"Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Pontosan ugyanolyan sebességgel játszottunk a 20. perc után is, mint előtte, de mint az a Rapatyi Tamás értékeléséből kiolvasható: "Mostani állapotunkban húsz percig képesek vagyunk felvenni a küzdelmet az olyan jó csapat ellen is, mint a Debrecen", ott fogytak ki szuflából..."
OK, és ezzel mi a baj....? Éppenséggel büszkék is lehettek arra h a Debrecen tempóját egy alsó-középházból való csapat csak 20 percig bírta. Ez szerintem jó eredmény.
(Azt mégsem lehet elvárni h az ellenfél már az első öt perc után összeessen. De az első húsz perc után már igen, és ez meg is történt...)
'...Rebi ennek ellenére is sokkal több időt töltött a pályán és nem tud védekezni, labdát alig szerez...'
Ez sem igaz. Az MKSz stat alapján Arany Rebi meccsenként (átlag) 29:03 percet, Mariana Costa (átlag) 26:23 percet töltött pályán 2021/22-ben. És a saját szubjektív emlékeim szerint is felezték a játékidőt. Ezek után azt ne mondd h ez a plusz két és fél perc bármit is számítana...
Nem tud védekezni?:O Rebi az egyik legjobban védekező szélső, már up-korában is az volt. Labdaszerzésekben is jó, persze lehet h Debrecenben a sérülése után és a kölcsönadása előtt ebben a játékelemben annyira nem tűnt ki. De Újvárosban például az első gólját most szeptemberben éppen egy ilyen labdaszerzésből szerezte.
Úgyhogy a játék 'teljes képét nézve ' sem teljesített jobban Costa, te csak ötletelsz amikor ilyeneket írsz. Márpedig az ilyesmi csak szószaporítás semmi több. Egy viszont tény: Costa maradása mellett szóltak nem-kézilabdás szempontok is, és jóval valószínűbb h ez döntött amikor választani kellett közöttük.
1." Én nem minősítettelek. Annyit írtam, hogy sületlenséget írsz."
Ha, nem érted, hogy ez egy minősítés, az már önmagában is problémás.
2. Nagyon különböző szempontok és szintek szerint lehet értékelni egy mérkőzést. Te a szurkoló, a csapatát féltő szempontjából tetted ezt, teljesen érthető az esetleges elfogultságod.
Szakmai szempontból, edzőként, vezetőként más, objektívebb szemüveggel szabad csak nézni. Az előrelépéshez azt kell meglátni, hogy hol van kiküszöbölendő hiba, negatívum ami akadályozhatja a kitűzött célok elérését, mit kell a könnyebb mérkőzéseken részfeladatként gyakoroltatni a játékosokkal /pl. 2-2, besegítések,előkészítések, stb,/, mert nem ugyanaz edzésen, vagy versenykörülmények között megcsinálni valamit. A szurker a sokgólos győzelmet teszi mércének és nehezményezi a részfeladatok gyakorlását - az kezdetben mindig "bénázással" jár, a dolog begyakorlatlansága miatt -, mert úgy érzi, hogy nem hoztuk ki a meccsből a maximumot." A lehetőségekhez képest kevesebb góllal nyertünk."
A nagy bankok, világcégek számitógépes rendszereik hibáinak kereséséért fizetnek a hiba megtalálójának. Tudják, hogy csak így lehetnek egyre jobbak és aki nem lesz napról-napra jobb, az garantáltan lemarad.. Az edzőnek, szakmai vezetőknek csak ez a szemüveg áll jól, a szurkoló megengedheti magának az elfogultság luxusát.
Az pedig, hogy esetleg nem érted mások szempontjait, nem ok arra, hogy azt hülyeségnek tartsd. Minősíthetnénk ilyen erővel szamárságnak az egyetemi szerveskémiai könyveket is, de ezzel azt fejeznénk ki, hogy nem értjük a tartalmukat, azaz, önmagunkat minősítenénk.
"A Debrecen játéka elöl éppen hogy nagyon dinamikus volt, az első húsz perc után valósággal széttépték az Újváros csapatát"
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Pontosan ugyanolyan sebességgel játszottunk a 20. perc után is, mint előtte, de mint az a Rapatyi Tamás értékeléséből kiolvasható: "Mostani állapotunkban húsz percig képesek vagyunk felvenni a küzdelmet az olyan jó csapat ellen is, mint a Debrecen", ott fogytak ki szuflából. Csak azért tűntünk dinamikusabbnak, mert az újvárosi lányok már a fenekükön is vették a levegőt...
Én nem minősítettelek. Annyit írtam, hogy sületlenséget írsz.
A támadójáték nem elég gyors, de azért lőttünk 40 gólt. :) Mindig ezer fokon kell égni, mert jön az EL és ott szarban leszünk, ha nem. A Győr is mindig ezer fokon nyomja. Nem nyomja! Ez jól látszik a bajnokikon. Ezért nincs 45-20-as Érd, Fehérvár, Budaörs, stb... elleni győzelmük. Akár lehetne is, de semmi értelme nem lenne. Ezt tudja az edző, tudják a játékosok.
Eszméletlen hülye elváràsokat tudtok megfogalmazni a csapattal szemben. Tavaly is ment az állandó fanyalgás minden meccs után. Ha agyonvertük valakit, akkor túl sok gólt kaptunk, ha nem akkor szar a támadójáték és/vagy Szilágyi hülye. Álljunk már két lábbal a földön. Személy szerint az elvárásom, hogy tartsuk meg a harmadik helyet. Ez szerintem lehet nehezebb lesz, mint megszerezni. És végre mutassuk valamit a nemzetközi kupában.
A helyzet az, hogy Töpfner Szandi az egyik legjobb magyar a posztján, így igazából a lényeg az, hogy ő ki tudjon bontakozni ott. És ő elég jó is. :) Talán jobb is, hogy nem ül a padon mögötte egy fiatal magyar.
Ez egy nagyon jó kérdés. Szimpatikus ember egyébként és egy kiváló védő játékos volt. De hogy pontosan mit fog csinálni, azt nem tudni. Elvileg az új játékosok felkutatása a feladata a jövőbeli Lokiba.. Számomra is kicsit furcsa volt a kinevezése. De majd az idő eldönti, hogy jó döntés volt vagy sem.
Engem nem zavar, hogy kölcsönbe ment Arany. Remélhetőleg sok játékpercet kap és felépíti magát. Engem Costa gyenge teljesítménye zavar. Az ősszes többi: magánélet, összeesküvéselmélet, stb, engem nem érdekel.
Szabó Nina dinamikája üdítő kivétel volt. Természetesen, reálisan nem lehetett kérdés a végeredmény- játéktudásbeli különbség - legyen igazad, optimálisan használta fel a DVSC a mérkőzést a nemzetközi felkészüléshez:
"A Debrecen játéka elöl éppenhogy nagyon dinamikus volt, az első húsz perc után valósággal széttépték az Újváros csapatát. "
Akkor neked is leírom. Costa ugyan olyan (gyenge) teljesítményt nyújtott támadásban (tavasszal még jobbat is), mint Arany. Rebi ennek ellenére is sokkal több időt töltött a pályán és nem tud védekezni, labdát alig szerez. Tehát a játék teljes képét nézve (márpedig a védekezés, labdaszerzés legalább annyira része ennek a játéknak, mint a helyzetkihasználás) Costa jobban teljesített, így semmi meglepő nincs abban, hogy Arany ment kölcsönbe. Fáj, mert magyar, fáj mert tehetségesnek indult, fáj mert... Felesleges összeesküvés elméleteket gyártani, hogy ez azért van mert a másik leszbikus, meg hogy a francia kapus csak így jött. A francia kapus pénzért jött, a másik ügyben pedig született egy szakmai döntés.
Senki nem állított ilyet (legalábbis én biztosan nem), hogy bárki is rossz ember/játékos lenne, még csak negatív jelzőt sem használtam a személyükre. Ettől még Costa roppant gyenge teljesítményt nyújt és ami még rosszabb, hogy mindezt hosszú ideje. Szóval azon az oldalon van egy jó szélsőnk a Töpfner, és ennyi...
Épp erről pofázok. A lövőstatja hasonlóan szar, de legalább védekezni sem tud. Ráadásul sokkal több időt is töltött a pályán, mint Costa. Magyarul Costa összességében jobb. Akkor miért van ajnározva? Mert magyar vagy fehérebb, mint a másik? Ami az egész mögött lehet, nem ismerjük. Bár én azt már hallottam, hogy Rebinek a munkához való hozzáállása hagy kívánnivalót maga után. Sajnos, hogy valaki tehetséges, az nem jelent semmit, mellé dolgozni is kell. És az sem mindegy milyen csapatember vagy. Ezt az oldalát meg aztán pláne nem ismerjük, csak aki benne van. Több összetevős lehet a dolog, ezért kár összeesküvés elméleteket kitalálni.
Egyáltalán miért lett Debrecennek brazil nemzetiségű sportigazgatója...?:O
Az O-t az ilyen Hajdu félékre mondanám. Azokat kéne minden poziból kirúgni és helyette külföldieket kinevezni. Lehet hottentotta is, csak ne legyen magyar..Ezek 20 éve égetnek bennünket és a helyükön maradtak..
A Debrecen játéka elöl éppenhogy nagyon dinamikus volt, az első húsz perc után valósággal széttépték az Újváros csapatát. Szabó Nina különösen jeleskedett ebben (mmint a gyors gólokban illetve a helyzetek gyors kialakításában).
Ezek után pont a támadás tempóját kifogásolni kicsit bizarr.
"....A tavalyi lövőstatja pedig kritikán aluli...."
Ez tévedés. Rebi tavalyi lövőstatja - legalábbis addig amíg bejelentették a kölcsönadását Újvárosba - teljesen olyan mint Costáé. Nagyjából hasonlóan teljesítettek, ergo ez nem lehetett oka annak h őt küldték el.
Costa megtartása mellett viszont kézilabdán-kívüli okok is szóltak...
Mikor Arany sorsáról döntöttek Fachinello még csak a kanyarban sem volt. Ezt úgy írjátok, mintha Fachinello és Costa döntötte volna el a kölcsönadást. Ezt biztos, hogy a szakmai stáb (Szilágyi, Kudor) döntötte el. A hozzáállás, az edzésmunka és egyéb tényező alapján. Biztos nem azért, hogy egy francia kapus ide jöjjön.
Amúgy az agyonajnározott Arany mikor játszott jól utoljára? Kb két éve a Kastamonu ellen a csoportkörben. Azóta tőle sem látunk semmit. A tavalyi lövőstatja pedig kritikán aluli. Most direkt visszanéztem az utolsó 8 fordulót. Még annál is szarabb mint gondoltam. Pedig a játékidőt is megkapta hozzá.
Azért vagytok oda érte, mert magyar és valamikor nagy tehetségnek indult, up válogatott volt. De mint tudjuk ez sajnos nem jelent semmit. Félre értés ne essék, én is nagyon örültem, mikor ide hoztuk, nagy reménységnek tartottam, de elmúlt. De van jó ellenpélda is erre, aki nem volt up válogatott és nem volt agyonajnározva mégis az egyik legjobb balkezes szélső most. Töpfner Alexandra. Örülök, hogy nálunk van és láttuk benne a lehetőségetek, amit jelenleg elég rendesen meghálál. Öröm nézni a játékát.
Valóban, "harmatos " volt a Loki teljesítménye a DKKA elleni meccsen. Teljesen mindegy, hogy 7,17,27 góllal nyer egy ilyen kerettel rendelkező csapat, egyetlen mércét használhatunk az értékeléskor: nemzetközi eredményességhez segítő, felkészítő volt-e a játék minősége? A védekezésre már megadtad, megadtátok a választ, messze volt a válogatottaktól elvárhatótól.
Legalább ilyen súlyú gyengeség volt a játék sebessége támadásban! Hozzá kellene szoktatni a játékosokat, hogy semmilyen mérkőzésen sem engedhető meg, hogy a támadás aztán kezdődik amikor kipihentük a védekezés és átmeneti játék fáradalmait. Nem csak a Győrt jellemzi, hogy nincs leállás 12 gólos előnynél, hanem számottevő, nemzetközi kupák végelszámolásánál jelen lévő csapatot sem lehet ilyet találni. Ha, nem ezt tekintjük mércének, csak a hazai bajnokság első 6-ba kerülés a cél, akkor ahhoz jóval szűkebb keret is elégséges és gazdaságos megoldás. A jelen játékosállománytól joggal várható el az EL helytállás, ahhoz a hazai meccseket fel kell használni ennek elérése érdekében. Úgyhogy nem mérce a 12-18 gólos győzelem sem, nem ok az elégedettségre.
Semmi kifogásom ellene, ezek személyes dolgok, magánügy.
Viszont az már a klub ügye is h emiatt egy elég gyenge szélső maradt Debrecenben és helyette Arany Rebit küldték el kölcsönbe az alsóházba. Ez így azért nem fair.
Jóban vannak egymással? Házasok, hivatalosan is. Így jöttek ide. Ezért volt kéznél Fachinello, amikor kellett. De mi köze ennek az egészhez? Tomori vagy Pena ettől rosszabb ember, játékos lesz? Vagy Szikora és Snelder? De sorolhatnám a fél sportágat.
Costa valóban gyenge támadásban viszont 1000x jobban védekezik, nagyon sok labdaszerzése van. Arany ezekben olyan, mint a harmatos lepkefing, de legalább támadásban is pontatlan lett, nagyon sokat hibázott tavaly. Az az előtti éve volt jó. Védekezni sosem tudott és úgy tudom az is a játék része.
Arany Rebi és Luca azért mentek kölcsönbe, hogy többet játszanak. Ha ez nem fog teljesülni, az szomorú lesz.
Costa valóban összeszedhetné magát, tavaly sem volt olyan nagyon sok jó meccse. Süni legalább elég gólerős volt a múlt szezonban. Sajnos ő is inkább visszaesett eddig. Szimó szerintem előre lépett, de még ettől is több van benne. A válogatottban én főleg támadásban számítanék rá. Ha hozzá magát, az EB-n a norvég sztárkapusokat is kapituláltathatja.
Igen miatta (is) jött. Mindkettőnek 2023-ig van szerződése (mármint Costa, Arany), kiderül melyiket választjuk. Ha rajtam múlna ez nem is lenne kérdés. Ami bonyolítja a helyzetet, hogy a brazil szélsőnk és a brazil sportigazgatónk, hogy mondjam finoman, jóban vannak egymással.
Tomasz42-vel értek egyet a vitában. Annyit tennék hozzá, hogy a 27 kapott gól sem olyan vészes, 3-al több mint amit az MTK-tól kaptunk. Kb pont ennyivel volt most gyengébb a kapusteljesítmény. Viszont furcsa számomra, hogy senki nem említi meg Costa-t aki megint egy 0(!) %-os meccset hozott és ez nem az első. Lassan nem is emlékszem, mikor láttam tőle igazán jó meccset, az utóbbi egy évben... És egy világbajnok szélsőről beszélünk. A másik aki hosszú ideje szintén valóban halvány teljesítményt nyűjt, az Süni. Alig van átlövés gólja, betörésekkel próbálkozik néha, csak hogy legyen valami.. A többiek rendben vannak, hullámzó teljesítmények mindig lesznek egyébként.
Ellentétes véleményeket olvasok, mindkettő megfontolandó, valahol én a kettő között foglalok állást. Tegnap nem játszott végig jól a csapat, kétségtelenül voltak hibák. A Móvár ellen ennyi holtidő nem fog beleférni.
Pozitívumok: - sok lőtt gól, a 40-et még senki sem érte el a bajnokságban
- Nina egyre megbízhatóbban játszik és védekezésben is jó. Tegnap Míra mellett ő volt a meccs embere.
- a szélsőjáték mindkét oldalon, a gyors indítások
Negatívumok: - a kapusok nem brillíroztak
- voltak kihagyott hetesek
- sok kapott gól, védekezési hibák
Vamosz szerintem nem játszott olyan tragikusan, de az teljesen igaz, tőle ettől sokkal többet várunk. Egy-egy ilyen meccs nála is belefér. 4 hetest is kiharcolt, tegnap is összetörték azért rendesen, a lövései viszont nem jöttek be egy kivételével. Viszont az zavar, hogy kevés lövést vállalt magára, bár asszisztjai voltak. Heteseket se lő, pedig tegnap többen is belehibáztak. A kiállítása nem tűnt jogosnak, inkább Míra volt a hunyó annál a szitunál, amikor kiküldték. Viszont elég hevesen reklamált, ez pedig sosem jellemezte és ebből is látszik, hogy nem ment neki annyira. Örök igazság, az szokott reklamálni, akinek nem megy a szekér.