Így van, ahogy mondod. Viszont a 9 méteres gégecső+tak. készlet tartozéka a rendszernek. Csak gondoltam szólok, hogy feleslegesen ne 7 méteresre tervezd. Persze attól még lehet, csak akkor kárba vész a 9 méteres gégecső.
Ha telefonon keresel, enyém a 820-al kezdődő szám.
Köszi, így már tiszta... azaz csak a végpontokig 40-es a többi lehet bármelyik szabványos eszköz is pl. a 7m-es gégecsöves szívórész (takarító készlet), stb..... Számolgatok/tervezek magánban kereslek, üdv etil...
Persze csomagban minden van hozzá, csak nem külön-külön.
A rendszer direkt 40 mm-es csövekre lett kitalálva, hogy a viszonylag kisebb teljesítménnyel is nagy légszállítási teljesítményt érjen el. A 40/50 szűkítő azért van, mert a falicsatlakozók aljzatai hagyományos 50 mm-esek. Ezért a falicsatlakozó után egyből be kell rakni a szűkítőt és onnantól 40 mm-essel megy a rendszer. Ha jól értem egy 3 csatlakozós alapszerelési készlet érdekel. Ennek az ára - mint azt a honlapomon is láthatod - bruttó 49 572 Ft. Ez az ár 15 %-kal kedvezőbb a listaárnál. Plusz ehhez kellene még a Cube szerelőlap, mert ezt is be kell rakni alapszereléskor. Erre kell majd felhelyezni a gépet. Ennek az ára: bruttó 15 096 Ft. Viszont szerintem jobban jársz, ha megveszed az egész rendszert egyben bruttó 119 784 Ft-ért.
További részletek: www.kozponti-porszivo.hu. De e-mail-en vagy telefonon is szívesen tájékoztatlak.
Megtetszett ez a cube rendszer (főleg a kis teljesítménye, mérete ill. ára miatt) csak zavart, hogy nincs hozzá külön 40-es idom, de látom, hogy a csomagban van "- Szűkítő 40mm/50mm: 4 db" azaz így már végszükség esetén lehet az 50-ez csövekhez is kapcsolni...... vagy az a rendszer fontos része - azaz nem végig 40-es? Külön egy csomag mennyibe kerül azaz mintha a cube 3-at venném meg gép ("- Sistem-Air Cube porszívógép") nélkül? Remélem érthetően kérdeztem, köszi etil....
Külön-külön sajnos nem. Csak alapszerelési készletet lehet venni, amiben minden szükséges dolog benn van (csövek, idomok, falicsatlakozó, ragasztó, kábel, stb.). Ebből létezik 1, 2 illetve 3 csatlakozós kivitel is.
Pontosan mire van szükséged? Esetleg megnézem, hátha maradt valahol ilyen anyagunk.
A Sistem-Air Speedy készülékcsaládot tudom javasolni. Lényegében egy alapgép, de megbízható, jó készülék. Tartozékként adják hozzá a 9 méteres gégecsővel szerelt takarító készletet. A Speedy 150 magassága 705 mm. Ez kb. 150 nm-ig és 4 falicsatlakozóig jó. A Speedy 250 magassága 860 mm. Ez kb. 250 nm-ig és 7 csatlakozóig elegendő. Porzsák egyikhez sem kell.
Bővebb infot és árat az alábbi honlapon találsz róla: http://www.kozponti-porszivo.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=8&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1
Ha megfelelőnek találod a gépet, akkor szólj és egy kicsit még faragunk az árból.
Milyen alapgépet tudtok javasolni, ami 87cm-nél alacsonyabb, viszont nem a leggyengébb teljesítményű (4..5 kiállás, nem túl nagy csőhosszal)? Szempont még, hogy ne kelljen hozzá porzsák és ki tudjam fizetni. Nos?
Tulajdonképpen, csak egy olyan nagyméretű, öntött réz kupakkal ellátott csődarab látszott belőle. Meg még a kupakon volt valami felirat, de nem emlékszem, hogy mi.
Valóban úgy volt, hogy az összes lakás egyetlen közös porszívóról ment, mely a pincében volt elhelyezve.
Nem csináltál róla egy képet? Szívesen megnézném, hogy milyen volt akkor.
Ha jól tudom abban az időben egy porszívógép volt az egész tömbházban és arról takaríthatott mindenki a megadott időben. A probléma az volt, hogy vascsöveket használtak hozzá. A vas pedig nagyon megdrágult a II. világháború után, ezért tűntek el a központi porszívók. Plusz megjelentek a kicsi hordozható porszívók is.
Sajnos erről nem mi szerelők/forgalmazók tehetünk. Egyszerűen így gyártanak lassan már mindent, hogy nem lehet javítani. Új gégecső beszerzésében tudok segíteni, a javításban sajnos nem.
Mivel a vezeték hosszában húzódik, nem gyűjt össze semmit.
A csövet már gőzöm nincs hol vettem, de valami webshopban. Pont most hirdet valaki a Vaterán 1500 forintért csövet.
Egyébként van egy darab Aertechnika Perfetto80 tipusú porszívóm eladó. Új, garanciális, de a csomagolása sérült egy kicsit. A készülék teljesen tökéletes, csak a doboza szakadt.
Az ötlet jó. Én is arra gondoltam, hogy akitől a csöveket vettem, meg a gépet fogom, kérek/veszek egy falicsatlakozóba való csővéget, ami kapcsolós (szervizből visszamaradtat).
A csőben vezetett vezeték nem gyűjti össze a koszt, illetve nem károsodik (pl. valamit felszívsz)?
Én magam készítettem a központiporszívó-rendszeremet, pár hete tettem ide fel képeket róla. A kiegészítőkkel a következő módon jártem el. Mivel nagyon sokallottam az árakat, ezért kicsit barkácsolva töredékéért megoldottam a dolgot. Porszívócsövet vásároltam tíz métert, 350 forint/méter áron ehhez sima egyszerű teleszkópos csövet és kefés fejet kaptam 1500 forintért (Neten vettem). A falicsatlakozóba való csővéget a teknopointnál vettem, simán rá lehet csavarni a porszívócsövet. Ezzel meg is volt minden, amire nekem szükségem volt kb. harmadáron. Aztán még barkácsoltam egy kicsit, szereltem egy kapcsolót a cső markolatrészére, belehúztam egy kéteres kábelt a csőbe, és a csatlakozónál megoldottam egy kis forrasztással, átalakítással, hogy most már markolatról tudom vezérelni a gépet. Itt egy harmincast spóroltam kb. egyórai munkával. Lehet, hogy nem olyan profi, de tökéletesen működik..
Köszi a választ! Csatlakozókból a Beam lesz valószínűleg, ehhez már megvannak a keretek (2 kivétellel). Az az igazság, hogy a téglalap alakút nagyon nem szeretem, sőt az a lényeg, hogy a csatlakozó minél inkább elbújjon (a konnektorok között is), így a Beam négyzetes csatlakozói tetszettek meg anno, de mivel még nem ragasztottam be (elfogyott a PVC ragasztó), így bármi lehet :-)
Akkor ezek szerint a csövet tendereztessem meg, a fej meg bármelyik porszívó feje lehet (hiszen tudjuk, hogy a kp-i porszívók igencsak tartalmaznak luxus árrést is). Így egy normál kp-i porszívó fejének az árából veszek egy jobb hétköznapi porszívóhoz tartozó turbofejet.
Már csak arra szeretnék rájönni, hogy mi kerül a csőben ilyen mérhetetlenül sokba, amikor egy jobb sima porszívó csöve is töredéke és mi kerül 17-20000 Ft-ba egy vezetéken és kapcsolón.
Most gondolkodom azon, hogy egy távirányítós 230V-os konnektorba dugom a gépet és akkor nemhogy vezérelt, de távirányított porszívóm lesz (ha a Bauhausban egy 3 konnektoros cuccot nézünk, akkor +3000 Ft-ért).
Ipari a Ruck. Akkor mondhatjuk a névrokon, világcéget a Systemair-t. Ami egy betű és egy kötőjel különbséges :D De a Hélios nagyon jó példa, ő teljes szortimenttel bír, és német.
Hát igen, ventilátorban az olaszok az ászok. De azért van német ventilátort gyártó cég is. Pl. a Ruck Ventilatoren csőventilátorai jók. Az asszem német. A Helios-t is szerintem Németországban gyártják, legalábbis egy részét.
A csatlakozók és a gégecsövek kompatibilisek egymással. Pl Beam-os csatlakozóhoz is jó a Tekno Pointos cső. Nem egyszer csináltuk már. A falicsatlakozó és annak a beépítő kerete ami nem kompatibilis a különböző márkákban. Tehát ha Tekno Pointos beépítő keretet (falicsatlakozó doboz) építettél be, akkor arra Tekno Pointos falicsatlakozót tudsz tenni.
Sajnos le kell cserélni, ha pont olyan kombinácot választasz előszereléskor.
Nem írnám le a Német gyártókat ha lehet. De Európában ebben az olaszok az abszolúte elsők. Én hirtelen a háztartási ventilátorokban nem tudok német gyártót. Te tudnál mondani? Szagelszivoban meg van a Catanak egy gyára és az összes többi márka (Bosh, Siemens, Elica, Stb..stb) mind az Airforce gyárban készül olaszban Még a Davoline van ami kínai.
Mennyire igaz!!! Már a 30’ években is volt Magyarországon központi porszívóval felszerelt lakás! És nem is 1-2-ő!
Igazán nem akarnám felkorbácsolni a lassan csillapodó kedélyeket, de a ventillátorokra tett kijelentésedet én másképp látom. Konkrétan én a német gyártókat nem írnám le ennyire egyszerűen. Szerintem biztos van német márkában is kp porszívó, csak az árérzékeny magyar piacon talán nehezen lenne eladható. Úgy tudom, hogy a Siemens még az 1930-as évekeben gyártott kp. porszívót, azt nem tudom ma ez így van-e -- gyanítom, hogy nem.
A csatlakozókról: úgy érzékelem, hogy a választott márka determinálja majd a választahtó gégecső+ padlókefe választást is. Mi van ha később egy másik gyártó szettje teszik meg vagy tűnik praktikusabbnak ? Le kell cserélni a fali csatlakozókat ? Kérdés ezt lehet-e később, vagy annyira egybe van építve a csővel, hogy már utólag nem lehet módosítani ?
A falicsatlakozóknál az is fontos, hogy milyen falicsatlakozó dobozt építettél be. A különböző márkák sajnos nem igazán kompatibilisek ebben. Szemétlapát-adapterben jó a Tekno Pointos. Van fehér és fekete színben. Ha alumínium színű kell, akkor Sistem-Air, bár ez picit drágább. Csőből és tak. készletből is olcsóbb a Tekno Point. Vezérlésesnél már nem sokkal drágább a Sistem-Air. A központi porszívók csatlakozása a gégecső és a fej között 32 mm.
Ez egy jó téma, amit most elkezdtetek taglalni. Most építettem a csőrendszert. 2 szinten van 6 aljzat és 4 szemétlapát adapter kiállás. Ekkora mennyiségnél már nem mindegy, hogy milyen aljzatokat és adaptereket vásárol az ember (árban sem mindegy).
Melyik gyártó az olcsóbb etéren?
Később pedig kell ugye cső, meg fej (nem nevezném készletnek). Ebből melyik gyártó az olcsóbb? És ha "távirányítós"-sat akarok a csőből?
És mégegy kérdés: ha turbokefét szeretnék, akkor a szabvány normál porszívók 32 mm-es rendszerére alkalmazott turbokefék is jók? Mekkora egyáltalán a kp-i porszívók csatlakozása? (nem a falira gondolok, hanem pl. a gégecső és a fej között).