Ha legközelebb hozzájutok akkor megnézem scope nézetben is. Szerintem szabályzott cuccok vannak benne, de mint lentebb is írtam, a mutató mozgásakor az élő adatoknál nem változik a hőmérséklet...
A mutató mozgásakor a hűtőfolyadék kijelzett hőmérsékletei az élő adatokban nem változnak, a ventilátoron lefuttattam egy kivezérlési tesztet, az jónak tűnik.
Nem rendellenes az, azért annyi, mert nincs benne ez a hőérzékelő. Lesz benne még 2-3 ilyen.
Oszcilloszkóp nézetben kellene nézni a hűtőfolyadék hőmérséklet értékeit. Ha a jelenségnél tűszerű ugrások vannak, akkor a szenzor lehet hibás. Ha folyamatos a hőmérséklet változás akkor valami keringetési gond lehet. Milyen vízpumpája/termosztátja van? Mezei, vagy szabályozott?
Illetve ahogy cam is írja, maga a ventilátorvezérlő is lehet kehes.
...hátha látott már ilyet valaki: Az alany egy 3.0 V6 TDI Tuareg 2013-as, ~360 ezer km futással de megdöbbentően jó állapotban.
A hiba: ~70°C vagy melegebb motornál elkezdi kapcsolgatni a hűtő ventilátort, kb 1-2 percenként ki-be és ilyenkor a hőfok mutatója is elkezd fél és másfél osztás között lefele ingázni. Hibakód nincs, csak az élőadatban van egy IDE04666 lokációval (Kivezetett hő hőmérséklete a hűtőrendszerben/ Heat delivery temperature in cooling system) rendellenesnek tűnő -273,1°C érték. Egyébként minden rendben lévőnek tűnik.
Hol lenne érdemes keresni az okokat? Illetve látott-e már valaki ilyen hibát?
Valóban elírtam a kódot,helyesen AVF.Igen már sikerült is rendelnem netről egy ugyanilyen (remélem jót) ECU-t csaszival 2 hét garival a vártnál olcsóbban.
Köszönöm a szakértői hozzászólásokat,Sajnos a vártnál nagyobb a gond, az ECU tápoldala szált el,sz.rráégett az aljzat,és a csaszi is.Szerintem valami kondenzátor ment szét benne,mert valami massza is volt,olyasmi mint amivel a kondik vannak feltöltve.
A vízvályú bal szélén van az az elektromos doboz az ECU-val, annak az alján vannak csatlakozók. Az ott "szeret" beázni, amitől jól berohadnak a csatlakozók sarui. Talán érdemes lenne belenézni.
Gondolom az oldalon sok tapasztalt,sokatlátott szakember van ezért szeretnék tanácsot kérni az alábbiakban.
Van egy 2001-egy vw Passat 1.9 pdtdi-m 130 le.-s AFW kódos.A minap elindultam vele,kb.1 km.-t tettem meg,és egyszer csak megált a gáz,és csak alapjáratban forgott a motor,illetve a 950 fordulat helyett olyan 1100-as fordulton ment,és abszolút nem reagált a pedálnyomásra.A műszerfal alól,vagy a műszerfal alatti térből kevés füst mutatkozott,és némi égett szag,és a hibajelző lámpa is kigyulladt (a spirál formájú).Rögtön felnyitottam a motorháztetőt,de ott semmi ilyesmi nem volt.Vagy 500 m-re volt egy ismerős szerelő,ahová alapjáratban elgurultam,és rátettük a diagnosztikát.A következő hibákat hozta:18039 gázpedál pozíció szenzor jel túl erős-szakadt,18040 Gázpedál pozíció érzékelő,tápáram szakadt.Hazamentem és amit szemmel látni lehetett vezetékeket megnéztem nincs e elégve valamelyik,de nem láttam ilyet. Ma vettem bontóból egy másik gázpedált,mert a szerélő szerint is az mehetett tönkre.Beszereltem,de sajna semmi nem változott.
Akinek esetleg ismerős a hiba,járt már így kérném ossza meg velem hogyan orvosolták a problémát.