milyen érdekes, hogy az elősütött (talán pont a sütés miatt) krumpli és a fözött krumpli mennyire másként viselkedik a fagyasztás után. Nálunk ha a szakácsnak van lelkiereje és csinál nokedlit akkor bármennyi paprikás krumpli elfogy de anélkül nincs esélye sem frissen sem pedig másnaposan. Ezért van nálunk ritkán.
Kis csalással ha szeretitek a pacalt akkor össze lehetne borítani egy adag pacallal és akkor biztosan elfogyna...de ez csak akkor működik ha szeretitek, nálunk nem panaszkodna a család, csak ne lenne ilyen fenemód meleg!!!
bevallom, azért főztem, mert én imádom (és ezt még sosem rontottam el:)), ők kevésbé, csak most épp belelendültem a fogyásba, így nem zabálhatom föl az egészet friss fehér kenyérrel, kovászos uborkával...
Tök érdekes az alább elhangzott vélemények mintázata :) kb. az áll össze belőle, hogy a krumpli olyan vacak lesz a fagyasztástól, hogy a kutya se bírja megenni, adjuk inkább a gyereknek :)
Én is fagyasztottam, és felolvasztva olyan szinten lett förmedelmes, hogy kidobtam az egész ebédemet a kukába és itt éheztem munkában. Mint a habosított, cukrozott üvegvatta.
Opponálok! :) Krumplifőzeléket fagyasztottam sokszor, semmi különös baját nem éreztem felolvasztva. Mondjuk a kurmplifőzelék nálunk nem olyan, hogy minden szelet krumplit teljes egészében külön lehet válogatni a levében. Gyanítom viszont, hogy burgonyafajta függvénye is lehet, mennyire esik atomjaira :) a fagyasztott majd felolvasztott krumpli. Mi Ella nevűt eszünk, ami az Agriához hasonlít, sárga héjú, sárgásabb belű, és elég lisztes fajta ez, de szerintünk ízesebb a Rózsa-féléknél. Szóval szerintem ha nem probléma, ha kásás lesz a kiolvadt krumplipaprikás, nem a kukában fog landolni Cesete alkotása. :) ribizli
kb. 60 deka krumpliból (+ sok füstölt szalonna, virsli)
egyrészt mindig meglepődök, h az a pár szem krumpli feldolgozva milyen sok lesz:), másrészt az egyik gyerekem váratlanul nem itthon ebédelt (én meg diétázom)
egy része megy krumplistésztának, és akkor a többit lefagyasztom (legfeljebb majd utána dobom ki...)
Legalább a cseresznyefáim nem nőttek az égig...Azért 18 éves cseresznyefára már illene felmászni tudni, dehát ezek , szegények mindig elszakadó gyökerekkel élnek, lényegében abban a gödörben, amit ültetéskör ástam.