A flan...-ról meg nem gondoltam, hogy az a neve. Azt hittem, hogy valami egészen más, amiből kimaradt egy-két betű, vagy felcserélődött. Nem gondoltam, hogy SZÁMOMRA IS fontos információtartalma van, így szelektíve gyorsan át is ugrottam.
A kondenztej erősen emlékeztet az átkos cirill betűs változatára.
Mostanság valahogy kimaradt az életemből, de úgy emlékszem, hogy valamely hyperben láttam.
A lényeg, ki fogom próbálni, mert imádom az ilyen "szőke", krémes dolgokat!
Ez egy bűvölős recept, én újabban alaposan lerövidítettem:
Füstölt mangalica szalonna kiolvasztott zsírján körbesütöm a darab marhát, kiszedem, cukrot szórok, bele a répa-gyökér-zeller-krumpli darabokat, babérlevelet, borsozom, citromkarikákat Lesütöm-karamelizálom, belenyomom a húsdarabot, fölöntöm annyi vízzel, hogy épp-majd ellepje, sózom, lezárom a kuktát...
Ha a hús puha /hústű könnyen jár ki-bele /ez nem kukta, annak 2 gyűrűvel 20' és óvatos gőztelenítés elég/, a húst tányérra szedem, a citromkarikákat, babérleveleket kihalászom, többi sűrejét turmixba szedem, levet is öntök rá, majd összetrutymósítom. Újabban "rusztikusra, mert a família arra kapott rá, nem az töksímát szeretik.
Visszateszem a tűzre kotlába, bekeverek pohár tejfölbe 1 pupeka lisztet, 2 eka csípős, vagy akármilyen nem ízesített mustárt /sima Globus/, és fölengedem annyi lével, hogy jól fogó mártás legyen, összetrottyantom.
Zsemlyegombóc, galuska, makaróni a legjobb hozzá, de ettem már spagettivel, sőt rizzsel is.
itt írta a 43445-ben, hogy flan: "OH. . .nagyon finom receptem van hozza. . .flan. . ." azt, hogy hol a recept, azt meg informatív céllal tettem hozzá, ahogy a másikat is, de mindenki magából indul ki :))
6 eggs 2 12 oz cans condensed milk (2 kondenzalt tej konzerv - edesites nelkuli) 1 12 oz can of sweetened condensed milk (2 kondenzalt tej konzerv - edesitett) 2 tbsp vanilla extract (2 evokanal vanilia kivonat) Mix well and pour into 8 ? round pan which have caramelized sugar on the bottom. (Osszekevered es egy 20 cm formaba ontotd, aminek az aljan van karamellizalt cukor 1/2 csesze kristalycukorbol)
Bake at 350? for 50-60 minutes. (175 fokon susd 50-60 percig - vizfurdoben: egy tepsibe teszed a format, be a sutobe, es a tepsit felontodd forro vizzel annyira, hogy 3/4 reszet ellepje a formanak).
...és... elnézést, hogy nem követem napi rendszerességgel a hozzászólásokat, így nem tudtam, hogy írta már, hogy flan. Meg azért is elnézést, hogy tudatlan, csacska lányként nem ismertem fel azonnal, hogy a képen nem valami hagyományos értelemben vett sütit látok.