Szóval kekszdara+kakaó+rum. Más kell hozzá? pl: lekvár stb....
Ja és a máz...... na azt hogyan csináljam..... :( sajns még eddig nem sikerült soha olyanra gyártanom hogy meg is álljon valaminek a tetején.... hát még az oldalán.... haha....
Én néha szoktam csinálni, nagyon nagyon szeretem. :) Én így csinálom: a lereszelt tökhöz jó sok apró kaprot keverek, sót teszek hozzá+lisztet. A masszából kis lepénykéket csinálok, vagy ki mit szeret.... majd megforgatom zsemlemorzsába és végül olajban kisütöm... :)
Tökös lecsó sztrapacskával, a paprika tv-n láttam a 10 legjobb tökös étel között-a többit nem láttam de talán a honlapjukon van recept. Nekem a tökös mákos nem rétes, hanem pite tetszik még....
Nyanyad, nagypapi51, koszonom szepen a turogomboc receptet, megcsinaltam tegnap - nagyon finom volt!
Most mar maskor is fogok csinalni, mert tenyleg egy egyszeru etel, es nagyon finom. Csinaltam is boven morzsat, betettem a melyhutobe, ha ramjon a turogomboc csinalhatnek, sokkal hamarabb megy igy.
Csak tippelek, nem próbáltam még. Muffin, rántotta; nyersen salátaadalék; zöldségropogós (mint cukkiniből, recept talán Kanbékánál). Cukkiniből én szoktam szendvicskrémet, hagymát dinsztelek finom olajon, rá a cukkini nagyon vékonyra vágva, kakukkfű, majoranna, só, bors, ropogósra párolom kevergetve, majd hagyom kihűlni, utóízesítem, és olajat teszek még hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Majoranna helyett borsikafű is nagyon finom hozzá, és piros húsú (nem pritamin) paprika is jó hozzá párolni, úgy színesebb lesz a végén. :) ribizli
tanácsot, ötletet kérekszépen: Mit lehet csinálni gyalult tökből tökfőzeléken kívül? nagyon menő most nálunk a tök, de unom a főzeléket, minden variációját, de még van itthon bő fél kiló gyalult, lehet azzal kezdeni valmai mást?
Soha nem szoktam egyben sült fasírtot csinálni, pontosabban mondva, kb. tízévente 1x. Nem véletlenül...
Most éppen a lányom érettségi büféje miatt kényszerülök ezt csinálni, de ismét nem egy nagy siker..
Ti hogyan csináljátok, hogy ne eresszen levet? Őzgerinc formákban kezdtem el sütni, hogy legalább valami formája legyen... Persze a forma pillanatok alatt tele lett húslével, és olyan habos izével. :-((( Pedig első osztályú sertés- és marhahúst vettem, finomra daráltat, nem kövéret. Félúton kiborítottam (nem kevés folyadékot öntöttem le róla) egy sütőlapra, hogy szép piros legyen köröskörül. No, még ezután is jócskán eresztett levet, úgyhogy most takaríthatom a sütőt is. :-((((((((((((( Ha bennehagytam volna az őzgerincben, gyakorlatilag főtt hús lett volna belőle.
Utólag már látom, egyszerűbb lett volna akár 100-120 db kis húsgombócot olajban kisütni....
Régen ettem cukrászdában vagy 15 éve egy BÉKA nevü édességet. Béka figurája volt, kivülről zöld máz borította, belül pedig valami azt hiszem rumos???? tömény massza volt. Nagyon szerettem. :) Sajnos a receptjét nem tudtam megszerezni... ú
:( Esetleg valaki ismeri a receptjét? Nagyon megköszönném...
Cesete, az előzményben van Mulan leírása a "sült rizs" alapvetéseiről, ez alapján alkothatsz valami jót a curry-s maradékkal. Sárgarépa, zöldborsó mint aktuális finomságok pl. hozzá... ribizli
A laskagombát ne mosd, csak ha nagyon koszos, akkor is gyorsan, folyóvízben, mert olyan, mint a szivacs, megszívja magát, és akkor tényleg rusnya, pacalszerű lesz.
(Sose fogom megérteni, miért nem várják meg, míg megérik a gyümölcs a bokron/fán...) bd, csinálj "Nyári pudingot" vagy Rote Grützét belőlük:
a Nyári pudinghoz kevés vízben kicsit megfőzöd a gyümölcsöket (mézzel javaslom édesíteni, de nem forrón), közben egy gömbölyű tálat kibélelsz lehetőleg magos szikkadt kenyérszeletekkel, beleöntöd a gyümölcskrémet (lehet egy kis ételkeményítővel sűríteni), a tetejét is befeded kenyérrel, tányér+súly rá, és érlelődjön a hűtőben pár órát. Kiborítva vagy a tálból szeletelve lehet tálalni, hozzá esetleg sűrű joghurt vagy félig felvert tejszín.
A Rote Grütze meg gyümölcskrém, kevés vízzel megpárolod, kukoricakeményítővel kikeversz némi levét, azzal besűríted, méz+fűszerek ízlés szerint, tálba vagy poharakba öntöd, kihűtöd, kész. Erre is mehet díszítésnek sűrű joghurt vagy tejszín.
Az egresből van egy egreskrém receptünk, fejből pontosan nem tudom, de vmi olyan, hogy vajon megpárolod az egrest, mikor langyosra hűlt, cukorral kikevert tojássárgával összekevered, majd a tojásfehérje habját beleforgatod, kihűtöd, kész. ribizli
Köszi, a recepteket elmentettem (időközben kutakodtam a gombászós topikon is). A fiam végül a gombapaprikásra szavazott, ám időközben váltott, így "egyszerű" újhagymás, tojásos gomba lett, amit imád (én azért meginogtam, mert előkészítés közben igen-igen pacaljellegű lett az alapanyag, ami nekem brrrr...)
Én ezt ajánla
Mennyei saláta
Hozzávalók:
ˇ 10 dkg ruccola
ˇ 20-30 dkg spenótlevél
ˇ 1 csokor bazsalikom
ˇ 1 csokor újhagyma
ˇ 5-6 szelet szárított paradicsom
ˇ 20-30 dkg laskagomba
ˇ 5-6 szem paradicsompaprika (a boltban kapható üveges kiszerelésből)
ˇ 1/2-1 dl olívaolaj
ˇ 1 kávéskanál balzsamecet
ˇ 1/2 citrom
ˇ 1-2 gerezd fokhagyma
ˇ só
ˇ bors
ˇ morzsolt oregánó
Elkészítés: A spenótot megszabadítom a szárától, majd a ruccolával és a bazsalikommal együtt leöblítem, és az egészet egy szép tálba tépkedem. Megtisztítom az újhagymát, és kb. fél cm-es darabokra vágva azt is hozzákeverem a salátához. A gombát és a paradicsompaprikát szintén feldarabolom, majd a szárított paradicsomszeletkékkel szintén a salátához adom. Az olívaolajhoz a balzsamecetet és a citrom kifacsart levét hozzákeverem, a fűszereket és a zúzott fokhagymát hozzáadom, majd az egészet a salátához öntöm. A hűtőben 1-2 óra alatt istenien összeérnek az ízek! Bármilyen húsféléhez illik!nám
Én levesnek szoktam megcsinálni, nagyon szeretjük. Hagymát dinsztelek, ráteszem a falatnyi csíkokra vágott gombát, átforgatom, aztán majorannával, sóval és borssal fűszerezem, vízzel felöntöm, és megpárolom ízlés szerinti puhaságúra. Vajas galuskát (1 tojás, 1 ek vaj/margarin, simaliszt, só) szaggatok bele, majd tejföllel behabarom, és utánaízesítem, petrezselyemzöld se árt meg neki. ribizli
Készíthető pácolt, vagy friss nyúlgerincből egyaránt. A húst megtűzdeljük a szalonnával, megsózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A húst rátesszük a forró zsírra, mellé az egészbe hagyott, de 4-be bevásgott hagymát, kevés vízzel felöntjük, fedő alatt félpuhára páróljuk. Ráöntjük a tejfölt és a saját levével gyakran locsólgatva készre sütjük.
A húst tálalótálra rakjuk a visszamaradt pecsenyléből szószt készítünk. Makarónival tálaljuk.
persze...megtuzdeled fokhagymaval es baconba tekered, a sutobe alal appritasz egy jo adag hagymat, egy kis feherbort. lefoliazod, betolod a sutobe amikot a husi nagyjabol megpuhult, folia le, megpirit. zuldfuszerek, so, bors izles szerint