Keresés

Részletes keresés

Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 50
Szia Topik,

Köszi, hogy megosztotod a tapasztalataidat!

A kérdőívet szívesen kitöltenénk. Meg tudnád adni a címet, ahova el kell küldeni, és hogy mik a fő kérdések? Mi is örülnénk a buszjáratnak.
Üdv.
S.

Előzmény: topik (49)
topik Creative Commons License 2004.01.29 0 0 49
Sziasztok!

En is a Peterhegyen lakom, leirom a tapasztalataimat (a kornyekrol). Telen valoban rendszeresen takaritjak az Uromi utat (a meredek) es a Karokatona utcat is. Tavaly sok ho esett es egyetlen egyszer nem tudtam felmenni kocsival. Ilyenbkor sincs gond, mert Urom felol lehet kerulni, arra laposabb.

buszjarat: az Uromi Tukor (helyi ujsag) ehavi szamaban van egy kerdoiv amiben felmerik, hogy mekkora az igeny egy Urom kozpont - Peterhegy - HEV jaratra. Minel tobben toltsetek ki, igy valoszinuleg eleindulhat a jarat (valami kisebb busz, vallakozoi alapon, amit az onkormanyzat tamogat)

A kornyek egyebkent nagyon jo, ilyenkor telen kulonosen szep, nem bantuk meg, hogy odakoltoztunk.

topik

Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.29 0 0 48
Bocs - közben sikerult beszélnem a MegaBuildings-el, és kiderült hogy rosszul írták, még nem kell fizetni a következő részletet, ezt csak jövő héten küldik ki. Amit küldtek, az az előző részletre vonatkozó számla volt, csak téves címre és rossz szöveggel ment ki.
S.
Előzmény: Sarkanyolo (46)
blg73 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 47
OFF - Kedves vami! Kérlek nézz át a Platánliget topicba ha tudsz! Tapasztalataid érdekelnének! Köszi!
Előzmény: vami (40)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.29 0 0 46
Sziasztok,
Info: megjött a levél a következő részlet fizetéséről. Igaz, ezt nem az értesítési címünkre küldték, hanem az állandó lakcímemre, ezért még nem volt alkalmam megnézni vajon stimmel-e az összeg, amit írtak (nem vagyok biztos benne).
Üdv.
S.
Előzmény: Sarkanyolo (36)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.28 0 0 45
Vami,

Köszi a progi tippeket. Megneztem a www.zalakeramia.hu-t, tényleg jó honlapjuk van. Letöltöttem a Térvarázs programot, ami nem kis dolog lévén kb. 250Mbyte, 56k-s modemen keresztül egész éjszaka töltődött sőt még másnap is. Jó kis program, segít elképzelni milyen is lesz a fürdőszoba. Viszont egy dologra vigyázni kell: hiába az óriási adatbázis, a színeket rosszul adja vissza. Tudom, hogy monitoron nehéz vissaadni a természetes színeket, de speciel az általunk kiválasztott csempék egész más színűek lettek, ha a számítógép alapján néztük volna, biztosan nem választjuk azokat.

A kitchendraw-t is meghéztem, bár azzal nem játszottam annyit, úgy tűnik ez elsősorban arra jó, hogy pontosan mm-re megtervezzük a bútorokat, ajtókkal, mosogatóval, mindennel.

Én speciel egy másik progit, a DesignWorkhopot használtam (www.artifice.com), a Lite verzió ingyen és korlátozás nélkül letölthető. Előnye, hogy ez egy általános 3D tervező program. Én speciel arra használtam, hogy megrajzoljam a lakás alaprajzát és a falakat, ajtókat, illetve a konyhát nagyjából (téglatestekből) felépítsem. Főleg abban segít, hogy jobban érezni lehet hol mennyi hely van. A progi hátránya, hogy egy kicsit (2-3 órát) tanulni kell a működését, és a Lite verzióban nem sok előre elkészített bútor importálható (igaz, ilyen modelleket lehet töltögetni az internetről, bár ingyen ezt sem könnyű).

Üdv.
S.

Előzmény: vami (40)
dőnci Creative Commons License 2004.01.27 0 0 44
Mi sem tudunk semmi pontosat, de amikor mi ott voltunk a Mart-nál,éppen ott volt egy ember a Harcontól és ő azt mondta, hogy kb 100ezerből hozták ki az egész fürdőt. Tehát gondolom a legolcsóbb anyagokat számolták bele mindenből.
Előzmény: Sarkanyolo (42)
tajmir8 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 43
Pont ezt mondtam nektek tegnap. Nem igazán értem, hogy mi lesz a különbözetnél a viszonyítási alap. Akármilyen árat, pl. 25ezer Ft-os kádat is beblöffölhetnek utólag...
Üdv.
t.
Előzmény: Sarkanyolo (42)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 42
Szia,
Mi voltunk a Mart-nal es kaptunk is arajanlatot, de egyenlore nem tudom hogy ezt hogyan kell nezni. Mert a Mart-nal megmondtak pl, hogy mennyiben kerul a sarokkad, amit kineztunk, de azt nem tudjuk, hogy ebbol a Harcon/Mega b. mennyiert szamolja be az eredetileg felkinalt kadat.
Előzmény: dőnci (41)
dőnci Creative Commons License 2004.01.27 0 0 41
Sziasztok! Mi már voltunk a Mart-nál,és ha eltér az igényetek a tervezettől, mindenképpen kérjetek elöbb árajánjatot, mert ÉRDEMES öszzehasonlítani más forgalmazók áraival megrendelés előtt...
vami Creative Commons License 2004.01.27 0 0 40
Kaptam egy sms-t egyik kedves leendo szomszedomtol, hogy a

www.kitchendraw.com

siteon egy remek konyha es furdo tervezo progit
lehet letolteni... gondoltam megosztom veletek az infot.

mi szombaton megyunk a mart-ba, mert akkor reggel 8-12-ig van nyitva, mig munkanapokon 9-tol.
es akkor dolgozunk. igy megy ez...

tovabbi kellemest, udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (39)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 39
Szia,

Arakat nekunk sem mondtak, mi is voltunk a Mart-ban, hasonloan hozzatok mi is sarokkadat szeretnenk. (Allitolag a sarokkad a legnepszerubb a Primaverasok kozott.) Nekunk is azt mondtak, hogy arakat majd kesobb fognak mondani. Azert remelem amikor az egeszet lefixaljuk, akkor az arban is megegyezunk.

Nem tudom Ti melyik Zalakeramia uzletben voltatok, mi eloszor a koruton, az tenyleg eleg kicsi uzlet volt, de aztan a Jaszberenyi uton jobban lattuk a valasztekot.

Mindenesetre tenyleg nem a legjobb, hogy nincsenek pontosan lefixalt feltetelek, igy csak remelni lehet, hogy majd valahogy megegyezunk. Viszont mi valamivel tobb csempet tetetunk majd a furdoszobaba, akkor majd mondhatjuk az 1800 ft/m2-es munkadijat...:)

Udv.
Sarkanyolo

Előzmény: tajmir8 (38)
tajmir8 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 38
Sziasztok,

Mi (I.ép.T) is voltunk a hétvégén a Z.kerámiánál de sajnos a járólapon kívül nem sikerült választanunk. Teljes csalódottság volt, hogy egy kp.i bemutatóteremben ennyire gyér a választék... Lényeg a lényeg, felhívtuk a Pallagit, hogy abban az esetben mi van ha mi úgy döntünk máshonnan szerezzük be a csempéket. Azt mondta, hogy természetesen csak a különbözetet kell fizetnünk. Az esetleges törésért nem vállalják a felelősséget. A nagy kérdés számunkra az, hogy vajon miért nem kapunk egy listát az alapban kínált burkolatokról, szaniterekről??? Ő hasraütésszerűen mondott egy kb. 1800 Ft/m2-es árat, amiért megjegyzem nem is nagyon láttunk burkolókat. Ugyanez a kérdés merült fel a Mart-nál is. Kádat cseréltünk (normálról sarokra-mert sokkal nagyobb hely marad így) de nem tudjuk, hogy a Pallagiék mennyivel kalkulálnak. Nincs róla árlista ezért elég érdekes lesz majd, hogy mi alapján fogják a különbözeteket kalkulálni (utólag)...

Ha esetleg erről lenne vkinek pontosabb információja, kérlek írjatok.

Üdv.
t.

Előzmény: vami (37)
vami Creative Commons License 2004.01.19 0 0 37
Hali,

mi sem kaptunk meg ertesitot, bar en azt kertem, ha kitoltak az eloszerzodeshez kepest a befejezesi hataridot Aug 10-rol Aug 30-ra, akkor a tobbi
reszlet is csusszon 20 napot - egyetertettek vele, es elfogadtak, nekem februarban lesz esedekes ez szerint.
viszont a reszletet a haz szerkezetkeszultsege alapjan kell fizetni, es ahhoz meg hianyzik a tetoter szint.
Zalakeramiaba mar voltunk, sot nagyon jo a honlapjuk. (www.zalakeramia.hu) van rajta nekik tervarazs szoftver, en mar beuzemeltem decemberben, azota kedvesem minden 7vgn tervez egy uj furdoszobat. jelenleg a zold-kek-narancs-lila kombinacional tartunk :)))

voltam epiteszirodaban, megbeszelni a modositasokat... es epp most tervezik a keritest.

nos, igy megy ez, udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (36)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 36
Sziasztok,

Mi is voltunk fent megnezni a kinalatot, de meg gondolkodunk, elmentunk a Zalakeramia uzletbe is, es megnezzuk meg a MART-ot, az uzletekben nagyobb a valasztek. A csaszarhazas bemutatorol nem hallottam, de allitolag lesznek meg szalagparkettak is, amit majd kesobb meg lehet nezni a helyszinen.

Mas: Ti kaptatok mar ertesitest a kov. reszlet fizetesrol? Mi meg nem - az eredeti tervben jan 20 szerepelt, illetve hogy tiz munkanappal a hatarido elott ertesitenek. Persze lehet, hogy ez epuletenkent valtozik (a mienk a H) attol fuggoen hogy mikor keszulnek el az elso emeletig.

Udv.
Sarkanyolo

Előzmény: vami (35)
vami Creative Commons License 2004.01.19 0 0 35
nos, irok, hogy nehogy elsulyedjen a topic...

mult heten mar 4 haznak a 6-bol keszen volt az elso emelete, serenyen dolgoztak, amikor kint voltam.
Voltunk belsoteri elemeket valasztani... hat a
tervezett bejarati ajto nem gyozott meg. tok vekony tokja volt, egyetlen zarral vedve...

ugy tudom, volt bemutatozas parkettabol most szombaton valamelyik csaszar hazban. volt ott valaki, mik a tapasztalatok?

udv

vmi

Sarkanyolo Creative Commons License 2003.12.12 0 0 34
Info a lakashitel-orulettel kapcsolatban: ma azt mondtak (OC & Volksbank, bar eddig minden nap mast olvastam...), hogy aki meg a mai napig (dec 12) szerzodik es dec 22-ig beadja a hitelkerelmet, arra meg a regi, 4.95%-os kamat ervenyes, nem az uj 8%-os.
Udv.
Sarkanyolo
pentekt Creative Commons License 2003.12.09 0 0 33
Sziasztok!
Mi a Revital lakópark most épülő sorházaiban vettünk egyet, szomszédokat keresünk.
Ha valaki szintén ott vett lakást, légyszi jelentkezzen.
Köszi,
pentekt
vami Creative Commons License 2003.12.09 0 0 32
Valoban az elmult fel evben 235-rol 274-re ment fel. Viszont elotte pedig 2000 tol 2003 tavaszaig 310-rol 235-re ment le. ez pedig 10 M Ft-os hitelnel 2.5 M Ft nyereseg. nos, most melyiket nezzem....

Sztem februarban a hitel folyositasanak idejen 270-280 kozott lesz az arfolyam, es mivel az Euro a dollarhoz kepest is felul ertekelt, es a forinthoz is magas lett, sztem olyan igazan nagyot bukni talan kevesbe lehet... de persze mint mondtam, ha beszakad a forint, es ezt a penzt magyarorszagi korulmenyek kozott kell megkeresni, akkor gaz van. mivel a keresetem eurohoz kotott, igy ettol nem felek. Igazabol akkor nem jarok olyan jol, de a fizetesem tobbi reszebol az esetlegesen leertekelt forintbol sokkal tobb mindent tudok majd venni. Ha pedig nem tudok eleget keresni a lakashitelre, akkor el kell majd adnom a lakast, es venni egy panelt. ez van.

Viszont a Huf-os 13,5 ill. valszeg 16,5-re felmeno hitelt is eleg bator dolog felvenni, ha elhuzodik az epitkezes, valamilyen botrany tor ki... stb.. akkor havi 120-at csengetni albi mellett szinten durva tud lenni. Global kaszino lett a vilag. Hala, hogy felszabaditottak a tokearamlasokat, igy mindenki felult a ringlispilre. A realgazdasag meg le van szarva. Persze ennek is megvannak az elonyei :) en vegul is elvezem ezt a full real 3d szerencsejatekot, amit Elet? -nek hivnak :))

jo szerencset, udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (31)
Sarkanyolo Creative Commons License 2003.12.09 0 0 31
Hello Vami,

Gratulalok a hitelkalkulatorhoz, az elobb megneztem, es bar meg nem volt idom elmelyedni benne, az latszik hogy tenyleg alaposan utanaszamoltal.

En csak egy dolognak neztem meg utana: az Euro arfolyama iden januartol mostanaig kb 240-rol 270-re ment fel, ez 12.5%, 10 millional ez kb. 1.25 millio veszteseg. Persze az arfolyam lefele is mehet es jol jarsz, de ugy erzem eleg nagy batorsag kell ahhoz, hogy Euro alapu hitelt vegyel fel...

Udv.
Sarkanyolo

Előzmény: vami (30)
vami Creative Commons License 2003.12.08 0 0 30
nos, csinaltam egy remek kis hitel kalkulator tablicseket. www.vamosi.com/file

excel varazslat, a sarga mezoket kell megadni, es kopi az eredmenyeket. Szepen osszehasonlithato
5 evre vetitve, hogy a piaci euro ill. az agyonkamattamogatott hitel-e a jobb.
Az latszik, hogy iszonyuan erzekeny a dolog arra, hogy vegul is fog e csuszni az epitkezes e vagy sem. masreszt, ha 13,5%-rol felemelik 16,5%-ra a piaci kamatokat, akkor az nagyon durvan erinti a HUF-os hitelt, ill, ha 4,95% helyett csak 5,95%-ert kapsz kamattamogatasos hitelt, akkor mar nem is eri meg. Egyebkent a futamidore is erzekeny a dolog, ha 84 honapra teszed 240 helyett, akkor 10 M hitelnel havonta 2 e Ft-tal tobb csak az Euros hitel. Viszont nem csak a fedezet 48%-ara kapod, hanem tobbre is, es nincs para, hogyha csuszik a hasznalatba veteli ill. emelik a HUF kamatokat akkor mi van.
EURO hitel egy esetben rossz, ha beszakad majd a Forint, azaz a mostani 270-rol 300 lesz vagy tobb, es ezt a penzt nyomorusagos magyar korulmenyek kozott kell megkeresned. Nos, ebben az esetben a HUF a nyero.

Ill. meg egy dolog... az inflacioval nincs korrigalva a tablazat. nos, ezt mar mindenki sajat maga szubjektiven tologassa.

Kellemes elmelkedest, udv

vmi

ps: kerdesedre:
"Hogy lehet az, hogy az Euro alapu 6.5%-os kamatozasu hitel torleszto reszlete majdnem ugyanannyi, mint az 5% kamatozasu lakashitele?"

nos, en 5,95% HUF-os torlesztovel kalkulaltam ebben az esetben, nekem a VolksBanknal ennyit mondtak, ma szabin van a VolksBankos holgy, ugyhogy holnap meg1x reakerdezek.

ps2: az adokedvezmenyt (evi 120e Ft) is erdemes figyelembe venni, ha valaki pont abba az adosavba esik, hogy el tudja szamoloni. Az az Euro-s hitelnel csak 8 M Ft alatti hiteleknel jar, mert ha nem veszed igenybe a kamattamogatast, akkor az adokedvezmeny is csak kisebb hitelnel jar. (alaposan vegiggondolt torveny ez, milyen jo, hogy 386 kepviselot fizetunk... mintha csak a nagymagyarorszagon elnenk. :))

Előzmény: Sarkanyolo (29)
Sarkanyolo Creative Commons License 2003.12.08 0 0 29
Vami,

Erdekes, amit irsz - nem is ertettem teljesen.

Addig amig meg nem lesz a lakas sajat tulajdoni lapja, addig 13%-os kamatot kell fizetni, de ez az 5%-os torleszto reszlethez kepest "csak" kb 20-30%-os novekedest jelent havonta. Persze valtozhat, hogy ez kinel mennyi, nalunk kb. 20 ezer lenne havonta, ami ugyan nem jo, de azert nem is annyira tragikus.

Hogy lehet az, hogy az Euro alapu 6.5%-os kamatozasu hitel torleszto reszlete majdnem ugyanannyi, mint az 5% kamatozasu lakashitele?

Udv.
Sarkanyolo

Előzmény: vami (26)
vami Creative Commons License 2003.12.05 0 0 28
bocs, akarom mondani havi 625 Ft nem erdekel.
vami Creative Commons License 2003.12.05 0 0 27
jah, eletbiztositas a hitelhez...

nos ez egy volksbankos genyosag, semelyik masik
bank nem ker ilyet tudomasom szerint. hiszen
ott a lakas fedezetkent...

nekem a bankban is 2.5-ot mondtak, es a csajszi
ott rogton ki is nezte, hogyha csak a hitelfedezetre kotok biztositast, akkor mivel 30 eves vagyok ez evente 7500 Ft... na ez volt az a
kategoria, hogy havi 1500 Ft mar nem erdekel.

igy megy ez :)

udv

vmi

vami Creative Commons License 2003.12.05 0 0 26
Sarkanyolo,

gratula szomszed :)
nos, en 2 hete vegigjartam a volksbankos procedurat, mivel a vegleges szerzodesbol
kikerult az, hogy ha nincs hitel, akkor foglalo vissza, az Edina javaslatara
kertem a volksbanktol egy hiteligervenyt. gyakorlatilag elore elbiraltak, hogy
kapok e majdan hitelt.

nos, mivel en se vagyok hazas, es kedvesemmel pedig azert, mert az allam ezert
fizet, es tol, nem fogok osszehazasodni. csak szerelembol. persze az dul nagyon :)

szoval inkabb en is ugy dontottem, hogy az allam havi 15 e Ft-jaert (2 M-et kapnek
kb. azert, mert hazas vagyok, ezt most nem reszletezem, es ha ennyivel kisebb
a hitel, akkor kb. 15 e Ft-tal kevesebb a torleszto) szoval havi 15 e Ft-ert
nem kotok az allam elott hazassagi szerzodest!

Igy en is a HVB-Volksbankos kamattamogatasos jelzaloghitelt nezegettem.
Es igy van, valoban, most 13% kamatot kell a lakhatasi engedelyig fizetni, es
kiszamoltam, ez ha idoben is keszul el a lakas, es gyors az ugyintezes, akkor
is plusz 4-500 e Ft-tal emeli a lakas arat pluszban. Viszont ha nem keszul el idoben,
es az ugyintezes is elhuzodik, valamint a mostani kamatemeles hatasara elszabadulnak
a piaci kamatok (es ez varhato), akkor hasznalatbaveteli engedelyig nagyon sulyos
penzeket kell fizetnem ezen folul.... plusz az alberlet....

ugyhogy inkabb az lett, hogy a bankos csajszi javaslatara Euro alapu mindenfele
kamattamogatas meg magyar allam nelkuli hitelt veszek fel bubor+4%-ra, ami most 6.5%!!!.
a HVB-Volksbankos jelzalog alapu agyonkamattamogatott hitel torlesztoje havi 60 e Ft
lenne, az Euros 63 e Ft. Na ennyit az allamrol! ha lenne rendes monetaris politika,
alacsony inflacio, akkor erre az agyonkamattamogatasra nem is lenne szukseg.
Es ha az orszag nem a balkanhoz lenne kozel, akkor a bankmargin sem lenne 4%!!!
Keletropi rulez.

Ja, es ez a 6.5% nincs kotve a lakhatasi engedelyhez. azaz amennyivel 20 ev alatt
tobbet fizetek torelsztot, az joval kevesebb, mint amit most a piaci kamatozasra
fizetek a lakhatasi engedelyig. Persze, az arfolyam ingadozassal nem szamoltam,
de egy olyan orszagban, ahol egy even belul 20%-os savban mozog az arfolyam, nem
is nagyon lehet.

Mivel a fizum 8 eve az Eurohoz van kotve, en inkabb ezt valasztottam. Es a magyar allam
kapja be a kamattamogatasos hulyeseget.

A hitel kondiciojanak tobbi resze ugyan az. 2% modositasert, 2% folyositasi (90 e Ft
a max.!!!) kozjegyzo...
viszont nekem azt mondtak, hogy nem kell ertekbecsulni.
Furi, hogy ossze vissza beszelnek... egy bankban...

Nos, tovabbi kellemest, udv

vmi

Sarkanyolo Creative Commons License 2003.12.05 0 0 25
Szinten a hitellel kapcsolatban most olvastam, jo hir lehet, bar a pontos kovetkezmenyeit meg nem tudom:

http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20031204jelentosen1.html

"A jövő év elejétől több mint ötven százalékkal kevesebbet kell majd fizetni az államilag támogatott lakáshitel-szerződések közokiratba foglalásáért a közjegyzői díjszabások módosításáról szóló rendelettervezet szerint - írja a Világgazdaság csütörtöki számában."

Ez is erdekes lehet az adokedvezmenyekreol:
http://origo.hu/uzletinegyed/hitel/lakashitel/20031112jovore.html

"Megnyírbálták a lakáshitel adókedvezményeit, nő viszont jövőre a szocpol, s akár a lakbérfizetéshez is igényelhető állami támogatás. Tervezik a lakáshitel járulékos költségeinek csökkentését, s olyan hitelkonstrukciót, ami kevesebb önrésszel is lehetővé tenné a kölcsönhöz jutást."

Udv.
Sarkanyolo

Sarkanyolo Creative Commons License 2003.12.05 0 0 24
A hitelugyintezessel kapcsolatban jartam az Otthon Centrumban, illetve korabban a Volksbankban is - megosztom Veletek, hatha segit Nektek is. Tobb dologban egymasnak ellentmondo infot kaptam, ezeket majd tisztazni kell.

A legfontosabbak: a kamatra az OC-ban 5.95%-ot mondtak. Ez nekem furcsa volt, mert a Volksbank tajekoztatojaban uj lakasra 4.95% szerepel, ezert ma ismet elmendtem a Volksbankba, es szerintuk is nincs akadalya a 4.95%-os hitelnek. (Ehhez nem is kell hazasparnak lenni, az csak a max. hitelkeretet noveli.)

A futamidorol: mi a minimalis futamidovel szeretnenk felvenni a hitelt. Korabban a bankban 5evet mondtak minimumra, ehhez kepest az OC szerint 7ev a minimum, mert csak egy ev mulva esedekes es varni kell a foldhivatali ugyintezesre. Ismet a bank: miutan kulon rakerdeztem, kiderult, hogy rosszul tudta a banki ugyintezo is, tenyleg 7 ev, de ennek az oka nem az, amit az OC-ban mondtak, hanem az, hogy a Volksbank most a HVB bank hitelet kozvetiti (korabban ez nem volt), es ezert a HVB diktalja a felteteleket, ezert ment fel a min. ido 7 evre - ami nem tul jo, de allitolag igy van.

Viszont: ameddig nincs meg a lakas sajat tulajdoni lapja, addig kb. 13%-os piaci kamatot kell fizetni, ami joval tobb, mint az 5%-os kamat. A tulajdoni lap allitolag (bank, OC szerint) az atadas utan 3-4 honap mulva varhato a foldhivatali ugyintezes fuggvenyeben, de garancia persze nincs...

Az eletbiztositasrol: az OC szerint kell kotni, a hitel erteketol fuggetlenul 2.5M forintra, es mar a hitelszerzodes kotestol el kell kezdeni folyositani. A Volksbank munkatarsa szerint viszont a hitel ertekevel megegyezo osszegre kell kotni, viszont nem a szerzodeskotestol, hanem a hitelfolyositastol kell csak indulni. Es nem is kell feltetlenul eletbiztositas, lehet un. hitelfedezeti biztositas is (ez kb.20-25 ezer evente). De a pontos felteteleket egyenlore meg nem tudtak megmondani (majd a szerzodeskotestol).

Egyeb koltsegek (ebben tortenetesen ugyanazt mondtak), 2% hitelfolyositasnal, 1% kozjegyzoi dij, ertekbecsles (ami persze okorseg, hiszen tudjuk a lakas erteket, de ettol fuggetlenul kell) 20ezer (+AFA), valamint folyoszamla dij a banknal, ezer/negyedev. Ha valaki hamarabb vissza akarja fizetni a hitelt, akkor a hatralekra ki kell fizetni a 2+1% szerzodesmodositasi dijat.

Szoval sok info meg nem teljesen egyertelmu - ha pontosabbak kiderulnek, itt megoszthatjuk egymassal.

Szep hetveget!
Sarkanyolo

Sarkanyolo Creative Commons License 2003.12.05 0 0 23
Sziasztok,

Meghanytuk-vetettuk a dolgot, es mi is alairtuk a szerzodest.

Igaz, hogy a szervezesben, informacioaramlasban nemi kaotikussag volt neha, de ugy tunik nekunk hogy nem akarnak atverni, a kivitelezo is rendesnek, korrektnek tunik, az ugyvedi irodaban is rendesek es keszsegesek voltak amikor elmentunk szemelyesen, ugyhogy bizunk abban, hogy szepen fel fog epulni minden.

Tovabbi info: allitolag jovo hettol vmikortol lehet majd megnezni a csempeket, ajtokat, stb., ezekrol (reszben) hamarosan dontenunk kell majd.

Udv minden leendo szomszednak:
Sarkanyolo

Előzmény: Sarkanyolo (21)
vami Creative Commons License 2003.11.28 0 0 22
igen, Pallagi ur nekem is azt mondta, hogy lesz a kertkapun is kaputelefon rendszer.

Orommel jelentem be, hogy tegnap alairtam a vegleges adasveteli szerzodest. Osszesegeben nagyon korrektnak talatam a procedurat, vegul is a muszaki leiras a kaputelefon -video-audio- cserejen kivul csak jobb lett, mint volt.

A szerzodesben is korrekten modositottak, ahol kertem, es lehetoseg volt. Vegul meg egy kocsibeallora is reabeszeltek, igy vegul is vettem azt is, es nem lesz para, hogy hova allok. az elottem levo par 2-t is vett a lakasahoz, ez nyomatekosan befolyasolt arra, hogymegis vegyek meregdraga 800eFt-ert egy aszfaltal boritott 5x2 metert. vegul is hitelre ez azt jelenti, hogy havi 6 e Ft 20 evig. :)))
A kaputelefon cserere becsszobeli igeretet tettek, hogy elszamolunk vele kesobb.

Leadtam az alaprajzvaltoztatasi igenyeimet is, irasban osszefoglaltam, es magyarazo abrat is mellekleltem (PhotoShop rulez). Arrol tajekoztattak, hogy jovo heten mar lehet burkolatokat valogatni az epitkezes helyszinen levo kontenerben... kivancsi vagyok lesz-e olyan amire az asszony nem azt mondja, hogy fos. altalaban ahogy asszonyt ismerem, rikitozold es elenkpiros csempekert lesz oda :))) vicces gyerekszobara szeretnenk az egesz lakast :) vidamsag mindenhol.

nos tovabbi kellemest nektek is, varom a hirekiteket kedves szomszedok, udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (21)
Sarkanyolo Creative Commons License 2003.11.25 0 0 21
Vami,

A kaputelefonrol: nekem tegnap Moshe ur azt mondta, hogy ket kivezetese lesz, a kertkapunal is es a haz bejaratanal is. Ez "ellensulyozna" azt, hogy az eloszerzodesben video-kaputelefon volt.

Remelem jol megy majd minden az alaprajzvaltoztatassal!

Udv.
Sarkanyolo

Előzmény: vami (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!