Csupa fül vagyok, mondjál anyagot a kavicsos talaj stabilizálására. A vejemék 5 szál 40-es csövet "ültettek" el, a végén a fúrófejjel, mindíg beszorult 10-12 méteren.
Nem kötekedésképp mondom ,de én olyan helyen melóztam ahol naponta 40-150 lyukat fúrtak 18-100 méteresig ! A leghosszabb vonalunk 100 km is meghaladta ,namost 20-50 méterenként fúrtak lyukat !!! 30 évig csak talán az utolsó 10 évben nem fúrással melóztunk ! De a korrekciók miatt a 100méteres lyukak mindig voltak csak ha szerencsénk volt és síkon melóztunk akkor 5 km-ként volt egy ilyen lyuk de ha dombos volt a vidék akkor 1-2 km-ként vagy sűrűbben ! És hogy ne érezd jól magad ezeket a lyukakat még fel is robbantottuk ! 40 dekától 20kg -ig ! Ha ezt esetleg nem hiszed akkor nézz körül a régi újságokban amiket a Jászságban adtak ki ! Valami ilyet keress " Reng a föld a Jászságban ! Ezek a Regionális vonalaink voltak Jászberény közelében indultak és Szarvas határáig mentek ,mindenen át ! Ha jól emlékszem 50 méterenként volt egy 40méteres lyuk 20kg öntött trotillal ,kissé megrendezte a vízzáró rétegeket ! Az iszapot kb olyan magasra fújta mint a 750 KW távvezeték oszlopa ! Véleményed szerint mekkora kárt képes egy kút okozni még ehhez képest ,ha otthon házilag kivitelezi ,elenyészőt !
És az felment a dolog alól? Hogy még több lyuk legyen egy olyan vízzárón, amin esetleg keveredhet a szennyezett talajvíz az ivóvízbázissal? Lelked rajta.
Mert gondolod nincs már összefúrva mindenfelé ? Ahol dinnye van ott kutat is fúrnak ezt jobb ha tudod ,ha meg nem kell kihúzzák ami kijön oszt leszántják ,ennyi !
No, mosmá abba lehet fejezni a bőcskölődíst s a preszkriptív nyeevíszkedíst ebbe a tocsikba, jó-e, me oan poft vetek, hogy kivedlik a szümtök a helibő. :P
Egyébként tényleg használják másképp is, de ez nem jelenti azt, hogy úgy helyes. Sok mindent mondanak sokan rosszul, és ez nem tragédia, alapjában véve egy szakmai fórumon nem is érdemes szóvá tenni. De ha már ennyit ragoztuk (szó szerint), érdemes tisztázni, hogy nyelvileg hogy helyes.
Ilyen kis növénynél az is hatásos lehet, ha két-három naponként csap alatt, folyó vízzel lemossa. Egy munkahelyi krotont sikerült egyszer így atkamentesíteni.
De ennek a növénynek valószínűleg már tényleg mindegy.
De ez szerintem már elengedhetetlen lesz a jövőben is ! Áss egy kutat ,bár nem tudom merre laksz és milyenek a talaj és domborzati viszonyok . Vagy fúrass egyet ,de fúrni is tudsz ha akarsz . A yutubon sok egyszerű kútról van film hogyan készült . Nem egy bonyolult dolog . De mondjuk sziklás helyen eleve halott ,vagy kőpatkás területen . Sóderben is eléggé nehézkes de tudok mondani hozzá anyagot hogy meg álljon a lyuk .
Atka ellen csak az atka ellen kifejlesztett rovarölők hatnak, egyéb általános nem igazán.
Esetleg a kénes permetezést is utálják.. de az csak riasztja őket
ilyet kérhetsz növényvédős boltban, de elnézve ennek azért nem sok esélyt adnék.
olyan maga a vessző is, a ráncaival, mintha ki lenne száradva... lehet, csak az utolsókat rúgta azzal a kihajtással, valódi gyökérzete nem fejlődött ki.
Egyébként az atkák a párát is utálják. Le kellett volna borítani egy búrával, vagy nylonzacskóval.
Üdv, Van egy gyökereztetett leander, és elég tropán néz ki, valami megtámadta, ilyen pókhálószerűség is van rajta, meg mintha tetves vagy gombás lenne? A növényhatározó topikban azt a tippet kaptam, hogy atkás. Mit tegyünk vele?
Mert a vékony vízsugár csak pár méterig visz el . És akkor is ide kötsz ki, mert akkor meg nem két szórófej kell hanem vagy 8 darab ,és annak meg megint ugyanez lesz a végeredménye ,vagyis m3-re nem lesz különbség .