Keresés

Részletes keresés

anig Creative Commons License 2008.06.14 0 0 208

Hellóka,

 

mi is megkaptuk a levelet, szintén augusztus 11 a dátum. Nem hiszem, hogy ez vér komoly lehet, biztosan ebben is lesz csúszás. De a poén az, hogy a levél kézhezvétele előtti nap hívtam az értékesítőt, aki azt mondta, június vége, július eleje. Mindha nem tudta volna, hogy mi áll az általuk kiküldött leevélben. Ha augusztus végéig nem történik meg a műszaki átadás, akkortól fog csak életbe lépni a kötbér.

Előzmény: AH12 (207)
AH12 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 207

Sziasztok,

most kaptam egy levelet, hogy az Andor utcai lakásom várható!!! MŰSZAKI átadási ideje augusztus 11. Szóval ennyit a múlt héten ígért 2-3 hetes csúszásról... Ez már 2 és fél HÓNAP.

Ha ügyvédhez fordultok, csatlakozom, de nekem is van ismerősöm, akivel fogok a jövő héten beszélni...

Kapott valaki ilyen levelet, mint én? Mi volt a dátum benne?

Iza104 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 206
A tulajdoni lapon rajta vannak a nevek és a címek, hogy ki vásárolt lakást a házban... Persze még így is nagyon fáradtságos munka lenne felkutatni őket...
Kérdés, hogy mi van, ha nem nyerünk? Kb. mennyi perköltséget akaszthatnak a nyakunkba? Vagy erről még korai gondolkodni?
Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 205
Sziasztok,

Tegnap délután elvitte az ügyvéd a szerződésem másolatát és jövő hét elejére visszajelez mit lehet tenni.

Akit érdekel írjon nekem a mrdoubleb(kukac)freemail.hu-ra és egyeztetünk.

Az lenne jó, ha minél többen lennénk, úgy a költségek is megoszlanak, meg több súlya van a dolognak. Nem tudom, hogyan érhetnénk el a többieket - nyilván ezt a fórumot X lakó olvassa, de nem mindenki.

Ha kiragasztom a lépcsőházban, agyonvernek egy malteres lapáttal. :)
keytracks Creative Commons License 2008.06.12 0 0 204

Sziasztok!

Mi is benne lennénk egy közös ügyvédi keresetben, hogy a szerződés szövege értelmében ne csak a műszaki átadás-átvétel időpontjáig, hanem a birtokbaadásig kapjunk kötbért.

E-mail-címünk: keytracks@indamail.hu

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.12 0 0 203
Sziasztok,

Sajnos az ügyintéző az építési osztályon még mindig szabin van - jövő hét szerdáig. :(

Egyébként Szendreiné Németh Krisztinának hívják és 372-46-73 a száma.
moli40 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 202
Kedves Fórumozók,

Afelől érdeklődnék, hogy akár a Zsombor utcai, akár az Andor utcai épületben nem tudtok-e - akár ismerős kapcsán is - kb. 70 nm körüli kiadó lakásról?
Megköszönöm, ha valaki tud információval szolgálni.

Üdv,

Moli
Iza104 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 200
Kiváncsi vagyok, mint mondanak az önkormányzatnál.
Én csatlakoznék az ügyvédes mókához, ha tényleg van értelme nekivágni. Jó lenne, ha legalább azt a pénzt visszakapnám, amin most a bútoraimat tároltatom, azért, mert még mindig nem tudok beköltözni.
Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.10 0 0 199
Sziasztok,

Látom ismét felpezsdült kicsit a fórumunk. :)

Na, hogy válaszoljak a kérdésekre illetve reagáljak az elhangzottakra:

Én a "B" lépcsőházban vagyok és eddig egy fiatal és egy idősebb párral futottam össze - már elkezdtem bútorokat vinni, meg szinte minden nap voltam a lakásban pár órát.

Nem, még nem költöztem be, egyrészt még nem lehet (hivatalosan), másrészt még nincs meg a hűtőm és a mosógépem. :)

Ami a használatbavételit illeti, én holnap igyekszem kideríteni valamit az Önkormányzatnál - sajnos csak telefonálni lesz időm, de remélem mondanak valami érdemi infót. A projekt össze vissza mond mindenfélét, sumákolnak, nem hiszek nekik.

A szerződésemet csütörtökön nézi meg egy ügyvéd, ha azt mondja van értelme nekimenni a Motának (szerintem a szerződés elég egyértelmű, de én nem vagyok jogász), akkor mindenképpen álljunk össze ahányan vagyunk, és bízzuk meg közösen, mert szerintem csak így érhetünk el valamit. Aniq-nak igaza van, egyenként lesöpörnek minket.

Aki úgy érzi nem akarja bennük hagyni a pénzét az jelezze itt, és megbeszéljük hogyan tovább. Én biztosan nem hagyok bennük 150 ropit.

Kicsit más: az első tapasztalataim elég jók, bár azért vannak apróbb hibák. Van ami bosszantó: én most láttam csak hogy 2-3 ablakom keretét jó hosszan végighasították belül sniccerrel - valószínűleg amikor kiszedték a védőcsomagolásból. Nem tragédia de látható, tapintható. A fürdőszobai ventilátor furán kattog, a WC-ben lévő pedig nem mindig akar kikapcsolni magától.

A lépcsőházban már most 1-2 helyen le van verve a fal és van ahol piszkos is- mivel a lift ki van kapcsolva, mire mindenki beköltözik és felhurcolkodik, lesz ez még rosszabb is, szerintem festeni kell majd. A garázsban kábelek lógnak keresztbe, az én helyemen még raklapok is vannak cuccal...
Fiona06 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 198
Beköltöztél? Láttál valaki mást is esetleg a házban?
Előzmény: Törölt nick (191)
anig Creative Commons License 2008.06.10 0 0 197

Hellóka!

 

Én nem az I. ütemben vagyok érdekelt, viszont azt mondom, hogy így egyesével semmire nem fogtok menni. Vegyétek fel együtt a kapcsolatot az ügyvéddel, veszteni nem fogtok vele, ha valóban megerősíti azt a felvetést, ami szerint jogosultak vagytok  a kötbérre a birtokbaadásig. Biztos, hogy hosszú menet lesz, de ezt most kell elindítanotok. Ha nem tesztek ez ellen semmit, leshetitek a pénzetek.

Egyébként a 2. ütem műszaki átadása is kb. 2 hete csúszik, de még semmi infó arról, hogy mikor jön el e történelmi pillanat. Szerintem mi is szívunk, ugyanis az infók szerint sok volt a javítás az I. ütemben, így szerintem mindenki azon dolgozott, így a 2. ütem le lett sz..va.

Egyébként aki egyedi konyhát csináltat, nem készre gyártottat, annak vannak tapasztalatai? Korrekt céget, vagy magánszemélyt keresek, aki mondjuk nem csak konyhával, hanem fürdőszobabútorral, gardróbbal is foglalkozik. Ha tudtok ilyet pls. írjatok valami elérhetőséget!

 

Köszi

zsombor35 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 196
Mindenkinek ezt a lemezt teszik fel. Sajnos egyenként nem érünk el semmit , össze kellene fognunk és megbízni egy ügyvédet, úgy talán igen.
Iza104 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 195
Most beszéltem az irodával, továbbra is sajnálkoznak, de a használatbavételiről semmi hír nicsen. Ők állítólag mindent megtettek az ügy érdekében. Rákérdeztem a kötbérre - mivel a birtokbaadás nem történt meg a műszaki átadástól számított 30 napon belül (már 60-nál tartunk) - erre az volt a válasz, hogy nekik csak a műszaki átadásig volt kötbérkötelezettségük. Az hogy mennyit csúszik a birtokbaadás őket nem érdekli, nem fizetnek egy fillért sem erre az időszakra senkinek sem. Na most akkor mi van???
Nem vagyok jogász, de szerintem is az van, hogy a 9.2-es pontban egy darabig műszaki átadásról van szó, aztán meg hirtelen átvált birtokbaadásra. Viszont így szerintem nekünk van igazunk és járna a pénz. De azért én is azt mondom, hogy jó lenne, egy ügyvédet is megkérdezni erről.
Iza104 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 193
Éljen, éljen! Jó neked, irigykedek rendesen. Az én bankom csak a használatbavételire fizet, így én várhatok még amíg tényleg meg lesz. Remélem tényelg már csak 2 hét, mert a bútoraimat lassan kirakják az áruház raktárából és fogalmam sincs, hogy hová vihetném.
Van valakinek infója a tárolókról? Teli vagy rácsos ajtajuk lesz?
Előzmény: Törölt nick (191)
rkh29 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 192

mrdoubleb, legalább te már ennyivel is beljebb vagy:)

 most már én is igen erősen fontolgatom, hogy rálépek a nyakukra, ugyanis nekünk is már április közepén megvolt a műszaki átadás, teljesen ki van fizetve a lákás is. azért ez elég fura, hogy ha nem taposod ki belőlük, várhatsz, amíg ők úgy akarják...

a kötbérre kíváncsi vagyok, nekünk is fizetniük kéne a max. összeget!

a redőny témában egyet értek egy korábbi hozzászólóval: el nem tudom képzelni, hogy nincs szerelő, aki ne tudná megoldani, hogy más redőnyt is be lehessen építeni.

ha meg a mota azt akarja, hogy egységes legyen a homlokzat, miért nem árulta már eleve redőnnyel a lakásokat??? ne az én pénzemen akarja "opcionálisan" egységessé tenni a homlokzatot... ez olyan mint az iskolában az "ajánlottan kötetelező" szakkör.

 

Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.05 0 0 191
Sziasztok,

No, hogy legyen valami jó hír is:

MEGKAPTAM A KULCSOKAT.

Azért nem írom, hogy megtörtént a birtokbaadás, mert még lakhatási nincs, arra állítólag még 2 hetet várni kell, de minden egyéb megtörtént, megkaptam az összes kulcsot, a garancia papírokat, leolvastuk az órákat... jöhetek mehetek, csak még nem költözhetek be. :)

Persze a kötbért továbbra sem fogadom így el, de ez más téma, majd beszélek egy ügyvéddel hamarosan.
Iza104 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 190
Ez van a szerződésben, hogyaszongya: ... legfejebb 50.000,- Ft összegű - 3 hónapnak megfelelő, egyszeri, rendkívüli közös költséget fizet, amely a birtokbaadásig terjedő időre eső költségeket fedezi."

Mondjuk azt nem értem, hogy mi az, hogy "3 hónapnak megfelelő". Mondjuk egy 28m2-es lakásnak a három havi közösköltsége 21.000,- Ft, de azért neki is 50 ezret kell most kicsengetnie... Fura...

A szerződésben meghatározták, hogy 1 évig nem válthatjuk le az ő általuk kijelölt gondnokot vagy közösképviselőt. Sz'al egy évig biztos marad ez a magas közösköltség.
Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 189
Az átvételi elismervényen is az áll, hogy "...vevői befizetés közös költség címen".

Este megnézem újra szerződést... lassan már fejből tudom. )

Ami a négyzetméter árat illeti, én is sokallom, de persze nincs igazán összehasonlítási alapom. Nekem azt mondták, lehet az első évben a MOTA fogja üzemeltetni a házat...

Azért, ha megalakul a társasház, gondolom mi, a lakók dönthetjük el, kit bízunk meg az üzemeltetéssel - a közös képviselő (gondolom lesz ilyen, nem?) megpályáztathat cégeket és lehet, hogy kapunk olcsóbb ajánlatot.
Előzmény: Iza104 (188)
Iza104 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 188
Én úgy értelmeztem, hogy ez az 50 ezer nem az első három havi közös ktg, hanem ez egy egyszeri renkdívüli költség. Ettől még ugyanúgy fizetni kell az első három hónapban a négyzetméterre eső közösköltséget. Az más kérdés, hogy én soknak tartom a 250 Ft / m2 árat.
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 187
Sziasztok,

Befizettem az első 3 havi közös költséget - az 50 ropit amit előre lehtett tudni (ha jól emlékszem a szerződésben is van róla szó) - és ha minden igaz, holnap délután megkapom a kulcsokat. Állítólag ez még nem birtokbaadás, mert a lakhatási engedély még nincs meg, de legalább most már ki-be járkálhatok a saját, 2 hónapja kifizetett lakásomba...

Ami viszont lényeges: bepróbálkoztak, alá akarták velem iratni, hogy ők akkor most kifiztik a kötbért a műszaki átadásig és nincsen további követelésem feléjük!

Természetesen ezt nem írtam alá, hiszen így 150 ezret buknék. Mondtam, hogy a szerződésben szó szerint "birtokbaadás" szerepel a kötbérnél. Szegény pénzügyes lány halványan próbálkozott, hogy igen, de ezt ők úgy értelmezik, hogy ők csak a műszaki átadásig tudnak felelni a határidőkért. Mondtam, hogy engem teljesen hidegen hagy hogy értelmezik, a szerződésben nem ez van.

Én mindenkinek azt tanácsolnám: ezt a papírt ne írja alá! A szerződést az ő ügyvédjük irta, elfogadtuk, aláírtuk, ők szúrták el. Nyilván azzal próbálnak takarózni, hogy ők nem felelősk azért a hivatal meddig szórakozik, de 1, ők vállalták a kötbért a birtokbaadásig; 2, abban a pillanatban, hogy hiánypótlást kellett benyújtaniuk már ismét "az ő hibájukból" csúszott a birtokbaadás.
Peti0080 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 186

Sziasztok

 

Most voltam Műszaki átadáson (Zsombor utca) nekem mondjuk nem sikerült átvenni a lákást mert még mindig nem készült el. De azt mondták ma állítólag átadják mindenkinek akinek eddig elmaradt. Ez jó hír, és azt is mondták hogy ha nekem végre meghozzák az alapáras ajtókat és befejezik a burkolást felrakják a mosdót és bekötik az elmaradt kapcsolókat, mert a falból kilógó drótok nem nyerték el a tetszésemet. (szóval elkészül a lakás) akkor már másnap kaphatok kulcsokat. Szóval alakul ez szerintem de nagyon lassan. Én már csak azt nem értem hogy ha kb fél éve megmondtam, hogy milyen ajtókat szeretnék, de lehet hogy több idő volt. nem értem miért nem rendelték meg őket időre több mint fél évük volt rá. Meg igazán azt sem értem hogy miért hívtak oda műszaki átadásra úgy, hogy nincs kész a lakás, igazán megnézhette volna valaki, mielött kiküldik a levelet. De aztán lehet, hogy én fogom fel rosszul

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.29 0 0 185
Sziasztok,

Kábel TV / Internet kapcsán annyit, hogy felhívtam a DigiTV-t, mivel az Andor utcai lakótelepen már szórták a reklámanyagukat. Még nem tudtak a mi lakóparkunkról, de azt ígérték a műszaki vezetőjük fel fogja venni a kapcsolatot a projekttel.

Róluk azt kell tudni, hogy míg a legdrágább tv csomagjuk (69 csatorna) ugyan úgy 4 ezer/hó mint a UPC akciós ajánlata, az internet piszok olcsó és elég "különleges", mert a feltöltési sebesség ugyanannyi mint a letöltési. A 10/10 Mbit/sec csomag 2500 Ft, a 15-ös 3500, a 20 megabites pedig 4500.

Azt sajna nem tudom mennyire megbízható a szolgáltatás de összehasonlításként a UPC 10/2 megabites csomagja most akciósan (ha egyszerre rendeljük kábeltévével) 6000 Ft/hó. Ez mondjuk éves szinten 42 ezer Ft különbség...

Azért remélem az olcsó húsnak nem lesz most is híg a leve.
Iza104 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 184
Ha én lennék az eladó én is ezt mondanám, hogy mindenki megrendelje. Furának tartanám, ha csak egyetlen egy redőnyös tudná ezt megcsinálni. Annyira speckó azért csak nem lehet...
Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.29 0 0 183
Iza,

Szerintem téged félretájékoztattak, redőnyt nem lehet mástól rendleni. Szándékosan csinálták így, építették be a kereteket előre, hogy egységes maradjon az épület külső képe.

Azok a redőnyök viszont brutálisan drágák, szóval nálam marad a stötétítő függöny.
anig Creative Commons License 2008.05.29 0 0 182

Helló!

 

Mi rendeltünk redőnyt 2 szobára (a nappaliban és a konyhában nem lesz), mert azt mondták hogy ez speckó redőny. Olyan gagyi műanyagot senki sem tud csináltatni, mert más a felfogatása, és a homlokzat képét is nagyban rontja. Mi a 2. ütemben vagyunk. Elvileg mostanság lenne a műsazki átadás, de úgy tudom nálunk kb. 2-3 hét csúszás lesz.

 

Iza104 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 181
A redőnyről nekem azt mondták a műszaki átadáskor, hogy beköltözés után azzal csináltatod, akivel akarod. Többen állítják az ismerettségi körömből, hogy annak az árnak a feléért is meg lehet csináltatni, mint amit ők mondtak. Kiváncsi vagyok.
Előzmény: Fiona06 (179)
Iza104 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 180
Én már gondolkodtam rajta és érdeklődtem is pár helyen. Úgy tűnik, hogy az UPC tud azonnal bekötni TV-t és netet. Asszem a T-Komot kérdeztem még, ők nem szolgáltatnak ott.
Előzmény: Fiona06 (179)
Fiona06 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 179

Kíváncsi lennék, Orsolya kinek a felhatalmazásából mondta ezt. VAjon ez MOST tényleg igaz? Nagyon drukkolok, hogy az legyen. Akkor lassan a többiek is költözhetnek, nem?

 

Nem mondták, hogy állnak a papírok az önkormányzatnál?

 

Ha már a költözésnél járunk, kábeltv-n, interneten gondolkodtatok már? Be van valami vezetve a házba?

 

Ha lehet költözni, mikor akartok?

 

Redőnyt mással tényleg nem lehet megcsináltatni?

 

Még minidg vannak olyan lakások, amit már eladtak, és nem adták át műszakilag? Ezt nem is nagyon értem, mert akkor hogyan tudtak mégis beadni minden dokumentumot a határozatért???? Vagy ezek nem függenek össze?

Előzmény: Törölt nick (176)
zsombor35 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 178
Bocsi nem akartam cinikus lenni csak kicsit rossz az idegállapotom köszönhetően a kialakult helyzetnek. Lényeg a lényeg, ha fordítva lenne és én mondanám, hogy én arra gondoltam és nem arra, akkor nem hiszem , hogy igazán érdekelné őket!
Előzmény: keytracks (177)
keytracks Creative Commons License 2008.05.28 0 0 177

Kedves Zsombor35!

Örülök, hogy sikerült megnevettetni Téged, de azért szólj, ha valóban birtokbaadásig fizetik a kötbért, mert az többeknek segítene.

Üdv

Előzmény: zsombor35 (172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!