Keresés

Részletes keresés

wog33 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2231

Én három diplomával takarítok... :( (egy egyetemi, két főiskolai) Hidd el, annyira szar a helyzet, hogy még takarítói állást is nehéz találni. Igen, igen, tele van  hirdetésekkel a gumtree meg minden, senki nem válaszol! Ha úgy döntök, nem várok és én telefonálok, akkor meg mindig ezzel jönnek: Ön írt nekünk már levelet? Akkor csak várjon, majd kapcsolatba lépünk Önnel. És akkor várok...

Én eljutottam odáig, hogy már MINDENRE jelentkezem, de komolyan. Olyan munkákra is, amikhez lövésem nincs, ill. kedvem sincs. És basszus: SEMMI. Ha nem élném át, el se hinném.

Ma reggel is szétküldtem pár jelentkezést.... :(

És Londonban a legjobb a helyzet, vidéken még rosszabb, az emberek jönnek fel ide vidékről (akárcsak Mo-on).

Nagyon gondolja meg, aki ide készül jönni :( Tudom, hogy otthon sincs semmi, azért is nem tervezem, hgoy hazamegyek. De most éppen itt sincs semmi.

Előzmény: Excelsior84 (2230)
Excelsior84 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2230

Ez elkeserítő. Én mostanra jutottam oda, hogy minden kötél szakad itthon. Egyre tűrhetetlenebb, ami itthon van. Jó lenne visszaköltözni a UK-be. Két diplomával szívesen takarítanék. Gondolom, hogy a kiebrudalt közszolgák nem kapkodnak ezekért az állásokért

GGerg Creative Commons License 2011.01.29 0 0 2229

Hasonló a helyzetem, megfejelve egy 177 fontos autóbiztosítással (elkúrtuk, azért lett ennyi)...

Előzmény: wog33 (2228)
wog33 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2228

Igen, minden egyre rosszabb :(

Nekem jelen pillanatban van munkám, de nagyon bizonytalan, igazából mindennap készenlétben várom, mikor küldenek el. Éppen emiatt munkát keresek, de semmi, semmi, semmi :(

Mint mindenkinek, nekem is megfordult a fejemben, hogy jó, hazamegyek, de otthonról még rosszabb híreket kapok. Csak tegnap három olyan, többdiplomás ismerősöm került szóba egy beszélgetés során, akik piacozásból élnek, Bp-en, mert sehová sem kellenek.

Mondanom sem kell, töretlenül küldök érdeklődő leveleket iwiwes hirdetésekre, és töretlenül a kutya se válaszol, még olyan sem, aki konkrétan engem keresett meg! Visszaírtam: igen, érdeklődöm, és azóta semmi.

Gondolom, tudjátok, hogy egyre divatosabb a rabszolgatartás azon formája, hogy szállásért cserébe ingyen dolgozol nálunk. Ilyen hirdetéseket már évekkel ezelőtt is láttam, de most már egyre több az ilyen is.

Előzmény: Nincstöbbnick (2227)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2227

Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon drágul minden. A legfájóbb, hogy az éveken át ~50 p körüli müllerizsa a sarki coopban már 74 p-re ment fel pár hónap alatt. Az egyfontosban kapható tobblerone is 200 helyett már csak 170 grammos. A marks and spenceres scottish ásványvíz 35-ről 39-re ment fel. Az internetért sokáig 17 fontot fizettem vonalbérléssel együtt, pár hónapja már olyan 28 font körülire jön ki ugyanaz. Ma láttam az értesítőben, hogy még 50 p-vel emelték az árát a vat változás miatt. Kicsit mondjuk már el is lustultam, mert mindig vettem ezeket az előrecsomagolt szendvics+innivaló+csipsz kombókat, mert olcsó volt. Most újra töltögetem a málnaszörpöt a flakonba, magamnak készítem a szenyót, csipszet már csak ünnepnapokon veszek. A kóla ára sokáig olyan 1,30 körül volt, de minden második héten megvehettem 80 p körül a kétlitereset. Már megmondani se tudnám, mikor láttam utoljára ilyet a kisebb-közepes boltokban, rendre 1.65 körül van az ára egy üvegnek, sehol sincs bogof akció.

Szóval elkezdtem újra feltérképezni a környező boltokat, hol mennyiért kapom a termékeket, mert nagyon, nagyon, nagyon megdrágult minden. Ja igen, a bérletem is felment 11.60-ról 12.40-re. Ej, üsse meg a kő!

wog33 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 2225

Most csak röviden írok, mert épp rohanok.

Tegnap jelentették be a híradóban, hogy Angliában 2.5 millió a regisztrált munkanélküliek száma, és soha nem volt még ennyi. Főleg, akiket leépítenek a public sectorból, nem találnak új állást.

Ami engem illet, épp azért rohanok, mert a Job centre-be megyek, bizonyára el fognak halmozni állásajánlatokkal...

Most nagyon nehéz itt, ezt azoknak mondom, akik épp ide készülnek :(

GGerg Creative Commons License 2011.01.20 0 0 2224

Nagyon nehéz lesz, én beszélem, de nagyon sokat szoptam és egy vagyont veszítettem.

Előzmény: sziszike02 (2223)
sziszike02 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 2223

sziasztok. segítséget szeretnék kérni. most fogunk kiutazni a barátommal milton keynes-be. nem beszéljük a nyelvet,de szívesen vennénk kint magyarok segítségét. szállás, s egyéb gondokkal. 40 évesek vagyunk, és családosak. ez az utolsó lehetőségünk. köszönöm

wog33 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 2221

Ugyanezt hallottam az itteni egyetemekről (te itt vagy egyetemista, gondolom, tudod :)), miszerint itt simán kiírják névvel a vizsgaeredményeket, és nem mindenféle kódok meg nicknevek, Kockásfülű Nyúl meg hasonlók :) MIndenki látja, névvel, frankón, ki hányast kapott.

 

Gondolkodtam, de nem, nem, én nem vagyok az, aki kiír egy nyilvános fórumra egy nevet, hogy "emberek, ehhez a gazemberhez nehogy jelentkezzetek". Én erre képtelen vagyok :( Priviben esetleg, de még ott is meggondolom. INkább a tanácsom, amit már írtam eggyel lejjebb: kérjetek több helyről árajánlatot, nézzetek stílust, és így jó eséllyel előre ki lehet szúrni a csalókat per bunkókat.

Előzmény: Nincstöbbnick (2220)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 2220

"Nem akarom ide leírni a nevét, mert nincs hozzá jogom. Engem nagyon csúnyán becsapott, de utána azt hallottam: másokat is, mindenkit átvág."

 

Én azt tanultam itt meg, hogy ha valaki akár szélhámos, akár nem, viselje tetteinek következményét! Csak fel kell lapozni bármelyik újságot, a bűnügyi híreknél sem J.S. az elkövető, hanem John Smith, 38 éves londoni kőműves (mondjuk). Én -ha hasonlóval találkoznék- nem gondolkodnék, hogy ki merjem-e mondani a véleményemet. Ha Te úgy érzed, hogy ő átvágott, akkor a nyilvánosság bevonásával ő is tisztázhatja magát (azaz nyilván rosszul is elsülhet számodra), de ha bebizonyosodik az igazad, akkor legalább megkímélhetsz sok-sok embert a szélhámosoktól. Ezt Neked kell mérlegelni, hogy mennyire kézzelfogható az ellene felhozható bizonyíték, aztán hajrá.

Van sok ilyen műsor is, pl. a Cowboy builders. Ott az egész ország láthatja névvel-címmel-arccal a mekkmestereket. Vagy mostanában szokott lenni a BBC1-en délelőtt (valami idősebb nőci vezeti a műsort) egy csalókat leleplező sorozat. Itt szeretik az emberek az ilyeneket. Azért mindenkképpen végig kell gondolni mielőtt károg az ember.

Előzmény: wog33 (2219)
wog33 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 2219

Ez a "minek az magának?" tipikus magyar kérdés, igen :( Én is sztorizhatnék.

 

Viszont most egy nagyon kényes lépést szeretnék megtenni, amin már egy hónapja gondolkodom, miszerint tegyem-e közzé. Van itt Londonban egy magyar számítógépjavító. Nem akarom ide leírni a nevét, mert nincs hozzá jogom. Engem nagyon csúnyán becsapott, de utána azt hallottam: másokat is, mindenkit átvág.

Akit érdekel, priviben megírom a nevet, igazából nem is tudom, ezzel jót teszek-e, ill. az illető hogyan tud engem jól megszívatni, pl. lenyomozza az IP-címemet, és rám küld egy CD-nyi vírust (meg hát az e-mail címemet is tudja, nem is kell nagy nyomozgatás).

Még nem döntöttem el, lehet, hogy nem fogok válaszolni, ha kérdeztek, se, bizonytalan vagyok, vagy nem?

Igazából én a TÖBBIEKET szeretném megvédeni egy szélhámos honfitársunktól.

 

Viszont kevés tapasztalatom alapján azt mondom, hogy ha bármilyen szolgáltatást kerestek, (persze ha nem égetően sürgős, nekem a fenti eset égetően sürgős volt, sajnos), előtte kérjetek árajánlatot, több helyről, és nem csak a pénz, hanem a stílus, készségesség alapján döntsetek. Ha több időm lett volna, magamtól is rájöttem volna, hogy a fenti srác szélhámos. Ez volt a tanulópénz.

 

Még valami, a sors fintora: ez a srác volt az ELSŐ londoni magyar, aki önként és szabad akaratomból felkerestem, mondván magamnak: ne rettegj már ennyire a gáz külföldi magyaroktól! És tessék.

Én egy magyarral sem vagyok élő kapcsolatban itt, pont ezért. Úgy gondoltam: teszek egy lépést és megtöröm a jeget. És tessék.

(csak netezgetek, de nem talizom senkivel)

Előzmény: Nincstöbbnick (2218)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 2218

"De hogy azok se sz@rnak le, akik szolgáltatást ajánlanak, és akiknek épp fizetni készülnék, és akik a kuncsaftokból élnek?"

 

Szerintem ehhez nem kell hozzátenni a "londoni" jelzőt. Sajnos Magyarországon nem volt rendszerváltás 20 éve, ami kinevelt volna legalább egy generációt, akik megértik a piacgazdaság fogalmát. Elég ha csak megnézzük a környező országokat, Észtország eurózik, Csehország már rég lehagyott minket, Szlovákia is egyre erősebb stb. Persze nem mondom, hogy ezeken a helyeken aranyélet van (észteknél talán 14%-os a munkanélküliség pölö), de ők már rájöttek, hogy hogyan is kell izzásban tartani a gazdaságot. Kicsikre lefordítva tehát ők már jóval többet tudnak arról, hogy bizony a potenciális vevő fenekét a lehető legtisztábbra kell nyalni, ha pénzt -és folyamatos, ismétlődő bevételt- akarunk kicsikarni belőlük.

 

És hogy mondjak én is példát: otthon töltöttük az ünnepeket, Esztergomban. Asszonynak eszébe jutott, hogy meg kéne csináltatnia a csizmáját, ezért bementünk a városközpontban lévő cipészhez. Azaz csak mentünk volna, mert ez volt kiírva: "December 23-tól Január 9-ig szabadság miatt zárva." Érted, 2 hétig zárva?! Ezt már másodjára játszottuk el, tavaly is ugyanígy jártunk velük.

 

Én routert akartam venni, ezért is körülnéztünk. Rengeteg számtech bolt nyílt, gondoltuk akkor körülnézünk. A kb. tucatnyi üzletből mindössze 1-ben volt kifejezetten segítőkész az eladó, 1-ben normális (ismerősöm, talán azért?), a többiben viszont hihetetlenül tapintatlanok voltak. A legrosszabb mondjuk Dorogon volt a Comp-L-ben (asszem így hívták). Bemegyünk, mondom egy N-es routert szeretnék. Leveszi a háta mögötti polcról, leteszi a pultra, s kérdezi hogy miért kell az nekem? (persze a székből nem állt fel, hogy megtiszteljen vagy mi...) Fura kérdés, na mindegy mondok valamit... Mondom neki, hogy a régi szarakodik, ezért lecserélném egy gyorsabbra, hogy a jövőben vásárolt újabb számítógépeink is (amik feltehetően már N-es szabványt fognak támogatni) működjenek majd szépen vele. Aszondja, annak ehhez semmi köze. Nézek, hogy mi van? Erre kérdezi, hogy szeretnék nagy fájlokat másolni gépek között? (magamban: miaf*sz közöd?) Mondom: nem, ezen a héten még biztos nem, de lehet, hogy majd jövőre, tudod az új gépekkel már igen. Erre, már nagyon flegmán mondja, hogy akkor nekem nincs is szükségem az N-esre, bőven elég egy G-s. Mondom neki (már kicsit ingerülten), hogy nem, nekem N-es kell (magamban még egy ba*meget is), fejleszteni szeretném egy kicsit az otthoni technikát, a G-ssel pedig csak szimplán lecserélném. Hajthatatlan volt, csak a G-set akarta rámsózni (még mindig csak tespedt a székben). Ekkor intettem fejemmel asszonynak és sarkonfordultam, mentünk a fenébe kifele.

A legironikusabb az volt, hogy az összes közül itt volt a legolcsóbb a router, amit el is vittem volna, ha nem egy ekkora paraszt a csákó. Ezután átmentünk egy másik boltba, kb. száz méterre ettől, és majdnem kétszer annyiért vettem meg ugyanazt a routert. Nem, nem vagyok hülye, de ezen a helyen teljesen normálisak és segítőkészek voltak az eladók. Meg is tiszteltem őket a pénzemmel, amit inkább legközelebb is otthagyok, mint annál a kecseg Comp-L-esnél.

 

Sajnos nagyon-nagyon sok ilyen ember van (és minden tiszteletem a kivételeknek!), ezért nyilván itt Londonban is többször találkozunk lehúzós, vérkiszívós szemétládákkal. Régebben felháborodtam, amikor hallottam, hogy az osztrákok lecigányozzák a magyarokat. Ma már értem miért, és megértem őket.

A bitang hosszú kommentem végén hadd ismételjem egy korábbi mondásomat: "Nagyon messze vagyunk még Európától, de Amerikához már nagyon közel. Pont félúton, a háborgó tenger kellős közepén."

Előzmény: wog33 (2212)
Len 88 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 2217

Sziasztok.

 

22 eves lany vagyok. Croydontban lakom, es baratokat keresek. (Fokent lanyokat)

Terhes vagyok, ugyhogy nem lenne hatrany ha olyan emberket is megismerhetnek aki itt szult, es vegig jarta mindazt ami elott en allok. De barki jelentkezeset szivesen varom egy kis pletyuzasra es kikapcsolodasra.

 

e-mail cimem : renata.fodi@hotmail.com

 

Elore is koszonom.

 

Reni

cookieee Creative Commons License 2011.01.10 0 0 2216

Köszönöm szépen,megfogadom tanácsod!!! Ha egyéb kérdésem van,remélem még fordulhatok hozzád...hozzátok! KÖSZÖNÖM!

Előzmény: Nincstöbbnick (2214)
Jasyso Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2215

Köszönöm a tanácsot wog33! Ez nekünk is eszünkbe jutott, és amikor ide írtam már ott is elkezdtünk keresgélni, de mivel alig találtunk a keresésnek megfelelő hírdetést, ezért gondoltam minden lehetőséget megpróbálok és írok ide is. A nagy számok törvénye szerint próbálunk meg szobát keresni, így minél több helyen keresgélünk, annál több esélyünk van a sikerre :)

Előzmény: wog33 (2210)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2214

Ha olyan munkát keresel, amihez semmilyen képzettség nem kell, akkor inkább járkálj egy pakk önéletrajzzal a kezedben és hívogass a helyi offlicenceban kiragasztott hirdetéseket. Komoly állásközvetítők nem fogják magukat megerőltetni ezért.

Ha viszont képzettségednek megfelelő melót keresel, akkor javaslom először a nagyokat, mint a Bluearrows, Reeds, OfficeAngels. Vannak továbbá a speciális közvetítők, fejvadászcégek, akik  kifejezetten egy-egy szakirányt képviselnek, mint mondjuk a most divatos IT közvetítőcégek. Gumtree az elmúlt 2-3 évben már csak egy nagy adag scambánya, minden második hirdetés kamu.

Előzmény: cookieee (2213)
cookieee Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2213

Sziasztok...Tudnátok Állásközvetitői oldalakat küldeni a gumtree-n kivűl??? Ha igen,légyszives irjatok,mivel ez már nem az első,hogy irok és senki sem volt hajlandó válaszolni! Köszönöm!!!

wog33 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2212

Újabb tapasztalat, "londoni magyarok", tipikus (sajnos).

Az egy dolog, hoyg egyetlen honfitársunk se méltat válaszra az "állást ajánlok" rovat feladói közül. (kivéve: termékértékesítők, na azok mindig)

De hogy azok se sz@rnak le, akik szolgáltatást ajánlanak, és akiknek épp fizetni készülnék, és akik a kuncsaftokból élnek? Na ez már érdekesebb...

Kétféle szolgáltatást is kerestem a közelmúltban, megkeresésemre általában 4 levélből 1 válaszol, ez a tapasztalat (ismétlem: én vagyok, aki fizet).

Isten hozott, ezek a londoni magyarok, igen. :(

Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.01.08 0 0 2211

Hát öö, van abból többfajta is? :) Na nem is tudtam, mi mindig a tfl-t használjuk. Nemrég letöltöttem egy androidos appot is hozzá, de időközben megjelent a mobilra optimalizált tfl oldal is, úgyhogy az app obsolete lett. Nekünk tökéletesen megfelel, annyira sűrűn nem utazunk ismeretlen helyekre, úgyhogy belefér az időnkbe a kutakodás. A mobilos verzió nekem eléggé bejön, jóval gyorsabb is, mint a hagyományos weboldaluk. Mást én nem is használtam szerintem ezeken kívül.

 

Megkaptuk végre az órarendet is 2 nappal a tanítás megkezdése előtt...arggh. Úgyhogy lassan minden visszatér az ünnepek utáni normál kerékvágásba, már csak valami mellékes munkát kéne néznem, hogy azért legyen egy kis extra pénzünk. Aztán május-június tájban végzünk az idei tanévvel, azaz egészen szeptember közepéig gyakorlatilag nem is kell Angliában lennünk, mert most csak a suli köt ide, fullos meló nem. Tehát mehetünk utazni valahova (Ámerika talán?), vagy akár egy extra hosszú otthoni vakációt is tarthatunk. Na mindegy, még meglátjuk, hogyan alakulnak addig a dolgok, de valami ilyesmi van most nagyvonalakban a tervezőasztalon.

Előzmény: wog33 (2210)
wog33 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 2210

Ha ennyire sürgős, én a helyedben biztos szétnéznék iwiw-apróhirdetések között, meg raknék is fel oda. Azt többen olvassák, mint ezt, és célirányosabb is.

 

Melyik szerintetek a legjobb, legegyszerűbb londoni journey-planner oldal? Tömegközlekedés, természetesen :) Tudom, sok van, de melyik a legkényelmesebb, és legkevesebb időt elrabló?

Előzmény: Jasyso (2209)
Jasyso Creative Commons License 2011.01.07 0 0 2209

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni! Párom részére keresnék kiadó single szobát hosszú távra east croydonban max 80-85 font/ hét áron. Sürgős lenne, sajnos most derült ki, hogy hírtelen költöznie kell a mostani helyről.

Kérlek szépen titeket, akinek van kiadó szobája, vagy van olyan ismerőse aki ad ki szobát a megadott helyen és árért, az írjon ide, vagy írjon az e-mail címemre jasyso@hotmail.com

Nagyon szépen megköszönök előre is minden segítséget!!!

Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.01.04 0 0 2208

Nézd meg a www.cex.co.uk -n lévő árakat, szerintem jó kiindulási alap.

Előzmény: Girela46 (2206)
chani79 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 2207
Előzmény: Girela46 (2206)
Girela46 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 2206

Helló!Nem tudom hogy tudtok-e nekem segíteni.Olyan után érdeklődnék hogy Londonban az Apple Iphone 3gs,4 16gb vagy 32gb tényleg csak 50.000-60.000Ft? Rendelni szeretnék és nem tudom hogy ez valós ár vagy csak pénzt akarnak kicsalni tőlem. Valaki mondana nekem egy kinti árat? Inkább magyar embertől rendelném meg mint egy külfölditől. Válaszukat előre is köszönöm!

wog33 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 2204

Ó, hát erről mindannyian tudnánk mesélni :( Mármint, hogy otthon milyen legendák keringenek rólunk.

Rólam pl. a sógorom azt feltételezi, hogy havi 1millió forintnak megfelelő összeget keresek (takarításból élek per pillanat), és amikor mondtam, hogy már bocs, el vagy tévedve, azt hiszi, hogy hazudok, és letagadom.

Mondom: gyere ki, takaríts, és rakd félre a havi 1 millát. Válasz: ő nem lesz senkinek a szolgája.

 

Gondolom, mindenki tele van sztorikkal, miket hisznek rólunk, nekem is van még egy rakás történetem. Ha otthon vagyok, igyekszem elhallgatni, hgoy külföldön dolgozom, mert azonnal jönnek a vélelmek, amik tök légből kapottak, és utálok védekezni, ha nem vagyok bűnös.

Előzmény: Törölt nick (2203)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2010.12.29 0 0 2202

Csatlakozom!

 

Van itt elég olyan munkanélküli, aki TUD angolul.

Többek között.

Előzmény: Törölt nick (2201)
monasebi Creative Commons License 2010.12.28 0 0 2200

Szia! Olvastam a hirdetésed és érdeklődnék, hogy a kiadó szobád aktuális-e még? Szeretnék kimenni dolgozni. Én egy 32 éves magyar srác vagyok. Ha esetleg tudsz nekem lehetőséget odakint annak nagyon örülnék. Sajna nyelvet nem tudok és jelenleg az épitőiparban dolgozom, de bármi érdekel. Előre is köszönöm! Szia! István

Skypon tudnánk esetleg beszélni? sebike77 a cimem.

Előzmény: tomi80 (2179)
wog33 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 2199

"ha szerzel a nyíregyházi főiskolán egy diplomát, azt minden magyar munkáltatónak el kell ismernie, de ez nem jelenti azt, hogy el is tudsz helyezkedni vele, ugyanis a munkaerőpiac értékeli a különböző egyetemek és főiskolák által kibocsátott diplomákat."

 

Nem szinte szó szerint ugyanezt mondtam én is? Miről vitatkozunk?

Szerintem itt mindenki a valóságot akarja tudni, főleg, ha éppen ide készül utazni kockázatok és lemondások árán, és nem azokra a jogszabályokra kíváncsi, amiket nem tart be senki.

 

Igen, vannak nagyon jól hangzó jogszabályok, jó őket olvasgatni a bőr ülőgarnitúrán, vonalzóval aláhúzni a lényeget, felkiáltójeleket rajzolni stb. - de ez itt a valóság, és a fórum olvasói valszeg inkább a valóságos dolgok iránt érdeklődnek.

Előzmény: Excelsior84 (2196)
cookieee Creative Commons License 2010.12.27 0 0 2198

Sziasztok!  A "gumtree" -n kivül,tudnátok még nekem küldeni álláshirdető oldalakat??? KÖSZÖNÖM! :)

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.27 0 0 2197

Sziasztok, áprilisban Londonba készülök egy 12 évessel, és kb. kétszer fél napra keresnék neki valamiféle "daycare"-t, mert ahová azokon a napokon megyek, oda nem engednek be 16 évnél fiatalabbakat. Eddig a neten csak olyan helyeket találtam, ahol 5 éves korig vállalnak gyerekfelügyeletet (természetes, mert a nagyobbak menjenek suliba).

Esetleg nem ismertek olyan helyet, ahol egy 12 éves biztonságban és vidáman eltölthetne kétszer pár órát??? Nem akarom a szállodában hagyni.

Köszi előre is a tippeket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!