Keresés

Részletes keresés

ogrEicsab Creative Commons License 2022.04.28 0 2 182740

Szerintem ( számomra legalább is ) inkább hátrány. Nem kapsz hozzá semmi aranyszínűt ha kellene ( csepptálcarács, fedlap, kar). Illetve ezek nagyon tudnak rozsdásodni a víztartály , csepptálca alatt pl.

Én egy full felújítottat szoktam új kazánnal 100e körül eladni, ami kívülről újra is van szálcsiszolva.

Előzmény: Giuseeppe (182739)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.04.28 0 0 182739

Eléggé felmentek az árak, szerintem egy jó műszaki állapotú, nem tuningolt Gaggia Classicért akár 100 ezret is kérhetsz. Hogy az aranyszín előny, vagy hátrány, azt nem tudom. Érdemes egyébként megnézni hirdetési oldalakon, vagy más kávés fórumokon is (Prohardver, AVX pl), hogy ki mennyiért hirdeti.

Előzmény: vivalfa (182738)
vivalfa Creative Commons License 2022.04.28 0 0 182738

Sziasztok!

 

Hamarosan megválnék a gépemtől, ami egy Gaggia Classic Coffee Gold, azaz az aranyozott változat - nem túl gyakori, egyébként 1998 szeptemberi gyártású. Első és egyetlen tulaja vagyok, állapota szép.

Véleményetek szerint mennyiért lehetne meghirdetni?

 

Előre is köszönöm.

 

kvzone Creative Commons License 2022.04.26 0 0 182737

Köszönöm a tanácsot és a videókat.

Előzmény: Giuseeppe (182735)
Freedom of mind Creative Commons License 2022.04.25 0 0 182736

A "mócsingok" azok a tejszínből  a kávé savai, de főleg a csersavai hatására kicsapódott fehérje csomócskák lehetnek elvileg. De ezt szerintem inkább csak akkor észlelheted ha nem a kávéba teszed a tejszínt hanem a tejszínbe kávét, más szóval kávés tejszínt iszol tejszínes kávé helyett. :D
Én megpróbálkoznék a helyedben valami normális tejszínnel a kávétejszín helyett. Esetleg Maresi-vel.

Előzmény: E11 CR14 (182711)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.04.25 0 0 182735

A három közül csak a Silenziót ismerem, nekem bevált. Tény, hogy némileg rögösíti az őrleményt, és az sem biztos, hogy az időzítővel mindig pontosan ugyanaz a mennyiség jön ki. Engem ez azért nem zavart, mert a kávét nem közvetlenül a szűrőkosárba őröltem, hanem egy kis üveg kávéspohárba, és azelőtt mértem meg, hogy beleborítottam volna a szűrőkosárba. Ha közvetlenül a szűrőkosárba akarsz őrölni, akkor jól jöhet az, hogy az előre beprogramozott időtartamon belül megállíthatod az őrlést, és folytathatod, ha már eligazítottad kicsit a kávét (úgy látom, a kijelzős változatok ezt tudják).

 

Egyébként pedig a Seattle Coffee Gear videói elég informatívak: Perfetto , Specialita , Silenzio .

 

 

 

Előzmény: kvzone (182734)
kvzone Creative Commons License 2022.04.24 0 0 182734

Köszönöm szépen az infót. A Silenziora is gondoltam, csak azt hittem az kevésbé jó. A fórumon van valakinek tapasztalata a Silenzioval vagy Perfettoval?

Előre is köszönöm,ha megosztod.

Előzmény: Giuseeppe (182733)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.04.24 0 0 182733

A leírásuk alapján 2 különbséget látok: az egyikben 50-es, a másikban 55-ös tárcsák vannak. Ez nem tűnik annyira fontosnak. A másik a szemcseméret-állítás: a Perfettónál könnyebben lehet váltani a különböző tartományok között. Ha nem csak eszpresszót iszol, akkor ez előnyös lehet, de azért néhány fordulatnyi gombtekerésbe nem lehet belehalni. Ha meg nem ragaszkodsz az elektronika minden funkciójához, akkor akár megfontolhatod a sima Silenziót is, időzítő azon is van, csak kijelző nincs.

Előzmény: kvzone (182732)
kvzone Creative Commons License 2022.04.23 0 0 182732

Sziasztok!

Gaggia Classic mellé szeretnék  a Graef helyett Eureka Mignon Perfetto v.. Specialita örlot venni. Van valakinek tapasztalata, tanácsa, hogy melyiket érdemes? Vagy más daráló, ami hasonlóan halk és nem drágább kategória?

David Mészáros Creative Commons License 2022.04.23 0 0 182731

KERESEK:

 

Niche Zero örlőt keresek megvételre.

 

Egyéb komolyabb single dose képes (pumpálás ok) gép is érdekel

David Mészáros Creative Commons License 2022.04.23 0 1 182730

Ki kell kísérletezni, vagy fokolni. Egyébként HX gépet váltottam le. A nyomásprofilozás szenzeciós.

 

Előzmény: coffein2 (182729)
coffein2 Creative Commons License 2022.04.23 -1 0 182729

Azért itt a vízhőfok  .... ?

 

Előzmény: David Mészáros (182727)
coffein2 Creative Commons License 2022.04.23 0 0 182728

Érdekes, videók alapján ok.

Előzmény: David Mészáros (182727)
David Mészáros Creative Commons License 2022.04.23 0 1 182727

Cafelat Robot

Előzmény: coffein2 (182726)
coffein2 Creative Commons License 2022.04.23 -1 0 182726

Jó kv-t karos kávégépen lehet készíteni.

 

Előzmény: H_G (182723)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.04.23 0 0 182725

Pár hónappal ezelőtt valaki éppen ezen a fórumon hirdetett egyet. Nem tudom, megvan-e még neki.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160589122&t=9014122

Előzmény: David Mészáros (182724)
David Mészáros Creative Commons License 2022.04.22 0 1 182724

Sziasztok. Megpróbálkozok a lehetetlennel.

OE Pharos v2 kézi örlőt keresek megvételre. Kérem, akinek van, vagy tud eladót, az jelentkezzen. Davyjones0011 kukac gm ail pont c om

H_G Creative Commons License 2022.04.22 -1 0 182723

A Jura Impressa egy automata, nem várhatsz tőle rendesen őrölt meg időzített ristrettót. A futáshoz először járni kell megtanulni, vagy hogy is van az a mondás...

 

 

Előzmény: coffein2 (182722)
coffein2 Creative Commons License 2022.04.22 -1 0 182722

Még egy gondolat.

Ristretto : 8-9 gr kávéból, mely frissen pörkölt, darált

Lefolyása 25-28 másodperc, mennyisége 25, max.30 ml.

Elfogyasztása után a csészében , az aljára is odatapad a crema....

Ezek alapok, és még sok más apróság a finom kávéhoz.

Hidd el, nem kell más kerüljön a csészébe....

Jó kávézást!

Előzmény: E11 CR14 (182717)
coffein2 Creative Commons License 2022.04.22 -1 0 182721

Akkor Ti nem kávét isztok.

Ezt nem sértésnek szántam.

Ízléseteknek megfelelő kávét kell beszerezni. Tudom, nem könnyű.

Egy példa: sokan cukorhegyekkel nyomják el a kv ízét, mert véleményük szerint keserű, vagy savanykás....

A jó kávénak kv íze van, minden oda nem való savas, keserű íztől mentesen.

Árkategóriában Horeca kv árat nézve 12 ezer F-tól indul felfelé. Tudom ebben az árban sok rejtett költség is van.

Ebben  a szegmensben kell megtalálni az ízlésednek megfelelőt.

Előzmény: E11 CR14 (182717)
E11 CR14 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 182720

Egyébként arra gondoltam most egy kis guglizás után, hogy kipróbáljuk a MARESI-t. És tényleg, szüleim régen mindig azzal itták emlékeim szerint.

 

Előzmény: H_G (182719)
H_G Creative Commons License 2022.04.22 0 0 182719

Az a főtt kaja szaftjának kell, nem a tejszín fertőtlenítésre. Tettem már kotyogós kávéba 1-2 alkalommal, amikor váratlanul kifogyott a tej, nem volt kimondottan rossz, csak persze túl zsírosnak találtam. (Eszpresszóba én nem teszek semmit, a gyomor védelmére előtte iszom egy csésze tejet.)

Előzmény: E11 CR14 (182718)
E11 CR14 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 182718

Annak főzéskor meg kell rottyania ugye.

 

Kávében erre esélye sincsen. Jó bele komolyan ?

Előzmény: H_G (182716)
E11 CR14 Creative Commons License 2022.04.22 0 1 182717

Pfejjj, mondtam kis feleségemnek, hogy igyunk egy kávét most azonnal minden nélkül.

 

Áááá, kizárt, még most is hányingerem van tőle. 

Előzmény: coffein2 (182712)
H_G Creative Commons License 2022.04.22 -1 0 182716

Amit kávétejszínnek hívnak, az mindenképp valami mű dolog. Ha nagyon muszáj, inkább egy doboz rendes főzőtejszínnel próbálkoznék a helyedben.

 

E11 CR14 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 182715

Szavatossági ideje jó, mindig mindennek megnézzük a lejárati idejét mielőtt elfogyasztjuk.

Egy ilyen csomag tejszín meg tud romlani nem megfelelő tárolástól (túl meleg, vagy túl hideg) ?

Előzmény: ton____jo (182713)
E11 CR14 Creative Commons License 2022.04.22 0 1 182714

Sajnos mi úgy nem tudjuk meginni, ez nem játszik.

Előzmény: coffein2 (182712)
ton____jo Creative Commons License 2022.04.22 0 1 182713

Romlott tejszín.

Előzmény: E11 CR14 (182711)
coffein2 Creative Commons License 2022.04.21 0 2 182712

Csak egy javaslat a részemről, nekem bevált.

Jó kávéba nem kell semmi. se cukor, se tejszín...

1 hét és megszokod.

Utána élvezed.

Előzmény: E11 CR14 (182711)
E11 CR14 Creative Commons License 2022.04.21 0 0 182711

Kávéban ilyen mócsingok úszkálnak. Mi okozhatja ?

 

Simán leengedve a kávét a gépből semmi mócsing.

Ha a kávéban csak cukor, vagy csak ÉDESÍTŐ van, akkor sincsen semmi darabka a kávéban.

 

Aztán:

- édesítő + kévetejszín (ALDI-s), úsznak a mócsingok

- édesítő + kévetejszín (ALDI-s), de a tejszín a pohárba öntés előtt megszűrve, úsznak a mócsingok

- cukor + kévetejszín (ALDI-s), úsznak a mócsingok

 

A hő hatására áll össze valami cukorból/édesítőből és a tejszínből ?

 

Olyan undorító, hogy inkább nem iszok kávét.

 

JURA IMPRESSA E25

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!