Sziasztok! Bocs, hogy eltérek a témától.Arra lennék kíváncsi, hogy az Ariston elektromos tűzhelyek megbízhatóak ill jók e?Milyen gyártmány? Ha esetleg valakinek tapasztalatai vannak tűzhelyekről szívesen várom!
Én ráadásul finnyás is vagyok, ismeretlen helyen, ismeretlen emberek által használt konyhai eszközöket nem nagyon szívesen alkalmazok, ha nem tudom megnyugtatóan kitisztítani/fertőtleníteni. Eszembe jutott még a tejtartó a gyerekkori emlékeimből (tejeszacskóhoz), aztán rájöttem, hogy manapság már inkább dobozos a tej, pláne külföldön. :))
Viszont a fűszerekben nagyon igaza van joynak, felesleges újabb mennyiségeket beszerezni 1-2 étel miatt, aztán meg hazacipelni! Nálunk az volt a szokás, hogy 1-2 sk. fűszerkeveréket vittünk, amiket salátára, 'olyat biztos fogunk főzni' ételre szórtunk, illetve só, cukor; mosogatószer kis üvegben és mosogatószivacs meg konyharuha (+folyékony mosószer). Anyukám precíz, így volt egy standard lista, ami alapján csomagolta a konyhai dolgokat.
Ételeket fotózni és összetételükre vonatkozó eszmefuttatásokat pedig főzés nélkül is lehet! :)) ribizli
Akkor neszkávé, édesítőszer, fűszerek, szalámi, slusz.
:o)
/Vizet sosem vittünk, EUrópában mindenütt iható volt a csapvíz -nekem. Városszéli hyperbe úgy is belebukik az embörlánya-fia, ha köll, ha nem, mindig van akciós sör... :o)
Jó nyaralást!
Parmezánt hyperben nézz, ha szerencséd van, az itthuni 1/4-éért megkapod!!!
- lesütött húst-lefagyasztott pörköltöt, füstölt pulykacombot, esetleg -ha van hely a hűtőládában- tejfölt. /A Panna acida borsos áru, és nem mindig van. Helyette a piaci "Görög yoghurt" jó, de drága!!!/
Mást kár vinni, mert a cígölése nem éri meg az össz 10-15 EUrós nyereséget, vagy az ottani sokkal fibomabb, és csak az ember szíve fáj, hogy "...ott az itthuni, azt köll mögönni, mert ránkrothad..."
/Hámonnnnnyuk, "neszkávé"n+édesítőszeren nem variáltunk, vittünk, mert az biztos, ha kéznél van akár hideg tejben is!
ez nagyon igaz. a klasszik nyaralási bosszúság: ha nincs vágódeszka, vagy egy normális kés, vagy egy méretes bögre a reggeli kávéhoz. és sajna ált. nincs...
beszerzés: ne is mondd, juci mondjuk nem mintaadó, de mindenhonnan kaját hozok, ez rémes... :-)
malena, szerintem inkább olyan konyhafelszerelést vigyél, amiket nehezen nélkülözöl, ha nem tudod biztosan, hogy _minden_ van az apartmanban. Pl. kedvenc kés, tésztaszűrő, akármi, amiket nehéz kreatívan kiváltani más eszközzel, de létfontosságúak. Klasszikus példa a konzervnyitó, de egy jó bicskán persze van ez is. Olaszországban nyaraláson nem rendes olasz kávéval is kényezteti magát az ember? ;) Meg "helyet" vigyél a hazafelé hozandó delikát szerzeményeknek - emlékezz csak, Stáhljuci hozott rengeteg lisztet is. :DD ribizli
de az ásványvíz... hát nem tudom... nem egy olcsó helyre megyünk, nem is tudom, van-e egy nagy hiper a környéken, vagy csak a méregdrága kisboltok, ahol 3-4 euro egy palack.
Nehogy vigyél ásványvizet!!! Kint szinte olcsóbb... Hacsak persze nem ragaszkodsz egyfajta itthoni ásványvízhez... Mi vmi Fonte quizza nevűt vettünk, olyan 20 centnyi volt egy másfél literes flakon. Ennél itthon is drágább!!
tkp. mit visz az ember egy hétre apartmanos nyaralásra olaszországba??
Semmit. :-) Tényleg nem érdemes, mert szinte ugyanolyan árban vannak az alapvető élelmiszerek, mint itthon. Nyershúst (ami mondjuk kicsit drágább kint) meg úgyse vinnél....
Amíg kisebbek voltak a gyerekeink, vittem megfőzött és lefagyasztott ezt-azt (inkább kényelmi szempontból, hogy csak melegíteni kelljen esténként), meg túrót a túrógombóchoz. :-) De 10-15 évvel ezelőtt még nagyobbak voltak az árkülönbségek.
csak 3-4 estét főzünk, a többi étterem. közben gyaklag arra jutottam, hogy kávén, ásványvizen és fűszereken kívül nem érdemes semmit vinni. azt a pár estét a pizza-pasta-antipasti-saláta vonalon simán megoldjuk csak ottani anyagból.
Az a kérdés, h csak reggelit akartok kotyvasztani, v komolyabbat is.
A magam részéről biztosan helyi anyagot használnék. Hajnalban be a legközelebbi kisváros piacára, utána a kikötőbe a halászokhoz. A burgonya mindenütt drágább, mint itthon, na, azt vigyél!
én spec nemsokára. eddig vinni akartam az olajat, ecetet, de elég nagy hüjeség, mi? :-)
bocs, ha off, de tkp. mit visz az ember egy hétre apartmanos nyaralásra olaszországba?? hát semmi pastát és hozzávalót, az nyilvánvaló. mi az, amit igazán érdemes itthonról vinni, mert kint aránytalanul drágább? szinte semmi ilyen nem jut eszembe. vagy ez is hüjeség? :-))
Ma vettem a kelenföldi "mdf" piacon Bertolli robusto olívaolajat! :-) Volt fragrante is - ami a másik nagy kedvencem, de nem akartam túl sokat betárolni, mivel ez literes üvegben van. 2000 ft volt, ami alig drágább, mint most az auchan akciós.
(persze tudom, hogy kint jóval olcsóbb, no de mikor megyek én legközelebb Olaszországba...)
Tegnap ment egy film a kinai étkezési szokásokról és szó volt benne arról, hogy ha valakinek a szülinapjára kézzel készített tésztát tesznek az asztalra annak az embernek egy évig nem lesznek anyagi gondjai....jó figyelmeztetés volt ez mivel tesónak ma van a sznapja. Ahogy néztem a filmet eszembe jutott a nagypapám kedvenc levese, na ez fog ma elkészülni:
1-2 tojásból gyúrt tészta vékony metéltnek felszelve, és jó kis rántott levesbe belefőzve...így köti össze a gasztronómia a generációkat (és remélem tényleg szerencsét h9oz mert az újévi lencsére még mindig nem sikerült rávennem...)! A tortát már tegnap megsütöttem, a grillezni valókról a sogormenyecske gondoskodik.