Oké ,csak a Tiedről tudtam/mondtad/írtad hogy jobb !:) De Én ezt írtam :"Lehet jobbat tudsz ,mivel vastagabb",és írtam ,hogy az enyém gyári és tökéletesen teszi a dolgát ,ugyan most pihen !:)
Üdv ! A szuterénban van a kazán mellet a pufim, nem lehet számottevő a hűlés nálam, ugyan annyira nem figyeltem,és amit írtál, annyi hűlés szerintem reális lehet a nem gyári szigetelések esetében IS !:) Persze kivétel erősíti a szabályt !:D Jah ,mert kivétel az biztos lesz !:)
Abból lehet látni mennyire szigetel, hogy mennyit hűlik x idő alatt a teteje - persze ha nem merited le teljesen. Nekem a 10 cm szivaccsal sajnos egy nap alatt simán lemegy 85-ről 80 alá.
Üdv ! Lehet jobbat tudsz ,mivel vastagabb(meg a Tied:D) ,de az Én gyárim tökéletesen szigetel ! Gondolom melegnek kéne legyen az oldala ha szökne a meleg ,de az enyémet még langyosnak is nehezen nevezhető !:)
Gyakorlatilag mivel gondolom van kazánvédő szeleped, nem tudom hány fokos, teljesen mindegy milyen szivattyú milyen fokozaton megy , a kazánvédő amit kell azt visszakever. Így csak a megtermelt meleg kisebb része megy a puffer felé, nagyobb részét a kazánvédő visszakeveri.
Valószínű ez a kisebb rész kevesebb, mint amennyit a lakásköri szivattyúd szív a puffer felől, így sziv a pufferből is hozzá.
Mint írtad kb ez 45 perc. Kb ennyi idő kell a kazánodnak meg a rendszerednek, hogy átmelegedjen, és legyen tartalék a pufferban.
Jó tanács, ne hagyd ennyire lehűlni a rendszert, vagy gyújts be 45 perccel hamarabb.
Nemrég lebeszéltem az egyik környékünkön lévő üzlettel. 86eft-ért hozom holnap el az 1000l-es conceptet. Szigetelést még nem tudom. Jobb a gyári, vagy szigeteljem házilag?
Nem tudjuk mekkorák a csonkok ,de a lényeg ami fontos a térfogat kihasználás és gyors meleg víz készítésre alkalmas a felső csonk meg a "pipák"miatt ! Gyártass le pufit és ,akkor oda és akkora csonkokat csinálnak "pipával"kombinálva amilyet akarsz !:)Jah ,3/4 pénzért !:) Mágocson legyártják ,akár szigeteléssel ,de van sok helyen !:)