Ácsi kicsit a nyalással. Nagyképűen azt állítani én mindent tudok, és mindenki máson keresztül gázolni hogy csak nekem jár nyalifali még nem jelenti azt, hogy mindent tud. Szomorúan kell közölnöm, hogy a buddhizmusnak csak a negyede tudható meg könyvekből sajnos a másik háromnegyede tapasztalat alapján érthető meg. És az itt egy szem nincs csak én nem tévedhetek nekem nem kell belátnom a hibáimat mert jön meg megy eszetlenség van felelősség nuku.
Ui. Amit itt tanítanak annak köze nincs a buddhizmushoz. mert amit itt tanítanak egy rakás nihil amiben nem létezel a végső ízé szerint. Buddha útja pedig a megszabadulás. Már most a megszabadulás és a nem létezés között hangyafütyinyi különbség van.
Ha valakiben a tűz elem megborul, és elharapódzik, ott vitának nincs helye, mert nincs abban a helyzetben, hogy beszélni lehessen vele. Így van ez a többi elemnél is, ha túl nagy a kilengés. A tűz elemben elharapódzott emberről tudnunk kell, hogy mindig igaza van, és ha tévedését soksoron megcáfoljuk, és ha véletlenül belátja tévedését, azt még hozzá fűzi, azért van, mert eredendően Te, mint vitapartner rosszul fejtetted ki:DDDDD
Nomeg az is eleve partalan, ha valakivel írásban vitatkozunk akár éveket, eredmény nélkül, akár telve személyeskedéssel. Ez egy betegség. Ám ilyen betegség szerintem minden dolog mérleg nélküli elfogadása (csakhogy vita ne legyen, vagy a túlzott érzelgősség, és még lehet sorolni).
Természetesen ide nem tartoznak azok az emberek, akik az mellett, hogy tűz elem által uraltak, még primitívek is. Velük nem a verbális kontakt visz eredményre (ritka eeteket leszámítva), hanem a fizikai, lévén mint egy képzetlen eb, vagy hisztis gyermek, nincsenek a verbalitás szintjén. Viszont a fizikai ráhatásból értenek secc perc alatt, míg évek beszédje csak falra hányt borsó. :)
Egyáltalán nem mondom meg hogy mit csinálj meg mit ne csinálj. Egyáltalán nem tartozik a beszélgetés kategóriájába amit előadsz hónapok óta. Hogy rosszul nyomod arról pedig nyugodtan lehet véleményem miután tanítod és dirigálod. Ha nem tanítanád és dirigálnád akkor is lenne véleményem persze, de így még inkább.
Egyáltalán miről beszélsz? Mondom nyilván érdemben válaszolj mire előveszed a fölényes semmit hogy gúnyolódok, amire nem került sor. Nem gúnyolódtam, te pedig a tévedtem, nem tudom és ilyen igéket nem ismered ehhez képest dirigálod a semmit.
Igen, mert ez még a régi rendszerben készült (nem "article", hanem "content"), ezen is gondolkodtam, h át kéne-e tenni olyan formátumba. A csinosítás annyiból állt, h az eredeti angolban néhány helyre más szutták vannak linkelve, és akkor olyanokat kerestem, amik nekünk megvannak lefordítva. Az nagy kár, h a DN 31-es nincs, mert fontos is, érdekes is.
Azért, mert az eredeti is versben van. Slóka a műfaj neve, 8 szótagos sorok, általában párban. A Dhammapada nagy része is ebben van, sokféle dallammal énekelik, pl. így.
Így mondta a Beérkezett, az Arahat, tőle így hallottam: "Gondoljuk el, hogy egy embert elragad egy csábító és kellemes folyó árja. Egy másik, helyes látással bíró ember áll a folyóparton és látva ezt így szól:
- Jóember, bár egy csábító és kellemes folyó árja ragadott magával, kissé lejjebb egy sodrással és örvényekkel teli tó van, ahol szörnyek és démonok laknak. Elérve ezt a tavat szörnyethalsz, vagy halálos fájdalmat érzel majd.
Az előbbi ember, hallván a másik szavait, kézzel-lábbal erőlködik, hogy a sodrással szembeszálljon."
"Járjon bár fájdalommal, el kell hagynod az érzéki vágyakat, ha a fogságtól mentes jövőre törekszel. Éberen, teljesen megszabadult tudattal érintsd a megszabadulást most itt is, ott is. Egy bölcsességmegszerző beteljesítve a szent életet, úgy mondják, elment a világ végéig, elment a túlsó partra."
Gőzöm nincs, hogy miért kell versbe tördelni.
Ja, és itt még Aarhatról van szó, ami különös érdeme a dolognak.
Ebben semmi más nincs, mint az, hogy légy hű magadhoz ... nem máshoz.