Csevegés bármiről, ami a tisztelt olvasót érdekli, és ami nem ütközik az index szabályaiba és előírásaiba, :). Valamint az OFFolás ideális színhelye a Nagyágyúsok számára, :).
és ahogy a tegnapi Naplóba láthattam*néha nem is rossz,ha az ember megnéz egy ilyen müszart* beindult a gépezet ellenük, a díjat elvették, bár ez volt a legkevesebb sztm, és a védekezés,h ők ezt az egészet trükknek gondolták, hát no comm, így működik a felelősség elhárítása. Laza nyelvcsapásokkal.
Lehet mondani,h ennek az országnak nem ez a legnagyobb baja, az állatvédelmi törvény, de amig így viselkedhetünk, törvényes keretek között a védtelen állatokkal, addig mi emberünk se számítsunk több jóra...
Na, én aláírtam, mert valamelyik nap reggel belefutottam a felvételbe, a Mokkában. Pont a gyerekekkel játszottam, azt hittem, lefordulok az ágyról, de szimplán csak bőgtem. Én hülye, meg még végig is néztem, mert először nem hittem el, hogy ez valódi. És az volt. Még most is kész vagyok. Eutanázia, mi? A kismacska beleegyezett? Anyjukat az ilyeneknek. Undorító, hogy még díjat is kapott.
*Bubu tényleg nagyon kikészült és legszívesebben ütne*
Gondolom többen hallottatok erről az undorító, díjnyertes alkotásról, ahol vízbe fojtottak egy kis cicát. Alant olvashatok egy cikket, és ha úgy gondoljátok,h az "alkotóknak" igenis felelniük kell a tettükért, akkor írjátok alá a petíciót.
Feljelentették a kismacskát vízbe fojtó „álszent” filmeseket Brutális állatkínzó alkotást jutalmazott a magyar „filmelit”
Feljelentést tett a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület 2007. 04. 26-án a budapesti 8. kerületi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen a Btk. 266/B. § (1) a) bekezdésébe ütköző állatkínzás bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt – tudatta pénteken közleményben az egyesület elnöksége.
A 38. Magyar Filmszemlén bemutatott Álszent című kisjátékfilm – melynek rendezője Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán – egyik jelenetében egy kölyökmacskát indokolatlanul oly mértékben bántalmaztak, hogy az, az állat életének kioltását eredményezte – áll a közleményben. A filmszemlén különdíjjal jutalmazott alkotásban hosszú percekig mutatják azt, ahogy egy kismacskát vízbe fojtanak. Nem trükkről van szó, az állatot ezen a módon valóban megölték. A kiscicát ráadásul csak a film kedvérét kínozták hosszan halálra.
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 11.§-a szerint az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak minősül az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, sérülés, fertőző betegség és a tudományos kutatás. A 12.§ szerint az állat életének kioltása kizárólag kábítással történhet, amelyet szakszerűen kell végrehajtani. A törvény kiemeli, hogy az állat életének kioltása a legkisebb szenvedéssel kell, hogy járjon. A játékfilmben viszont az elérni kívánt hatás érdekében a fenti tettet az állat lehető legnagyobb szenvedése mellett hajtották végre, s ez a megítélésünk szerint súlyosan társadalomellenes cselekmény, a Btk. fenti szakaszába ütközik, ezért kérjük a nyomozás elrendelését – írja a természetvédő egyesület elnökségének közleménye.
A rendező eutanáziáról beszél
Toepler Zoltán a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat, védekezésképpen pedig azt állította: a filmben szereplő macska beteg volt, és „másnap amúgy is elaltatták volna”. A rendező szerint az állaton eutanáziát hajtottak végre. Csakhogy, amint erre a természetvédő szervezet közleménye rámutat: ezt csak állatorvos végezhette volna el, az uniós előírásoknak megfelelő, fájdalommentes módszerekkel. Ráadásul csak állatorvos tudta volna megmondani, hogy a kölyökmacska valóban gyógyíthatatlan állapotban volt.
A zsűri tudta, hogy állatkínzást jutalmaz
A Filmpont.hu úgy tudja: az úgynevezett „alkotást” különdíjjal kitüntető zsűri tisztában volt azzal, hogy amit jutalmaztak az nem trükk volt, tehát hogy egy valódi brutális kivégzést ismertek el. A filmes portál szerint a kísérleti- és kisjátékfilmeket értékelő zsűri beszélgetésén ugyanis téma volt a film, és a rendező be is vallotta, hogy elpusztult az állat. A betegségről és az elaltatásról szóló védekezés is ezen a beszélgetésen hangzott el.
A Filmpont.hu állítását megerősíti, hogy tőle függetlenül a Pesti Est kritikája is említést tesz mind a macska megöléséről, mint a rendező védekezéséről. Az írás szerint egyébként az alkotást olyannyira nehezen fogadta be még az újságíró-közönség is, hogy többen otthagyták a mű sajtóvetítését.
Tímár Péter filmrendező a Filmszemle kísérleti- és kisjátékfilm zsűrijének elnöke adós a magyarázattal. Az Index internetes portál megpróbálta őt elérni az ügyben. Tímár későbbi nyilatkozatot ígért, de aztán kikapcsolta mobiltelefonját.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese délután bejelentette: a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület feljelentésénak hatására a VIII. kerületi rendőrkapitányság állatkínzás magalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.
Látom, ez a téma érzékenyen érintett :))
Én két földrajzossal laktam 2 évig egyetem alatt. Mindent megtudtam, hogy miket gondolnak a tétékások a bétékásokról :DDDD Érdekes, ezt visszafelé nem tapasztaltam, dehát kik legyenek toleránsak, ha nem a bőcsészek? :DDDD
de utalom az ilyen nagyarcu faszokat. azert mert ok a kepletekre, az aramkorokre meg a hasonlo materialista cuccokra izgulnak es tartjak valaminek, meg nem kell lenezni a mas szakra jarokat. persze igazabol en is lenezem oket, de en mindenkit lenezek, leginkabb magamat. :))))))
elhiszem, engem is mindig a kreatív dolgok érdekeltek. ( jó, rajzolni nem tudok P)
Na banyákok, topikalapító banya már nyilatkozott, kinek hogy tecc a "Faun labirintusa"?
szerintem az a típusú film, amit 2 is meg lehet nézni. Nagyon érdekes, rendhagyó eredeti story.
Beszámoló köv. majd valahol :))
Teljesen együtt tudok érezni veled, noha valójában nem tudom mi a gondod!:) De nekem már ha minden jól megy csak 1 hónap aztán államvizsga....nah szóval én is pörgök..és ezerrel robbanni tudnék néhanap, mikor felhúznak!:)...persze kezdek rájönni, hogy fölösleges előtte aggódni..majd utána:D:D:D
Mikor lediplomáztál, mindez üdítő anekdotaként fog felszínre emelkedni minden baráti beszélgetésnél,illetve a gyerekeidnek is fogsz róla az unásig mesélni :)))
Érdekes, minden egyetemen, minden szakon van egy-két olyan nagynevű prof aki kikészíti az ember lányát :DD Gondolj arra, hogy House is ilyen irritáló a környezetére, csak ő legalább szexi :))))
Nosztalgia: Ó, Debreceni Egyetem, angol-amerikai intézet, Virágos Zsolt, álmaim netovábbja :DD A meghatározó amerikanisztika előadásokat ő tartotta, és hiába hogy az eadás nem kötelező, ő folyton névsortíratott, meg egyszer első órán, mikor még mindenki benn van az index íratás miatt, lefényképezte az egész csoportot mindenféle szögből :DDD
Be voltam sz*rva mikor mentem hozzá amerikai irodalomból vizsgázni, erre négyest adott(az nagyon jóóó jegy!), tök kedvesen viselkedett és még azt is mondta, hogy gratulál az anglisztika terén nyújtott teljesítményemhez, hallotta, jó vagyok :)) kész voltam!! :D
Hpfff ... Valaki árulja el miért szivatom magam az egyetemmel ... Brrrrr ... Ki fogom nyírni ezt a f@szkalapot, a kedves kis beszólásaival, Miszter Csala, jú vill dáj! Grrr ...
Qkuc elmegy lenyugizodni, bár nagyon fel van csesződve.
Húha, tényleg nagyon szuper! :O A Föld napja, olvadó jégtáblával, hát ez zseniális. Lennék logótervező a Google-nél, de komolyan. Az ilyen kreatív munkák igazi álmaim. Nem mintha a divattervezés nem lenne az, de mivel tényleg MINDEN érdekel, aminek az alapja a kreativitás és az ötletesség, ezért szívesen kacsingatnék ilyen dolgok irányába is.