Magyar kolóniák, magyar diaszpórák, München, Köln, Frankfurt és a Wessiek, Berlin és az Ossiek, die Mitteldeutsche, Svábföld, és mindenki más. Állítólag mindenki ismer mindenkit. Mégis, egy jó barátnőm arra panaszkodik, a gyermekei nem tudják kivel gyakorolni az anyanyelvüket Münchenben. Lehetséges ez? Magyar ovi, magyar iskola, magyar játszóház, magyar táncest, magyar klub? Magyar családok, magyar baráti társaságok, magyar kivándorlók, magyar munkavállalók.
Ha beírod a keresőbe a termék nevét és hogy Németországba keresed, hoz néhány találatot. Nekem pl. 700 Eur körüli összegeket hozott ki független készülékre.
Helló!Nem tudom hogy tudtok-e nekem segíteni.Olyan után érdeklődnék hogy Németországban az Apple Iphone 3gs,4 16gb vagy 32gb tényleg csak 50.000-60.000Ft? Rendelni szeretnék és nem tudom hogy ez valós ár vagy csak pénzt akarnak kicsalni tőlem. Valaki mondana nekem egy kinti árat? Inkább magyar embertől rendelném meg mint egy külfölditől. Válaszukat előre is köszönöm!
A probléma megoldása: nyitni egy Németországi munkavállalás nevű fórumot, ahol csak ez lenne. Mondom én, a kérdés, hogy hányan válaszolnának az esetleges kérdésekre, amikre itt azért megteszik, ha duzzogva is ...
A privát üzivel megtalálni nem nagy művészet, két kattintás. Egyébként a holland fórumon így "akadtam" össze egy nagyon kedves és segítőkész hölggyel, azóta is levelezünk.
A kereső, ugyanaz mint fent említett, nem válaszol a kérdésekre, és ahhoz, hogy kinti munkáltatót találjál, már kell a nyelvtudás.
Ugyanaz a helyzet a többi ország fórumain is, fő téma a munkavállalás.
Már lassan kezd unalmassá válni, mert nap mint nap jönnek hasonló kérésekkel, sokszor csak 10-15 hozzászólást kellene visszaolvasni. Van aki már privát emailokkal is megtalál...
Egy kicsit használni kellene a keresőt és nem csak a fórumét, hanem a Google-t is :-)
Na szóval, itt az évvége, az itthoni munkavállalók vállalnának, de nincs munka, akinek van, az meg nehezen él meg belőle, főleg ha van egy kis lakáshitele, stb.
Az államilag kimutatott átlagbér meg mese habbal.
Én is aktív kereső voltam, most már elvileg sinen vagyok ( nem mint vasutas, bocsi ), de a fórumokat csak beszélgetésre vagy információgyűjtésre használom(tam), elvileg erre valók.
Sajnos a magyar közvetítők ( tisztelet a ritka kivételnek ) kihasználják a helyzetet, ezért gondolom, hogy mindenki próbálkozik ahol tud, hátha sikerül. Nem ítélem el, legyen, de a hangnemet azért meg kellene válogatni, akkor is, ha esetleg nem a kedvére való választ kapta.
Az elmúlt hónapokban mindennapossá vált a fórumon való álláskeresés. Kiváncsi lennék, mi motíválja a jelölteket, mivel a fórum valahogy nem erre lett kitalálva...
Nem kellene rögtön felkapni a vizet, hanem elolvasni és értelmezni a választ.
Itt: - azaz a fórum
Ott: - azaz Németország
Nem tisztem a válaszadót megvédeni, de ha felteszel egy kérdést, és a válasz nem tetszik, le lehet reagálni kicsit finomabban is. Az expressz . hu-n sűrűn van hirdetve hegesztői állás. Ez máshol volt és viszonylag friss ( dec 17):
Vasipari munkára keresünk Németországba szakirányú végzettséggel rendelkező csőszerelőt (AWI munkákban jártasság feltétel) és Co hegesztőt! Jelentkezni lehet: a (061) 2830606 vagy a (061) 2830675 telefonszámon.
Sziasztok! Van itt esetleg valaki, aki szokott rendelni a Tchibo-ból és Karácsony környékén kocsival jön haza? Itthon nyáron lehetett kapni a Bálnás relaxáló párnát, viszont már sajnos nem kapható, csak kint, viszont Magyarországra nem szállítanak kintről!:((
1 vagy 2 darabot szeretnék rendelni, ha van esetleg olyan, aki tudna nekem ebben (illetve a hazaszállításban) segíteni, az legyen szíves írjon a gharagos@yahoo.com-ra
Hogy ingyenesen járhass nyelviskolába, az Ausländerbehörde-be kell elmenni kitölteni egy két papírt. Pl hogy melyik nyelvkurzusra szeretnél járni és mennyi az egy főre jutó jövedelem havonta a családban. Ha 300-400 Euró alatt van akkor biztos ingyenes. Van olyan akit a Jobcenter küld el, de az nem tudom hogyan működik. Küldenek egy papírt hogy engedélyezik hogy járj az adott Kurzra meg hogy mennyibe kerül vagy hogy ingyenes e.
Az Eü-ről csak annyit tudok, hogy abból mindig hiány van itt és minimum 3szor annyi a fizetés és szeretik a magyarországon szerzett képesítéseket. De mindig mindent le kell fordíttatni és felhajtani a munkát mert hiába regisztrál az ember akárhova nem kapkodják el.
A munkaengedélyel kapcsolatban...jelenleg az kaphat itt aki már három éve itt van de nem kapkodják el, illetve ha találsz olyan munkahelyet aki csapkodja az asztalt érted, bár nekünk ez sem hozott eredményt. Nem számít sajnos hogy milyen jó szakképesítéssel rendelkezik valaki mert a páromnak van és kiállt érte a cég, de annyi válasz érkezett csak a céghez hogy inkább vegyenek fel egy németet. Sok a német munkanélküli mert nem szeretnek dolgozni és meg lehet élni a munkanélküliből, de azok nem is akarnak elmenni dolgozni, viszont ez a megdönthetetlen kifogás jól jön mikor te állást szeretnél.
Illetve még az is működik ha kiváltasz vállalkozóit, több féle van de egyik sem olcsó meg ügyvéd kell meg minden. Az ügyvédekkel kapcsolatban az a tanácsom, hogy ha teheti valaki és beszél németül akkor ne magyart keressen mert magyar a magyarnak drágább...Óvatosan barátkozzatok és soha ne támaszkodjatok másra mert nagyon pórul lehet járni.
Nem munkaügyben kérek segítséget,csak ha leírnátok a tapasztalataitokat,nagyon megköszönném!
2 hete voltunk pesten állásinterjún,a bonni munkaügyi központ munkatársával kellett beszélgetni,és ma küldtek e-mailt,felvettek a központ rendszerébe.Most kicsit beparáztam,mert kb középfokú nyelvtudásom van(nem nyelvvizsgáztam még le),de azért nehezen értem meg,ha pl. honosításról kezdenek el beszélni...kicsit szaknyelv. (Magyar közvetítőnk nincs,kicsit lehúzósak és könnyen átejtik az ember lányát )
Tudnátok ebben segíteni,hogy megy ez innen tovább?Bizi fordítás németre megvan,várom hogy jelentkezzen egy munkaadó...
Sziasztok!Festmények eladásában segíteni tudó,esetleg ilyen területen dolgozó németországban élő kapcsolatot keresek.Természeti ,vadászati témájú képeim érdeklődésre tarthatnak számot.(esetleg közös vállalkozás megoldható) Néhány képem.http://naturart.boltaneten.hu/kinalat/2_olajkepoil/ Ha érdekel írj a weblapon megadott mailcímre.
Én pár hónapja költöztem ki Németbe. Deggendorfba. Esetleg van olyan ember aki tudna segíteni abban h a barátnőmnek is találjak itt munkahelyet. Én egy autókereskedésben dolgozók mint eladó és ügyintéző.
Szia! Nem érdemes Aldis netet venni, azt javaslom vegyél t-mobilt, vodafont vagy debitelt amit több kártyával is árulnak a saturnokban. Ezeknek a sebessége általában 7,2mbit/sec ha jól tudom és jo a lefedettségük. stick nelkül nem tudod használni egyiket sem....
szia!
ahoz hogy no.-ban bankszamlat nyithas egy bejelentet nemet lakcimre van szükseged.
ingyenes internet bank amelyik meg nagyon jo is az a netbank.de, de a dkb.de is ajanlani tudom.