Keresés

Részletes keresés

Csillag Minerva Creative Commons License 2011.01.14 0 0 436

Poharak, Pálinkás üveggel...  :)

Előzmény: Csillag Minerva (435)
Csillag Minerva Creative Commons License 2011.01.14 0 0 435

Sióagárdi motívumból tervezett pohár.

Előzmény: Csillag Minerva (433)
ügyeskezü Creative Commons License 2011.01.14 0 0 434

Szia,kíváncsian várom a képeket,biztos hogy érdekes,jó lesz ujdonságot látni.

Előzmény: Csillag Minerva (433)
Csillag Minerva Creative Commons License 2011.01.14 0 0 433

Sziasztok!

Talán végre holnap sikerül a fényképeket lekicsinyíteni, hogy fel tegyem őket...

Épp karácsonyra csináltam boros poharakat.  Én himzés mintákat ültettem át gravírba...   A nagy közönség legnagyobb örömére. 

Előzmény: ügyeskezü (429)
ügyeskezü Creative Commons License 2011.01.12 0 0 432

Köszönöm az ötleteket.akárhol néztem mindenhol a szölöfürt,szölö,és a vele kapcsolatos dolog volt,sztem ez kicsit unalmas,némi ujdonság hatását is lehetnekelteni.

yassie Creative Commons License 2011.01.12 0 0 431

Érdemes körülnézni a rengeteg tattoo minta között is! Pláne ha a poharak fiatalabbaknak, vagy pasiknak készülnek! Nekem a nonfik is bejönnek, de lehet figuratív minta közt is találnii jól gravírozhatót!

Szpidi99 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 430

Virágot, madarat. Az a lényeg hogy a poharak ne legyenek egyformák., csak a témájuk. Sokkal praktikusabb ha meg lehet különböztetni ki melyikből ivott.

ügyeskezü Creative Commons License 2011.01.12 0 0 429

Sziasztok,jóestét.Mit ajánlatok borospohár készletre,valami ötletes dolgot ami nem megszokott?Köszönöm!

yassie Creative Commons License 2011.01.11 0 0 428

Hova a csudába tűnt a válaszom??

A világos részeket. Amit az üvegből kigravírozol, az a rész lesz a világos.  Persze kép függő a dolog, de fotót minden progi úgy alakít, hogy a világost kell.  Más képeknél, vagy ha bizonytalan vagy, nézd meg a kép negatívját is, és akkor látni fogod melyika  jó!

Előzmény: eda77 (427)
eda77 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 427

Köszi de mennyire kell kontrasztosá tenni?

vagy hogy éz ki egy kész kép amire már csak a gravírozás vár? illetve ha megvagyok valami csoda folytán ezzel a művelettel melyik szinű részt gravírozzam ? Lehet hogy buta kérdés ezért elnézést, de sehol sem talátam komolyabb leírást előre is köszi szia

Mellesleg én adobe photoshop-al csinálgatom/ nám :)

Előzmény: yassie (426)
yassie Creative Commons License 2011.01.11 0 0 426

Azt hiszem mondhatom, hogy ez nehezebb feladat, mint meggravírozni a már átalakított képet. Először is csak jól megvilágított fotóval működik. (Volt, hogy olyan képet kaptam, ahol a pár fa alatt állt, és a fa levelei árnyékot vetettek az arcra. No az ilyen képek felejtősek) Vannak programok, (én ezeket használom: pixia, photoscape) amik erre alkalmasak, de szerintem minden fotószerkesztőben elérhető a funkció.  A paint is alkalmas, de ott nem lehet módosítani a fény-kontraszt arányokat. Sokat kell küszködni egy ilyen képpel! De nem lehetetlen!

Előzmény: eda77 (425)
eda77 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 425

Köszönöm a kedves szavakat 

Ha jól emlékszem homokkőből van de ez nem biztos csak ez rémlik kicsit nehéz volt mert voltak benne olyan részek amiket szinte nem bírtam átgravírozni :)

most megint nehéz fába vágtam fejszémet mert képet szeretnék gravírozni de nem tudom pontossan hogy kell a képet átkonvertálni hogy gravírozható sablont kapjak belőle ha valaki tud segíteni kérem tegye meg

Köszönöm előre is.

Szpidi99 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 424

Nagyon szép. A fa formáját ügyesen a kőhöz igazitottad.

Jó kemény kőnek nézem. Meg kellett vele küzdeni.

Előzmény: eda77 (421)
yassie Creative Commons License 2011.01.10 0 0 423

Azé vazze! (bocs) a mai napra elég volt a sértődésekből! Autós tanácsom nincs, ahhoz semmit nem értek.. Különben meg tartozhatnak is, a szélvédőbe jól bele kell gravírozni a rendszámot, vagy motorszámot lopás esetén azonosításnak! :-) (bár a mai autótolvajok egy perc alatt szedik 10000 felé a kocsit, akkor meg úgyis hiába az is! :-)

Előzmény: xplod (420)
yassie Creative Commons License 2011.01.10 0 0 422

Szerintem nagyon szép lett! A nagypapád biztosan büszke lenne rád! Megkérdehetem milyen kőre dolgoztál?? Ebben még nagyon nem vagyok járatos, de szeretném egyszer kipróbálni. Nemrég egy barátnőm férjének szülinapjára készült téglából épült sütögetőbe az 50-es számot véstem. Az nagyon nem volt egyszerű, mert a tégla nem egyforma keménységű. Volt, ahol mélyen belemart a fej, volt amivel meg nem bírta...

Előzmény: eda77 (421)
eda77 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 421

Köszi a felvilágosítást a sírkőről felteszek képet de nem nagy valami egy fát ábrázol meg a nevet évsámot de mivel nagypapám erdész volt ezért ide illik :) 

Legnagyobb megtisztelés volt h a sírját apukámék állították össze a fejkövet meg én gravírozhattam és díszíthettem fel a világ legjobb nagypapájának. 

Hozzátenném ez volt az első munkám egy közeli a munkámról és egy távolról az egészről. ( A közeli képen a szöveg jól áll csak rosszul fényképeztem )

xplod Creative Commons License 2011.01.10 0 0 420

Szó sincs haragról ,az nem az én stílusom , csak hasonló képpen jegyeztem meg én is hogy az autók nem ide tartoznak  , és mégsem voltál annyira segítőkész ügyeskezűnek.

De nincs harag  üdv xplod

Előzmény: yassie (418)
yassie Creative Commons License 2011.01.10 0 0 419

Én is üdvözöllek Eda!

A képeidet várom, és bár gondolom a síremléket nem szívesen mutogatod, azért mégis örülnénk, ha láthatnánk.  Olyat egyikunk sem csinál sűrűn (szerencsére). A fejekkel kapcsolatban ez a legjobb tanács, amit Szpidi mondott. Ki kell próbálni mindet, melyik hogy viselkedik. Persze vannak erre normák, mi mire való, de sokszor nem feltétlenül azzal kell dolgozni, amit arra rendeltek.

Megosztom azért az én tapasztalataimat, hátha segít:

Én üveghez szinte kizárólag a különböző méretű gyémántszemcsés gömböket használom. Ugyan ezeket használom fémre is. Fára a pici élekkel rendelkező, úgynevezett maró fejeket, de ez a puhafát szálkázza, azt nem túl jó megmunkálni, de nem lehetetlen. A szürke kővel jó üveget satírozni nagyobb felületen, de előtte kicsit meg szoktam koptatni próbaüvegen, és rettenetesen porol, nem nagyon szeretem.. A rózsaszín követ én még semmire nem tudtam jól használni.. Nem egyenletes, üvegen próbáltam, nagyon üti, féltem eltörik, ezért félre is tettem. Hát ennyi.. :-)

Előzmény: Szpidi99 (417)
yassie Creative Commons License 2011.01.10 0 0 418

Köszi Szpidi a megerősítést! Rossz éjszakám volt e miatt, mert eszembe nem jutott, hogy segyítő szándékom haragot gerjeszt!

Előzmény: Szpidi99 (416)
Szpidi99 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 417

Üdv köztünk:)

Azért ha figyelmesen olvasol találsz olyan hszt ahol jó pár fej be van azonosítva. A legtutibb ha üveglapon végigprőbálod hogy melyikkel mit tudsz kezdeni. Egy biztos hogy a fejek nem csak üveghez hanem kőhöz, fához és fémhez is vannak. Tegnap épp fémet csiszoltam a gömb fejjel mert ahhoz pont az kellett.

Előzmény: eda77 (415)
Szpidi99 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 416

Valóban ott van a topikleírásban a kézi szó is, de ettől másokat is szivesen láttunk aki idetévedt. Nem volt rossz, sőt inkább segítő szándék a hszban. Tényleg nem tudunk hozzászólni, hiszen egy más műfaj. Csupán ennyi akart lenni.

Előzmény: xplod (413)
eda77 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 415

Sziasztok 

Most találtam rá az oldalra és nagyon sokan panaszkodtak h nem tudják mire való a sok fej  én is közétek csatlakozok én sem tudom ha valaki megtudja szoljin nekem is köszi:)

Én nyáron vettem gépet akkor kezdtem el méghozzá nagy fába vágtam a fejszém nagypapám sírkövét készítettem el mit ne mondjak sok szárat elkoptattam mire rájöttem mivel is kell csinálni :D azóta azt a gépet már lecseréltem kicsit komolyabbra és én is a lidl áruházba vettem.

Végül is beköszönni léptem be egyenlőre és ha tudok töltök fel képet hogy meghallgassam min is kell javítanom :)  

Addig is sziasztok :)

yassie Creative Commons License 2011.01.09 0 0 414

Nem gondolom, hogy fejleharapás jár hozzászólásomért. Nem rád szóltam, csak javasoltam, hogy ha értelmes beszélgetést szeretnél folytatni technikádról, akkor Tőlünk ilyet ne várj. Mi ehhez nem értünk, más dolgot csinálsz Te, és mást mi. Nem mondtam azt sem, hogy ne tedd ide a képeidet. Szívesen látjuk azokat, csak hozzászólni, beszélgetni róla nem tudunk. Egyébként jelzés értékkel ott van a  topik nyitó üzenete a fejlécen. Ennek ellenére ez nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag arról lehet itt szó. Szóval hozzászólásom csak jóindulatú javaslat akart lenni. Sajnálom, ha nem ezt olvastad ki soraimból.

Előzmény: xplod (413)
xplod Creative Commons License 2011.01.09 0 0 413

Nem láttam volna a topikban kiírva azt hogy  csak kézi gravírozás ,de akkor ügyes kezüre is rászólhatnál hogy az autókról ne ide tegye fel a képet mert nem tudnak hozzá szólni.

Üdv.

Előzmény: yassie (400)
yassie Creative Commons License 2011.01.09 0 0 412

Teccccik a hasonlatod! :-)

Előzmény: em_laci (411)
em_laci Creative Commons License 2011.01.09 0 0 411

Erről egy vicc jut eszembe, remélem nem sértek meg senkit! ;)

Egy utasszállító gépet két vadászgép kísér, rádión tartják a kapcsolatot.
A vadászgép pilótája szól az utasszállító pilótájához:

-Na, figyelj öreg ezt csináld utánunk.

Megelőzik, forognak a géppel, függőleges repülés stb...majd visszaállnak kísérő állásba.
Megszólal az utasszállító pilótája is:

-Na, ezt meg ti csináljátok utánam.
Ám a gép nem változtat irányt, a sebessége sem változik, semmi szemmel látható nem történik,

majd az utasszállító pilótája bejelentkezik:
-Láttátok?
-Nem, nem láttunk semmit! Mit csináltál?
-Először is elmentem hátra, sz@rtam egyet, megittam egy kávét és ettem egy krémest! :D

Előzmény: yassie (400)
yassie Creative Commons License 2011.01.09 0 0 410

Én meg épp a gyerek miatt kezdtem bele, először az üvegfestésbe. Ő semmit nem csinál, én meg ittragadtam :-)

Előzmény: Szpidi99 (409)
Szpidi99 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 409

Csinált  régebben üveglapra is tán tigrist. Már nyolcadikos korában is segített gravírozni. Márpedig az rég volt mert "a kicsi" most harmadéves egyetemista, csak ritkán csinálja ,alkalomra. Majd kér fotót az ajándékozottól, mert karácsony előtt már kapkodott. Ráadásul vizsgaidőszak van.

Minden más kézműves technikával is foglalkozik kicsi kora óta a háromból kettő. Hamar beoltottam őket:) A legnagyobb nagyon matekfejű, őt nem sikerült bevonni.

Előzmény: yassie (407)
yassie Creative Commons License 2011.01.09 0 0 408

Ezt most csak úgy ihletből csináltam. Nincs kinek ajándékoznom ilyet! :-) De azon gondolkodtam, hogy egy fotot teszek bele...

Előzmény: Szpidi99 (402)
yassie Creative Commons License 2011.01.09 0 0 407

Nem, nem, összeveszni valóban nem célom! :-)

Kíváncsi vagyok az oroszlánfejre, amit a lányod csinált, mert azért nekem ez így eléggé ott van. Én még nagymacskának neki sem mertem állni, mert félek a feladattól..  Még nem is mondtad, hogy Őt is megfertőzted! :-)

Előzmény: Szpidi99 (403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!