Egy 20 W-os végfokot, ha szeretnék összekötni egy (70-cm-en, 300-500mW bemenettel) rádióval, van e jelentősége a kábel hosszának, minőségének, és a csatlakozóknak pl. SMA megfelel-e a koax mindkettő végére?
Hát igen fiúk kissé bonyolult a VX-7 kezelése.1 hét alatt talán belejövök.Monor közelében lakik valaki? jó lenne ha valakivel ki is tudnám próbálni.(Pilis)
Ha valakinek szüksége van a vízhatlanságra mert vizen gázol át vele, vagy bele akar hallgatni az 50MHz (vagy a műsorszóró sávba) az nem teheti meg az FT szériában, de már a VX2-től van vétel 0.5-999MHz ig, VX6-tol vízállóság. Ha az FT60-at nyomod víz alá akkor az már 1óra mulva tropa lesz, nemhogy 1év..
Vagy lehet venni TH-F7E -t ami szintén messze többet nyújt (SSB, 0.1-1300MHz, stb). Persze ha ipari kivitel (strapabíróság) kell, (mert néha leesik a háztetőről), az más téma..
Nekem is ilyen tapasztalataim vannak, két amatőr havernak is van vx-2-es az egyiknek pár hónap alatt tönkre ment a vételi érzékenysége (2-3 hónapig várt a javításra), a másiknak pedig teljesen lekopott az összes gombja(kb fél éves kütyük), nekem már több mint egy éve megvan az ft-60-as és még semmi baja sem kopása nincs pedig használom kézből mobilból és stabilban egyaránt, ez jó nagy strapabíró bevált formájú féltégla de nem cserélném le a vx sorozat egyik tajára sem!
Ja meg a Dial gombja is kivan már szopósodva teljesen.
Nemtom, hogy én használom e nagyon keveset a 60-ast, vagy ő nagyon sokat a VX-et , de ég és föld a kettő ~1 év után. Márpedig én hordom magammal sokfelé, bicajon, motoron, túrán, övre akasztva, itthon is ezzel stabilozom, szal nem keveset használom, és mégis semmmi baja. Még ha ráfizetne sem cserélném el:)
Nem akarlak lelombozni, remélem csak "felénk" nem vált be ez a készüléktipus, de van egy ilyen itt a környéken....még garanciás is....de már elég meggyötört. Ha jól tom, most is épp szervízben van.
Az ezüst színe erősen kopik, igaz, hogy maga a fém alatta hasonló szinű, de akkoris erősen viseltes benyomást kelt, a gombjai szintén kopnak. A kezelése is nehézkes, ha jól tom pl. külön potis zajzár nincs is, csak menüből lehet zajzárazni, ez nagyon bosszantó tud lenni használat közben. A kijelzője mutat mindent, csak éppen normális jó nagy karakterekkel nem lehet vele a memória csatorna nevét kiiratni, pl. PMR 8. A jackaljzatok mind speciális vízállós fajták, véletlenül se legyen jó hozzá a sima dugó.
Sorolhatnám még.
Hozzáteszem nem az enyém a készülék, de már láttam, próbáltam, és a gazdája nagyon nincs megelégedve vele, kiábrándult ezzel a tipussal a Yaesukból. Azt hitte az FT60-as is hasonló, de amikor meglátta, ő is kipróbálgatta, nyomban elcserélte volna velem.....de inkább nem lett üzlet:)
Ja és van egy olyan kis hibája, hogy néha gondol egyet, és elkezd mászkálni a frekije pár kHz-et...ami torzulásban nyilvánul meg, de néha már brutálisan. Bemászik pl. két PMR csati közé...
Na most nem tudom, hogy csak ez egy peches darab, mindenesetre elég érdekes.
Ha már senkitől nem lehet ft60-at szerezni akkor mondjátok meg mit érdemes vennem.DND vs. ANICO.-----------ICOM IC-E90(86e ft.)(6.25lépésköz) vs.VX6E(76e ft.).Megyek és megveszem valamelyiket a f*szom tovább várni.PMR-ezésre is szeretném használni.Ft-60-nál mind2 jobb nem?
Ugyan nem magyar, de egyszerű kezelni, és szerintem az egyik legjobb létező oktató program a Teach31 nevű, ZL1AN munkája. Érdemes megnézni, gyakorolni sem utolsó !
CW - TRX V1.7 MORZE TANULASHOZ tuti Dosos bár angol de nagyon egyszerüen használható a txt fájlban minden le van írva, ha küldenél mailt válaszként megküldom a progit ha érdekel!
Mármint SSM-2166... Határozottan szimpatikusnak tűnik ez az IC. Lassan már nem lesz érdemes semmit sem házilag tervezni, mert az Analog Devicesnek tuti van rá egy kész, cél-IC-je... :)
......Én is amatőr vagyok, én is építettem detektoros rádiót, de azt vallom hogy a tudást, információt meg kell osztani, mert KINCS......
Vagy egy hónapja ment az élénk duma, a "Ki az amatör?" téma körül. Had dicsekedjek, és példálózzak! Mivel esmét a rádióamatörködés felé fordúltam, és nulláról indúlva, nagy segedelem volt (barátilag) az a sok ötlet, és tanács amit Tőletek már ezidáig kaptam. Elsősorban Qqbercinek köszönhetően. Nos Ő volt szíves, és meglepett egy nagy csomó "irodalmi művel". (Mivel írtam itt annó, hogy évtizedeken keresztűl gyűjtögetett RT-im, RT ÉK-im az enyészeté lettek. :-(( ) Nos e baráti sagítségnek bémutatnám az első megvalósulását:
Ahogy láthatjátok a projekt meglehetősen "koros" :-)! Leírása a háttérben lévő 1949-es Rádió és filmtechnika egyik példányából való. Igaz, ott a kiindulás egy telefoninduktor. (Mert jól csapágyazott, stb...) Jómagamnak volt egy "Isten tuggya, mér nem dobtam ki!" vagy ötvenéves MOM gyártmányú regiszter hajtóművem. Ez ráadásul tud 1:3, 1:2, 1:1, 1/2:1, 1/3:1 áttételeket, így még variálhatok tekercselés közben! A huzalvezetés is megoldott, de én még nyomtam a menetes tengelyre egy recés kereket is, mert azt tapasztaltam, hogy sok esetben a huzal fektetése így jobban kézbentartható. Nos mindez valszeg nem jöhetett volna létre, ha nincsenek amatőrök, leírásaik, és az amatör szolidalitás!