Keresés

Részletes keresés

rinpoce Creative Commons License 2003.12.20 0 0 124
Most legalább az is ott lehetett, akinek nincs modja rá! Köszönet a leirásért, annyi ilyen elöadáson voltam, hogy kivülröl tudom az egészet szülöcsatornástol, még olyan változatban is, amelyik nem ilyen anyagias. (Ettöl nem müxik jobban a dolog)...

Hja kérem, én Bistey Zsuzsánál kezdtem a kiképzést.. Ott is volt kiscsoportos, de még milyen...

Zealander Creative Commons License 2003.12.20 0 0 123
Még egy kis adalék. Chris-t hamar kiismerte Req999, mert már a közepén előre súgta a mondókáját:)

Req999: "Mert ez fontos!"
Chris (három másodperccel később): "Mert ez fontos!"

Hát igen! Egy szempontból jó volt mégis a dolog, de ezt nem Chrisnek köszönhetjük. Örömmel ismerem meg Bigát és Req999-el meg szívesen találkoztam újra. Nem is említve a jó kis nevetgéléseket. De könyörgöm! Ezt máskor inkább a kocsm..izé kultúrházban! Jóóóó?:)

Biga te meg jössz nekünk valamivel, amit nem hoztál:)

Zealander

Zealander Creative Commons License 2003.12.20 0 0 122
Ugyan Req999 megelőzött, de talán az én beszámolóm is ér valamit:) Kezdeném a sztorit a jegyvételnél, ahol lehetett választani, hogy ki mennyiért vesz jegyet. A legolcsóbb volt a 450 forintos kategória. Req999 valóban úriemberesen megvette a legdrágábbat, de ahogy nézem én is büdös gyertyát kaptam és ő is. Na jó! Az övé kicsit büdösebb volt:) De hát nem a pénz a lényeg. Tömött sorokban ment a mosolygós gyertya osztogatás, majd végre bevonulhattunk az arénába. A kényelmetlen székeken elég sokat kellett várni, miközben amolyan diliházi nyugipuska feeling alapú zenécske ment. 10:00 és a "mester" sehol. Na még a pontosságon van mit megvilágásodni.

Végre bejön Christian. Leül és tíz percig csendben üldögél, néha a haját birizgálja, néha megjegyzi, hogy már csak egy perc és kezdjük. 15 perc elteltével végre elkezdi.

Ami elsőre feltűnt nekem: Christian hangja. Kicsit ideges, már-már sírásba fulladó, akadozó hanglejtés. Komolyan azt hittem, hogy mindjárt elsírja magát. Később magamról hittem ezt, a sors fintora:)

Elsőként a szabályairól beszélt nekünk, aminek nem volt se füle, se farka. Ő nem tanító, de később elszólta magát, hogy mégis... Nem kell elhinnünk amit mondd, de aki figyel rá az tanul valamit. Stb, stb. Ellentmondás volt dögivel.

Az előadás fő témája talán az ego lett volna. De Christian leragadt a születésnél, annál is pontosabban a szülőcsatornánál. Egy óra múlva én már annyira szerettem volna megszületni! De komolyan. A szülőcsatornázás közben Christian fel akarta sorolni, hogy milyen részekből áll az egó, de a negyediknél elakadt. Három perc kínos szünet, majd végre kitalált valamit. Ez látszott és eléggé izzadtságszagú is volt. De elkanyarodtam...vissza a szülőcsatornához, mert ez fontos. Ezt gyakran hallottuk, hogy "mert ez fontos!" Na ja...de mi is?

Sajna nem igazán sikerült megszületnünk, még mindig a fránya szülőcsatornában éltük kis ezo életünket. Christian abba is hagyta egy kis időre a vajúdást és rátért a karácsonyra.

Elmélete szerint nincs a világon olyan ember aki szívesen, boldogan és ünzetlenül adna ajándékot. Mert ha adsz, már eleve az jár a fejedben, hogy a sokszorosát kapd vissza. Ekkor kezdtem el őszintén sajnálni szegényt, hogy ilyen ember ő, és valszeg a barátai sem jobbak. Mindenki magából indul ki, ennek fényében Christian végeredménye elég szomorú.

Karácsony vége, vissza a szülőcsatornába. A fenébe is! Mi ez?! Kismama tanfolyam? MEG. AKAROK. SZÜLETNI. MOST!!!!!!!!

A maradék háromnegyed óra a pénzről szólt, de ezt Req999 már leírta.

Összegzés:

Semmi újat nem mondott Christian, de ez még nem lenne baj. Amit mondott az viszont hülyeség és semmi értelme a világon. Kis ízelítő:

"Istennel akarunk eggyéválni? Há' az ilyen könnyű! [Csettint]

Megvilágosodás? [Csettint] Ilyen eccerű!

Neeem ez a lényeg! Hanem az, hogy a megvilágosodás után ugyanúgy élhetünk tovább, de már kötöttségek nélkül!"

Szép is meg jó is, értelme az nincsen. Viszont a Mátrix 4 dialógusát írhatná Chris:)

Egy nagy kérdésem lenne. Hol is volt itt az Isten? Chris nappalijában sosem volt, az tuti. No nem baj, megyek gonoszkodó kritikám miatt mea culpázni és meggyújtom a büdös gyertyát:)

Zealander

Ui: Én még azt a 450 forintot is sajnálom, ennyiért elvárnám, hogy szülés közben ne legyen komplikáció.

Guru százalék: 0.5%

Mer' jóindulatú vagyok!

req999 Creative Commons License 2003.12.20 0 0 121
Megvolt az előadás, ezért ígéretemhez híven szubjektív beszámoló következik: "mi" négyen voltunk: Biga Cubensis, Zealander, Frater Nex és jómagam, és a későbbi esetleges félreértések elkerülése végett kijelentem, hogy most csak a saját tapasztalataimat közlöm.

Biga bölcs és előrelátó volt, amikor a korábbi találkozót javasolta, mert valóban rengetegen jöttek el, és a későn érkezőknek már csak a galérián jutott állóhely. Vidáman teltek a percek, ahogy a terem szépen fokozatosan kezdett megtelni, mert kedvemre "gyönyörködhettem" a nyúédzses rózsaszín-nyálas képmutatás különféle megnyilvánulásain. A kedvencem természetesen a megvilágosodottak egymást szívcsakrán ölelgetése volt, régi, meghitt brezsnyevi időket idézett fel, csak a smacizás maradt el köztük. Képzelem, hogy szerethetik ezek a közeli hozzátartozóikat.

Már eltelt vagy 5-10 perc a kezdésnek kikiáltott 10.00-tól, amikor A.J. Christian egyszer csak fent termett a színpadon és leült egy karosszékbe. És csak ült. És ez néhány perc után kezdett kínos és unalmas lenni. Biga meg is jegyezte, hátha most valami zen-bemutató következik, és a hátralevő 120 perc csöndben telik el. [nevettünk-mosolyogtunk]

Valahonnan hátulról egy proletár megelégelte a szellemi tisztulást, mert határozott hangon kezdésre szólította fel a Mestert, aki [mosoly]-jal jelezte, hogy vette az adást. Aztán egyszer csak, hipp és hopp, égi hang hallatszott... a hangszórókból.

Színtelen, unott kis hang volt. Sok-sok időhúzó, detelevanatökömazegésszel és mitkeresekénitt "felhangú" szünettel dúsítva.

A.J. Christian a "figyelemre méltóan unalmas és ihlettelen előadó" díját is elvihetné. Amiről szövegelt, csupa klisé, az is rosszul, érdektelenül előadva, hiszen épp a lényeget nem mondta el (nem is csoda), hogy mégis miért olyan tök jó, amiket ő ott előad a szülőcsatornáról meg az ego kialakulásáról. Valószínűleg tetszett neki a szülőcsatornás gondolat, mert nemigen tudott ettől szabadulni. A jelenlévő olvtársak bizonyára kijavítanak majd, de nekem úgy tűnt, legalább egy órát szövegelt a születés élményeiről (gyakran hozzátéve, univerzális izé-töltelékként használva, magamagát nyugtatgatva, hogy "ez fontos!" vagy "ez nagyon fontos!").

Aztán rátért a lényegre: ő mostan kéremalássan gyerekkórházba való műszerekre gyűjt, és persze nem kötelező adakozni, de a láda odakint van, és senki se fogja föl úgy, hogy kötelező adnia, de azért mégiscsak az az igazi mester, akit nem az egója irányít. Ezzel is eltelt vagy félóra, de lehet, hogy több is. (Manapság népbetegség a stressz, ezért már most elárulom, és nem kell előre találgatni, hogy egy fél fillért se adtam, elég, hogy maximális árú belépőt fizettem jószándékom jeléül.)

A következő, hihetetlenül lebilincselő téma (ami alatt már kénytelen voltam szép totemszörnyet rajzolni a belépőjeggyel karácsonyi ajándékba kapott, feltűnően büdös gyertya csomagolását képező papirosra) az volt, hogy hát kérem, indít A.J. Christian egy kiscsoportos foglalkozást, amire csoportonként olyan 20-25 ember számítható, heti 4 alkalommal, napi 2 órában, 3 aktív héten (és 2 pihenőhéttel) keresztül, ami óránként 1000 forintba fog kerülni és egymást váltva két csapatot tanít majd egyszerre. Mert három lehetőség van -- mondta a Mester nagy nehezen --, hogy valaki ezt a pénz kevesli... na, ez tök jó... vagy hogy valakinek ez az összeg pont megfelelő... na, ez is tök jó... és hogy valakinek ez túl sok pénz... hát, a szegény az dögöljön meg, mert ha olyan lámalúzer, hogy nincs elég pénze, akkor varázsolni se tud megtanulni, mert nem elég erős az akarata. Ezzel egyébként én is egyetértek, de az már lelombozott kissé, amikor kiderült, hogy ezzel bizony vége is az előadásnak, és nem kerül sor a kedves látogatók által cetlikre írt és előreadott kérdések megválaszolására. Talán nem is baj.

Bár kétségtelenül sok volt a kellemes külsejű, bájos hölgy (a nők szeretik a süket dumát, így lesz ez, míg világ a világ), A.J. Christian engem még inkább meggyőzött arról, hogy az első benyomásom tökéletes volt róla: ez az ember egy üres kókler. Nem hibás amit mond, de azt már elmondták előtte sokan, sokkal jobban, és nem hagytak ki lényeges részeket, és nem utolsó sorban, sokkal fogyaszthatóbb stílusban tették ezt. A.J.C. amolyan magyar narancs, az is a hitványabbik fajtából.

És mégis... rengetegen voltak, és alig lehetett kijutni a teremből, annyian álltak sorba, hogy feliratkozhassanak a lúzerképzőre... akarom mondani A.J. Christian kiscsoportos foglalkozásaira.

Nagy üzlet ez. Isten elég jól keres, nemcsak a nappaliban.

Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.19 0 0 120
Erősen fogok figyelni :))
Jó kis társaság lesz ez egy "hosszú hajú fekete ruhás fazon egy szemüveges kopasz társaságában..." és mellettük a Kelta Hold :))
Előzmény: Zealander (119)
Zealander Creative Commons License 2003.12.19 0 0 119
Inkább többször mint egyszer sem:) Ha esetleg kiváncsi leszel kis társaságunkra, akkor jól nézz körül és ha lácc egy hosszú hajú fekete ruhás fazont egy szemüveges kopasz társaságában...akkor bingó, megtaláltál bennünket:):)

Zealander

Ui: A kopasszal vigyázz, mert térítő mániája van! Arról is megismerheted, hogy Kéfásként hivatkozik magára és állandóan ott a hóna alatt a Biblia:)

Előzmény: Celtic Moon (117)
Zealander Creative Commons License 2003.12.19 0 0 118
Én mint fanatikus?:) Sok minden voltam már, de fanatikus tán még nem. Ideje elkezdeni?:)

Zealander

Előzmény: req999 (116)
Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.19 0 0 117
Ó!
Bocs ha huszonnyolcadikként közöltem KEK-et :)
Bevallom, nem olvasatam végig csak a cím miatt néztem meg és naivan azt gondoltam esetleg nem tudjátok..és valami újat mondok.

Én is félek attól, hogy iszonyú sokan leszünk, de fél 9-re odamenni nekem kicsit korainak tűnik..persze lehet, hogy ahogy én terveztem (fél 10) addigra már állóhely sem lesz :))

req999 Creative Commons License 2003.12.19 0 0 116
Na, mint a flagellánsok... nesze neked vallási fanatizmus. ;]
Előzmény: Zealander (115)
Zealander Creative Commons License 2003.12.19 0 0 115
Lesz társ a szenvedésben Req:) Ma még moziba is megyek, kb éjfélkor kerülök az ágyba és hajnali 5-kor már kelnem is kell:P Na majd meglátjuk, hogyan mosolygunk szombat reggel...:)

Zealander

Előzmény: req999 (114)
req999 Creative Commons License 2003.12.19 0 0 114
Hajnali 8:30? Biga, te a halálomat akarod... :] De megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a megbeszélt helyre érkezzem akkorra.
Előzmény: Biga Cubensis (113)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.12.18 0 0 113
Esetleg fél 9? Most biztos nagyon sokan lesznek...
Előzmény: Zealander (106)
rinpoce Creative Commons License 2003.12.18 0 0 112
Mint egy östulok?
Előzmény: req999 (111)
req999 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 111
Én ördögszarvakat fogok viselni, így messziről látszom majd. ;]
Előzmény: smpt (110)
smpt Creative Commons License 2003.12.18 0 0 110
Most a következő könyvén dolgozik.
Úgy látom, sok topikos lesz ott szombaton.
Előzmény: Celtic Moon (109)
Celtic Moon Creative Commons License 2003.12.18 0 0 109
Én is kb. a felénél járok és szerintem is döbb!
Voltam már Christian előadásán és az is félelmetes volt.
Most lesz megint előadása szombaton a KEK-en :))
Alig várom...
Előzmény: brendi2 (-)
Zealander Creative Commons License 2003.12.17 0 0 108
Ha valami változás állna be, akkor csörögj rám. Gondolom megvan még a mobil számom? Biga úr meg jelentkezzen!:)

Zealander

Előzmény: req999 (107)
req999 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 107
Részemről rendben!
Előzmény: Zealander (106)
Zealander Creative Commons License 2003.12.16 0 0 106
Hogy megváltozott ez a Lincoln!:)

Körtér? Az McDonalds előtt?

Zealander

Előzmény: req999 (105)
req999 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 105

A mikor és hogyanra aszondom, hogy talán a 9.00 lenne jó, a helyszín környékén valahol, de mivel te vagy a bennszülött, minden pontosító javaslatot szívesen fogadok. :]

Előzmény: Zealander (104)
Zealander Creative Commons License 2003.12.16 0 0 104
Megalomááán? Ki kérem magamnak! Ennek a címnek története van. Ha van rá módod akkor nézd meg a Lexx című sorozat első három részét, ami filmnek készült. Amolyan 1984 vidámságú világban játszódik, csak high-tech sci -fi környezetben. A főszereplő Sam aki egy nyomoronc kis diszpécser, egy olyan világban ahol a legkisebb hibáért is súlyos büntetések járnak. Persze elront valamit és először az itélet az, hogy az egyik veséjét át kell adnia transzplantáció céljára. De addig habozik míg lekési a nyitvatartási időt és ettől a perctől fogva a számítógépes rendszer bűnözőnek és halálraitéltnek kiáltja ki. No..ebben a világban a vezető az Isteni Árnyék nevezetű csuklya:) Azért csuknya, mert senki nem látta soha, hogy ki is van benne. És a hivatalos köszönés ez: May his Divine Shadow's mercy fall upon you! Sam-nek is ezt mondják, még akkor is amikor az automatasort izzítják be neki, ami viszi a vágóhídra... Nézd meg:)

A XI-kerről sokat tudok, mivel ott lakom. Szal' ideje lenne megbeszélni, hogy mikor és hogyan.

Az Isteni Árnyék kegyelme szálljon reád!:)

Zealander - 123-as alkalmazott.

Előzmény: req999 (102)
Zealander Creative Commons License 2003.12.16 0 0 103
Szerintem is jobb az utána:) Nekem nem írtál vissza.

Zealander

Előzmény: Biga Cubensis (101)
req999 Creative Commons License 2003.12.15 0 0 102
Zealander: Úgy látszik, a megalomán hosszúságú usernév gyanús lett a codálatosz védelmi programnak, és megtette a "szükséges" lépéseket. Hm. Az is lehet, hogy direkt figyelik az ilyen neveket. Meg az is elképzelhető, hogy a mailszerverünket megint halállistára tették, mert a környékünkön működik valami internet-casino, és néha mi is isszuk a levüket, mert a rendszergarázdánk ráérős ember, nem szereti átállítani a már bevált dolgokat, még akkor se, ha azok már nem működnek jól. :]



Sophia_: No objection.



Biga Cubensis: Ha lehet, inkább utána. Én se szívesen kelek korán. Szóval találkozzunk szombaton 9.00-kor valahol? (Ez nekem még bőven a pitymallat előtt van ám!) Hol? Én a XI. kerületről annyit tudok, hogy Dél-Buda...

Nekem asszem még nem írtál, eddig legalábbis egy levelet kaptam tőled. A kérdéseket meg természetesen maximális diszkrécióval fogom jó pénzért eladni a vezető tabloidoknak, különösen a Blikk, a Star, a Story, a Kiskegyed, az Elixír, a Természetgyógyász, a Magyar Boszorkánykör és a Színes Ufómagazin nevezetű sajtóbüszkeségeknek. Ahogy szoktam! :]

Biga Cubensis Creative Commons License 2003.12.15 0 0 101
Előtte dumáljunk egy kicsit, vagy utána? Túl korán nem akarok kelni, de legalább egy órával előtte nem árt odaérni, különben nem lesz hely. (Saját tapasztalat.) Akkor irány a nappali, no meg a lábnyom! :-)

Bocs, hogy nem írtam még vissza nektek, vagy írtam? Kissé szét vagyok mostanában, meg lennt, de ma küldök valamit és felteszem a kérdéseimet Req-nak is, de csak akkor, ha köztetek marad! :-)

Előzmény: Zealander (99)
Sophia_ Creative Commons License 2003.12.15 0 0 100
Mehet még más is?:)
Előzmény: Zealander (97)
Zealander Creative Commons License 2003.12.14 0 0 99
Szóval én már spam vagyok? Nem jutottam át a híres Lavey-i hálón:) Most szombaton lesz, de talán megbeszélhetnénk, hogy mikor és hol talizunk, stb.

Paranoia meg rulez, tessék elviselni a rajongókat!:)

Zealander

Előzmény: req999 (98)
req999 Creative Commons License 2003.12.14 0 0 98
Most szombaton megyünk, nem? Én legalábbis eddig ebben a hitben éltem, de talán nem árt ezt megint feleleveníteni. A leveledet most már gyanítom, hogy a hiperintelligens spam-szűrő darálta be, amit ezennel minden elismerés mellett ünnepélyesen kidobtam a fenébe, mert a végén még paranoiás leszek, hogy vajon hány naccerű hódolói levélről maradtam le, ami a weblapomnak köszönhetően szokott megtalálni. :]
Előzmény: Zealander (97)
Zealander Creative Commons License 2003.12.14 0 0 97
Off:

Hey Req! Már megint nem kapod meg a leveleimet? [Mosolyog]

Akkor megyünk a nappaliba?:)

Zealander

trafalgar Creative Commons License 2003.12.10 0 0 96
Nevetve :)
Előzmény: consciousness (95)
consciousness Creative Commons License 2003.12.10 0 0 95
Szia,

"Szép sokat írtál! :-) Pontosan azt az önellentmondást hordozod te is, amit kifogásolsz!"

Ma reggel munkába jövet pont erre gondoltam, hogy ha ezt felhoznád ellenem, akkor semmit nem tudnék mondani rá, mert teljesen igaz. Erre tessék. :))

A saját személyes beszámolódnak meg hiszek, ezért vegyük úgy, hogy visszavonok minden okoskodást. :)

"Ha már a kóanokat emlegetted, akkor van neked egy idevágó: Hogyan mondanád el azt, amit nem lehet elmondani?"

Rosszul. :)

Előzmény: bodisatnya (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!