Az életbiztosítás/unit-linked/ nem tőzsdei/azonnali tranzakciós lehetőséget az ügyfél számára/ kereskedelmet jelent. Nem részvények adás-vételét jelenti az ügyfél számára.Ezt kérném elfelejteni. Az ügyfél egy portfoliót alakít ki/egy vagy több eszközalapból áll/,ezt a portfoliót változtahatja,bármikor.
Úgy gondolom a kérdező ezzel kapcsolatban informált.
Az ilyen tipusú életbiztosítások lényege,hogy a nagyobb TREND változásokat célszerű kihasználni.
Ebben segít az adott biztosító/van automatikus trendfigyelő ingyenes szolgáltatás/.
Ebben segít a korrekt tanácsadó.
Ebben segítség ha az ügyfél picit figyeli a piaci folyamatokat.
A portfolió/ezen belül az eszközalapok/változtatásának döntése természetesen az ügyfélé.
Az eszközalapok kezelését minden biztosítónál egy saját/cégen belüli/ vagy megbízott alapkezelő végzi.
Az alapkezelő végzi a kerekedést az eszközalapokban lévő részvényekkel.
A ref.index és a hozzá tartozó eszközalap közti teljesítmény eltérés tulajdonképpen minősíti az alapkezelőt is.
Osztalék:
Rövid válasz,nekik is élni kell valamiből.
Még egy fontos információ/amit Ön bizonyára tud/.Mindig késleltetett az átváltási igényének végrehajtása.Általában 1 nap,de bizonyos eszközalapoknál 2 nap is lehet.
Az éves osztalékból származó pénzből újra befektetési egységéket (jelen esetben részvényeket) vásárolnak vagy azt elteszik és így tényleg jelentkezik egy rejtett költség?
Az alapveto nezetelteres kozottunk az, hogy 5 evere ELEVE nem kotnek UL-t. :) Ha kotunk, akkor lehet h az Aranyszar Exluziv Special a legjobb. Ezt nem vitatom. De eleve nem nagyon kotok 5 evre, mondom.
Azert 6 ev az atlag, mert tul magas dijjal, rossz cellal, es egyeb toketartalek hianyaban adjak el egyesek a 20 eves termekeket. En nem igy teszek. Az en ugyfeleim fizetokepes, hosszu tavon is. (Mondjuk en nem is vagyok atlagos tamacsado!)
Próbáltam egy nem szakember szemével megközelíteni a kérdést és segíteni.
De akkor nézzük.
Ki beszél 20 évről.
Nem kell 20éves TKM.
Azt ugye mindketten tudjuk,hogy TKM-ek csak a teljesen végigvitt/20év/szerződésekre vonatkozik.
5 évről beszélek,AMI BELÁTHATÓ TARTAM,/max.10 évről/ és nem 20 évről.
Megnéznék egy 5éves TKM-et.
Tetszik tudni az adatot "életbiztosítások átlagos életkora 6 év".
Nem promotálok semmit és senkit. A saját elérhetőségem sem adtam. Érdekes,hogy ha valaki segíteni szeretne,arról rögtön a trükköt feltételezik.
Ügyfelet pedig nem akarok megnyerni/van elég/.
Csak a VV értéket kell megnézni/2.és5év végén/ egy terméknél és el is dőlt a kérdés.
Kedves Olvasók mindig csak egy Visszavásárlási Táblázatot kell kérni egy adott termékről.
Abban látható mi történik az Ön pénzével ha szüksége van rá mondjuk a 2.évtől bármikor.
Kérem, aki tud olyan terméket/bármelyik biztosítónál/ ami az 5.év után 100% VV értékkel rendelkezik az közölje velem,mert az nagyon jó termék.
Természetesen az előzőkben nem beszéltem a különböző eszközalapok teljesítményéről és az ezekben rejlő lehetőségekről.Ez külön fejezetet igényel,de itt erről nincs értelme beszélni.
Tehát, amit itt promotálni próbál(gat)sz az 20 évre (pl. nyugdíjcél, gyerekcél, stb.) egyértelműen DRÁGÁBB, mint ez a kettő, csak a Generali palettájáról. Ezt nem én találtam ki, nem én számolgattam, hanem a MABISZ és az MNB. Mindenki maga is ellenőrizheti ezen az oldalon:
Van egy hármas ábra arról,hogy ki jár jól egy megtakarításnál.
A három fél a következő: biztosító,üzletkötő,ügyfél.
Ennek a három félnek a bevételét kell megnézni egy termékre vonatkozóan.
Olyan termék csak egy van a biztosítási piacon amikor szinte csak az ügyfél jár jól a termék költégeinek tekintetében és ezáltal a megtakarítása is több lesz a piac többi termékéhez képest.
Ezt a terméket nem szeretik értékesíteni a "tanácsadók",mert nem keresnek vele semmit.
Én csak ilyet értékesítek,mert számomra a hosszútávú kapcsolat a fontos.
Termék kódját írom csak le: G65S
Aki az Aranyszárny felé keresgélt az jó helyen járt,csak nem mindegy melyik.
A Premium 100, ahogy az osszes rendszeres eletbiztositasi termek, hosszu tavu. Ez minimum 10, de inkabb 15-20 eves takarekoskodast jelent. Ha 2-3 evre eladtak, mondvan, hogy minden tovabbi nelkul kiveheted, akkor atvertek.
Szia, én is hasonlóképpen jártam. Zoli vagyok engem is megkerestek az OVB-töl ráadásul régi ismerős volt a tanácsadó, és rábeszélt, hogy kössek prémium 100-ast és kezdte 2-év és 3-év után milyen jó a kamat vagyis thm és azt beszélte 2-év után vagy 3-év után kivehetem mert az első 2évben 0%-os és abba a hibába dőltem mint a többiek, hogy megbíztam a tanácsadómban mer ezt jobban tudja ugyebár. És meg is jött a számla amit be is fizetem, rá egy héttel olvastam a szerződést és igen meglepet mert más volt leírva az állításnál elmentem a közeli kirendeltséghez OVB hogy vissza csináljam a szerződést és ott közölték ha nem fizetem tovább buktam. kérlek adj tanácsot. köszi.
Amikor az Aranyszar Eletut ment - amit mar azota kivezettek - meg nem volt a piacon Aranyszar Clavis. Szerintem nem uj kotesrol van szo, hanem 3-5 evvel ezelottirol. Akkor a TKM megegyezett a Generali alapmodozataval, a sima Aranyszarnnyal.
Ha megis uj kotesrol van szo, az Aranyyzsar Clavis vagy annak OVB-s parja, a G90 "Megoldas" modozat a javasolt. Ezeknek a legkisebb a TKM-je. Le lehet csekkolni. :)
Én nagyon jólismerem. Alapvetően jó termék, viszont az árazása lényegesen rosszabb mint az anyacégnél elérhetőek (TKM). Ha aranyszárnyat szeretnél kötni, akkor a brókerek számára nem elérhető, jóval kedvezőbb költségű Generali Aranyszárny Clavis vagy Perspektíva termékek közül lenne érdemes választanod, attól fühggően persze, hogy mi a cél, mennyi a futamidő, a havi díj nagysága, kockázatvállalái képességed, stb.
A hozamról meg csak annyit, hogy a képlet egyszerű. Kis kockázat kis hozam, nagy kockázat nagy hozam LEHETŐSÉGE. Ne hagyd, hogy elvarázsoljanak a várható érték nagyságával, mert az sosem mutat reális képet.
Ha segítségre van szükséged, írj bátran mailt, szívesen segítek.
Új felhasználó vagyok, és olyan valakit keresek aki ismeri a Generali Aranyszárny Életút befektetési egységekhez kötött biztosítást. Az OVB-nél nekem ezt ajánlották 15 évre gyűjtögetés céljából. Tényleg szép hozamot lehet vele elérni?
55 évesnél fiatalabb az édesanyja? Van bejelentett állása és ebből fakadóan fizet SZJA-t?
Ha mindkét kérdésre IGEN a válasz, akkor nyugdíjbiztosítás célszerűbb volna kötni, hisz 20% adóvissztérítést kapna rá... Van abból is több biztosítónak terméke, de a Premium 100 az biztos, hogy sima megtakarítás, nem nyugdíjbiztosítási módozat.
Ha bármelyik kérdésre NEM a válasz, akkor a nyugdíjbiztosítás valószínűleg kiesett. Ebben az esetben jó döntés lehet a Premium 100. A szerződés a kondíciós listában felsoroltakon kívül egyéb, "rejetett" költséget nem tartalmaz. Arra azoban érdemes figyelni, hogy a költségek legnagyobb része az első 3 évet terheli, vagyis asszimetrikusan merülnek fel. (Ezeket némiképp ellensúlyozzák a termékbe épített bónuszok.) Ebből fakadóan, ha hozamveszteségben (bruttó és nettó hozam közötti különbözetében) akarom meghatározni a költséget (talán így a legcélszerűbb), akkor nyilván 10 évre egy magasabb költségmutatóval számolhatok, mint 20 évre.
Még egyszer mondom: 5,00-5,50% költségek utáni éves hozammal lehet kalkulálni VAGY a hivatalos kalkulátorban 7-8%-os bruttó hozmmal számolni. Nagyjából egy eredményre vezet.
Köszönöm szépen a válaszát. Megtakarítás lenne a cél, és nyugdíjra gyűjtögetni.
ha már Ön válaszolt, és OVB-nél ténykedik, még olyan kérdésem lenne, hogy van-e bármiféle rejtett költség, amivel számolni kell? Esetleg buktató, vagy hátulütője a dolognak?
Jééééézusom! :3 Nem bántottál meg. :O Itt nem erről van szó. :)
Csupán arról, hogy te azt írtad, 2015 elején jöttél el a cégtől. Ez hazugság, hisz, ha valaki megnézi a MNB regisztert, és rádkeres, ez világosan látszik, hogy nem igaz, hisz 2016.01.01-én, 18 napja jöttél el. Semmiképp sem jöhettél el 2015. januárjában, hisz 2015 nyarán még cégen belül akartál átregisztrálni, tetszikérteni?
De oké, legyen, ebben hazudtál. (Igazából nem is tagadtad. :D ) A másik, amit most írsz, miszerint úgy jön ki a plusz fél év, hogy már korábban is dolgoztál, viszont szintén sántít, mert ezt a levelet írtad nekem 2015. július 21-én:
"Szia! Igazából annyi lenne a kérdésem, hogy egy struktúránál vagyok kb. fél éve, de most kicsit elszakadt köztünk a fonál (...)
Üdvözlettel, Szép napot kívánva,Kecskés Gábor Vezető Reprezentáns"
Lám-lám itt is fél évet írsz, ez 2015. januári kezdésre utal, ami az MNB adatbázisban is van. Ha MNB vizsga nélkül dolgoztál (amit nem hiszek), akkor:
1) Szégyelld magad (és a vezetőd is).
2) Ne hangoztasd. Regisztráltalanul dolgozni, és ezt el is ismerni nagy baromság. Készülj fel egy komolyabb pénzbírságra, vagy rosszabbra. ;)
Az MABISZ TKM mutatót 80-as IQ-val is lehet használni, eddig sokan eljutnak. Ahhoz, hogy érteni tudd azt, hogy
a) A biztosítótársaságok alapjainak hozama nagyban eltér, és ebben sajnos nem az Allianz a legjobb ÉS
b) Allianzon kívül más biztosítóknak is vannak 0,8-1,2% közötti TKM mutatójú, rendkívül olcsó szerződései ÉS
c) A nettó hozam ennek a kettőnek különbségéből adódik ÉS
d) Emiatt elképesztően nagy baromság csak a minimálisan alacsonyabb költségmutatóval érvelni (mint ahogy teszed sokadszorra)
na ehhez, már 95-100-as IQ kell. Remélem ennyivel rendelkezel.
Köszipuszi.
Lantos Tamás, közgazdász
Területi Vezető
OVB
u.i.: Ne itt prózzad má' az Allianzot, lécci-lécci. :)
Ne promózz semmit. Meg fog szűnni a konfliktus, hidd el.
Nagyon sajnálom ha valamivel megbántottalak és így kellet reagálni rá. Elnézést kérek nem akartam rossz érzéseket kellteni benned. Az, hogy hova mikor regisztráltak be és mikor kezdtem el dolgozni az más kérdés. Mikor beregisztráltak, előtte már jóval előbb kezdtem el dolgozni. Nem akarok vitatkozni, egyáltalán nem. Mabisz oldalára ha felmegy valaki akkor megtalálja a legolcsóbb Unit Linked terméket. Én csak ezt írtam ami tény és való. Sajnálom ha ezzel is megbántottalak. Másodszor, mondom Allianznál nem kell toborozni.... nem ez a célom csak segíteni akartam, annak akinek valami kétsége merült fel. Harmadszor OVB többes ügynök 2016-óta hivatalosan tehát erről nem kell beszélni többet. Negyedszer tényleg neharagudj ha valami rosszat írtam és megbántottalak, mondom nem ez volt a célom és az se, hogy lejárassam OVB-t.
ez attól függ, mit szertene pontosan az édesanyád.
Premium 100 nem egy rossz termék, és az UNIQA alapjai sem rosszak. 10 évtől 100% a visszavásárlási tábla, vagyis teljes egészében hozzáférhető, viszont ismerem a módozatot és sok előnye pont a 10-20 év közötti időszakban érvényesül (bónuszhozamok), ahogy sok whole-lifenál. Tehát, ha még nem kell feltétlenül a pénz a 10. év után, érdemes folytatni minél tovább.
Egy közepes kockázatú portfólióban, ha pontos számítást szeretnél, akkor vagy számolj 4,50-5,50%-os KÖLTSÉGEK UTÁNI nettó hozammal saját magad, vagy, kérd meg az üzletkötőt, hogy vigyen magával Premium 100-as Excel kalkulátort, és abban számoljátok a bruttó hozammal végig. (Kb. 7-8% a reális bruttó hozamnak az elmúlt 5 év alapján.)
Csak a pontosság kedvéért: 2015 elején léptél BE a céghez, és pár napja léptél (2016.01.01-én) léptél KI. Itt azért volt egy kemény évnyi csúsztatás. :) Nyilvános adatokkal csak óvatosan. :3 Nem jó rögtön egy kamulval nyitni...
Sajnos elfeljtetted, hogy 2015. júliusában írtál nekem egy levelet, ezen a fórumon keresztül, amelyben OVB-n belüli átregisztrálásról érdeklődtél. Én készségesen próbáltam segíteni. Végül nem találkoztunk, de beszéltünk e-mailen, és így a kilétedet is felfetted. :3
Nem kell it szerénykedni, én azért leírom a kis élettörténedted, hisz mind nyilvános regiszterből származik.
Tehát:
1. Az OVB-nél 2015. 01. 30-án regisztráltál, így még egy évet sem dolgozhattál ótt, nemhogy másfelet.
2. Jelenleg az ALLIANZ Biztosító függő ügynöke vagy. Vagyis: nem egy másik tanácsadócégnél (alkusz, többes ügynök) vagy, hanem egyes, függő ügynök az Allianznál. MNB reg. szám: 115013054853. Nincs ezzel semmi baj, azért mondjuk csak ki: ez kábé olyan, mintha mondjuk valaki egy autót szeretne vásárolni, te tudsz neki adni egy OPEL-t. Pont. Fordot, Skodát, Mercedest, Suzukit pedig sajnos nem. Innentől kezdve nem hibáztatlak, hogy elfogult vagy a cégeddel, az Allianz-al kapcsolatban. Sőt! Hogy is lehetne másképp? A kalapácsot sem szidjuk, mert olyan nagyot üt a szögre. :) Ez a dolga. Az egyes függő ügynöknek pedig ez a dolga. Mindig az ő cége a legjobb és pont. De azért lássunk tisztán...! :3
3. Az Allianznál kemény 11 napja vagy regisztrálva. Értem én, hogy fluktuál a piac, meg minden, de azért messzemenő következtetésekkel még ráérünk, nem?
4. Ilyen e-mail-lel nagyon hiteltelen toborozni. Erre tényleg figyelj!
5. Jól átmosoták a kis buksit az Allianzos legények. Szóval: a G90 és a te általad agyonpromózott Allianz módozatok, és kiváltképp a legolcsóbb Bónusz Életprogram 20 éves TKM mutatója között 0,16%pont különbség van, a Generali részvényalapjai viszont egész százalékpontokkal jobbak. Ha tanultál az elemi iskolában matematikát, akkor nyilván ki tudod számolni, hogy a 7,00%-0,80%=6,20% vagy a 9,00%-0,96%=8,14% nettó hozam közül melyik a magasabb. Nem kell mélyebben belemennem, ugye? :v
(24 évre egyébként már a költségmutató is kisebb a G90-nél, de az MNB csak 10, 15 és 20 éves TKM-mel számol.)
Összefoglalva: köszönjük az Allianz reklámot. Ha valaki függő ügynök szeretne lenni náluk, remélem megkeres, feltéve, ha addig kapsz egy céges e-mail címet. ;)
Régen OVB-ztem közel másfél évet és elég jól megismertem a céget. Annó én is nagyon sok kétellyel léptem be a céghez és hiába kértem tanácsot bárkitől egyik ezt mondta, a másik meg azt. Mérlegeltem és úgy döntöttem belépek. 2015 elején léptem ki a cégtől, semmi rossz érzés, semmi megbánás, mérlegeltem és úgy döntöttem más úton kell folytatnom, mert bizonyos dolgok számomra nem tetszettek.
Na de egy szónak is száz a vége. Valakinek való OVB, valakinek meg nem. Azért írok most ide mert annó mikor lehetőséget kaptam sokáig mérlegeltem, hogy mi legyen belépjek vagy sem. Sajnos nem volt egy olyan ismerősöm se aki segíteni tudott volna benne ész érvek alapján, tapasztalt lett volna az ügyben, illetve nem csak azt mondja hogy az OVB szar, hanem meg is indokolja, hogy miért.
Így igazából ez az oka, hogy ide írok most.
Ha valaki az OVB kapuja előtt áll nyugodtan írjon egy e-mailt bármilyen kérdés merült fel benne. Nagyon szívesen segítek, mert annó nekem is jól jött volna.
Ha valaki viszont kilépett már OVB-től ne higgye, hogy nem jó pénzügyi szakembernek. Nagyon is jó lehet. Az, hogy OVB-nél nem találta meg a helyét viszont érdekli a pénzügy és pénzügyi területen szeretne elhelyezkedni, abban semmi sem gátolhatja meg. Elkezdtem egy másik cégnél dolgozni OVB óta és mondhatom számomra ezerszer jobban bejött mindenféle szempontból. Nagyszerű a csapat, a munkahelyi légkör és van egy kis komolyság is. :)
Az előttem szólónak, meg azt üzzeném, hogy nem a G90-es módozatú Generali szerződés a legjobb a piacon, ez tény. Sőt, akár 20-évre nézzük akkor is elég drágának bizonyul. A legjobb UL terméket az a cég adja ahol most dolgozom, ezért is jöttem ide, mivel meguntam azt, hogy a költségeket valahogy mindig kikellett hagyni. Aki meg szeretné tudni, hogy miről beszélek menjen fel a MABISZ oldalára és nézze meg az UL-ek TKM mutatóit akár 10, 15 vagy 20 évre is. Megfogják látni, hogy melyik az a Biztosító akinek a legjobb, legköltséghatékonyabb a terméke. Bár így kiderül, hogy hol dolgozom és nem akartam marketinget :)
A lényeg az, hogy lehet most szidni, hogy reklámozom a céget, de ne feledjük. Azért jöttem ide mert tudtam, hogy itt a legolcsóbb az egész piacon az úgynevezett Unit Linked termék. Ez tény és ez ellen nem lehet Érvelni mert így van. Lehet mondogatni, hogy a bónuszok kidolgozzák meg a hozamok. Nem érdekel. Ugyan annyit hoz kb. minden biztosító alapja. De ha mégse, akkor sincs baj mert nagyon olcsó és ez itt a lényeg.
Ha egy jó csapat tagja akarsz lenni és felkeltettem az érdeklődésedet és egy jó cégnél akarsz dolgozni akkor is nyugodtan fordulj hozzám vagy ha csak segítség kell a döntésben. Másodszor mondom, hogy én csak segíteni akarok itt nem kapsz semmi pénzt, hogyha embereket szervezel, egyáltalán nem ez a célom. Viszont, hogy őszinte legyek ha ezeket a választásom napján tudtam volna amit most, egyből itt kezdtem volna ahol most vagyok. :)
Elnézést a helyesírási hibákért vagy ha valahol értelmetlenül fogalmaztam, csak jött a mondandóm.
Szerintem fontos, hogy az ügyfél is tisztában legyen a pénzügyekkel. Oldalunkon folyamatosan teszünk közzé a témával kapcsolatos cikkeket. Olvasátok ti is őket bátran:
Igen, ez kétségtelen. Sajnos nem áll mindenki a helyzet magaslatán, finoman szólva... Mondjuk ez nem sajnos (vagy szerencsére?) nem OVB-specifikus probléma. Talán a biztosításközvetítő-piacon van a legnagyobb tudásbeli és korrektségbeli szórás a benne dolgozók között.
A G90 az egyik legkedvezobb koltsegszerkezetu UL a piacon - 20 ÉVRE!!! Többre méginkább, hisz az utolsó hűségbónusz (költségvisszaosztás a 24. évben történik.) 10 évre semmiképp sem jó, hisz csak 12. évtől vásárolható vissza 100%-osan. (Ezért is ilyen kiugróan magas a 10 éves kimutatott TKM). 14 évre már el tudom képzelni, mert ott már megtörténik a 2. bónuszkifizetés, de igazán a 19. évtől jó. Na arra nyugodt szívvel ajánlható.
Ezek akkor igazak, ha sima megtakarításként kötöd.
Nyugdíjbiztosításként kötve 10-14 év között is jó lehet, mert a nyugdíjbiztosítási feltételkiegészítés további bónuszokat tartalmaz, amely kompenzálja a nem teljes visszavásárolhatóságot és a le nem osztott standard bónuszt. Ott más is a TKM!