Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Van két különböző lime növényem. Még nem nézegettem őket ugyan metszési szempontból így teleltetés közben, de privátban megbeszélhetjük a részleteket. A buddha ág érdekelne (ugyan van már egy növényem, de a levágható ágak teli vannak bimbóval) egy grapefruit alanyra oltás céljából. A Pest környéke rendben! Üdvc: Nebuló
Sikerült 10 db termö citromfárol metszett ágat meggyökereztetnem. Ezeket lehet alanyként használni és pl Buddhát oltani rá? Illetve igy is jol terem ha citromfának hagyom? Van 2 db szép termö citromfám (meg más mediterrán növényem) de oltáshoz még nem értek nagyon :)
Bocsika chez, hogy belekotyogok, de a babylontól rendeltem előzőleg. Egymás mellett van a két féle cserépem.
A babylon (ha jól emlékszem) ami nem az eredeti formában forgalmazza. Más átmérő és magasság, valamint a lyukak formája és kiosztása, mint az eredeti angol air pot.
nekem az a bajom vele hogy nagyon érzékeny ez a szellős megoldás , nem tartja anyir a nedvességet - ami azért néha jól jönne ha valaki nincs rendszeresen a citrusai körül
meg nekem most télen a teleltetőben volt 0, - 1 C és mintha 'megfázott volna' a növény besárgultak és pöndörödtek a levelei .
Mivel a Yuzu-ról van szó igy csak arra tudok gondolni gyökérlabda fázott meg .
Amugy ha télálló hibridjeid lesznek akkor szolj nekem is ha lesz szaporítva belőle...
Lehet hogy lesz a nyár folyaman Swingle Citrumelo(B. Voss) és Citrandarin X639. Ha Swingle alany megfelel akkor 99% hogy tudok szolgálni mind 2vel a nyár végére.