Bedobtak egy szórólapot a www.ablaknyilas.eu cégtől, rettenetesen jó árakkal, de semmi referencia, "időpontban egyeztetett ügyfélfogadás", amiből arra következtetek, hogy nincs állandó bemutatótermük.
bejárati ajtónál ha acéltokos akkor hőhidas? vagy van megoldás hőhídmentes megoldásra is? Vagy maradjak a műanyag toknál, úgyis ablaknál teraszajtónál fognak próbálkozni?
műanyag szerkezetekhez használt vasalatoknál ilyet - attól még persze létezhet -, alunál a Schüconak van, de az inkább biztonsági berendezés, nyitáshatárolóként szolgál. Maco vasalatok forgalmazójánál - régen Pilisvörösvár - kérdezz rá.
Padlasterbe kellene 6db 60X120-ás nyílászáró de csak normál ablakot találok. Nekem pedig eleg lenne egy sima egyretegu is es 1 legkamras legegyszerűbb. Mit ajanlotok? Az összhang miatt szeretném hogy az is fehér műanyag legyen.
180x150-es, kétszárnyú ablakokat terveztünk az építtendő házunkba. Az építész terveken 190x160-as nyílást hagytunk, hogy 5cm XPS-el körbe tudjuk szigetelni a kávát beépítés előtt, és az ablak névleges mérete megmaradjon. Húzós redőnyt szeretnénk tenni, de több ismerős házánál is látom hogy toktoldó nélkül építették be az ablakot, a redőny gurnihúzó egységének nem jutott már hely a tokon. Vagy nem is nyitható teljesen az ablakszárny, mert rányílik a bepasszírozott gurtnihúzó automatára.
Toktoldót nem szeretnék rendelni, az is csökkenti a szabad ablaknyílást. A következő megoldást eszeltem ki, melynek véleményezését kérném tőletek.
Külső falsíkra tennénk az ablakot, az 5cm XPS-t pedig csak szerkezetszélesen (90mm a kinézett VEKA ablak) ragasztanánk fel kétoldalt. Így maradna hely a tokszerkezeten a gurtnihúzónak, mert a vakolás és glettelés az XPS-t fedné, és nem a tokot. Csak kérdés hogy akkor a beépítési purhab+RAL szalagot hogy tüntetem el. Mi erre a helyes gyakorlat? Hogyan tudom megúszni a toktoldót?
"A véleményeteket kérném: tokosztott ablak vagy sem?"
Ez az ablak méretétől függ leginkább, 160-170cm szélesség felett én tokosztott ablakot szoktam javasolni nem váltószárnyasat.
Ezen kívül ha pl társasházban valami magasabb szinten van az ablak is alapból tokosztott ablakot adok el (150cm-es szélesség esetén is). Ennek az oka hogy nagyobb a szélállósága.
Előnye még ha redőnyt akarsz, akkor annak a kezelését is tudod osztva kérni.
Kicsit megfordítom a fent írtakat. Vegyük azt hogy neked van egy 120x150cm es ablakod, ott kifejezetten csúnya szerintem az osztott tokos kivitel.
A véleményeteket kérném: tokosztott ablak vagy sem? Furcsa számomra, hogy a függőleges oszlop megtöri az ablaknyílást. Van annyi előnye, hogy érdemes legyen ezt választani?
Távol áll tőlem, hogy meg akarnálak bántani. Továbbra is fenntartom a véleményem. Osztott redőny, osztásonként háló. Ha mást javasol a kereskedő, annak oka van.
gondoltam megosztom veletek, mi lett a barátoméknál a munka befejezésével. Természetesen múlt péntekre megígért időpontban sem sikerült a kedves vállalkozónak kimennie, megcsinálni a félbehagyott melót és persze a telefont sem vette fel egész nap. Ezért még aznap, el lett neki küldve egy felszólító levél, hogy amennyiben 04.28-ig nem fejezi be a félbehagyott munkát, hívnak egy másik szakembert, aki megcsinálja és azt az összeget le fogja vonni a fennmaradó összegből. Minő érdekesség, hogy tegnap jelentkezett a vállalkozó és megígérte, hogy a mai napon kimegy és befejezi a munkát. Ezt a sokadik időpontot már sikerült betartania. Megcsinálta a munkát és várta a fennmaradó összeget, ami egyébként a munkadíj volt csak, mert az összes anyag és nyílászárók árát akkor ki kellett fizetni, mielőtt kimentek beépíteni az ablakokat, csakhogy számlát nem annyira szeretett volna adni a beépítésről. Természetesen meg lett neki mondva, hogy amíg nincs számla pénz sem lesz. Természetesen jöttek a magyarázkodások, hogy betelt a számlatömb és holnap tud csak venni, de adják neki oda a pénzt és küldi majd postán a számlát. Mondta neki a barátom, hogy elmegy vele egy nyomtatvány boltba és ha megvan a számla már adja is a pénzt. Mikor belátta az emberke, hogy számla nélkül tényleg nem lesz pénz, érdekes módon a kocsi kesztyűtartójából előkerült egy számlatömb és lett számla a beépítésről is.