Keresés

Részletes keresés

csabesz32 Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43750
Az itthoni szupermarketekben kapható néha nem fagyasztott, az elfogadható vagy az sem jó? Semmi fűszert nem teszel rá? Nekem a horvátoknál úgy tűnt hogy valamilyen fokhasgymás olivaolajas petrezselymes pác szerűség van rajta. Mennyi ideig sütöd? A fagyasztott ízre állagra vagy miért nem lesz jó? Tudom sok a kérdés de végre találtam valakit aki már csinált ilyent :)
Előzmény: VKOrsi (43739)
Cesete Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43749

hááát, bátor vagy:)

nekem a levendulához a molyirtás és a nagyanyám + barátnői kölnije kapcsolódik, nem kívánnám megkóstolni...

Előzmény: ribizli (43748)
ribizli Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43748
Azt csináltam valójában (a tejben forraltam a levendulát), csak kevés volt nekem. Legközelebb tojás nélkül, több virággal fogom, és talán semifreddo lesz belőle - időjárástól függően, a tojássárgájás részt kell kihagynom, csak ezt elfelejtettem már.
Mondjuk valószínűleg nem egy pörgős-koncentrálós nap reggelén javasolt a levendulás krém. ;)
Valami főzős műsorban láttam egyébként, esküvői menü része volt egy levendulás habos krém, de már nem emlékszem, volt-e egyáltalán útmutató az elkészítéshez, mindenesetre felkeltette a kíváncsiságomat.
ribizli
Előzmény: t3v3d3s (43746)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43747
Kostoltam levendulas scone-t. Szaritva volt es osszeorzsolva. Nem volt mas iz - illat is keves, nem hiszem, hogy kedvencem lett. Maradok a hagyomanyos izeknel - es a levendula meg megy a ruhas fiokba, szekrenybe.

Probalkozott valaki rozsaszirommal?
Előzmény: ribizli (43743)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43746
nem lehet, hogy főzetet kellene készíteni a levendulából? Pl. tejben felfőzni, állni hagyni, leszűrni, utána azzal főzni a pudingot.
Előzmény: ribizli (43743)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43745
a pudingos zacskóban 4 dkg van.
Előzmény: Törölt nick (43740)
joy Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43744

2 pupeka, azaz 3 csapott.

Bár attól függ, milyen pudingot készícccccccccc.

Én alap mércém vaníliapudingból  /főre:

- 1/4 l tej,

- 2 eka cukor,

- 1 tojássárgája

- 1 pupeka keményítő,

- 1/4 rúd félbevágott vanília.

 

Min készíthető 2, min készítendő 4 adag.

Előzmény: Törölt nick (43740)
ribizli Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43743
Én 2-3 evőkanálnyit szoktam (nem használok patikamérleget :DD), és a hagyományos eljárással főzöm, tej lábosban megy forrni, pár kanálnyit kiveszek belőle, és azzal keverem el a keményítőt (+ízesítőket), majd megy a forró tejhez folytonos kavarás mellett. Addig kavarom, míg majdnem elég sűrű lesz, de lobogva forralni nem jó, aztán mehet hűlni, közben még kicsit sűrűsödik. Édesíteni langyosan/hidegen szoktam, mert melegen kevésbé érződik.

Tegnap épp levendulavirággal próbáltam ki, a lábosba tettem teatojásban 1 tk-nyi virágot forrni a tejhez (kb. 2 dl), aztán tojássárgáját is tettem hozzá a keményítőn kívül. A levendulát nem éreztem igazán, csak tojásízű lett, szóval nem a nyerő változat nekem.
ribizli
Előzmény: Törölt nick (43740)
VKOrsi Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43739
nem kell pácolni, pucolni és sütni.
de nekem fagyasztottból még sosem sikerült ehetőt sütni, frissből meg mindig.
Előzmény: csabesz32 (43737)
joy Creative Commons License 2007.07.08 0 0 43738

úgy a finomabb, de nem akartam túlbonyolítani.

:o)

Előzmény: Nyafkamacska (43735)
csabesz32 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43737
Oké, de be kell pácolni előtte? Mennyi ideig pácolódjon, miben? Egyszer megpróbáltam kisütni kevés olajban, de fél perc alatt összement a felére. :( Tudom, hogy frissen az igazi de a semminél jobb a fagyasztott is :)
Előzmény: VKOrsi (43734)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43736
Micsoda jo otlet!!! A muffin suto is - meg a szalonna is!
Előzmény: Nyafkamacska (43735)
Nyafkamacska Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43735
Anyukám szeletelt baconnal szokta kibélelni a muffinsütő likait, abba teszi a beprézlizett fasírtmasszát.
Előzmény: joy (43726)
VKOrsi Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43734
a tintahal akkor lesz olyan, ha frissen fogod, és fogástól számított ca. max. fél napon belül a tányérodra kerül.... fagyasztottal kár próbálkozni, mert meg sem közelíti.
recept pedig nincs is hozzá, mert csak simán roston kell sütni.
Előzmény: csabesz32 (43732)
Thor Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43733
Magyarul a horvátok kis h, hacsak nem ismerőseidre utalsz, akiknek Horvát a családneve.
Előzmény: csabesz32 (43732)
csabesz32 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43732
Hogy ez nekem eszembe sem jutott :). Ismerem a mondást: nekem google a barátom és wiki a barátném.
Szóval a kérdés még aktuális: roston tintahal receptet kereset, olyant ami hasonlít ahhoz ahogy a Horvátok csinálják.
Előzmény: Törölt nick (43731)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43731
Előzmény: csabesz32 (43730)
csabesz32 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43730
Sziasztok
Roston sült tintahal receptet keresek, de sehol nem találok. Tud valaki segíteni? Az a fajta kellene ahogy pl Horvátországban csinálják, egészben van a hal és nagyon finom :)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43729

Tényleg...:}}

666 666 mégse lehet...:}}}

Előzmény: joy (43728)
joy Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43728

Jééé?

Jóreggelt!

Ma van

 

070707

:o)

joy Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43727

:o)

Én meg 1* láttam Svájcban egy katonai kanálgép fityegőt. Azóta nem sikerül hozzájutnom!

Előzmény: Törölt nick (43716)
joy Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43726

Készítsd el a fasírtmasszát, zsírozd-prézlizd ki a muffinsütőt, töltsd meg a lukakat, tedd forró sütőbe, és ~30' múlva magad is megtalálod...

:o)

Előzmény: zrínyi62 (43713)
joy Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43725

Van olyan ami összepattintós.

:o)))

Előzmény: GPF (43710)
joy Creative Commons License 2007.07.07 0 0 43724

Kösz, tűrhető.

 

Márka: Severin  -Spar akció /MM félár/.

2  személyes.

CSAK hidegen cserélhető bekattantós-kipöckölős betétje van. Cseréhez van két bakelit toldalék, de ingatag, kiesés-égetés veszélyes.

 

- Grill: kissé öblös, bordázott. Remekül lehet benne egy menetben /nem kell forgatni/ sütni virslit-kolbászt, pácolt- ujjnyi vastag szelethúsokat, sonkát, zöldségeket, kenyeret /pirítósnak.

 

- Szendvicssütő  a 2 lapátos gép kockakenyeréhez pont jó. Ha nem tömöd túl, és szikkadt a trapista, gyönyörűen összeforrasztja a szeteket 3szög alakra. Evéskor vigyázz, a sajt és a zöldségek még égetően forrók, míkor kívülről már csak meleg!

 

- A gofrisütőt még nem próbáltam, ez az 1ik 7végi prg. 

 

A két fél pánttal összekapcsolható, így a hús is préselhető grillezéskor, bár saját súly is elég legtöbbször. A szendvicsforrasztáshoz mindenképp kell, a gofrihoz viszont semmiképpen sem!

 

Tisztítása kizárólak jó zsíroldó képességű mosószerrel, és puha szivacccsal. A kolbász, grillhús-lé remekül bele tud koxolódni a bordákba, mint minden hasonló szerkezetnél, de mivel kivehető -fogható melegen- sutty a mosogatóba, és szépen leázik.

A teflonbevonat eléggé vékonykának tűnik!

Piros lámpa az áramot, zöld a megfelelő hőmérsékletet jelzi.

Semmi időzítés, automatika nincs rajta, csak hőérzékelő bimetál, mikor ég a zöld, nem fűt, csak forró.

 

Nekünk bevált, jó szerkentyű. Húsvéti ajándék, hetente min 1* süt.

Előzmény: ribizli (43709)
Zitka Creative Commons License 2007.07.06 0 0 43723
Persze, szerintem talán a muffinos topikban is van rá kép. Előtte baconszeletet fektetsz a mélyedésbe, akkor még kiemelni is könnyebb a fasírtmuffinokat. :-)
Előzmény: ágika1 (43722)
ágika1 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 43722
Normál fasírtmasszát a muffinformában próbált  már valaki megsütni? Működnie kellene annak is.
mrs gyrmur Creative Commons License 2007.07.06 0 0 43721
A cérus piac (örs vezér tér) földszintjén is van 1 jó edényes boltocska, ott is van sok szilikon forma, jó áron.
Előzmény: Cesete (43717)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 43720

köszi!

!

ribizli Creative Commons License 2007.07.06 0 0 43719
A kulcsszó Bandiapu.
Elmondom, hogy kell ezt csinálni: Mit főztök topikban a keresőbe 'muffin', mindjárt kijön egyebek mellett a "Bandiapus", aztán azt írod be új keresésként, és ott a teljes recept, tapasztalatokkal és képekkel.
ribizli
Előzmény: zrínyi62 (43718)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 43718
na igen, s milyen cimszó alatt?
Előzmény: ribizli (43714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!