Lehet, hogy nem eléggé kedvelem a virslit. Nálam lecsóba vagy paprikás krumpliba a kolbász mellé. Frankfurti levesbe és lencsefőzelékbe kötelező. Magában, kenyérrel, mustár, torma vagy ketchup mellett; ha nincs más ehető, a fagyasztóból kiengedek egy párat.
Sült virsli, sült hasáb buri, tükörtojás kenőanyagnak. Kenyérrel, koviubival és elsimulnak a viták. Én ezt ettem tegnap, mert nem tudtam megvárni a sült oldalast...
Mézpótlót ajánlott a dietetikus is, de köszöntem szépen, nem 😊 A különböző fajta mézeket nem csak a csodálatos aromájuk miatt szerettem, hanem a fantasztikus élettani hatásuk miatt is. Na, az az igazi sueprfood! A hársmézes tea segített át covidtól kezdve számtalan felsőlégúti nyavalyán, hol tudja ezt egy műméz?
Tényleg nem szerencsés, pont azért eszem ritkán, akkor is csak az egyik szelet pirítósra teszek egy keveset. Ami viszont nagyon hiányzik, az a méz. Régen azt gyakran reggeliztem, nagyon szerettem.
en a het elejen foztem paradicsomlekvart. nagyon finom lett, enyhen pikans. egy halom paradicsom felszelve, keves salotta aprora vagva, curry, jalapeno, harissa, almaecet, komeny, szegfuszeg, fahej. barnacukor. betettem egy ontottvas edenybe, majd a sutobe, es lekvar allaguig sutottem, majd kis uvegekbe porcioztam.
Ezt én is nagyon szeretem. A felvágottakat sem vetem meg, akkor többféle zöldség van mellé; paprika, paradicsom, saláta, meg lilahagyma szinte napi szinten.
Lekvárt nem szoktam reggel, hogy ne gyümölccsel indítsak. Most ki fogom próbálni, sárgarépa lekvár. Édesítővel főzni, citromlével ízesíteni, kis zselével esetleg sűríteni. Majd utólag megmondom, mennyire használható ötlet.
reggelire sokszor maradék pusztítás történik nálam
ami maradt a hűtőben
töltöttkáposzta hidegen, pörkölt köretével egy kislábosban összemelegítve és csak úgy a lábosból, sült húsok, oldalas hidegen, sült kolbász, hurka melegítve, rántott gombák, ...
ha más nincs akkor lágy tojás, vagy bármilyen tojás, például a sült paprikás rántotta, vagy virsli sütve vagy főzve...
ha nincs maradék, akkor szalonna, füstölt kolbász, füstölt sonka kenyérrel,
és szinte soha nem rakok össze pirítóst vagy szendvicset
persze én legtöbbször csak késő délután, este jutok megint ételhez
a kocsonyat en is szeretem reggelire. meg a tojast tojassal. ma reggel a piacon benyomtam egy jo fokhagymast langost egy halom paradicsommal, utana egy sargabaracklekvaros fankot, majd lefolytottam egy kortevel es ket furt szolovel. delre megfoztem a lecsot, de meg nem kivantam.