Chili szószból többféle is van, valszeg te a "mild" változatot vetted. Milyen típus volt? A magyar? Ha csípőset szeretsz, akkor szórd meg chilipaprikával, vagy csöpögtess rá egy kis Tabascot. Utána tuti nem fogsz rá panaszkodni. :-))))
A kínai kajáldákban - szerintem (!!) - utólag teszik bele a csirkefalatkákat az előre elkészített különféle szószokba. A szószok nem annyira romlékonyak, ha marad belőle, simán elteszik másnapra. A hús viszont drágább dolog, csak annyit sütnek ki, amennyi kb. pár óra alatt elfogy. Szóval szerintem ők nem pácolják.
Köszi a válaszokat, hát igazából izgalmas ötletnek tűnt zsír nélkül, egészségesen, stb:) kisütni a krumplit, hát nem jött be...
Viszont túl vagyok első otthoni szecsuáni csirkémen. Alapvetően két dolog merült fel:
A hús nem fehér benne, kínai büfékben fehér szokott lenni. Ízre viszont majdnem olyan, metroban vásárolt kínai szója szószban pácolódott egész éjszaka.
A másik pedig, h egyáltalán nem csípős, pedig majdnem fél üveg chili szószt beletettem, így néha érezni valami enyhe torokkaparást, de azontól semmi:((
Kezdem azt hinni hogy a kínai szakácsok kapszaicines gázsprayt használnak a kajához, mert én el nem tudom képzelni mivel lehet olyan csípőssé tenni:))
Nincs, csak ruhás, de az dögivel. Egyébként végigkoslattam a full Tescot, glutamát nem volt benne. :( Tök röhej, beleteszik mindenbe, ha kell ha nem, de ha az ember direkt azt keres, naná, hogy nincs.
Agar-agar rulez, bár a keményítő is - ha jól csinálod - letisztul és teljesen átlátszó lesz. Aztán egy perc múlva megint nem, szal érdemes figyelni kevergetés közben.
Ennyi az egész? A glutamát és a kukoricakeményítő a titka? Míg élek rá nem jöttem volna, de kipróbálom. Bár, a Na-glutamáttal kapcsolatban averzióim vannak. Köszönöm mindenkinek!
Malena: nátrium-glutamát, nem benzoát :))). Benzoát a mustárban van, glutamát-info meg itt.
A nózi-szerű mártás alapja: szójaszósz, ecet, cukor, víz, kukoricakeményítő. Utóbbit a hideg vízben elkevered és az utolsó percben a sülő zöldségre/húsra öntöd a serpenyőben. Kevergeted, amíg letisztul és sűrűsödni kezd. Ecet, cukor elhagyható.
Én pedig azt szeretném tudni, hogy azok a tök snassz, mártásos kaják, amelyek minden kínai büfében kaphatóak, hogyan készülnek? Gondolom, tudjátok mire gondolok. Valamilyen hús, sok zöldséggel úszik valami mártásban (rizst, vagy sült tésztát adnak hozzá köretként). Na, ezt a mártást nem sikerül nekem reprodukálni, pedig már vagy 100 kínai szakácskönyvet átrágtam.
sziasztok! nem tudom volt-e már, de éna porított tészta receptjét szeretném tudni,nem találtam sehol se eddig... örülnék ha vki segítene vagy útbaigazítana.
van egy ekte ázsiai bolt a Fiumei úton nagyjából a Teleki tér sarkán..ott olcsóbb is mint a Vámház krt-i csarnokban. Sőt mikor benn voltam a Vámház krt-i bolt vezetője épp ott tárgyalt az egyik kinaival..vajon miről? ;)
Még egy dolog, a hol lehet kapni kérdésre: Ázsia bolt, Nagycsarnok. Mindenféle ázsiai kajához való hozzávaló kapható. (Sok lével menj, mert úgyis elcsábulsz :-))
De az osztriga szósz még simán kapható kategória a hipermarketekben is.
Köszi, jó ötlet az osztrigaszósz, valahol olvastam, hogy rákszószt és hasonlókat is öntenek bele sütéskor. Ilyesmit nem tudom hol lehet kapni.
Ezek nem romlandó cuccok? Majd veszek valahol és kipróbálom, bár az az íz nem a hal és hús irányban van szerintem... Inkább a mogyoró... Nem tudom. Ha valaki tudja, írja meg please, hogy mitől olyan ízű a Tesco-s sült rizstészta.
Szezámolajjal, háromféle szójaszósszal próbáltuk, sajna szó nincs róla, hogy olyan lenne. Ez az íz egy nagyon határozott, jellegzetes valami, de az életben sem jövök rá... a Campona-é picit más, az Auchan-é ugyanolyan...
Ha tudnám, megkóstoltatnám egy "szakértő" levelezővel, szerintem azonnal felismerné... Nagyon bosszant a dolog, mert szereti a család és nem tudunk csinálni.