Na ez az üveg alj tört nekem el. Lehet, ha írnék a cégnek küldenének mert a WMF kuktám szelep része elromlott és grátisz küldtek helyette másikat igaz a rosszat előbb elkellett küldeni és állítólag valami gyári hibája volt de akkor már 3 éve használtam. Mivel nincs M.O.-on szervize az üzletbe mentem vissza persze blokk se volt már az üzlet mégis kb. 1 hónap alatt lebonyolította.
Ennek a mostaninak van egy levehető kerek fém alja azon áll, abszolut higénikus
a wmfnek van meg egy zsenialis elonye az osszes tobbihez kepest, h _felul_ van az orlofej, azon egy kis kupak,
kupakot levesz, orlot fejre fordit, orol, visszafordit, kupakot ratesz, es nincs az allando oroltbors kihullas teritore ideoda, mikor az orlo hasznalaton kivul van (nekem wmf a chiliorlom is, ahol ugye 2-3 kihullo orlemeny is brutal csipos, tehat nem a tisztasag miatt fontos ez, hane a csipos cuccok ne szalldossanak, csak ahova akarom, de teny, h higienikusabb is igy)
Ezt a bors őrlősdit én is ismerem, vettem még Ausztriába egy méregdrága WMF örlőt az nagyon jó volt de az alja üveg volt egyszer leesett és vége lett.
Utána vettem az IKEA-ban egy tiszta fémet az is jó de csak egyféle szemcse méretben tud darálni és elég aprót.
Tavaly vettem a képen láthatót 2.500 Ft-ért a LIDL-ben ez elemmel /4db. béby/ működik csak egy gombot kell megnyomni és folyamatosan darál, lehet egyetlen mozdulattal változtatni a szemcse nagyságot, szóval szuper.
Figyeld ha tudod a LIDL kinálatát, mert visszaszoktak térni dolgok és ha kapsz vedd meg tétovázás nélkül
Ha nem ragaszkodsz a változtatható szemcse mérethez akkor a WMF-et megveheted most már a Kátay-nál kapható
Ha tapasztalt konyha-élet művészek kevesen is, de koplalóművészek annál többen vannak itt is!
Különböző okokból.
Részlet a topicnyitóból:
1999.06.06 10:46:05
Olyan hozzászólásokat írjatok ide, melyek megkönnyítik az élete... Hogy lehet ünnepi ebédet rittyenteni 500Ft-ből?
Én rég rákaptam arra, hogy figyeljem a bolti akciókat, és mikor kedvenceim vannak, nagyobb mennyiséget vásárolok, elő-fél-egészkészítem, kiadagolom, és nagyrészét lefagyasztom.
Ezek után sokáig rájárok.
Most épp marhalábszár(999) volt a Sparban akciós oldalassal(750). Ezekből vásároltam be /még szombaton, de csak most lett idő földolgozására.
Friss marha, nem fagyasztott dán!!!
Marhapörköltöt készítek belőle.
Pontosabban Szegedi gulyáshús kuktában-t.
Jó 25 dkg mangalicazsírral indítom, egyébként füstölt szalonnaolvasztással kellene kezdeni.
Rágósra főzöm, egy ebédnyit kiszedek belőle, azt készre főzöm ma vacsira./Ilyen eljárás neked igen, fogyózóknak ellen javasolt!!!
:o)
A többit kissé melegen 2 adagpnként bedobozolom, kihűtöm, lefagyasztom. Lesz belőle gulyásleves, rakott z'bab, babgulyás, Jókai bableves...
A hús másik részét fölkockázva, szintén két fős adagokban lefagyasztom nyersen. Franc tudja, mi lesz még belőle, de az sem lehetetlen, az is pörköltesként kerül a tányérra.
Az biztos, ha nem jön közbe különleges alkalmi kényszer, ezen a nyáron már nem veszek marhahúst.
Ugyanolyan tejsavas erjedés jön létre mint ha kenyér lenne benne. Kenyér nélkül készül a savanyú káposzta is, az erjedést lehet gyorsítani élesztő gombával az van a kenyérben, én mondjuk régebben sem kenyérrel készítettem hanem én csináltam kovászt megszárítottam darabokra törtem abból egy darabot tettem gézbe és úgy az uborkára ezzel a módszerrel nagyon hamar elkészült mivel a benne lévő élesztő gomba gyorsítja a folyamatot, és ha nincs jó idő akkor is kész két nap alatt.
Télire csak a kovász nélküli módom teszem el, aki eszi nem hiszi el, hogy ilyen finomság létezik télen is.
Gondolom egy próbát esetleg lesz olyan akinek meg ér.
Halász Zoltán szerint Olaszországban a csigákat éheztetik, majd jóllakatjákőket illatos füvekkel. Ekkor sós-ecetes vízbe dobják, ahol elkezdődik megtisztulásuk: a keletkező habot folyamatosan le kell szedni. 1 napi ázás után a csigákat tiszta vízben megmossák, majd hideg vízben felteszik főni. A hideg vízben kijönnek házukból a forróban megfőnek. Van, aki még egy vízben megfőzi, amibe fanyar bort, borsot, babérlevelet, sót és hagymát tesznek. 2 órán át főzik.
Csiga római módon:
Néhány gerezd fokhagymát olajon pirítsunk barnára, majd szedjük ki. 1-2 szardellát dörzsöljünk szét az olajban majd adjunk hozzá darabokra vágott, hámozott friss paradicsomokat, sót, borsot, zöldpaprika szeleteket, borsosmentát.
Ha a mátás megfőtt öntsük csigákra, s kis lángon forraljuk még negyed órán át.
Csiga sáfránnyal:
Mártás: 3 gerezd kanállal szétnyomott fokhagymát összekeverünk 2 tojás sárgájával. Adunk hozzá kis olajat, bőségesen sáfrányt, csipetnyi sót és borsot.
A csigákat tűzálló tányérkákon elrendezzük, majd leöntjük a mártással. Tíz percre forró sütőbe tesszük.
Beírtam a keresőbe, hogy csiga. Kaptam kakaóst, túróst, káposztást. ÉTI-vel senkinek nincs élménye? A mai eső után végleg megpecsételődött a sorsuk, egy gyors összekapkodással vagy 40 drágaság várja (?) szomorú végezetét. Minden megoldás érdekel jeligére. :)
Az E-vitamin is nagyon jó "gömbölyítő", folyton éhes vagy tőle, és szépen tapadnak a dekák mindenfelé. A Bioextra cégnek van pl., tudtommal recept nélkül kapható. ribizli
Paradicsom aszalás. Paradicsom csak lukulusz lehet. Hozzávaló régi hűtő rácsa, alá akármilyen tálca arra fog csepegni a lé. Só nem jódozott. A paradicsomot hosszába három felé vágom, ha kicsi csak két felé, a két szélső szelet héját levágom nagyon erőssen besózommind a két oldalról és a rácsra rakom. Álltalában ezt este v. délután készítem reggelig hagyom lecsöpogni akkor kitörlöm alóla a lét és kiteszem a napra. a legyek nem mennek rá mert nagyon sós. Ha nagy meleg van 3-4 nap alatt kész. minden este behozom az elején ha van alatta lé mindig kitörlöm és ahogy aszalódik össze úgy rendezem át a tálcákat. Én egyszerre három tálcányit aszalok Sajnos volt már olyan, hogy esett az eső akkor a légkeveréses sütőben fejeztem be kb. 80 fokon.Van aki gyümölcs aszalóban készíti, de anpon szárítottnak nincs párja.
Nem kell csontszáraznak lenni csak olyannak, hogyha megfogod a kezeddel ne maradjon a kezed nedves.
Ekkor fogom a háztartási ollóm és kis darabokra felvágom , ezt álltalában a TV előtt ülve hajtom végre.
Amit az üzletekben árulnak az szeletben van, és úgy teszik olajba, na ha ebből akarok a salátába tenni, vagy belesütöm a toszkán lapos kenyérbe, vagy a csilis muffinba akkor azt az olajos valamit kéne vagdosni. Egyszer volt nekem olyan csak mert először vettem egy üveg olasz terméket, hogy tudjam milyennek kell legyen az íze. És sokkal több olaj kell hozzá ha szeletben van. A megmaradó fűszeres olajat télen saláta készítésre és ételek ízesítésére használom.
Ezután kis csinos üvegekbe töltöm teszek bele fekete, és piros borsot, egy apró csilit, egy levélke rozmaringot-és bazsalikomot amit már előtte 1 napig fonnyasztottam. felöntöm olajjal készítettem már olivával, kukorica olajjal, vegyes
dió, buzacsíra, rizs fekete ribizli olajjal erről van képem.
Másnapig nem zárom le mert még utána kell tölteni. Kb. 6-7 éve készítem, még soha nem romlott el, azt, hogy meddig nem avasodik meg nem sikerült kipróbálni mert minden évben elfogy pedig nagyon sokat készítek. De aki egyszer kapott az mindig kér belőleÚgy, hogy teljesen igazad van, a mostani paradicsom, nem aszalásra való csak az időjárás.
A mostani paradicsom sütésre való tejszinnel isteni reggeli v. vacsora ismeritek?
Már mi is túlvagyunk egy pár örlőn, mert a párom kijelentette, csak fából. A végén vett egy fekete műanyagot az IKEa-ban. Az kb. 1 éve működik rendesen.
Kérem szépen, nekem egy kifogástalanul működő borsörlő kellene.
Van egy kb 80. éves, még az a legjobb, dehát a kor.. Vagyis több is van.
A hagyományos hordó alakú, fából készültnek új változata egyik se jó, a műanyagházas vackok se, a Fackelmann többezerbe kerülő cuccaiból meg azért nem vettem, mert nem mertem kockáztatni.
Nem zavarna, ha drága, de legyen tökéletes.
Ötletek?
Ja, kerestem a topicban, de nem találtam a dologról semmit...:{
a kondisok a sok szénhidrát mellé beviszik por formájában a még több fehérjét. Az izom a fehérjéől nő, a szénhidrát ahhoz kell, hogy az edzés során a felhasznált energiát pótolja.
parasztember ugyanez a helyzet. Ő azért lett szikár, mert nem izomra gyúrt, de a munka miatt a szénhidráttal nem hízott el.