Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23299

Sok mindennel egyet értek veled,de akkor pragmatikusan mondva a régi Zeiss kukkerek vernek mindent?

Az én személyes tapasztalatom szerint a Kowa genessis rendkivül jó távcső.Az árát tekintve nem a német prémium 400_800 ezres kategória,de van olyan jó mint bár melyik. Én erről Írtam. És innentől teljesen egyezik a véleményünk. 

De senki ne higgye azt hogy egy sima Kowa ,Meopta ,Vixen, Minox, Bauer, felér egy Kowa genessisel. Nekem volt az istenített Carl Zeiss 10x50-es  2 db is - Újszerü állapotban. Vagy néztem a profi vadász szomszédom távcsöveit,/tento,Zeiss/ este 40 éve vadászik, ezek gyengébbek. Ő is elismeri de ne akar pénzt áldozni rá. 

Nekem sokba került a fórumokon olvasott vélemények utáni választás.Bocsánat: de sok hülyeséget írnak és azt gondoltam hogy tapasztalt okos emberek véleményét olvasom.Sajnos sokszor csak szobatudósok nyilatkoznak.

Előzmény: In Lak'ech (23289)
Transzformátor Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23298

Értem. Köszi.

Előzmény: In Lak'ech (23297)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23297

Érdemes nézni az Astromartot. De még inkább a Bay-t. Ott időnként, szerencsével nagyon olcsón hozzá lehet jutni nagyon jó dolgokhoz.

Amúgy éppen ezért nem venném meg mai ésszel a TMB-t. Ugyanis annak az árából kettő SW-t vehetnék hasonló mérten. A köztük lévő (?) minőségbeli különbséget meg max. interferométerrel lehetne kimutatni.

Előzmény: Transzformátor (23296)
Transzformátor Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23296

Ivánét láttam a neten. Egyébként nekem egy SW BD 120/900ED az egyik álmom. Ebből a sorozatból 80/600-as van nekem.

Előzmény: In Lak'ech (23295)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23295

Köszönöm.

Ha Éder Ivánét láttad, akkor mondom, hogy az enyém is ugyanolyan tubust kapott, mint az övé, csak az enyém szürke.  Ivánét is én készítettem. Ha rákeresel, a weboldalán megtalálod a műszerek közt.

Mai ésszel már nem adnék érte ennyi pénzt. Olyan ez már mint a zsiráf. Szép, szép, de azért otthonra nem kéne. :-))))

Előzmény: Transzformátor (23294)
Transzformátor Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23294

Gratulálok a "nagyapóhoz". Gondolom kapott egy szép tubust.

Előzmény: In Lak'ech (23293)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23293

Bevallom, én amolyan kibic vagyok, hiszen binokulárt ritkán használok. Akkor is inkább nappali célokra. Binoklit javarészt javítás céljából veszek kézbe. Nagytávcsöves amatőrcsillagász vagyok.

Ha jól belegondolok, akkor az előző hosszas bejegyzésem miatt el kell határolódjak magamtól. Ugyanis én is megvettem anno a 130-as, f/6-os TMB apokromatikus objektívet potom 760 ezer forintért (csak lencse, foglalatban!!). Mindezt 12-13 éve. :-)))

Előzmény: Transzformátor (23291)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23292

Igen. Ez volt az. Köszönöm! :-)

Brutálisan jó műszer volt. Akinek most van ilyen, az örülhet. Én sokat észleltem vele Ágasváron. Anno Fűrész Gábor barátomé volt.

Előzmény: Transzformátor (23290)
Transzformátor Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23291

A saját "plafonomat" valahol a Zeiss Conquest HD, Minox HG, Kowa Genesis magasságban látom. Talán még a Meopta Meostar B1 is ide tartozik,bár nincsen túl elszállva betekintési távolság ügyileg... Majd ha könnyebben hozzá lehet jutni a Zeiss-hez Magyarországon,valamint a Minox frissíti a HG szériát,és a Kowa is frissít főleg súlyban, na akkor majd talán sikerül valamelyiket megvenni :)....

Előzmény: Törölt nick (23287)
Transzformátor Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23290

Talán a Vixen VISAC volt ? :http://www.vixenoptics.com/Vixen-VC200L-Reflector-Telescope-p/2632.htm. Persze ez is horror áron. Olvastam egy tesztet róla egy korábbi Meteorban. Egy 150-es Zeiss Meniscas,és egy Celestron C8-as volt az ellenfele.

Előzmény: In Lak'ech (23288)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23289

Teljesen egyetértek veled. A próba dönt el mindent. Azonban egy előző hozzászólóval értek egyet abban, hogy a csillagászat, vagy a természetfotózás kivételével nincs értelme a jó és a legjobb közt különbséget tenni. Nekem senki ne mondja, hogy egy vadász a magaslesen jobban élvezi egy szarvas becserkészését egy 800 ezres Swarovskival, mint egy azonos méretű békebeli Zeissel. Csillagászatnál más, mert ott tűhegyni pontokat vizsgálunk, és nagyon számít, hogy az az  (esetenként) hangyaf..sznyi fény mekkora területen szóródik. De! 40 éves szakmai múlttal még itt is merem mondani, hogy az árkülönbség nem tükrözi az értékkülönbséget. Az egész pusztán sznobizmus. Néha egy sima binokulár ára egy dolgozó ember egy éves fizetésével vetekszik. Természetesen teszem azt a Magyar Posta vezérigazgatója leszarja a havi öt millás fizetése mellett.

Amúgy talán azzal sem árulok el titkot, hogy egy Swaro bekerülési  költsége nem tér el 50%-al egy középkategóriás távcső költségétől. Higgyétek el, ugyanolyan cnc forgácsoló és csiszológépeken készülnek. Az eltérés esetleg az üveganyagok minőségében van. Ám itt megint kibukik azon hihetetlen dolog, hogy az ED üveg gyártása nem jelentősen drágább, mint a sima BAK üvegeké. Csak erősen túl van misztifikálva.

Ismét csak egy más terület példáját tudnám előráncigálni. A pendrive kérdését. Ugye mindenki tudni véli, hogy a Kingstone az a tuti. Nos, elárulom, hogy a tokozatban ugyanaz a noname, kínában gyártott chip van, mint a 20 forintos pendrive-ban. És akkor megkérdezhetitek, hogy hogyan tudnak egyesek 20 forintért pendrive-t piacra dobni. Én azonban megfordítanám a kérdést: hogyan tudnak 5000-ért piacra dobni pendrivét, amikor a valóságban már egy darab előállítása 3 Ft.-ba kerül szériában. No ebből lehet indokolatlan extraprofitot csinálni. De ez már átvezetne egy másik topik témájába. :-)

Előzmény: Törölt nick (23287)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.09 0 0 23288

Igen, a Telescopiumra gondoltam. Csak olyan régen volt, hogy elfelejtettem a nevét. Pedig igen sok időt múlattam ott. A tulajokkal is mai napig barátságban vagyok.

Igen, voltak ott távcső csodák. De talán meglepő lehet, hogy a kft. nevéhez méltóan nem e távcsövek eladásából tett szert sok-sok millióra, hanem a filléres napfogyatkozás néző szemüvegekből. Ezt nevezik üzleti érzéknek. :-)

Azért a Meade-nél volt ott jobb távcső is. Valamilyen öszvér Newton volt. 200-as, és beépített képsíkkorrektor volt benne a fókusírozó előtt. Veszett jó képe volt. Sajnos ennek a szérianevére sem emlékszem.

Előzmény: Transzformátor (23286)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23287

A távcsövek összehasonlítására legjobb módszer a próba.Mindenkinek más a látása vagy hallása.

Sajnos hasonlítgatni nem nagyon lehet,maradnak a tesztek,meg a fórumok.A tesztek nem hiszem hogy függetlenek,a gyártók befolyásolják a tesztelőket.Vagy a forgalmazók.

Van egy bolt Pesten ahonnan 2 hétre odaadják a távcsövet,kifizetvén az árát,/és nagyon vigyázni rá/ és becserélhető másikra.

Ez szerintem nagyon korrekt.

Azok a távcsövek amelyek hasonló árban vannak,valószínűleg kb. egyforma képet adnak.Csodák nincsenek,.szerintem semelyik cég nem gyárt szuper minőséget kicsi pénzért. A minőségnek ára van. 

Az viszont talán igaz lehet hogy a nagy márkák kicsit túlárazottak. De nem kényszerítenek senkit a vásárlásra. Lehet fikázni de nem kell megvenni.

Transzformátor Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23286

Annak idején én is szerettem volna egy Vixen Ultimát,de sajnos nekem az álomkategóriába tartozott. A 2001-es Távcső Almanach-ban lévő leírást az Ultimákról sokszor elolvastam. Gondolom a Telescopium-ra gondoltál. Olyasmire is emlékszem pl, hogy kb: 700kHUF-ba került egy 250-es Meade Newton óragépes mechanikán....

Előzmény: In Lak'ech (23280)
szőrmók Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23285

Van erre egy rossz szóvicc: Látod?Nemlátod:Nalátod. (:-)) Én pl.62 évesen már minek vegyek  minőségi távcsövet? hisze 0,5-3,5 dioptriáig használok szemüveget.És még futná is rá.Aki csa kirándul annak egy bő 50 ezres is több mint elég.Akinek meg ez lessz a hobbyja az meg ugyis költeni fog rá.

In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23284

Elképzelhető, hogy használtan ennyi. 99-ben volt 66 ezer az új.

Előzmény: ronya1 (23283)
ronya1 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23283

135ezerért lehet használt?

ez boltnak néz ki szerintem új

ja és ukrán, nem egész orosz nyelv

nem tudom mi a különbség mert nem értem én se, de volt egy ukrajnából idetelepült munkatársan ő mondta

Előzmény: In Lak'ech (23281)
ivankavago Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23282

Legalább adnak hozzá egy normális tokot.

Ez manapság sajnos teljesen kiment a divatból.

In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23281

Találtam róla fotót:

http://opticalmarket.com.ua/binokl-vixen-ultima-7x50-zcf.html

Sajnos oroszul nem tudok, úgyhogy azt sem tudom, használt-e ez a távcső, vagy mifene.

Előzmény: In Lak'ech (23280)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23280

Olyan ez, mint a 7x50-es Vixen Ultima. No nem arra gondolok, amit ma felhoz a kereső. Anno 1998-ban jutottam hozzá egy példányhoz. A Budafoki úton volt egy távcsőbolt. A Napvadász kft. működtette. Onnan származott hozzám. A minőségre nem találni szavakat. Megjárta velem Afrikát, Ausztráliát. Máig is hibátlan. Egyetlen szépséghibája, hogy az iszonyat kényelmes fogást biztosító, szarvasbőrhöz hasonlatos borítása elkezdett lehámlani. Most úgy néz ki szegény, mint a hiéna. De nagyon szeretem, és nem cserélném el még egy hasonló méretű Swarovsikra sem. Pedig tudom, hogy tízszer annyit ér.

Ebay-on sem láttam évek óta, pedig mindig nézem.

Előzmény: Transzformátor (23279)
Transzformátor Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23279

Nézegettem korábban, de talán már évek óta nem kapható ha jól sejtem. 

Előzmény: pointer14 (23277)
ronya1 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23278

a 2x2,5 és a  2x6mm átmérőjű hangfalvezeték között lehet hallani a különbséget

pedig számszerűen a vékonyabb is többszörösen felül teljesíti az áramerősség szintet, de a basszuson ki lehet hallani a különbséget 200w hangfalon 1/10 hangerőnél is

szóval biztos jobb az az arany madzag, és tuti lehetne találni olyan műszert ami ki is mutatná :))

de hogy a hasonló minőségű-vsatagságú réz és az arany között egy átlag ember nem hall semmi különbséget abban biztos vagyok

pont ezek miatt vagyok kicsit szkeptikus a sokszázezres távcsövekel is,  mert pl vízparton ott a pára avval nem tud mit kezdeni a távcső, vagy a nyári melegben a  hőmérséklet miatti anomáliák amit ismét nem tud kiküszöbölni, a szürkületi fényerő biztos nagyon tud változni az egyes bevonatok-lencsék között csak egy átlag ember akkor mr a lefekvéshez készülődik :))

bár még sosem próbáltam a drága csöveket, csak okoskodni tudok ;)

Előzmény: In Lak'ech (23276)
pointer14 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 23277

Ha 120 ezer környékén akarsz príma,  a Kowat megközelítő távcsövet, akkor próbáld meg a Bauer open hinge ED Apo 10x42 vagy 8x42 távcsöveket. BTC Városmajori üzletében. Szerintem nem fogod otthagyni.

Előzmény: ivankavago (23274)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.07 0 0 23276

Ez azért erősen egyénfüggő. Egy hifi-őrült barátom esküszik a színaranyból készült hangfalkábelre, potom 1,7 millió forintért. Nos, én semmi, de semmi különbséget nem tudtam felfedezni a jó öreg réz kábel és a színarany közt. Mindkettővel meghallgatatta ugyanazon zenerészletet a fentebb említett barátom. Utána megkérdezte fölényesen:  Naaa?

Hiába. Igénytelen vagyok. :-))) 

Amúgy csak arra tudok gondolni, hogy ha az ember egy neves biztosítótársaság nyugat magyarországi régióvezetője, akkor jelentősen ki tud finomulni a hallása. Ugyanezen analógiára a látásról is ezt gondolom.

Előzmény: Törölt nick (23275)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.07 0 0 23275

Sajnos igen.Látható a különbség.

Előzmény: ivankavago (23274)
ivankavago Creative Commons License 2017.01.07 0 0 23274

Na pont ez a gondom.Krónikus természetjáró vagyok,mindent megfigyelek a természetben ami él és mozog (És azt is ami nem.),de szinte mindig nappali fényviszonyok között.Ezért gondolom hogy teljesen elég egy kb.40-44-es frontlencse,viszont legalább 10-es nagyítást szeretnék.Ebben a kategóriában gyárt a  Nikon,  a Minox ,a Kowa  ,kb 100-120 e körül, tulajdonképpen ezek is egész jók.Az a kérdés hogy a Genesis produkálna-e annyival fényesebb,színhűbb képet (élményt) mint amennyivel drágább.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.07 0 0 23273

Mire használod?Nekem volt 8,5x44 es genessis.Rendkivül jó cső.Elkellett adnom mert a 8,5 kicsi lett. Nekem kell a 10,5.es nagyítás. A prominár olyan mint a többi árban hasonló távcsö.Nem szabad megvenni ,ha van pénzed a genessisre.Örökké bánni fogod. Ár érték arányban az egyik legjobb.Mondjuk fényes nappal jó fényviszonyok mellett ez annyira nem látszik. Ezért is kérdeztem,hogy mire kell?

Előzmény: ivankavago (23272)
ivankavago Creative Commons License 2017.01.07 0 0 23272

Ja nekem sincs ennyi pénzem, csak azért kíváncsi lennék hogy milyen.Nekem a totál plafon az 300 e.(De még azt is emésztenem kell.)Egyszerűen nem tudom eldönteni  hogy Kowa Genesis,vagy Kowa Prominar.Csak azért nem veszem meg a genesist hogy tudjak vele menőzni.Próbáltam már többször mindkettőt,de csak üzletben és az sajnos  nem elég,mindkettő frankó.Ja 10*40 körül gondolkodom.Segíthetnétek.

Transzformátor Creative Commons License 2017.01.07 0 0 23271

Ennyi pénzem lenne egy darab binoklira,akkor inkább Swaro EL-t vennék. Még szebb is :).

Előzmény: ivankavago (23268)
staiger Creative Commons License 2017.01.07 0 0 23270

már a sima hg széria is prémiumnak számít szerintem és ahhoz olcsóbban hozzájutsz

Előzmény: ivankavago (23268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!