Keresés

Részletes keresés

bd Creative Commons License 2007.06.17 0 0 43337
Kaptam ribizliket (pirosat, lilát), és egrest.
Ettem volna nyersen, de iszonyatosan savanyúak.
Mit kezdjek velük?
Cesete Creative Commons License 2007.06.17 0 0 43336
Köszi, a recepteket elmentettem (időközben kutakodtam a gombászós topikon is). A fiam végül a gombapaprikásra szavazott, ám időközben váltott, így "egyszerű" újhagymás, tojásos gomba lett, amit imád (én azért meginogtam, mert előkészítés közben igen-igen pacaljellegű lett az alapanyag, ami nekem brrrr...)
Előzmény: zsebi41 (43335)
zsebi41 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43335
Én ezt ajánla Mennyei saláta

 

Hozzávalók:

ˇ  10 dkg ruccola

ˇ  20-30 dkg spenótlevél

ˇ  1 csokor bazsalikom

ˇ  1 csokor újhagyma

ˇ  5-6 szelet szárított paradicsom

ˇ  20-30 dkg laskagomba

ˇ  5-6 szem paradicsompaprika (a boltban kapható üveges kiszerelésből)

ˇ  1/2-1 dl olívaolaj

ˇ  1 kávéskanál balzsamecet

ˇ  1/2 citrom

ˇ  1-2 gerezd fokhagyma

ˇ  só

ˇ  bors

ˇ  morzsolt oregánó

Elkészítés: A spenótot megszabadítom a szárától, majd a ruccolával és a bazsalikommal együtt leöblítem, és az egészet egy szép tálba tépkedem. Megtisztítom az újhagymát, és kb. fél cm-es darabokra vágva azt is hozzákeverem a salátához. A gombát és a paradicsompaprikát szintén feldarabolom, majd a szárított paradicsomszeletkékkel szintén a salátához adom. Az olívaolajhoz a balzsamecetet és a citrom kifacsart levét hozzákeverem, a fűszereket és a zúzott fokhagymát hozzáadom, majd az egészet a salátához öntöm. A hűtőben 1-2 óra alatt istenien összeérnek az ízek! Bármilyen húsféléhez illik!

nám
Előzmény: Cesete (43332)
ribizli Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43334
Én levesnek szoktam megcsinálni, nagyon szeretjük.
Hagymát dinsztelek, ráteszem a falatnyi csíkokra vágott gombát, átforgatom, aztán majorannával, sóval és borssal fűszerezem, vízzel felöntöm, és megpárolom ízlés szerinti puhaságúra. Vajas galuskát (1 tojás, 1 ek vaj/margarin, simaliszt, só) szaggatok bele, majd tejföllel behabarom, és utánaízesítem, petrezselyemzöld se árt meg neki.
ribizli
Előzmény: Cesete (43332)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43333
www.netgombasz.hu  Recepttár
Előzmény: Cesete (43332)
Cesete Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43332

sziasztok!

életemben először vettem laskagombát (szép nagyok:)), de igazából nem tudom, mit tegyek vele (a szokásos gomba, só, bors, petrezselymen kívül)

 

a mindmegettén ami szimpatikus, az a gombapaprikás nokedlivel, de az nem túl diétás (vacsorára lenne)

 

ötlet, tapasztalat? előre is kösz!

fárosz Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43331

Talán van aki nem tudja.

 

 

Konyhai egységek!


Mi mennyi?

Kávéscsésze : 1 dl
teáscsésze: 2 dl
vizespohár: 1,5-2 dl

Néhány gyakran használt rövidités:
mokkáskanál: ml
kávéskanál: kk
teáskanál: tk
evőkanál: ek

kb.
1 csapott tk só: 1 dkg
1 ek zsemlemorzsa: 1,2 dkg

1 csapott ek búzadara, cukor, gyümölcslé, likőr, liszt, mustár, pálinka, paradicsompüré, só, szószok, tejföl, tejszín, túró, víz: 1,4 dkg

1 csapott ek reszelt sajt: 1 dkg
1 púpozott ek búzadara, cukor, liszt, só, zsemlemorzsa: 2dkg
1 késhegynyi só: 3 gr

1 liter liszt: 65 dkg
1 dl liszt: 6 dkg
1 dl búzadara: 7 dkg

0,5 dl szesz: 0,5 dkg
1 kockacukor: 0,5 dkg

1 kisgej hagyma: 2 dkg
1 közepes fej hagyma: 5 dkg
1 nagy fej hagyma: 10 dkg.

Előzmény: mzsperx (43328)
fárosz Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43330

Tűtdelt nyúlgerinc sütve

 

Hozzávalók: 1 nyúlgerinc, ha kicsi akkor a hátsó combokat is hozzávesszük,

10 deka füstölt szalonna, 5 deka zsír, 2 dl tejföl, 1 kisfej vhagyma

 

Készíthető pácolt, vagy friss nyúlgerincből egyaránt. A húst megtűzdeljük a szalonnával, megsózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A húst rátesszük a forró zsírra, mellé az egészbe hagyott, de 4-be bevásgott hagymát, kevés vízzel felöntjük, fedő alatt félpuhára páróljuk. Ráöntjük a tejfölt és a saját levével gyakran locsólgatva készre sütjük.

A húst tálalótálra rakjuk a visszamaradt pecsenyléből szószt készítünk. Makarónival tálaljuk.

Előzmény: mzsperx (43328)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43329

persze...megtuzdeled fokhagymaval es baconba tekered, a sutobe alal appritasz egy jo adag hagymat, egy kis feherbort. lefoliazod, betolod a sutobe amikot a husi nagyjabol megpuhult, folia le, megpirit. zuldfuszerek, so, bors izles szerint

 

H.

Előzmény: mzsperx (43328)
mzsperx Creative Commons License 2007.06.16 0 0 43328
jó reggelt
egy kis nyúlgerincet szedtem ki a mélyből. egyszerűen szeretném elkészíteni (legjobb lenne a sütőbe tolni) - tud valaki receptet ajánlani?
tuutuu Creative Commons License 2007.06.15 0 0 43327

Teljesen egyetértek, de most épp jókor voltam jó helyen, a kezembe nyomták, mit tehettem?

Legalább most egy évig nem kell törődni a leckével...:}}

Meg tudtam, hol álldogált a röfi az utolsó percéig...

Előzmény: joy (43322)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.15 0 0 43326
Oké, de más alkalmakkor is ez volt a helyzet, lehet, hogy pici javulás van. Remélem, mert nagyon imádom a fokhagymát...
Előzmény: joy (43321)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.15 0 0 43325
Nekem az is jó, ha valaki megmondja, mi a vonalkódja ( na nem a Fábry-féle...:}}) az alkalmas cuccnak...
Előzmény: joy (43320)
joy Creative Commons License 2007.06.15 0 0 43324

Off!

Ez csak a QF.7-es verzzel nézhető?

Nálam semmi, csak egy kérdőjel a Q-betűben.

On!

Előzmény: Törölt nick (43323)
joy Creative Commons License 2007.06.15 0 0 43322

Maradok a baromlábszárnál.

Az főzéssel 1ütt 3 ó.

:o)

Előzmény: tuutuu (43310)
joy Creative Commons License 2007.06.15 0 0 43321

Nem akarlak elkeskenyíteni, de a fejhúsban levő enyv és zsiradék védőréteget tud képezni a nyomorban!

:o)

Előzmény: tuutuu (43291)
joy Creative Commons License 2007.06.15 0 0 43320

Nem lesz könnyű dolgod!

Kevés az olyan üzlet, ahol egy drágább borsörlőt ki lehet próbálni!

/Én sem venném meg azt, amin észre veszem, hogy már valaki bekoszolta!/

 

A komolyahbb kialakítású, jobb minőségű drága.

Az enyémek üvegszerűek /Fackelmann/, örlőrész -megnéztem- kemény fém, szabályozható, és jól bírják sok év óta. A fiatalabbik is legalább 5 éves.

Előzmény: tuutuu (43289)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43319
Aha, felakaszthatót, de emeleteset. Kb 30 x50x50-es méretűt, de az se baj, ha 60 cm a teljes hossz.Még az sem az igazi, amit én találtam, mert nem látom, hogy lenne tálcája a víznek. A lányom, aki ismeri az eredeti ócskát, és kereste az ikeeában nekem, azt mondta, hogy az ott található sokkal kisebb volt(és túl azon az árhatáron, amit én megadtam neki). Mivel én szökőévben egyszer jutok el oda, maradna a webbolt. Van más, az ikeán kivül, ami ilyesmit árul?
Előzmény: tasha (43317)
panettone Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43318

Báthory Háztartás Nagykereskedő
1239 Budapest, Péter apostol u. 3.
Tel: + 36 1 284-4327

 Kérdezd meg itt a szárítót.  
tasha Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43317
ja, azt hittem felakaszthatót keresel, bocsi!
Előzmény: Törölt nick (43316)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43316
Letettem a linkbeszúrásról, csak úgy mezei módon:http://www.ikea.com/PIAimages/23867_PE098356_S2.jpg
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43315

meg sem közelíti az igazit,

ha sikerül beszúrnom, ez az:

Előzmény: tasha (43313)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43314
Az enyém is egy régi szocreál darab, megérett az is a cserére, a lányaim már leszólták, de addig nem dobom ki, amíg nincs másik, pedig már ritkán használom, mert hálistennek gép mosogat többnyire. Éppen nem fér a mosogató fölé (a nyaralóban sem), hanem a mellette lévő falra, alatta már a padló van.
Előzmény: tuutuu (43312)
tasha Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43313
és ez az ikeás? 2500 Ft, felakasztható
Előzmény: Törölt nick (43303)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43312

Az előbb jöttem rá, mit is kerestek..

Segíteni a beszerzésben nem tudok, de a lányomnak nemrég vett kéglijében ilyen van-a mosogató fölé szerelve.

Vagyis oda csöpög.

Dehát ez igazi szocreál holmi, műanyagozott drótokból, és ha nem barkácsolok rajta, ma is széthullana a legkisebb mozdulatra..

Az egyemeletes, de ha nincs tálca, goto mosogató.

Előzmény: Törölt nick (43311)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43311

H G: itt csak praktiker van, ott nincs, még a baumax jöhet szóba, az lesz a következő állomás.

 

 

efzsuzsa:Ebédszünetben bementem a közeli Kátayba (ahol korábban nem volt), most láttam egyet, a méret jó, csillog-villog, de tálcája az nincs (a földre csöpögjön a lé?),  de az ára : 14990!!!!!!! Hát annyit még akkor sem adnék érte, ha a fizetésem (ami aprócska) az ötszöröse lenn a mostaninak.

Előzmény: efzsuzsa (43308)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43310

Na jó.

Évente átlag egyszer kerül rá a sor, mert nagyon jó, de a boncmester utálja a 3 órás melót( ez én volnék ).

Már felvetettem, hogy esetleg azzal a 6 lyukú tárcsával ledarálva kellene kísérletezni, amit Apósom cuccai közt találtam, de eddig ez nem sikeres kísérlet volt.

 

Szóval. Végy egy fejet, füle legyen! Fél fej is jó, mert végül túl sok lesz a meló..:}}

No, ezt a (fél) fejet szépen, szakszerűen, nagyon éles késsel mindenféle ehetőnek látszó alkatrésztől le kell tisztítani.

Nekem szikéim is vannak, eléggé le szoktam pucerálni a csontot...

Ezután jön a neheze.

Az alapanyagot szintén baromi éles késsel 0.5x0.5x0.5 centis darabokra szoktam szabdalni ( ezt szeretném a nagylyukú tárcsával megspórolni, mert ez a neheze).

Ezután már nagyon egyszerű, pörköltet kell készíteni.

Mivel melegszendvics lesz belőle, elbírja a bazsalikomot, meg kedved szerint az egyéb fűszereket is, akár sokat is.Nameg kis vörösbort is, már ha van kéznél.

Ha elkészült ( a füldarabok is könnyen rághatók) a dolog kész.

Kisebb pitlikbe szétmérve mehet a hűtőbe.

A cucc könnyen szeletelhető, és rátehető a kenyérre/zsömlére/bármire.

Én úgy szoktam, hogy kicsit pirítok a kenyéren ( erre megy majd az áru), másik oldalát jobban megpirítom, fokhagymázok, ráteszem a szeletelt kocsonyás állagú pörköltet, aztán, mikor már átforrósodott, hagymakarikákat hajigálok rá, megpirítom kicsit, és hamm.

Az asszony vékony sajtszeleteket szokott rátenni, de úgy kell neki...:}}

 

Elég olcsó, kiadós, nagyon finom, cserébe tökölős kaja...:}}

 

Előzmény: panettone (43306)
H_G Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43309
OBI-Praktiker-Bricostore boltokban nézted?

Előzmény: efzsuzsa (43308)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43308

 Üdvözöllek a klubban!

 Maga is könnyelműen kiselejteztem a régi, ezer forintos, akkor még bárhol kapható falraaksztósomat, mely picurka konyhámban tényleg nagy segítség volt...

Azóta KERESEK!

Évekkel ezelőtt, amikor még nem kellett, vagy hatféle is volt az IKEÁBAn, olcsó is , drága is , kicsi is , nagy is - és volt piros, amit kinéztem magamnak a konyhai színvilágra tekintettel.

 

S aztán ért a meglepetés.

A műfaj megszűnt, illetve aranyárér van, például az Ikeában.

Még az vele a bajom, hogy szélesebb, mint a hely, ahová be kéne férnie és , szerintem, nagyon nehéz... Krómozott, szép, nyilván ezer évig jó - de én mégsem veszem meg.

 

A Kátayban egyáltalán nem találtam falraakasztóst.

 

Ha valaki tud valamit, szóljon!

 

 

Előzmény: Törölt nick (43292)
Zitka Creative Commons License 2007.06.13 0 0 43307
azt tudom, hogy az ikeás full rm.  "svéd acél" :-))   Az olcsóbbakra gondoltam, hogy azokat jól meg kell nézni...
Előzmény: VKOrsi (43305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!