K3-tól Göd balra S2 világít). Nem értette a problémát. Vagy rossz emberhez fordultam, vagy félreértettem valamit.