Keresés

Részletes keresés

metalex Creative Commons License 2010.03.11 0 0 10

Segítségre szorulok ( minő véletlen, mán megint(:-) !

Phillips CDM-4/19 mechanikával kapcsolatban.

A problema a kovetkező : a készülék az elmúlt kb. 20 évet valami raktárban tölthette várakozással telve, egy szebb jövő felé. A fél kiló koszt már kiseprőztem-porszíttam, törölgettem belőle. De a mechanika szó szerint por száraz. Millen kenőanyaggal lehetne segíteni a fellépő felületi surlódás csökkentésére ??

Magyarán mivel zsírozzam be ?

A másik és nem kevésbé lényeges, hogy a CD lemez leszorító csappantyús mechanikai elem (nem tom a nevét, ez szorítja a motor forgótárcsájához a lemezt )

mindkét oldalán lenne egy-egy rugó, ami a leszorító erőért felelős, de ebben csak egy van. Gondolom mindkét oldalon lenne, mert a helye is meg van , de ott nincs rajta a rugó. A másik, hogy ebben a mechanikai elemben van két görgö, ami a CD tálca kifutását könnyíti meg, lemez kiadásakor, na azon az oldalon ahol rugó sincs, ott ez a görgő is hiánycikk.

A kérdés az lenne, jól gondolom, hogy mindenből duplikációnak kellene lennie, és esetleg van-e valakinek ilyen kis görgőlye ebbe a mechanikába.

A vicc az, hogy nagyon úgy néz ki, hogy én voltam az első aki levette a doboz fedelét, mert semmilyen mechanikai sérülés nem látszott a csavarokon, annak ellenére, hogy piszok rendesen meg voltak húzva.

Ha szemből nézem csak a jobb oldalon van rugó és görgő. Viszont bent nem voltak ezek a dolgok, amennyire látom.

És a rugót mivel lehet helyettesíteni ? Esetleg két egyforma tollrugó ? Mert a kettőnek szerintem egyformának kell lennie kb. még ha nem is rugós erőmérővel válogatom össze őket.

Mechanika guruknak előre is kösz, és help !(:-)

kékszemű Creative Commons License 2010.03.10 0 0 9
Na, az erősítő majdnem a kukában landolt :-(( Nagyjából helyrepofoztam belülről, nagynehezen megforrasztottam a DIN hangfaldugókat, erre kiderül, hogy az erősítő hangfalcsatlakozójába bele van törve egy DIN hangfaldugó fém része...

Egy órát piszkáltam, mire kijött és be lehetett dugni az új csatlakozót.

És kéremszépen, le a kalappal a Videoton erősítő konstruktőrei előtt, ez a félig összetört, félig elégett készülék működik :-)))

A potik, a kapcsolók és a csatlakozók rettentően kh-sak, a műanyag alkatrészek nagy része repedt, de szól. Nem brummos, nem torzít, a védelem működik, a kijelző szépen világít, és ha éppen nem recseg valamelyik poti, vagy csatlakozó, akkor elég szépen szól :-)))
kékszemű Creative Commons License 2010.03.10 0 0 8
Egyébként két napja ezt javítgatom. A postán úgy összetörték, hogy az hihetetlen :-(( A hátulján lévő hűtőborda szélső eleme is behajlott. A panelek kimozdultak a helyükről, a paneleket a házhoz rögzítő kapcsok eltörtek.

De a kedvencem az, hogy az erősítő belsejében lévő (!!!) panel egyszerűen lehajlott, a rajta lévő fluorescensz kijelző meg behajlott :-((














Bár a panelen lévő pókhálószerű kosz, a szétégett ellenállás, a feketére égett huzalellenállás azt mutatja, hogy előtte se volt egyszerű élete az erősítőnek...

kékszemű Creative Commons License 2010.03.10 0 0 7
Nem lett túl szép, de a célnak megfelel...

kékszemű Creative Commons License 2010.03.10 0 0 6
A fogó okosítását választottam, egy kis befőzőgumival besegítettem a dologba :-)

Előzmény: Audi80Avant (3)
big-dewil Creative Commons License 2010.03.10 0 0 5
"Csak egy szakmai kérdésem van, basz-szakma, vagy ne basz-szakma ma?"
gyulabátyó Creative Commons License 2010.03.10 0 0 4
Én ilyen munkához vettem egy kis satut annak idején. Sok mindenre jó még ezen kívül:)
Előzmény: kékszemű (2)
Audi80Avant Creative Commons License 2010.03.10 0 0 3
ehh. hagyd a fogót. szedj elő egy gyufásdobozt lógasd ki belőle a dugót , tegyél rá súlyt és máris van két szabad kezed :-)
Előzmény: kékszemű (2)
kékszemű Creative Commons License 2010.03.10 0 0 2
Nekem most egy harmadik kéz nagyon jól jönne!!! Egy DIN hangszórócsatlakozót próbálok forrasztani, az egyik kezemmel tartom egy fogóval a csatlakozót, a másik kezemmel fogom a pákát, a harmadikkal meg valaki odatarthatná a hangszórókábelt...
metalex Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1

Vártam már, de nem akartam mingyá az elején magamtól kérdezni, mert hátha nem tudom a választ. Bár én is mindíg azt mondom, hogy csak olyat kérdezzen az ember amire maga is tudja a választ, abból nem lehet baj....(:-)

Meg volt a '0', essünk bele a szétszerelésekbe, rengeteg mindenem vár javításra.

Előzmény: pipi (0)
pipi Creative Commons License 2010.03.10 0 0 0
hatóságilag nullázva;)
metalex Creative Commons License 2010.03.10 0 0 topiknyitó
Szóval mindenki, aki egy kicsit- vagy sokat,de ért hozzá, és maga magának szeretné megjavítani (:-) ide jöjjön és kérdezzen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!