Keresés

Részletes keresés

KömKel Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47979

Dobj egy mailt, és átirányitalak asszonyhoz. Majd addig püfölöm, amig mindenre rendes választ nem ad :]

Előzmény: Mekk Elek ezermester (47975)
KömKel Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47978

Ez nem funda, hanem a másik.

Nem azért irom, hogy ez jobb, csak itt konkrétan tudom, hogy 12e Ft ellenében kijön egy értékbecslő, és ad egy igazolást, hogy a munka el lett végezve. Innentől hogy ki rakta fel a honnan szerzett anyagot senkit nem érdekel... (természetesen azért valami anyagszámla kell azért).

Előzmény: zizizuzu (47976)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47977

"ez szuk 7% kamat, nemrossz."

Szerintem egy klasszikus hőszigeteletlen kockaház hőszigetelésérre okosan elköltött 1 millió forinttal annyira le lehet csökenteni az éves fűtésköltséget, hogy az így elért éves fűtés-megtakaritás az utolsó fillérig képes lehet fedezni a hitel kb 12e Ftos havi részleteit.

Némi logikai csavarral úgy is lehetne fogalmazni, hogy a hitelt nem én, hanem a gázszolgáltató fizeti vissza ;)

Előzmény: halaloszto (47970)
zizizuzu Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47976

Az LTP-nél arra is számolni kell, hogy a lejárat után kb fél évig fognak rajta ülni a pénzeden, és csak utána fizetik ki. Saját tapasztalat. Tavaly előtt asszonynak novemberben lejárt a fundája, felkapta rá a hozzá járó hitelt, elkezdte fizetni ugye decembertől már a hitel törlesztőjét, de a pénzt csak májusban utalták át.

Az üzletkötőn is lehet csúszni 1-2 hónapot.

Ettől függetlenül akinek lakáscélú hitele van, a mai napig azt mondom, hogy az egyik legjobb befektetés, 30% körüli hozamot( az állami támogatással) tud szinte 100% biztonsággal, utána meg lehet belőle előtörleszteni. 

A felújítás-építés már más tészta, ugye az áfa 27%, használt cuccot, meg kamionról leesett dolgokat nem tudsz fedezni vele, nekünk a saját munkát sem számolták bele, pedig a gázt kivéve csak az van a házban, és csupasz falig lett szétverve minden, még az elektricki kábeleket is áthúztam. 

Előzmény: KömKel (47973)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47975

Egy rokonom pont ilyen hitelre vadászik egy ideje (pont hőszigetelés céljára),

de ahányszor előkerül egy "hozzáértő" (pl üzletkötő), az első kérdéseknél összeomlik, vagy elkezd mellébeszélni. Már engem is beszerveztek a nyomozásba és valóban lehetetlen egyértelmű és hiteles információkhoz hozzájutni, pont a számlákkal/igazolásokkal kapcsolatos kérdésekben.

A bank összes hivatalos szövegében az van, hogy a teljes hitelösszeget számlákkal kel igazolni, mégpedig 30 napon belül** persze az ügynökök részéről meg megy a parasztvakítás ezerrel, csak írd alá a papírt.

Ha esetleg tudnál valami használható forrást ezügyben, megköszönném.

(** röhejes: 30 napon belül várják a számlálat, amikor 30 nap alatt a hitelösszegnek talán csak egy része van elköltve - pláne mondjuk télen, hőszigetelésre)

Előzmény: KömKel (47969)
nopánick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47974

Milyen jó lett volna a vastag vakolat helyett is már eleve habot rakni ...

Előzmény: hege133 (47971)
KömKel Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47973

Nincsenek hozzávaló pluszok tudtommal, de a Zasszony az illetékes, én csak közvetitek.

A törlesztést meg úgy meg lehet oldani, hogy kötsz egy másik LTP-t valamelyik családtag részére, és 5 év múlva betörleszted ebbe az előhitelbe, azaz a második 5 év törlesztőrészletét nullázod vagy csökkented le.

Előzmény: halaloszto (47970)
joci12 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47972

Köszönöm az alkalmazástechnikai segítséget.

Amúgy gondolom már végeztetek gazdaságossági számításokat hab kontra por ragasztó.

Melyik az olcsóbb?

Nekem 10nm2-re nem volt elég egy flakon hab. A Titan 753 jó erre a célra?

Előzmény: elemes2 (47962)
hege133 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47971

Nagyon köszönöm a választ!

Most már én sem tudom, hogy jön ki a külső káva méret, de az biztos, hogy most vakolva 12-15cm-esek a párkányok (egyes ablakok kávája egyforma méretű, de az egyes falakon más-más a méret),

elég ferdék voltak a falak és nehéz volt kihozni. ezek szerint marha sok a vakolat, ha valóban középen van az ablak (hazamegyek megnézem a belső káva méretet, de emlékeim szerint 11-12cm körül).

A dupla hálót nem is mondta a lábazatra a kivitelező, csak a fém dűbelt, majd felhívom a figyelmét, kinyomtattam az anyagot. Elvben 5 év garit ad.

Előzmény: nopánick (47968)
halaloszto Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47970

ez szuk 7% kamat, nemrossz. persze ha van nemi folyositasi illetek, miazmas, hamar egesz vacak lehet.

olyan nincs, ahol az elejen tobb a torleszto, es a vegen kevesebb? en jobban tudom rovidtavon hogy milyen lesz a jovedelmi helyzetem, mint hosszutavon.

Vajk

Előzmény: KömKel (47969)
KömKel Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47969

Akit érdekel lakástakarékpénztárral összekötött előhitel, az szóljon.

Gyakorlatilag házkorszerűsitésre/felújitásra adják, és ügyesen csinálva a hőszigetelés/fűtéskorszerűsités megtakaritása fedezi a hitelösszeget. Ráadásul nem kell mindent számlával igazolni, a saját munkát le lehet igazoltatni egy értékbecslővel.

Például:

- 750e Ft összegnél 4 évig 18.000 ft/hó a törlesztő

vagy

- 1 milliónál első 5 évben 9000 Ft/hó, második 5 évben 14.000 Ft/hó

vagy

- 1.5 millánál első 5 évben 14.000 Ft/hó, második 5 évben 22.000 Ft/hó

nopánick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47968

Régi ház, kisméretű tégla, 25-ös, + 3-4-5 cm friss vakolat (ezzel síkba tették a szigetelés előtt).

Háááát, erre még a 12 grafitos sem túlzás...a 8 cm elég karcsú.

8 cm U=0,35

10 cm U=0,29

12 cm U=0,25

ha 10-est teszek fel, akkor a párkány néhol 30-33 cm-es lesz, az nem csúnya?:)

Ez hogy jön ki?  A belső falsíkon van az ablak?!!

A 25-ös falban, ha kb. középen van az ablak, akkor most 9 cm+vakolat körül van a párkány.

Vagyis ~12 cm plusz a 10-11 cm plusz a ~3 cm túlllógás =~26 cm ami bőven rendben lesz.

- tudom, nem ezt kellene néznem, hanem, hogy megfelelően legyen szigetelve

Bizony.... de akár az ablak is kirakható a falsíkra is :-))

Így belül is nagyob párkáyn adódik...

Ez most nyersen 25 cm és a majdani túllógással (vízorr) együtt 28-29 cm körül lesz.

Szerintem nem ronda lesz, hanem inkább jól használható ...

Úgy gondolom még a szumma 30-32 cm is elmegy, az se ronda.

még valami, a kivivetelezőnk azt mondta, hogy a lábazatot fém dűbellel rögzítené, hogy a téglát elbírja, ezt így szokás?

http://www.austrotherm.hu/upload/austrotimes/austrotimes_2007_tel.pdf

6. oldalon "Elválik, hogy leválik-e?" című cikk.

A lényeg: duplahálózás, megfelelő ragasztó és fuga anyag.

Előzmény: hege133 (47966)
elemes2 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47967

ha 10-est teszek fel, akkor a párkány néhol 30-33 cm-es lesz, az nem csúnya?

vagyis az ablakok a fal belső síkjában vannak...?

egy széles párkány nagyon praktikus: legkisebb gyerekem többször ült ott könyvet olvasva (hátát a káva és ablak sarkába vetve, egyik lába felhúzva, másik lelógatva, a párkán kb 4 méter magasan van), de nyáron csodálatos futómuskátlikat lehet odaállítani, télen pedig hűtőszekrénypótló, madáretető stb).

Előzmény: hege133 (47966)
hege133 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47966

Régi ház, kisméretű tégla, 25-ös, + 3-4-5 cm friss vakolat (ezzel síkba tették a szigetelés előtt).

ha 10-est teszek fel, akkor a párkány néhol 30-33 cm-es lesz, az nem csúnya?:) - tudom, nem ezt kellene néznem, hanem, hogy megfelelően legyen szigetelve

még valami, a kivivetelezőnk azt mondta, hogy a lábazatot fém dűbellel rögzítené, hogy a téglát elbírja, ezt így szokás?

Előzmény: nopánick (47965)
nopánick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47965

Miből van a fal...?

Ha, valami tömör tégla jellegű fal vagy régebbi fajta falazó blokk, akkor

menjen 10 cm GRAFITOS EPS a falra... nem fogod megbánni, ha a zsebed engedi.

1,0...1,5 cm elég vízorrnak, a tégla 1,5 cm a ragacs és a dupla hálózás ~1 cm

Így marad  6cm az XPS habnak ... ennyi meg minimum kell is.

Ha a lábazat magasság és a ház arányai megengedik, akkor érdemes

a vízorr vonalát lentebb vinni a jelenleginél, hogy a koszorúra és

a lábazat tetejére még minél lentebbig a vastag hab takarjon lehetőleg.

Előzmény: hege133 (47963)
elemes2 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47964

az optikai kávamélységet sok szabászattal lehet csökkenteni (vagyis a kávaszigetelést "ferdére" csinálod).

Előzmény: hege133 (47963)
hege133 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47963

Segítséget szeretnék kérni. 8 cm-es grafitos EPS szigetelést szeretnék feltenni, lábazati burkolatra szeletelt tégla menne, viszont akkor a lábazati xps csak 3cm-es lehet, hogy meglegyen a 2cm vízorr. Az elegendő?

Vagy menjen 10cm-es sima EPS és 5cm xps a lábazatra? (az a baj nagy lesz a kávamélység, ami nem annyira tetszik, ezért próbálnám minél vékonyabbra az EPS-t)...

köszönöm a válaszokat előre is.

elemes2 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47962

Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, mert felkenten a ragasztót vártam kb. fél percet és aztán nyomtam fel.

Így kell? VAgy még többet kell várni, hogy amikor felteszem a táblát ne kelljen tartani.

min fél perc, max pár perc, meleg időben inkább kevesebb.

picit mindenképp érdemes várni, mert a ragasztóhab is tágul egy kicsit, ha rögtön felrakod, akkor elnyomja a táblát a faltól és aztán sokat kell csiszolni glettelés előtt.

azt, hogy a felrakott táblát valami tartsa, nem úszod meg. normális esetben az indítósín vagy az alatta levő tábla tartja, ha olyan helyen van, hogy ez nem elég, valamilyen négert kell használni (nem kell sok, pl cseréplecet nekitámasztasz). nekem könnyű dolgom volt (ytong falazat), 200-as szeggel rögzítettem azokat a táblákat, ahol az elmozdulás fenyegetett.

Előzmény: joci12 (47954)
Alex Raps Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47961

Szedd le az ingyenesen használható VLC-t. Az mindent lejátszik. Ha azzal sem sikerül akkor vagy a hardwered gyönge vagy a windózt kelle újra telepíteni. 

Előzmény: szadoo (47930)
elemes2 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47960

Alkalmazástechnikus szerint a hab erősebb a por ragsztónál.

ez így van, a tiszat EPS-hez nagyon erősen tapad a purhab.

a tiszta, pormentes, egészen picit nedves (esetleg mélyalapozott) falfelülethez is nagyon erősen tapad.

Előzmény: joci12 (47955)
elemes2 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47959

a nikecell szinte semelyik szerves oldószerrel nem barát.

még a lakkbenzin (szintetikus hígító, H-100 hígító stb) borzasztja el a legkevésbé (tehát nikecellre lehet lakkbenzin alapú festékkel festeni, épp csak egy kicsit kezdi ki a felületet).

Előzmény: Alex Raps (47958)
Alex Raps Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47958

Megerősítve. Éppen tegnap szembesültem vele, hogy az aromás higitó és a nikecell mennyire nem jó barátok. 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (47956)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47957

"Nem sikerült megnézni a videót, rögtön az elején megakad."

Csináltam egy javított és kicsinyített veziót (hang tömörítés hiba javítva és a letöltési sebesség kb 8-szorosára gyorsítva),

hátha ezt sikerül megnézni:

http://hoszivattyu.egylap.hu/souda2.avi

Töltsd le magadnak, mert előbb-utóbb le fogom törölni innen.

Előzmény: szadoo (47930)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47956

"Van még vödrös bitumenes Bonomit S (vagy H? már nem emlékszem) ragacsom is,"

Vigyázat! Bizonyos oldószerek erősen oldják a polisztirolt is! (mintha elpárologna a semmibe, úgy eltűnik, ahol egy csepp is éri) Tehát mielőtt nekiállsz ilyesmit rákenni, előtte mindig próbáld ki egy kis hulladék darab habon.

Előzmény: NeomatiK (47937)
joci12 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47955

Amúgy muszály dübelezni. 12cm eps.

Félig zárt terasz alatti részt csináltam. Nincsenek nagy összefüggő felületek.

Alkalmazástechnikus szerint a hab erősebb a por ragsztónál.

Előzmény: nopánick (47953)
joci12 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 47954

SZia és köszi!

Éppen ma végeztem 25nm2 pur ragsztással. 12cm eps ment téglára.

Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, mert felkenten a ragasztót vártam kb. fél percet és aztán nyomtam fel.

Így kell? VAgy még többet kell várni, hogy amikor felteszem a táblát ne kelljen tartani.

Amíg a lábazati xps-t ragasztottam nem volt gond, mert kitámasztgattam.

Homlokzatnál ez nem megy. Mi a megoldás, mert amúgy szimpi a pur ragasztás.

Előzmény: nopánick (47953)
nopánick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 47953

Hab-hab közé sokkal megbízhatóbb és haladósabb, olcsóbb a PUR habos ragasztás.

Előzmény: joci12 (47949)
joci12 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 47952

Köszi a tanácsokat!

Amúgy az eggyik lehetőség ez, a másik meg az, hogy a kritikus helyeket megcsinálom glettelésig, a többit (garázs fal, lakatlan emelet) meg najd jövőre, vagy ha lesz pénzem.

Alszom a dologra eggyet, mert már két éve építgetem a házunkat és már kellően elfáradtam.

Előzmény: KömKel (47951)
KömKel Creative Commons License 2012.09.30 0 0 47951

Hab vagy por alapú?

Kinek melyik fekszik jobban...

Nopánick, és a fórumban még jópáran a habot preferálják, egyszerűbb-olcsóbb-gyorsabb vele dolgozni. (én még nem próbáltam)

Nálam volt egy csomó megmaradt zsákos anyag, én azzal ragasztottam rá a meglévő rétegre. Fogazott glettvassal telibe kentem, és felraktam az alsó rétegre. Abszolút semmi gond nincs vele 2 éve.

Egyébként lehet jobban járnál ha most az 1x8 cm-t erőltetnéd nagyobb felületen (ameddig engedik az anyagiak), és majd utána teszel rá még plusz réteget egyszerre. Ha sima EPS-t raksz, akkor az bőven kibir egy évet hálózás nélkül is, csak a következő réteg felrakása előtt le kell csiszolni a felső 1-2 mm-t, amit megeszik az UV. (nálam volt olyan falszakasz ami 1.5 évig igy volt déli falon ráadásul)

Nem szép, de praktikus :)

Előzmény: joci12 (47949)
Szunyó Creative Commons License 2012.09.30 0 0 47950

És figyelj rá, hogy a mesterek is kihagyják! Nálunk a nyílászárók felénél kihagyták, néhol "elfelejtették". Jobb időben szólni...

Előzmény: joci12 (47945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!