Keresés

Részletes keresés

Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.06 0 0 289
Görögországban én eddig nem láttam fizetős strandot. Ez nem a Balaton.

Szombati váltáshoz ne péntek este induljatok, hanem mondjuk csütörtök magasságában. Azt az egy napot meg valahol máshol, egy másik településen, kempingben eltöltitek. Főleg júliusban péntek éjjel-szombaton de. odafele iszonyatos sorok vannak.

Ha csütörtök reggel, vagy akár péntek reggel (hajnalban, mondjuk 5kor) elindulsz, az is jobb. Estére Kavalában vagytok, átkompoztok, megszálltok, másnap szállás. A Golden Beach elég szép, csak az egyik legzsúfoltabb partszakasz, pont mert szép.
Előzmény: Tökmag01 (288)
Tökmag01 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 288

Sziasztok,

 

tudja valaki hogy a Golden-beach fizetős-e Potamiánál?

Ott lesz a szállásunk.

 

Illetve az induláshoz visszatérve:

 

Mikor induljunk a szombati váltáshoz?? (nap, időpont)

 

köszi

Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.06 0 0 287
És miért akartok mindenképpen előre foglalni?
Előzmény: fakk1 (286)
fakk1 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 286

Jacques !

Kösz a "jó tanácsot" !!!!!! Nem fogjuk elfelejteni!

 

Voltunk az utazási  irodában. Bella tours 33 ooo ért ad egy hetet/fő a Susanne apm.ban.

Még keressük az igait a neten...

 

szia!

fakk1

Előzmény: Jacques de Molay (283)
thassos Creative Commons License 2005.07.05 0 0 285

Szevasztok szigetlakók.

A szárazföldön is érdemes kirándulni. Kavala sok érdekességet tartogat. Ott van nem messze Filippi, a csepkőbarlang is mesés. Egy- egy pihentető napot el lehet tőlteni ezeken a helyeken. Persze a sziget GYÖNYÖRŰ!

Indulás aug 03 hajnal. Az utolsó komp 23 h indul információm szerint.

Vissza aug 17. Mindenkinek jó nyaralást és jó időt!

Ja persze kocsival Bp-Belgrád-Szófia_Dráma-Thassos útvonalon. Kb 1030 km.

 

Találkozunk Filippinél.

.vatti. Creative Commons License 2005.07.05 0 0 284

"Csak halkan kell dugni, mert az kristálytisztán áthallatszik :-)"

 

Ez jó ez tetszik.-)))

Előzmény: Jacques de Molay (283)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.05 0 0 283
Szia, én az ilyen névjegyeket (mert általában adnak) mind kidobálom... Amúgy meg tényleg hidd el, hogy odamész, és találsz szállást, hiszen gyakorlatilag az egész település szálláshelyeket ad ki. Egy akkora méretű falu, mint mondjuk Ercsi, 70%-ban turistaszállókbol áll. Tavaly július elején 5 perc keresgélés után fel is cihelődtünk a szobába.

Tudom, nehéz átállni arról a képről, gondolkodásról, amit az utazási irodák sugallnak, arra, hogy lehetsz a magad ura, és szabadon utazgathatsz, de próbáld ki, mert megéri. Sajnos nincsenek más eszközeim arra, hogy bizonyságot adjak neked, mint az, hogy újra és újra elmondom, és hivatkozok másokra is, akik ugyanígy járnak nyaralni.

Görögország az utóbbi időben nem annyira "divatos" a nyugatiak körében, mint mondjuk volt a hetvenes évek végén, vagy a kilencvenes évek közepén. Ez utóbbi fellángolás akkora volt, hogy egész falvak rajzolódtak át pár év alatt, tele van az egész ország apartmanokkal. A szervezett-magánút arány nagyjából egyforma, meg sok görög is jár hosszú hétvégézni, ezért nem foglalják le a teljes kontingenst egész évre utazási irodák, így ha mondjuk nem péntek este/szombat reggel érkezel vhova, akkor szinte azonnal kapsz szállást. Persze, ha különleges igényedi vannak, konkrét szállodába akarsz menni, stb. akkor más a helyzet. Ezek a kétágyas szobák általában olyan 10-12 m2 + apró fürdőszoba nagyságúak (szigorúan csak zuhanyzó), általában van hűtöszekrény bennük, esetleg kis konyharész is. Mindegyikhez van erkély, szék, asztal, napernyő, este ki lehet ülni, és borozgatni. Esetleg van légkondi is, és ragyogóan tiszta mindegyik, de nem luxusszállók. Ezek az "apartman-házak" szorosan egymáshoz vannak építve, szűk lépcsőházzal, sok növénnyel (főleg leander), szóval elég hangulatos, szerintem. Csak halkan kell dugni, mert az kristálytisztán áthallatszik :-)

Ráadásul Thassos nem a turisták fellegvára, viszonylag keleten van, nincs repülőtere, viszonylag kevés utat szerveznek oda, szóval még csak tömeg sincs. Bátran induljatok neki, szerintem. Jaigen, és próbáljátok elérni az utolsó kompot, mert Kavalában és Keramotiban pont az elkésőkre specializálódott szállodák (más nem nagyon száll meg ugyanis ott :-) mocsok drágák és nem is olyan jók...
Előzmény: fakk1 (282)
fakk1 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 282

Szia Jacques!

 

Nincs meg neked véletlnül a két idős által vezetett potosi szállás elérhetősége?

Érdekelne!

köszi

fakk1

Előzmény: Jacques de Molay (267)
fakk1 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 281

Kösz az infókat - még többet is szivesen fogadok!! - jól jönnek.

Ma nekifogok szállást hajszolni.

Bár már ott tartnék, hogy a kompra kell felszállni...

 

köszi a segítséget!

Előzmény: stupiddog (280)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.05 0 0 280

újabb dolgok jutottak eszembe:

 

komp:odafelé(Kavala-Prinos)jegyvételkor szép rendesen,kötelességtudóan elsoroltam gyerekeim életkorát:7-12-17,kaptam nekik 1 gyerek,2 felnőtt jegyet.Visszafelé lazán kértem 3 gyerekjegyet,a kutya se nézte,mekkorák.

Árak:autó-15-18.7

        felnőtt 3.3-3.5

        gyerek 1.6-1.8 euro

     (oda- és visszaútra volt a kis különbség,fel nem foghatom miért...)

Vigyetek nagydarabos chipset,kézből lehet etetni a sirályokat.Kenyérféle nem kell nekik,finnyásak már rendesen...

 

Autóbérlés:(minket nem érintett,de megnéztem)-minden városban van,/robogóbérlés meg minden sarkon/:38,8 eu/3 nap,középkategóriás 4ajtós kocsik,főként Fiatok,Toyoták,franciák tömkelege

 

Thassos-térkép(természetesen reklámokkal körbezsírozva) ill.térképes vastag programfüzet a legtöbb boltból,kajáldából,kompkikötőből ingyen vihető,ha nincs elől,kérjetek.

 

Theologos-t ajánlja minden könyv,füzet,honlap és utazási iroda mint szép régi városkát,mondanám:Kazaviti(a tkp-en Megalos Prinos-ként szerepel,a hegyekben van)is szép,ha nem szebb,és kevésbé felkapott.

Viszont az utazási prospektusokban nyomatott "kék-fehér görög házak"-ból egy megveszekedett darabot sem láttunk egész nyaralásunk során.

stupiddog Creative Commons License 2005.07.04 0 0 279

itt:www.thassos-island.com ,Tourism,Accomodation.Rengeteg szálláshely jön ki,településenként,leírással,fotókkal,e-mail címmel,telószámmal.Angol v.német nyelven,választhatsz.Mi is innen foglaltunk,a megfelelő helyekre feldobtunk egy mailt,kb.a kétharmada válaszolt,választottunk,lefoglaltuk.

 

Előzmény: fakk1 (278)
fakk1 Creative Commons License 2005.07.04 0 0 278

Kedves stupiddog és Jacques !

 

Köszönöm a gyors válaszokat. De nincs tel. számotok, v. e-mailetek a szállással kapcsolatban? Jelentősen megkönnyítené a keresést.

 

Egyébként mi két éve Sartiban voltunk. A tavernákkal kapcsolatban ua. a tapasztalatunk, mint amit itt írtatok.

Az árak úgy látom nem szaladtak a csillagokig az olimpia miatt.

Egyébként tavaly Montenegroban voltunk. Itt kóstoltunk bele a szabad szálláskeresésbe. Kicsit izgi volt, hogy lesz-e megfelelő, de azután jóval az utazási irodák árai alatt találtunk Budvában egy nagyon oké kis apm-t.

 

A fotók kitűnőek-  grt!

 

Irjatok!

Köszi

 

Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.04 0 0 277
Értem :-) Egyébként ezt a papírterítős dolgot mindenhol eljátszák, a legutolsó lepukkant kis tavernában is. Tapasztalt görögországosok azt mondják, hogy ott lehet olcsón jót enni, ahova a pópa (ortodox pap) jár :-)
Előzmény: stupiddog (276)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.04 0 0 276
(most csak zárójelben jegyezném meg,remélem a párom nem olvas ide:én is olyan helyekre ülök be legszívesebben,ahol csak helyiek vannak,nem tesznek alám papír védőterítőt,és a tulaj leül az asztalunkhoz kézzel-lábbal mutogatva beszélgetni,és az se zavar ha csak sültpaprikát tud enni adni,sőt az az igazi!Amíg egyedül utazgattam,ez így is ment,most már családdal és utazásfinanszírozó férjjel nemigen ellenkezhet az ember lánya.)
Előzmény: Jacques de Molay (275)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.04 0 0 275
Hát, a tenger látványát mindenhol meg kell fizetni ... Igy ne is csodálkozzatok, hogy drága volt. Én eddig legjobbakat olyan helyen ettem, ahol nem is volt angol étlap, kis, lepukkant, pár asztalos tavernák voltak. Kézzel-lábbal mutogattunk, bementem a konyhába, együtt összeválogattuk a kaját.

Bulgária tényleg olcsóbb, és szép is, na de Görögország... Jaigen, és én mondtam azt, hogy a Thassosi olajbogyó keserű a többi görög bogyóhoz képest, de amúgy a görög jó. Elvégre az őshazája.
Előzmény: stupiddog (274)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.04 0 0 274

hát igen,ez volt a tanulópénz.Lepukkant helyre azért nem ültünk be,mert a párom azt mondta,ha már ennyit utaztunk és ennyit kifizettünk szállásra,akkor ő a tavernázás alatt látni akarja a tengert,ha ez ennyi,hát ennyi.Így is egy egyszerűbb,olcsóbb helyen ettünk.

Summa summarum,fő hogy jól éreztük magunkat.

(azt azért megjegyezném,hogy a bulgáriai tranzitszállásunkon harmadennyiért egy gyönyörű helyen degeszre ettük magunkat isteni és bőséges kajákkal,és komolyan fontolóra vettük,hogy jövőre Bulgáriában nyaralunk...:)

Előzmény: Jacques de Molay (272)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.04 0 0 273

és még néhány  strandkép:

1.Stelakis beach,strand a házunk előtt(városon kívüli,1 kis taverna fölötte,aprókavics,de a vízbe bemenés néhol  nehézkes a sünös kövek miatt)

2.Potos(kicsi,zsúfolt-a kép reggel készült,10-re tele volt-,homok+kavics,fölötte bárok,szállodák)

3.Psili Ammos(városon kívüli,finomhomokos,türkizkék vízű,lassan mélyülő:gyerekeseknek való,de főidényben nagyon zsúfolt lesz.1 bár fölötte,zene,vizibiciklik,kicsit Siófok-fíling.)

4.Tripiti beach(városon kívüli,aprókavicsos,édesvizes zuhany is van,2 kis taverna mellette,nem túl zsúfolt)

Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.04 0 0 272
Szia, hát ez az árszínvonal arrafelé. Ha két ember 20 körül eszik, akkor 5 db 45-ez reális. Lehet, hogy valami lepukkantnak kinéző helyre kellett volna beülnötök, mert az jobb és olcsóbb. Talán. Persze vannak trükkök is: nem szabad horiatiki-t kérni (görögsali), hanem hagyma-paradicsom, stb. salátákat, mert azok a felébe kerülnek (kereslet-kínálat :-)
Előzmény: stupiddog (271)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.04 0 0 271

továbbiak:

 

háznál kimért retsina(érdemes ilyet venni,ég és föld a különbség):6 eu/l.

gyengus palackozott retsinát kiülős-teraszos helyeken is ihatunk,helyfüggő,1-3 eu/fél liter

Fanta narancs:össze sem hasonlítható a magyarral,itt facsartnarancs-íze és állaga van.

Olajbogyó:vki azt írta,hogy a görög olajbogyó sz*r.Szerintem a hordós,kimért isteni(össze sem lehet hasonlítani a Mo.-n árult gumiízű üvegessel),viszont sokkal drágább mint a fóliába hegesztett-tartósított.Mindenképpen kipróbálandó.

Napozás utáni testápoló:ezt mindenképp vigyünk,rengeteg fog kelleni,viszont kicsi a választék,és méregdrága)

Kis kaják utcai árusnál(hamburger,gyros,suvlaki,hotdog,óriáspalacsinta):2 eu.

Tavernázás:tengerparton 5 fős családnak:(3 üdítő,fél l.bor,5 főétel-ebből csak 2 húsos,a többi sajtos v.padlizsános,+2 görögsali):45-50 eu   -ezt nagyon sokallottuk.

                   ugyanez a hegyekben(Theologos)37 eu.Érdekességképp megemlíteném,hogy itt mindenkinek (még a gyerekeknek is,ez persze ott maradt)járt grátisz 1-1 vizespohárnyi ouzo,+vmi mézes-grízes édesség)

 

Mivel a mi anyagi lehetőségeinket a 3 tavernázás nem várt drágasága nagyon lehúzta,főzni kényszerültem,nagyon ajánlom a joghurtot,sűrű,ízes,készíthető belőle isteni gyümölcsleves és tzatziki(ehhez ánizskapor vadon nől, bárhol szedhető),egyszerű kifőzhető tésztához paradicsomból,fokhagymából és friss bazsalikomból mártás+reszelt sajt rá.

 

Érdekesség szintén először Görögországba utazóknak:

   -ételeket nem egyszerre hozzák ki,hanem ami épp kész,az jön.

   -az édesség,gyümölcs néhol az étterem ajándéka

   -akármilyen hangulatos kockásterítős helyre ülünk be,ezt villámgyorsan letakarják papírterítővel

   -amit igen nehéz volt megszoknunk:Wc-papírt nem dobhatjuk a Wc.be,külön szemetes van e célra.

Előzmény: stupiddog (269)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.04 0 0 270
Szerintem ez kifejezetten olcsó. Öt személyre 65 euró az baráti.
Előzmény: stupiddog (269)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.04 0 0 269

hát ezért írtam,hogy a nálam tapasztaltabbakra kell hallgatni.:)

mi gyerekekkel nem mertünk kockáztatni,de fiatalon tuti én is nekivágnék!Biztos találni olcsó jó szállást.

 

A mi drága(?)szállásunk egy önálló tradicionális görög kőház volt,Limenariától 1,5km-re egy domboldalon,nyugis,csendes,2 szoba,felszerelt konyha,füri,terasz kilátással a tengerre,kerti sütőkemence(eszközökkel-faszénnel ellátva),aprókavicsos plázs 3-4 percre,és a háziasszony naponta eljött érdeklődni,minden OK-e,hozott friss gyümölcsöt,uborkát,ajándék olivaolajat,üveg házi szőlőpálinkát.Amikor bedöglött a kocsink,eljött a szervízbe,és elintézte az ingyenes azonnali átvizsgálást.A ház 65 eu./nap volt 5 főre.

 

És friss(június végi) infók,árak:

 

Benzin/95 ólommentes(unleaded)kútfüggő,0,85-0,99 Eu.

Élelmiszerek:kenyér:1/2 kg-os 0.6

                     hús(sertés,nyers,grillezéshez)5.50/kg

                     sajt egész v.szeletelt 5.90-12/kg

                            reszelt,előre fóliázva 0.90/100 g

                     felvágott,sonka:5-12/kg

                     joghurt(poharas,20dkg)1.20

                     margarin: 50 dkg:1.80

                     lekvár: 1 ü.40 dkg:2.30

                     nutella:1.ü.40 dkg:1.95

                     olajbogyó,kimért,kb.1 pohárnyi:2.0

Gyümölcs,zöldség(rohamosan ment le az ára,ezek jun.végiek)

                     dinnye:0.25

                     paprika:1.90

                     paradicsom:1.05

Italok boltban:sör,Mythos0,5 dobozos:1

                     ásványvíz 1,5:0.50

                     üveges borok(magyar is van...de itt ne ezt vegyük már!)0.7:2,8-7,5

Előzmény: Jacques de Molay (268)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.04 0 0 268
Igen, mert olyan Thássosról olyan 100 szálló fent van a neten, és 900 meg nincs...
Előzmény: stupiddog (266)
Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.04 0 0 267
Szia, mi tavaly 10 napi szálláshoz jutottunk iroda nélkül ... Szerintem a 14 is menni fog :-) Görögországban, de főleg Thassoson mindig, de mindig van szállás. Mi ezalatta 10 nap alatt tavaly 3 helyen voltunk, Potosban, Kinira mellett (Loutro Bungalows) és Limenas mellett egy kempingben. Potosban 25 EUR volt 2fő/éj egy kis légkondis szoba, egy öreg néni és bácsi vezette apartmanházban, viszonylag központban volt és átlagosan zajos utcára nézett. A Loutru a főút mellett van Koinirátó (Kinira) 2 km-el délre egy bungaló-kemping, tökéletes csöndben (persze nem számítva a kabócákat) egy pínia-lugasban. Ez 35 volt/2fő per éj, gyerekekkel ez a hely ideális. Limenastól nyugatra, az út mentén pedig van egy normál sátras kemping.

Thassos akkora, hogy egy-két óra alatt lazán körbeautózod, ezért jó választás mondjuk Potos, pont délen van, minden elérhető, még Théologos, a régi főváros a "hegyekben" is. Van nyüzsis része is, meg csöndes is, vannak tavernák :-), stb. szóval rendben van.
Előzmény: fakk1 (265)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.04 0 0 266

te jó ég,ne engem kérdezz,én is először voltam Görögországban,és előtte hetekig itt -és a többi görögös topikban- kérdezősködtem mindenféléről.Köszönet tehát:nahát-nak,aszály-szalámi-nak,James-nek,Kakadú-nak,Stevie-nek,vattinak,Jacquesnak (elnézést ha vkit kihagytam,vagy rosszul írtam a nickjét)!

Szállásügyben amit tudok mondani:nagyon rákészültünk,voltunk az utazás-kiállításon/kár volt,semmi thassosról/ keresgéltünk neten,érdeklődtünk ismerősöknél,és feljöttem ide az idevágó topikokra,na ennek volt a legtöbb értelme.

Itt ajánlották a sziget honlapját,thassos.com vagy thassos.gr(én nem tudom hogy kell linket betenni,de majd biztos kiokosít vki,vagy megtalálod)szóval innen foglaltunk szállást e-maillel.Rengeteg van,és nahat szerint nem érdemes előre foglalni,én főidényre mégis azt ajánlanám,érdeklődjetek mélben.Nekünk előszezonra is csak felerészben érkezett pozitív válasz a kért időpontra,úgyhogy nem kockáztattunk,foglaltunk.De ha csak ketten mentek,sokkal nagyobb eséllyel találtok helyben is szobát.Ahol mi voltunk(nyugis,de drága hely Limenaria szélén),az már telített volt októberig,de a centrum környéke tele volt rooms/camere/zimmer feliratokkal 10 eu/fő 

Igyekszem még ma Thassosról friss személyes tapasztalatokat feltenni,légy türelemmel.

 

Előzmény: fakk1 (265)
fakk1 Creative Commons License 2005.07.03 0 0 265

Szia stupiddog!

 

Mi a napokban találtunk erre a topicra, és annyira megtetszett amit a szigetről írtatok, hogy el akarunk menni a hónap végén.

De még nincs szállásunk, bár az biztos, hogy kocsival akarunk menni.

Kérlek, ha tudsz, segíts érdekelnének a szállások, lehet-e iroda nélkül 2 fős apm-hoz jutni 10-14 napra

 

Gyors válaszodban reménykedem !

Előre is kösz

fakk1

Előzmény: stupiddog (264)
stupiddog Creative Commons License 2005.07.03 0 0 264

sziasztok,hazajöttünk,bocs de fáradt és itthoni tennivalókkal elöntött vagyok,holnap viszont jövök friss infókkal,fotókkal,árakkal.

Amúgy gyönyörű volt.

(medúzát Limenariában csak 1-et láttunk,az egész strand azt fotózta...)

stones Creative Commons License 2005.07.02 0 0 263

a szigeten nem voltam (Athénban voltunk tavaly az Olimpián).

a gyerekek 5 ill.11 éveskék, ők sem kempingeztek még ;-)

Előzmény: laveusa (258)
Miki76 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 262
Mi Aug 9-16-ig foglaltunk szállást Sartin.Utána átmennénk 4-5 napra Thassosra.
Tudnátok ajánlani vmi jó kis szálláshelyet ami kipróbáltan jó?
sgabcsi Creative Commons License 2005.07.01 0 0 261
Mi Jul31- 1 vagy 2 heten keresztul leszunk a szigeten. latom leszunk egy paran magyarok. Mi ket gyerkoccel megyunk.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 260
Nehogy péntek este, mert ott fog megenni a fene. Indul el csütörtökön napközben, vagy péntek hajnalban, és aludjál egy éjszakát a környéken. A turnusváltás előtt tömeg van, sokkal több trafipax az úton, stb.
Előzmény: Tökmag01 (259)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!